Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Tuska Metal Fest - keskustelu
Post Reply
mape
Site Admin
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by mape »

Helsingin Suvilahdessa ensi kesä-heinäkuun taitteessa, 30.6.–2.7.2023 juhlittava Tuska-festivaali on julkaissut lisää ohjelmaa. Terävimpänä kärkenä nähdään maailman suurimpiin bändeihin lukeutuva ruotsalainen Ghost. Yhtyeen tuorein taidonnäyte tarttuvasta biisinkirjoituksesta ja maailmoja syleilevistä sovituksista on keväällä ilmestynyt ”Impera”-albumi.

Muita ensi kesän ohjemistoon vahvistuneita esiintyjiä ovat amerikkalainen metalcoren suuriin nimiin kuuluva Motionless In White, riffirockin sanansaattaja niinikään, amerikkalainen Clutch, kotimainen death/doom -edelläkävijä Swallow The Sun, folk/death metal -revohka Finntroll, Kalifornian Orange Countysta tuleva kitaravetoinen synth wave -bändi Dance With The Dead, länsinaapurimme metalcore-osaajat Imminence sekä melodista dödistä ja sinfonista metallia upeasti yhdistelevä kotimainen Brymir.

Vahvistuneet Tuska 2023 -esiintyjät:
Ghost, VV (Ville Valo), Jinjer, Motionless In White, Clutch, Lorna Shore, While She Sleeps, Turmion Kätilöt, Mokoma, Swallow The Sun, Diablo, Finntroll, Dance With The Dead, Imminence, Blood Incantation, Orbit Culture, Brymir

Bändien esiintymispäivät ilmoitetaan myöhemmin. Lisää artisteja julkaistaan syksyn kuluessa.

Erittäin rajoitettu erä Tuska 2023 Early Crow 3pv-lippuja on vielä toistaiseksi saatavilla Tuskan virallisten lipunmyyntikumppaneiden verkostoissa Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä. Muut lippukategoriat tulevat myyntiin myöhemmin.

Early Crow kolmen päivän liput alk. 199,00€

Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

TUSKA 30.6.–2.7.2023
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by Ice »

On kyllä heikoin line-up tähän mennessä Tuskan viimeisen vuosikymmenen historiassa, kenties koskaan. Ilmeisesti bändeistä vastaavalla on suuri into melodittomaan ja tylsään metalcoreen, kun joka toinen bändi edustaa tätä genreä. Ajattelin että viime vuosi olisi ollut tämän puolen kliimaksi, mutta näköjään se jatkuu tänäkin vuonna. Ei yhtään nimeä mukana, jonka takia lipun ostaisi, joten toivottavasti sieltä on tulossa seuraavassa parissa vaiheessa jotain hyvääkin, kenties jopa erinomaista.

Aiemmin tuonne tuli mentyä tapahtuman vuoksi, mutta kyllä se menneen kesän lauantaipäivä aika tylsä oli, kun ei viiteen tuntiin ollut yhtään kiinnostavaa bändiä lauteilla ja istuskeltiin vain siellä kovilla puupenkeillä odotellen.
Pagan Fears
Posts: 1448
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:33 pm
Location: Lahti

Re: Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by Pagan Fears »

Tuolla metalcorella taidetaan kosiskella nuorempaa väkeä paikalle. Mikä nyt on ihan hyvä asia sinänsä. Omaan makuun nuo ei vaan iske yhtään.

Ville Valon takia varmaan tulee mentyä yhdeksi päiväksi. Toivottavasti sille päivälle jotain muutakin tulee. Tällä hetkellä kattaus on valitettavan heikko.
Hetzer
Posts: 810
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by Hetzer »

Clutch, Finntroll ja Diablo tällä hetkellä kiinnostelee näistä.
egres
Posts: 24
Joined: Fri Nov 30, 2007 12:36 pm
Location: Helsinki

Re: Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by egres »

Koitin julistusten jälkeen vähän tietoa hakea näistä bändeistä, kun niin moni oli tuntematon, mutta yllättävän harva noista löytyy metal-archivesista... Tuhlasin sitten aikaani vähän ja mielenkiinnosta väsäsin kaavion missä näkyy kuinka moni Tuska-bändi löytyy M-A:sta. Wikipedian listalla menin ja ihan mielenkiintoselta näyttää tää lasku:
https://i.postimg.cc/kXpW4cwf/tuskama-fi.png

Tällä hetkellä nipin napin yli 50 % M-A:sta löytyy.
Turpasauna
Posts: 117
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja muita

Post by Turpasauna »

egres wrote: Sun Nov 13, 2022 9:52 pm Koitin julistusten jälkeen vähän tietoa hakea näistä bändeistä, kun niin moni oli tuntematon, mutta yllättävän harva noista löytyy metal-archivesista...
Jep, Imperiumissa on arvosteltu suht. laajalla skaalalla raskasta musiikkia, ja paljon Hard Rockia myös - mutta tuo "Encyclopaedia Metallum" on vain oikeille metallibändeille, ja sivuston perustajat ovat määritelleet sille raamit. Pitää olla oikeita metalliriffejä jne. musiikissa mukana.

Ymmärrän kyllä tuon - kun jenkeissä nimenomaan metalcore, räppimetalli ym. on suositumpaa kuin "oikea metalli, joka on ollut aallonpohjassa jostain vuodesta 1992 alkaen, niin puristeina eivät halua näitä bändejä sitten tukea. Eritoten Grunge (Nirvanat) ym. vetivät pohjaan metallibändit 90-luvun alussa.

Täällähän perinteinen metalli teki kovan paluun myöhemmin, mutta Jenkeissä käsittääkseni sitä ei ikinä tapahtunut isommassa mittakaavassa. Joku Metallica toki on pääesiintyjä, mutta sitten tulee Limp Bizkittiä ym. paljon myös kun noitten metallifestareitten esiintyjäkaarteja katselee.

Nyt taitaa käydä niin että MetalCorea, ja sen tyylistä groovea tarjotaan isommassa mittakaavassa Tuskassa.
En "inhoa" genreä, mutta ei tuo kyllä suosikkimusatyyleihini kuulu. Jinjerin levyt löytyy, mutta sitten on kyllä hyllyssä corea aika naftisti.. Ei heidänkään levyt mitään mestariteoksia ole, mutta mukana oleva pieni progeilu tekee siitä kiinnostavampaa.

Kotimaisissa bändeissä näköjäään on takuuvarmoja pumppuja mukana, mutta toivottavasti kuitenkin tulee julkistuksia mielenkiintoisista ulkomaan elävistä myös.

Lippu on jo ostettu itsellä. Kyllä tuonne aina paikanpäälle tullaan, näkee sielläpäin asuvia kavereitakin sitten, ja pääsee juttelemaan mukavia!
Post Reply