Power metal

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Turpasauna
Posts: 117
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^On tätä nyt tullut kehuttua paljon - mutta aivan syystä.. Huikea bändi tuo Elvenking kerrassaan! Heillä on myös se hyvin omalaatuinen soundi&energia biiseissään. Damnan persoonallinen laulutyyli "kirsikkana kakun päällä"

Täällä kuunneltu vähän vanhempaa poweria, eli Dark Moor bändin kolmoslevyä "Gates of Oblivion".

Hienoa neoklassista tilitystä vokaaleilla jotka Elisa vetää niin hienosti. Klassista.. armottoman komeaa kamaa. Tunnelma kohdillaan, sanoitukset välilä jopa karhean liikuttavia. Kitaratyöskentely parasta A-luokkaa, ei päästetä itseä, eikä kuuntelijaakaan liian helpolla. Keskity kuuntelemaan ! Muinaiset linnat, sankarit - ritarit..

Olen edelleen koettanut myöhempiä levyjä kuunnella, eli jotain niissä kiinnostavaa on - mutta ei vaan iske meikäläiselle, vaikka tunnistankin että ovat hyvin tehtyjä biisejä. Laulaja& tyyli vaihtunut 180 astetta. Niitä kuunnellessa tulee fiilis että todistat kornia näytelmää missä jokin ruusu kädessä gigolo koettaa "iskea" raflassa - maistissa olevaa emäntää :roll: . Vaan nuo 3 ekaa tosiaan ovat hyllyssä, ja erinomaisia!

Tässä kolmoslevyä:

In the Heart of Stone - Dark Moor
mega
Posts: 1576
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

CHAMELION TUO FANTASIAMETALLIMAAILMANSA VERKKOKALVOILLE UUDELLA MUSIIKKIVIDEOLLAAN

Jo 2000-luvun alussa kiipparisti Marco Sneck (mm. Poisonblack, Afterworld, The Man-Eating Tree) sai idean tehdä fantasiametallia Rhapsodyn hengessä, mutta vasta nyt joulukuun 8. päivä ilmestyy Chamelioniksi nimetyn yhtyeen debyyttialbumi Legends & Lores (Rockshots Records). Vajaan tunnin mittainen eeppinen musiikkiseikkailu vilisee niin sankareita ja konnia kuin haltioita ja taikuuttakin.

Siinä missä ensisingle The Shadowleader marssitti esiin tarinan pääpahiksen, esittelee nyt julkaistu levyn alkuun sijoittuva vauhdikas Hero’s Tale puolestaan sankarin. Samalla kappale kiteyttää myös musiikillisesti mistä Chamelionissa on kysymys eli uljaista kertosäkeistä, tuplabasaritulituksesta ja enemmän on enemmän -tyyppisistä kitarasooloista.

Hero’s Tale -musiikkivideo katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=NT8WuFJDOMI ja biisi myös yleisimmissä striimauspalveluissa https://bfan.link/hero-s-tale

LEGENDS & LORES -BIISILISTA
1. The Conquest
2. Hero’s Tale
3. The Shadowleader
4. Faith and Steel
5. The Quest
6. The Demonic Creatures of the Night
7. The Hammer of the Gods’ Might
8. The Keeper of the Heart
9. The Valley of the Kings
10. Glorious Dawn

KOKOONPANO
Tomi Viiltola – laulu (Ultimatium, ex-Dreamtale)
Marco Sneck – koskettimet (Poisonblack, Afterworld, The Man-Eating Tree)
Jari Satta – kitara
Jukka Jokikokko – basso (ex-Burning Point, ex-Stargazery)
Janne Kusmin – rummut (Kalmah)

DISKOGRAFIA
Legends & Lores (Rockshots 2023)

https://www.chamelion.fi
https://www.facebook.com/ChamelionOfficial
https://www.instagram.com/chamelionofficial
https://www.youtube.com/@Chamelion.official
https://www.tiktok.com/@chamelion.official
https://www.twitter.com/Chamelionband
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ levy pitää kyllä laittaa ennakkotilaukseen, kun suomessa, saati että täällä Oulussa tehdään fantasiapoweria; hyvältä kuulostaneet molemmat biisit!

