Amorphis-keskustelu

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Oss1
Viestit: 565
Liittynyt: 13 Loka 2007, 20:30
Viesti:

17 Touko 2017, 15:34

Shadowplay kirjoitti:Kyllä täytyy sanoa että parin tuoreen livepätkän perusteella toivoisin kovasti että Oppu jäisi yhtyeeseen ihan viralliseksi jäseneksi. Kyllä sen täytyy jäädä. Hieno juttu olis tosiaan.
Kuulosti, ja näytti, niin hyvältä, että tässä pitää kerätä kamppeet ja lähtee ulos seuraamaan bändin soittoa! Niclaksen lavapersoona ei ollut se kaikista valovoimaisin. Välillä vaikutti, että jätkä oli vähän toisaalla, mikä ei tuoreempien tietojen mukaan välttämättä ollut herrasta itsestään kiinni.
Soundi kirjoitti:Oppuhan on kaiken lisäksi bändin originaalijäsen, joten näin ollen Amorphisilla on taas kasassa alkuperäinen kokoonpanonsa, toki parilla mainiolla herrasmiehellä maustettuna.
Niinpä onkin, enpä tajunnu edes!


JSM
Viestit: 690
Liittynyt: 11 Elo 2003, 13:58
Paikkakunta: Mundane abode

20 Touko 2017, 16:44

Amorphis ja vuodenajat.
Amorphiksellakin on levyjä, jotka ainakin itse liitän vahvasti yhteen tai useampaankin vuodenaikaan. Skyforger on mulle vahvasti loppukevään ja kesän levy. Levyllä on paljon suht nopeaa ja melodista materiaalia. Henkii kesäistä energiaa ja vihreyttä. Levy on hieman kevyempi kuin Eclipse tai UtRC, joka osaltaan luo kesäisen tunnelman. Silent Waters taas on loppukesän ja alkusyksyn levy. Jotenkin henkii sellaista auringon polttamaa loppukesän tunnelmaa, joka kääntyy syksyyn. Julkaisuajankohta ja tunnelma osuvat siis hyvin yksiin. Tuonelassa on myös vähän samaa kuin em. levyissä.

Eclipse, TBoT ja UtRC taas ovat levyjä joita en yhdistä mihinkään tiettyyn vuodenaikaan, vaan löytyy syksyisiä, talvisia, keväisiä ja kesäisiäkin viboja (ehkä vähiten kesää kuitenkin). Tales ja Karelian henkivät enemmän talvea ja syksyä, kun taas Elegy on myös enemmän all seasons tyyppinen levy. Elegyn painopiste on kuitenkin enemmän syksyssä ja talvessa. Circlessä taas on syksyisiä viboja.
Eichhörnchen
Viestit: 135
Liittynyt: 09 Huhti 2012, 18:04

23 Touko 2017, 14:20

Circlen syksyisiä viboja korostaa liian vähälle huomiolle jäänyt, teknisesti upea kansitaide, tekijänä Thomas Bates.
Sabbathman
Viestit: 5531
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

23 Touko 2017, 14:37

Vuodenaikavibat todellakin ovat aina vahvasti läsnä Amorphiksen levyillä. Omalla kohdallani yhteinen nimittäjä on se että kun levyjä kuuntelee syksyllä/talvella niin niistä saa voimaa kulkea sen pimeyden ja kylmyyden läpi kevääseen/kesään...ja kun näistä levyistä nauttii keväällä/kesällä ja on niissä sisällä, kokee samalla muistutuksen että pian ne lehdet taas tippuvat...
Jussi
Viestit: 10164
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

31 Touko 2017, 19:48

Niin, keikkakin tuli nähtyä uudelta kokoonpanolta viime pe kempeleessä, jonne onneksi oli bussikuljetus täältä keskustasta. Aikamoinen sekasoppasetti, mutta näin jälkikäteen tarkastellen se vaikuttaa noudattaneen aika pitkälle tuon kevättalven jenkkikiertueensa linjaa, mutta viimeksi kun näki marraskuussa Eclipse-setin ja sisätilakeikalla silloin '15 syksyllä(!) heti UTRC:in ilmestyttyä, niin olihan tuossa venkoilua suuntaan jos toiseen. Harmi kun en vieläkään saanut sitä Dark Pathiani kuulla uusimmalta, vaikka on kymmeniä kertoja aina muualla & muilla festareilla soittaneet, prkl

