Makrofagi - Kallohonka Vol 1. 24.05.2024 [Progressiivinen rock]

Punk-, neofolk-, proge- sun muut epämetallikeskustelut
Post Reply
vastus
Posts: 22
Joined: Sun Jan 30, 2022 1:13 pm
Contact:

Makrofagi - Kallohonka Vol 1. 24.05.2024 [Progressiivinen rock]

Post by vastus »

KUMIN KÄRYÄ POLTTAVALLA AAVIKOLLA – MAKROFAGI-YHTYE SEIKKAILEE VIDEOSINGLELLÄÄN POST-APOKALYPTISISSÄ TUNNELMISSA

Rautalampilainen kauhuprogeyhtye Makrofagi julkaisee 24. toukokuuta kolmannen kokopitkän albuminsa Kallohonka Vol 1. Nyt albumilta on irroitettu videosingleksi levyn avaava Karhun kallo -kappale, joka luo katsauksen tulevan julkaisun maailmaan soramonttuineen kaikkineen.

Yhtyeen vokalisti Anttu Röntynen kuvailee tulevan albumin tematiikkaa seuraavasti: “Katsottiin humalassa pinoittain italialaisia laatuleffoja 1980-luvulta ja todettiin, että tässä ovat ne mausteet jotka Makrofagi-yhtyeestä ovat puuttuneet. Jos italialaiset osasivat aikoinaan tehdä tämmöistä ötkettä niin eikö me perhana 2020-luvulla osata tehdä sama mutta vielä paremmin!”, ja jatkaa kertoen nyt julkaistusta sinkusta:

“Kappaleessa matkataan ydintuhon jälkeiseen Pohjolaan, jossa Hirvi- ja Karhukultti käyvät alituista heimosotaa keskenään yliluonnollisen mutanttikallon haltijuudesta. Biisillä kumarretaan paljolti klassisen hevimetallin suuntaan, mutta progevenkoilua ei ole tyystin unhoitettu ja loppuosio saattaa vetää jalat alta soittajiltakin.”

Edellisellä Musta Ovi -albumillaan Savon kauhuprogen kuninkaat matkasivat avaruuteen, mutta nyt pakokapselit ovat laskeutuneet post-apokalyptiselle aavikolle. Kyseessä on muurahaispesä, johon harva kotimainen rock-yhtye on onnistuneesti sohaissut. Makrofagi onkin laittanut japanilaisvalmisteiseen 80-luvun automobiiliinsa neljännen vaihteen silmään, kiihdyttäen karavaaninsa soramontulla laittomiin nopeuksiin.

Toukokuun lopulla julkaistava levy on ensimmäinen osa kolmen albumin kokonaisuutta, jossa määritellään mutantointuneen karhun, kahden heimon ja koko jäljellä olevan maailman kohtalo. Heitä siis nahkahousut jalkaan ja ota kulaus Lasol-pullostasi, sillä kyyti on kuumaa ja pakarat hikisiä.

Katso musiikkivideo tästä: https://youtu.be/MSj2RbZBhow?si=4YC4dF-a_8i5iQPW

Image

Image

Kokoonpano:
Anttu Röntynen - laulu & huuliharppu
Aku Korhonen - kitarat
Jyri Luostarinen - basso, taustalaulu & monologi
Niilo Koslonen - urut & syntetisaattorit
Kalle Sedergren - rummut

Diskografia:
Musta Ovi (2022)
Makrofagi (2018)
Ne ovat aina liian lähellä -EP (2014)
Katujen lapset -EP (2013)
Kummitusjuna -EP (2012)
Babylon -EP (2011)

Linkit:
Bandcamp: https://makrofagi.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3zDv5S2
Instagram: https://www.instagram.com/makrofagiofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/MakrofagiOfficial
Facebook: https://www.facebook.com/makrofagi
Post Reply