Lion's Share coveroi David Bowien Life On Marsia tässä, mikäs siinä, mie kuuntelen aina mielelläni Nils Patrik Johanssonia mutta ymmärrän samalla hyvin jos joku ei :P

Firewindiltä uusi, aivan hyvä biisi Come Undone; Herbie Langhansin ensilevy bändissä, S/T ei vakuuttanut täällä niin kuin edellinen, Henne Bassen kanssa tehty Immortalis mutta jospa toinen kerta toimisi paremmin.

Palantir ruotsista julkaisi uuden EP:n Nightmare Opus kuunvaihteessa ja tämä a Distant Place oli hyvä kappale!
mega
Posts: 1576
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

AFTER INFINITY TARJOAA VOIMAMETALLISEN ADRENALIINIPIIKIN UUDELLA SINGLELLÄÄN

Kitaristi-lauluntekijä Zsolt Szilagyin (Dreamtale & Frozen Factory) johdattama After Infinity on julkaisemassa debyyttiään ensi vuoden alkupuolella ja nyt levyltä on ilmestynyt sen toinen single I Surrender to You. Stratovariuksen, Sonata Arctican ja Helloweenin musiikillisissa heavy/power metal -maastoissa kulkevalla kappaleella kuullaan ex-King Company -solisti Leonard F. Guillania.

Bändin johtaja Zsolt Szilagyi lataa kappaleesta seuraavasti:
”Nyt piikitetään adrenaliinia perinteisen suomalaisen power metalin ystävien verisuoniin! Ruisku on ladattu tarttuvilla melodioilla, korkeilla kiekaisuilla sekä nopeilla kitarasooloilla ja tupliakin poljetaan ihan kyrsänä.”

I Surrender to You kuunneltavissa niin YouTubessa https://youtu.be/So2O2XnhKcw kuin myös muissa yleisimmissä striimauspalveluissa https://presave.to/mMAUSTEDB3

KOKOONPANO
Zsolt Szilagyi (Dreamtale & Frozen Factory) – kitara ja koskettimet
Roi Partanen (Everfrost) – basso
Nitte Valo (Dreamtale) – taustalaulu

https://after-infinity.net
https://www.instagram.com/afterinfinityofficial/
https://www.facebook.com/afterinfinityofficial/
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ tuokin kuulosti hyvältä, oikeastaan niin Dreamtalemaiselta, että sopisi sinnekin!

Vajaan vuosikymmenen jälkeen Scanner palaa alkuvuodesta, julkaisemalla toisen levynsä Efthimions Ioannidis vokalistinaan & tässä uusi sinkku The Earth Song; Axel Juliusilla on kyllä kieltämättä oma tyylinsä, kun väittäisin kuulevani tässä 35 v. takaisia juttujaan.

Yllä kaipailemani Archers julkaistiin viikko sitten musavideona, yhtä aikaa Final Striken debyytin Finding Pieces kanssa; oikein hyvä levy ruotsalaista powermetallia, suosittelen!

Chamelion on jo tilauksessa ensi viikolle, mutta pitää muistaa lisätä Trick Or Treatin ensimmäinen livelevy, jolta juuri julkaistu hienolla kertsillä ryyditetty valinta Aquarius: Diamond Dust tällä viikolla videona.

Metal De Facton uusi vokalisti esiteltiin studiotallenteen muodossa Code Of The Samurai -biisillä; hieman odotin taas enemmän, mutta samaa toisaalta sanoin lopulta bändin (toistaiseksi) parhaaksi osoittautuneesta Conqueroristakin. Uusi levy Land Of The Rising Sun part I tulossa 9.2.

Italiasta löytyi nuori debytoijabändi Catch The Giant! Hieman kuulee vielä, miksi operoivat omakustanteisena, mutta potentiaalia on kyllä ja runsaasti.
northride
Posts: 49
Joined: Sun Dec 28, 2008 7:52 pm

Re: Power metal

Post by northride »

Frozen Landilta tulee keväällä tai kesällä uus levy ulos. Nyt mennään todella kovaa, mutta välillä myös rauhoitellaan. Sisäpiiritietona voin kertoa, että parissa biisissä tempot lähenee 400:aa. 8 biisiä, ei slovaria, Kupiainen miksaa. Osa matskusta voi olla vähän progempaa ja raskaampaa kuin aikaisemmilla levyillä.
mega
Posts: 1576
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

AFTER INFINITY JULKAISI MYÖS VIDEONA NITTE VALON TULKITSEMAN SLOVARIN

Dreamtale & Frozen Factory -yhteyksistä tutun kitaristin ja lauluntekijän Zsolt Szilagyin uusi yhtye After Infinity julkaisee ensimmäisen täyspitkän levynsä ensi vuoden maaliskuussa. Nyt levyltä on ilmestynyt myös Dreamtalesta tutun Nitte Valon tunteikkaasti tulkitsema Without You -single, johon on ammennettu inspiraatiota 80-luvun loppupuolella Skid Row’n, Bon Jovin sekä Whitesnaken kaikkien tuntemiksi tehdyistä rock- ja metallislovareista.