Tuossa oli perjantain molemmin puolin soitettu vielä yksi, 14. biisi lisää niin rokkia&sporttia -botskilla kuin Torniossakin, Elegyltä vielä molemmat My Kantele & Better Unborn. Mutta se settilistasta ja niihin aikoihin liittyen, uskoisin näkemäni perusteella Opun jäävän bändiin, niin mukavaa porukalla näytti lavalla olevan :)
Soundi
Viestit: 149
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 13:28

15 Syys 2017, 18:17

Dante
Viestit: 482
Liittynyt: 09 Huhti 2004, 19:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

15 Syys 2017, 18:26

Laine on vissiin sitten ihan oikeasti bändissä mukana nykyään? Suoraan tätä ei ilmaistu, mutta jos osallistuu tulevan levyn tekemiseen, niin voikohan odottaa myös biisinkirjoitustakin pelkän bassottelun lisäksi? :o Olisi kyllä aika hieno juttu, keikoilla yhteissoitto rullasi aivan mainiosti ja Oppu on tunnetusti varsin pätevä biisinikkari.
Blizk
Viestit: 676
Liittynyt: 07 Huhti 2006, 14:11
Paikkakunta: Oulu

16 Syys 2017, 12:27

Dante kirjoitti:Laine on vissiin sitten ihan oikeasti bändissä mukana nykyään? Suoraan tätä ei ilmaistu, mutta jos osallistuu tulevan levyn tekemiseen, niin voikohan odottaa myös biisinkirjoitustakin pelkän bassottelun lisäksi? :o
Ei tuosta saa muuta selkoa kuin että Oppu on tällä haavaa mukana sessiomuusikkona. Ei se yhtään biisiä enää ehdi säveltää kun ne on jo demotettu valmiiksi, mutta varmasti pääsee vaikuttamaan sovituksiin.
Soundi
Viestit: 149
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 13:28

22 Syys 2017, 17:03

Oppu mukana biisien tekemisessä? Kyllä vain.

http://www.soundi.fi/uutiset/ei-mitaan- ... tunnelmat/
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

26 Syys 2017, 15:07

Raporttia ja kuvia lauantain kiertueen päätöksestä Helsingistä:

http://metalliluola.fi/amorphis-the-circus-23-9-2017/
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

22 Helmi 2018, 12:42

Uusi levy "Queen Of Time" julkaistaan toukokuussa:

http://metalliluola.fi/amorphis-julkais ... oukokuuta/
Sir Juzzi
Viestit: 1078
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

22 Helmi 2018, 18:35

Metalliluolan juttu kirjoitti:Tulevalla albumilla kuullaan jousia, huiluja, kuorolaulua sekä massiivisia orkestraalisia sovituksia.
Niinpä tietysti kuullaan. Olen aika kurkkuani myöten täynnä näitä joka paikkaan tuupattavia kuoroja ja orkestraatioita vähän yhdellä jos toisellakin bändillä. Amorphis on helvetin tiukka bändi, joka kyllä riittäisi, jos biisit vaan on tarpeeksi hyviä.
Metalliluolan juttu kirjoitti:Treenien ja esi-tuotannon aikana meillä ei oikeastaan ollut käsitystä kuinka suuret suunnitelmat Jensillä oli albumin suhteen."
Olisi hauska tietää, millaiset suunnitelmat bändillä itsellään sitten oli. Tuottaja vissiin on ottanut vähän roolia.

Katsotaan, voihan se yllättää positiivisestikin. Edellislevyltäkään en oikein odottanut mitään, mutta sehän toimi hienosti. Tämäkin voi ärsyttää noin paperilla, mutta olla kaiuttimista sitten eri juttu.
metal4life
Viestit: 105
Liittynyt: 10 Syys 2011, 13:34

22 Helmi 2018, 19:14

Sir Juzzi kirjoitti:Olisi hauska tietää, millaiset suunnitelmat bändillä itsellään sitten oli. Tuottaja vissiin on ottanut vähän roolia.
Joo pikkasen kyl itelleki särähti korvaan tuo Bogrenin vision korostaminen tuossa tiedotteessa. Tosin kyllähän jo edellislevyn kohdalla bändi puhui vähän huojentuneeseenkin sävyyn kuinka kivaa on, että Bogrenin myötä bändin kanssa työskentelee nyt joku, jolla on kaikesta todella vahva mielipide ja visio.

