Säännöt

Messulaudan säännöt
Locked
mape
Site Admin
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Säännöt

Post by mape »

Imperiumi.netin Messulauta ei ole julkinen foorumi, vaan yksityishenkilön omistama keskustelufoorumi, joten sananvapauteen ei auta täällä vedota. Messulaudan pelisäännöt ovat alla ja niillä pelataan.

* Törkeydet ja mauttomuudet eivät tee vaikutusta keneenkään. Vaikka internetissä ollaankin kasvottomia ja usein esiinnytään nimimerkillä, niin se ei tarkoita, että voi käyttäytyä miten haluaa. Jos tunnet vastustamatonta tarvetta näyttää ajattelemattomuutesi kaikille, niin varaudu tulemaan suljetuksi laudalta.

* Lainaa (quote) osa vastattavasta postista, jotta lukija ymmärtää mihin olet vastaamassa. Yksi sana ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Yritä jättää ainakin yksi tai kaksi asiakeskeistä lainattua lausetta viestiisi, jotta asian ydin tulee selväksi.

* Trimmaa viestisi. Editoi vastattavasta viestistä pois niin paljon kuin vain voit, jätä vain ne osat jotka liittyvät suoraan asiaan johon vastaat, ja useimissa tapauksissa poista kaikki [vastattavaa viestiä] aiemmat vastaukset.

* Ole luova. Jotta tämä toimisi, sinun täytyy trimmata tarkemmin tai kirjoittaa paremmin.

* Oikolue viestisi. Jokainen tekee kirjoitus- ja kielioppivirheitä, mutta useat postit näyttävät siltä kuin ne tulisi olla kirjoitettuna lasten vahaliiduilla lattiaan. Kirjoitusasun lisäksi muista myös tarkistaa, että kirjoitelmassasi on järkeä.

* Älä spammaa. Yksi ketju per aihe riittää, joten mieti huolellisesti millä alueella ja missä ketjussa aiheestasi on sopivaa keskustella. Tuplat lukitaan/poistetaan, joten hyödynnä Haku-toimintoa.

* Kahdenkeskiset keskustelut eivät kuulu messulaudalle. Niitä voit harrastaa sähköpostitse, ICQ:ssa, Mesessä, IRC'issä, Skypessä tai vaikka telkkarichatissa. Mutta ei täällä.

* Vaihtamiseen, ostamiseen ja myymiseen liittyvät ilmoitukset ja listat on laitettava niille varatulle alueelle. Ellet jaksa kirjoittaa tai liittää treidilistaasi laudalle, ilmoita listan sisältävien sivujen URL. Osto- ja myyntifoorumissa on tarkoitus myydä musiikkiin liittyvää tavaraa. Kissanhiekka- yms. aromipesämainokset poistetaan. Jos markkinoit yrityksen palveluita osta mainosbanneri.

* Älä kirjoita pelkästään isoilla kirjaimilla. Se on erittäin tylyä ja antaa sinusta typerän vaikutelman. Se käsitetään myös huutamiseksi.

* Sadat ihmiset lukevat viestisi. Käyttäydy sivistyneesti ja pysy asiassa. Musiikkifoorumilla ketään ei kiinnosta keskustella kissasi vatsavaivoista.

* Vastatessasi postiin pidä mielessä mitä olet sanomassa. Pelkästään samaa mieltä oleminen ei ole syy kirjoittaa viestiä jossa lukee "nii mäkin". Jokaisella on mielipiteensä, mutta älä yritä keksiä väkisin sanottavaa vain päästäksesi olemaan samaa mieltä. Perustele aina vastauksesi ja mielipiteesi.

* Väärinkäytöksistä ja käytöstapojen puutteesta (l. älyttömyyksistä, spammaamisesta, mauttomuuksista, porno- ja splatterlinkeistä ja -kuvista, laittomaan materiaaliin linkittämisestä, suoraan toiseen lautalaiseen kohdistuvista halventavista viesteistä, toisen lautalaisen käyttäjätunnuksien käyttämisestä tai niiden muuttamisesta) tulee varoitus. Varoituksesta piittaamattomuudesta seuraa messulaudalta poistaminen.
Locked