Without You -video katsottavissa YouTubessa https://www.youtube.com/watch?v=SUiJrY8tkL8 ja kappale kuunneltavissa myös muissa yleisimmissä striimauspalveluissa osoitteessa https://presave.to/mMAUSTEDB4

KOKOONPANO

Zsolt Szilagyi (Dreamtale & Frozen Factory) – kitara ja koskettimet
Roi Partanen (Everfrost) – basso
Nitte Valo (Dreamtale) – taustalaulu

https://after-infinity.net
https://www.instagram.com/afterinfinityofficial/
https://www.facebook.com/afterinfinityofficial/
Turpasauna
Posts: 117
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Metallipiirien pienoinen legenda "Scanner" julkaissut uuden levyn "the Cosmic Race".
SCANNER - The Earth Song
Tämä Axel Julius on kyllä vietävän taitava kitaristi, ja ennenkaikkea biisintekijä. Hyvin mielenkiintoisia kappaleita, joissa monenlaista ideaa ja vaikutteita eri puolilta. Kitarat kuulostavat huipulta, laulaja pätevältä, rumpaloinnissa varmaan parantamisen varaa tälllä nimenomaisella levyllä.. Tässä bändissähän miehistö vaihtuu ihan koko ajan "kokonaan", katselin Ensyclopedia Metallumista, että 30 entistä jäsentä bändissä.

Jos tuo uusin Scanner on "ihan hyvää" tavaraa, niin sitten on kyllä vielä aivan eri kaliiberia heidän debyyttialbuminsa vuodelta 1988 "Hypertrace"

Aivan henkeäsalpaavaa raivokasta metallia, uskomattoman kovia biisejä todella persoonallisella laulajalla. Senaikaisen studioteknologian parhaat piirteen kaikki mukana, dynamiikkaa ja selkeyttä soundeissa rutkasti.

Mielenkiintoinen sci-fi teemainen levy. Mahtavassa kansikuvassa kyborgi Scanner on nyt "hyvin hyvin vihainen", kun hänet jätettiin 5 vuodeksi yksin avaruuteen pyörimään.. Kertsit, ja köörit ovat aivan mahtavasti toteutettu, todella "mehukasta kuunneltavaa" :lol: Kaikki instrumentit soitettu kellontarkasti, mutta myös musikaalisesti hekumallisen kuuloisesti.

Tämä ei häviä kyllä yhtikäs milleen aikalaiselleen. Aivan silmääräpäyttämättä sanoisin että 10/10 + klassikkoleima ansaittu.

SCANNER-Hypertrace
Stormrider82
Posts: 14
Joined: Wed Apr 08, 2015 11:44 am

Re: Power metal

Post by Stormrider82 »

^ Samaa mieltä, mutta Hypertracea seurannut Terminal Earth on vielä parempi paremmalla laulajalla. Levy yltää helposti Helloweenin Keeppereiden tasolle.
Pike Bishop
Posts: 210
Joined: Wed Dec 07, 2011 8:22 am

Re: Power metal

Post by Pike Bishop »

Turpasauna wrote: Sun Jan 21, 2024 4:08 pm
Tämä ei häviä kyllä yhtikäs milleen aikalaiselleen. Aivan silmääräpäyttämättä sanoisin että 10/10 + klassikkoleima ansaittu.

Täysin samaa mieltä. Hypertrace on itsellä ehdottomasti siellä 80-luvun parhaiden levyjen joukossa. Kakkoslevykin on hyvä, mutta kyllä se ilmestyessään pieni pettymys oli tuon loistavan debyytin jälkeen. Biiseissä ei ollut enää ihan sitä samaa imua ja varsinkin laulajan vaihtuminen harmitti, vaikka Coe on toki taitavampi vokalisti niin itse pidin enemmän Knoblichin persoonallisesta soundista.