Itse olen Amorphisin suhteen todella myöhäisherännäinen ja oikeastaan tuleva levy on bändiltä ensimmäinen, jonka julkaisua odotan oikein etukäteen. Orkesterin katalogiin olen tässä viime vuosina tutustunut ja pelkkää hyväähän ne on Joutsenen aikakautena saaneet aikaan, joten vähintään kovat on odotukset tämänkin suhteen.
Sabbathman
Viestit: 5531
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

22 Helmi 2018, 21:21

Sir Juzzi kirjoitti:
Metalliluolan juttu kirjoitti:Tulevalla albumilla kuullaan jousia, huiluja, kuorolaulua sekä massiivisia orkestraalisia sovituksia.
Niinpä tietysti kuullaan. Olen aika kurkkuani myöten täynnä näitä joka paikkaan tuupattavia kuoroja ja orkestraatioita vähän yhdellä jos toisellakin bändillä. Amorphis on helvetin tiukka bändi, joka kyllä riittäisi, jos biisit vaan on tarpeeksi hyviä.

Katsotaan, voihan se yllättää positiivisestikin. Edellislevyltäkään en oikein odottanut mitään, mutta sehän toimi hienosti. Tämäkin voi ärsyttää noin paperilla, mutta olla kaiuttimista sitten eri juttu.
Amorphis on kuitenkin melkeinpä ainoa bändi jonka kohdalla voi luottaa siihen, että nuo (tulevilla keikoilla nauhalta tulevat) jouset, huilut, kuorot ja orkestraaliset sovitukset tulevat toimimaan hienosti ja itse musiikkia tukevasti eikä hallitsevasti. Eli toisin sanoen uskon että Amorphis pysyy edelleen tiukasti heavyssä mutta siihen tulee nyt reilusti näitä lisämausteita ja paketti pysyy kuitenkin kasassa.
Jack the Jester
Viestit: 263
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

23 Helmi 2018, 08:34

Mielenkiinnolla tosiaan odotellaan uutukaista, itsekin olen varsin kova Joutsen-aikakauden fani. Tosin tässä viimeisen 12 vuoden aikana bändi on tuntunut julkaisevan levyjä aivan taukoamatta, että nyt tämä kolmen vuoden taukohan on jo aivan valtava..

Onhan tuossa nyt toki vaihtelua sikäli ollut, että Silent Watersin ja etenkin Skyforgerin jälkeen bändin takki tuntui olevan jotenkin tyhjä, sillä BoT on jäänyt minulla vuosien saatossa ihan hyllyyn pölyttymään. Se onkin Joutsenen ajan pahin välityö, kappaleet ovat suurelta osin kerta kaikkiaan vain aikalailla tylsiä. Circle korjasi asiaa hiukan takaisin oikeaan suuntaan, mutta ei sekään nyt täysillä säväyttänyt, ja muistan kun ajattelin sen jälkeen että näinköhän tämä nyt kuitenkin oli Amojen suhteen tässä. Mutta sitten UtRC palautti kyllä homman raiteilleen sellaisella teholla ettei todellistakaan! En olisi ikipäivänä uskonut, että bändi enää koskaan tekee Skyforgerin ylittävää levyä, mutta UtRC melkein käytännössä sellainen on..

Joten sikäli jos uusi levy nyt kerran jatkaa siitä mihin edellislevy jäi, niin sen puoleen odotan erittäin mielenkiinnolla
Pagan Fears
Viestit: 1434
Liittynyt: 03 Marras 2005, 17:33
Paikkakunta: Lahti

23 Helmi 2018, 19:12

Kyllä se valitettavasti on niin, että kun Joutsenen aikaista Amoa tulee kuunneltua niin lähes poikkeuksetta laitan pyörimään joko Eclipsen tai Silent Watersin. Skyforger on kärsinyt inflaation ja BoT on tasapaksu. Kaksi viimeisintä ovat sinänsä varsin hyviä levyjä ja pidin niistä silloin kuin julkaistiin. Syystä tai toisesta ne eivät vaan oikein ole jaksanut innostaa myöhemmin. Keikatkin alkoivat maistua vähän muulta. Toivottavasti tauko levytysten että keikkojen suhteen on tehnyt hyvää.
Jussi
Viestit: 10164
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

27 Helmi 2018, 19:20

Alkaa kyllä kuulostamaan aikamoisen lupaavalta, nuokin kuvaukset siis. Mutta siinä on harvinainen henkilö kirjoittajana, jolle ei UTRC ole maistunut :o toki sen Come The Springin olisi pitänyt olla mukana ja Dark Pathin pitäisi olla heillä vakiona livesetissä, mutta muutoin ei siitä ole edelleenkään mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Odotukset tappiin!
sakis
Viestit: 186
Liittynyt: 02 Syys 2011, 23:08
Paikkakunta: Oulu

