TUSKA 2023 - Sunnuntai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Post Reply
Rockman
Posts: 77
Joined: Sun Sep 04, 2016 8:17 am

TUSKA 2023 - Sunnuntai

Post by Rockman »

Niin se taas viimeinen Tuska-päivä lähtee käyntiin aamupalalla ja levolla ennen jälleen ennustettavissa ollutta sadekeliä. Kyllä helle olisi tähän päivään ollut miellyttävämpi.

Ryhmämme päivä alkoi siirtymisellä kohti Rediä ja ruokailua sekä kauppaostoksia ennen alueelle siirtymistä. Sisäänheittobändinä toimi tänään itselleni Smackbound, jonka uusin levy Hostage on ollut sen verran kovassa kuuntelussa, että pakko oli livekunto tarkastaa.

Smackbound veti hyvin porukkaa paikalle, mutta viileä keli ja edelliset kaksi päivää olivat vieneet mehut yleisöltä. Bändi veti todella ammattitaitoisesti ja biisit toimivat erinomaisesti, etenkin uusimman levyn kipaleet. Ehkä soittoaika verotti hieman liikaa tunnelmasta. Ensi kerralla sitten paremmalla soittoajalla.

Sitten yhtä viikonlopun odotettua bändiä eli Lorna Shorea todistamaan livenä. Sade verotti omasta fiiliksestä, mutta ei muulta yleisöltä. Will Ramos käskytti yleisöä välittömästi ja kansa totteli. Settilistaa katsoen vetivät juuri oikeat biisit (eli uusimmat). Ryhmämme joutui jättämään valitettavasti tämän keikan kesken sateen yllättäessä, joten päätimme parin biisin jälkeen siirtyä telttalavalla odottamaan Electric Callboyta.

Ja onneksi siirryimmekin ajoissa, sillä teltta oli hyvissä ajoin täynnä porukkaa ja videoiden perusteella runsas määrä porukkaa jäi teltan ulkopuolelle. Tähän Nikula antoi lohdutusta, sillä telttalava tulee olemaan ensi vuonna suurempi. Yleisö oli nälkäinen ja valmiina, joka näkyi ennen keikkaa yleisön yhteislauluna. Keikan aloitusnauhan pärähtäessä tunnelma nousi kattoon ja kohosi vain koko setin ajan. Bändi pisti bileet pystyyn ja asetti riman kaikille bändeille todella korkealle. Keikkaan ei mahtunut huonoa hetkeä, sillä kaikki biisit olivat mahtavaa metalcore-iloittelua, jossa itseään ei otettu liian vakavasti. Taidettiin myös mahdollisesti nähdä Tuskan crowdsurfing-ennätys, sillä niskaan tuli jatkuvasti porukkaa. Viimeisen biisin We Got The Movesin myötä etuosa repesi liitoksissaan. Hiki oli kova koko keikan. Helposti kaikkien aikojen top 5 Tuska-keikkoja pelkästään yleisön vuoksi.

Electric Callboyn jälkeen siirryimme viilentymään, vessaan ja juomaan. The Hu soi taustalla ja olipas puuduttavaa kamaa. Kuriositeettina ihan hauska, mutta ei tuota puolta tuntia kauempaa voi kuunnella. Oli huomattavan suuri virhe mielestäni laittaa Electric Callboy telttaan ja The Hu päälavalle, sillä sen olisi tullut olla selkeästi toisinpäin. Varmasti poikkeavia mielipiteitä on, mutta uskon olevani tässä enemmistössä. The Hu jäi siis väliin pääosin.

Urne veti kolmannen lavan viimeisen keikan ja oli kyllä hyvää pörinää. Studioäänitteet olivat täyttä laatua ja jotain jäi puuttumaan livetilanteesta siitä samasta tunnelmasta, mutta silti mielestäni toimi silti todella hyvin. Muutaman kappaleen jälkeen siirryimme odottamaan kiistattomasti festareiden suurinta nimeä Ghostia.

Keikka oli neljäs Ghostilta, joista ensimmäinen oli aikalailla tasan kymmenen vuotta sitten Iron Maidenin lämppärinä vuonna 2013, mutta bändiä olen seurannut ekasta levystä saakka. On ollut upea todistaa bändin, tai oikeastaan Tobias Forgen ja konseptin, kasvun itsevarmaksi ja vakuuttavaksi rock-kabareeksi. Settilista oli hyvä ja monipuolinen ja kaikilta levyltä kuultiin jotakin. Paukkuja oli, hittejä tuli ja yleisöä laulatettiin. Yleisön toki huomasi olevan joko todella väsynyt viikonlopusta tai sitten koostuvan Radio Rock-yleisöstä, sillä keikan tunnelma yleisön puolelta vaikutti olevan hieman vaisua. Bändi kuitenkin osasi hommansa ja näyttivät kyllä, miksi he ovat niin iso ja suosittu yhtye kuin ovat.

Paljon uutta tuli jälleen nähtyä ja koettua Tuskassa. Tunnelma ja ihmiset ovat edelleen sitä kovinta A-luokkaa ja juttuseuraa riitti. Tapahtuma alkaa selkeästi kasvamaan entisestään, joka nähtiin nyt täysin loppuunmyytynä Tuskana. Kehitys kehitettyy ja tämä näyttää olevan suunta, joka on ihan tervetullutta, sillä metalli genrenäkin elää ja kehittyy jatkuvasti. Toivottavasti juuriaan ei kuitenkaan unohdeta täysin, mitä tuskin tulee tapahtumaan. Tulevaisuus näyttää Tuskalle valoisalta, sillä suolaisesta 209 euron ennakkolipun hinnasta oli todella moni suostunut pulittamaan ja Early Crowt ovatkin jo loppuunmyydyt. Toivottavasti muut hinnat eivät enää nousisi, mutta tuskinpa tämä toive toteutuu.
Luxi
Posts: 1288
Joined: Sat Sep 14, 2002 2:50 pm
Location: Earth
Contact:

Re: TUSKA 2023 - Sunnuntai

Post by Luxi »

...and Oceans säväytti Tuskan Kvlt -lavalla.

...and Oceans ~ https://www.youtube.com/watch?v=Rh8MMsljwkc&t=15s
Post Reply