Kahden ekan jälkeen en sitten olekaan saanut kiinni yhdestäkään Scannerin levystä vaikka olen useasti yrittänyt. Homma kaatuu aina tyhjänpäiväisiin biiseihin tai huonoon vokalistiin ja yleensä vähän molempiin. Eikä tämä uusi ikävä kyllä taida olla poikkeus.
mega
Posts: 1576
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

DREAMTALE JULKAISI UUDEN ILVEKSEN LÄTKÄMATSISSA INSPIRAATIONSA SAANEEN KAPPALEEN

Kokonaisen neljännesvuosisadan toiminnassa ollut kotimaisen power metalin pioneereihin kuuluva Dreamtale on julkaissut uuden kappaleensa Battleheart, jolla se osallistui myös Uuden Musiikin Kilpailun karsintoihin. Parhaillaan yhtye työskentelee vuonna 2022 ilmestyneen ja hyvän vastaanoton saaneen Everlasting Flame -albumin seuraajan parissa keikkaillen samalla ympäri Suomea.

Yhtyeen perustaja, biisinikkari ja kitaristi Rami Keränen kertoo nyt julkaistun singlen inspiraation lähteistä seuraavasti:
"Ajatukseni oli tehdä metallia ja elektronista musiikkia yhdistelevä biisi, jonka tekstiin sain puolestaan idean lätkäjoukkue Ilveksen ottelussa. Istuin jäähallin ylälehterillä ja tunnelma siellä oli yhtä jännittynyt kuin ennen muinoin gladiaattoreiden taistellessa roomalaisella taisteluareenalla.”

Battleheart-single kuunneltavissa niin YouTubessa https://youtu.be/1DK9ktiqLvc kuin kaikissa muissa yleisimmissä striimauspalveluissa https://orcd.co/dreamtbattle

Bändi lähikuukausina keikoilla seuraavasti:
9.2.24 Yo-Talo, Tampere. Mukana Metal de Facto & Satan's Fall.
10.2.24 On the Rocks, Helsinki. Mukana Metal De Facto & Everfrost.
17.2.24 Ottopoika, Kuopio. Mukana Endless Exam.
9.3.24 House of Rock, Kouvola.
15.6.24 TopRock Festit, Oulu.

KOKOONPANO
Nitte Valo – laulu
Jarno Vitri – laulu
Rami Keränen – kitara & taustalaulu
Akseli Kaasalainen – koskettimet
Arto Pitkänen – rummut
Zsolt Szilagyi – kitara & taustalaulu
Mikko Hepo-oja – basso

DISKOGRAFIA
Beyond Reality (Spinefarm 2002)
Ocean’s Heart (Spinefarm 2003)
Difference (Spinefarm 2005)
Phoenix (Motley 2008)
Epsilon (Secret Door 2011)
World Changed Forever (Secret Door 2013)
Seventhian …Memories of Time (Secret Door 2016)
Everlasting Flame (Dreamtale Production 2022)

https://www.facebook.com/OfficialDreamtale
http://www.dreamtale.org/
https://www.instagram.com/dreamtale_official/
https://sptfy.com/Dreamtale
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Turpasauna wrote: Sun Jan 21, 2024 4:08 pm rumpaloinnissa varmaan parantamisen varaa tälllä nimenomaisella levyllä..
Että sitten osaakin olla parantamisen varaa, näin muutaman biisin kuunneltuani käy ihan sietämättömäksi.

Yhdyn kyllä mielipiteeseen Hypertracesta, siinä on aivan mahtava levy ja vierailijana tuttua hienoa kiekumista tarjoaa Ralf Scheepers.
mega
Posts: 1576
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

AFTER INFINITY JULKAISEE ESIKOISENSA MAALISKUUSSA – UUDELLA SINGLELLÄ SUOMITAAN POLITIIKKAA

Maaliskuun 13. päivä eponyymin debyyttinsä Mauste Recordsin kautta julkaisevalta After Infinitylta on ilmestynyt uusi kappale nimeltään Crown of Clowns. Heavy- ja power metalin sekoitustaan myös pienellä progeilulla maustavan yhtyeen takana on mm. Dreamtalesta ja Frozen Factorysta tuttu kitaristi ja biisintekijä Zsolt Szilagyi, joka laukoo nyt ilmestyneen ja Mikael Salon tulkitseman singlen erityisen ajankohtaisesta sanomasta seuraavasti:
”Tiedättekö sen fiiliksen, kun politiikka ketuttaa niin rankasti, että tekee mieli vain heittää hanskat tiskiin ja antaa suosiolla idioottien laittaa koko maailma palamaan? Minä tiedän ja purin kaiken tuon turhautumiseni tähän biisiin.”