11 Maalis 2018, 21:57

Opun ja Koivusaaren haastattelu suomeksi. Abhorrencelta saattaa olla tulossa EP ja Barren Earth keikkailee jatkossa ehkä alkuperäiskokoonpanolla. Tulevan Amorphis-levyn biisit on Holopaisen ja Kallion käsialaa.

https://www.musicalypse.net/amorphis-to ... -suomeksi/
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 977
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

12 Maalis 2018, 08:16

^ Oli harvinaisen mielenkiintoinen haastattelu, jaksoin lukea yhdellä otolla alusta loppuun. Jostain syystä odotan Amorphisin uutta levyäkin innokkaammin kuin ehkä koskaan ennen, jotuneeko sitten kaikesta, mitä olen albumista etukäteen lukenut. Under the Red Cloud ei ollut meikälle niin napakymppi kuin monelle muulle. Kova silti, olisiko minulle bändin kolmanneksi paras Circlen ja The Beginning of Timesin (kyllä!) jälkeen.

Kesällä tulee taas kerran nähtyä livenäkin, mutta kun on toistakymmentä nähtyä keikkaa takana bändiltä, se on enää plussaa, jos saa jotain irti livetilanteessakin. Vähän tylsäksi toistoksi käynyt, vaikka parin vuoden välein onkin uusia biisejä setissä.
Sir Juzzi
Viestit: 1078
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

13 Maalis 2018, 10:08

Hyvä haastis, ja tuli aika hyvään saumaan. Ilmeisesti joku muukin kuin minä on ilmaissut huolensa noista orkesterista yms, sekä tuottajan roolista, koska musikantit ottivat ne suht laajasti puheeksi, vaikka haastattelija kysyi vain Jensin roolista. Tuon jutun jälkeen on huomattavasti huojentuneempi olo tulevan levyn(kin) suhteen.
JSM
Viestit: 690
Liittynyt: 11 Elo 2003, 13:58
Paikkakunta: Mundane abode

22 Maalis 2018, 23:08

Tulevan levyn avauskappale The Bee on tänään ollut ensisoitossa ja on aika hyvä kappale. Sisältää mm. The Wayn ja Sky Is Minen tyyppistä (syntikka)melodiaa, mutta muuten biisi muistuttaa niin viime levyä kuin The Beginning of Timesin vähän jylhempää saundia. On kuitenkin menevämpi ja muistettavampi kappale kuin useimmat TBoT:n kappaleet. On myös monipuolisempi kuin perinteiset sinkkubiisinsä, joten ei varmaan ole levyn varsinainen videobiisi. Viime levyllähän oli Death of a King ja Sacrifice. Veikkaan samanlaista ratkaisua tällekin levylle.
Jonius
Viestit: 402
Liittynyt: 10 Maalis 2010, 16:50

23 Maalis 2018, 02:38

Blizk
Viestit: 676
Liittynyt: 07 Huhti 2006, 14:11
Paikkakunta: Oulu

23 Maalis 2018, 11:37

Päämelodiana toimiva syntetisoitu tape delay -efekti on mielenkiintoinen ratkaisu, meni pari kuuntelua että pääsin kunnolla siihen kelkkaan mukaan. Ja onhan koko pääteema ylipäätään komeaa kuultavaa laulumelodiaa myöten 8)
Oss1
Viestit: 565
Liittynyt: 13 Loka 2007, 20:30
Viesti:

23 Maalis 2018, 11:42

Nyt vaikuttaa siltä, että Amorphis on vihdoin tekemässä paluun 10 vuoden hiljaiselon jälkeen. Kelpaa!
Sir Juzzi
Viestit: 1078
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

23 Maalis 2018, 18:11

Radio tarjoili. Ekakuuntelulla vaikutti kovasti samanlaiselta jutulta Amorphikselle, kuin Episodi 7 oli Star Warsille: Hemmetin komea ja nostalginen, mutta lopulta kasattu aivan täysin jo aiemmin nähdyistä kohtauksista. Samaa vikaa siis kuin Nightwishillä viimeisimmällään. Joutsenen örinät kuulostivat todella vakuuttavilta. Saa nähdä, mihin suuntaan lisäkuuntelu lähtee fiiliksiä viemään.
Vastaa Viestiin