Menee jo vähän offtopikiksi, mutta menköön.
Tapolan TuliKeppi wrote:Tapolan TuliKeppi wrote:Nyt on tekeillä chilikossu.. viikon annan marinoitua ja raportoin mitä tosta sotkusta tuli..
Ja sitten totuus, 4cl shottilasin sisältö siirtyy kitapurjetta kohti.. Paprika on todellakin ensimmäinen ajatus mitä tuosta tulee, sitten aika ujon tuntuinen polte. (...)
ja jottei ihan offroadille mene, tuskajuomaksi tullee jokin viina + limu/vichy seos, chilikossun äijä kertoimen pettäessä.
Tota, et vissiin turhan tulisia chilejä siihen laittanut? Kaupan chileissä on vähän se vika, että niiden tulisuudesta ei voi koskaan tietää. Yleensä (eivät kuitenkaan aina) ne isot punaiset ainakin ovat aika olemattoman mietoja, eivät juuri tavallista paprikaa kummoisempia. Jos kunnolla tulista chiliviinaa haluaa eikä ole käytössä muita kuin kaupan chilejä, niin kannattaa varmaan suosiolla ottaa niitä habaneroja.
Itse tein ekat chiliviinat tässä kevättalvella. Laitoin molempiin satseihin pari tavallista punaista kaupan chiliä halkaistuna (en siis silputtuna) 0,2 litran vodkapulloon ja annoin muhia. Ensimmäinen versio ehti muhia vain n. vuorokauden ja oli kyllä rehellisesti sanottuna aivan vitun hyvää, juuri optimaalisen tulista. Tulisuus jäi polttelemaan kurkkuun miellyttävästi, sillä tavalla, että se melkein huusi juomaan lisää. Sen sijaan toinen versio kypsytteli itseään viikon (ja enemmänkin, kun ei tullut ekalla kerralla juotua kaikkea), mutta siinä ei ollut tulisuutta nimeksikään. Kuvauksen perusteella kuulostaa samalta kuin oma kokeilusi (selvästi paprikainen, vain vähäinen polte). Turha versio. Kun saisi tehtyä uudestaan samanlaisen setin kuin se ensimmäinen.
Kylmälaukuista sen verran, että mitenkähän ihmeessä ei ole tullut aikaisemmin mieleenkään ottaa juomia semmoiseen pehmeään kylmälaukkuun. Sehän olisi aivan ylivertaisen kätevä.