Lyriikkavideo Crown of Clowns -kappaleesta löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=o8mUR50kFSA ja biisi myös kaikissa muissa yleisimmissä striimauspalveluissa osoitteessa https://slinky.to/CrownOfClowns

AFTER INFINITY -BIISILISTA
1. Calm Before the Storm
2. I Surrender to You (featuring Leonard F. Guillan)
3. A Game of Chess (featuring Mikael Salo)
4. Do What You've Got to Do (featuring Leonard F. Guillan)
5. Crown of Clowns (featuring Mikael Salo)
6. Capital Punishment
7. Without You (featuring Nitte Valo)
8. The Power Beyond His Fight (featuring Stephen Baker)
9. Two Restless Hearts (featuring Nitte Valo and Juanma Draven)

KOKOONPANO

Zsolt Szilagyi (Dreamtale & Frozen Factory) – kitara ja koskettimet
Roi Partanen (Everfrost) – basso
Nitte Valo (Dreamtale) – taustalaulu
Gideon Ricardo – orkestraatiot

https://after-infinity.net
https://www.instagram.com/afterinfinityofficial/
https://www.facebook.com/afterinfinityofficial/
heraklos
Posts: 1841
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Power metal

Post by heraklos »

Stormrider82 wrote: Sun Jan 21, 2024 5:56 pm ^ Samaa mieltä, mutta Hypertracea seurannut Terminal Earth on vielä parempi paremmalla laulajalla. Levy yltää helposti Helloweenin Keeppereiden tasolle.
Minä myös tykkäsin Terminal Earthista enemmän. Taisi juuri Axel Julius olla itse tyytymätön S.L. Coehen. Minä taas olin silloisena fanina tyytyväinen. Livenä olisi kyllä mukava Scanner nähdä, mutta se taitaisi vaatia jonkin festarin täällä Suomessa.
Stormrider82
Posts: 14
Joined: Wed Apr 08, 2015 11:44 am

Re: Power metal

Post by Stormrider82 »

Joo, vastahan Scanner esiintyi Nosturissa 2016 The Ultimate Revenge of Heavy Metal Festivalin toisen päivän pääesiintyjänä. Oli hyvä keikka ja mielestäni nykyinen laulajakin suoriutui aivan hyvin.
Turpasauna
Posts: 117
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^^
^
https://impe.fi/articles/1/2033
Tuosta festarista on raportti IMPE:ssä, harmi ettei itse tullut oltua tuolla völjyssä!
Tämän Efthimios Ioannidis:in laulusta pidän kyllä itsekin paljon, mielenkiintoinen ääni kaverilla. Uusinta Cosmic Race -levyä tuli lopulta kuunneltua yllättävänkin monta kertaa. Siihen toki auttaa se - että tilaa levyn Kreikasta saakka fyysisenä, niin ei sitä oikein kehtaa hyllyyn pölyttymäänkään hommata.

Edelleenkin todella hämmentävä kokonaisuus, mukana oli siis hieno "Scanner" patch, ja kansitaiteetkin olivat oikein mallikkaita. Pidän biisejä edelleenkin melkoisen vahvoina- eivät toki pääse ihan lähelle bändin klassikkoja, mutta silti..Niiden säveltämiseen on selkeästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa, yllätyksellisiä, ja omaperäisiä kappaleita. Ilo kuunnella niitä. Axel Juliuksen kitarat soivat mallikkaasti edelleen- vaan tuottajan palli olisi kannattanut antaa jollekin muulle hepulle joka osaa homman.

Tuotanto on siis karu. Oikea ammattilainen oikeassa studiossa olisi osaavan teknisen nupinvääntelyn lisäksi saanut paljon enemmän irti biiseistä, laulumelodioista, ja muusikoista yleensä.

Näköjään myös levyllä soittanut rumpali on nyt vaihtunut -vaikka varmasti mukava heppu olikin, niin hänen soitossaanhan oli aika paljon haparointia mukana.
heraklos
Posts: 1841
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Power metal

Post by heraklos »

En päässyt itsekään paikan päälle, ja sekös vi...harmitti ja lujaa. :evil:
Post Reply