Blind Guardian

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Blind Guardian

Post by Herra Turpasauna »

Ice wrote: Wed Jun 01, 2022 11:45 am Tulevalta The God Machinelta julkaistu myös videona Blood of the Elves.
]Kansi on kohtuullinen digipiirros mutta hankintaan lätty menee.
Ehkä he haluavat kilpailla Royal Huntin kanssa kuka tekee hirveimmät kannet!
Pikkujuttu kuitenkin sen rinnalla että musiikki kuulostaa rautaiselta, ja tuotanto paremmalta kuin aikaisempien 24 vuoden VU mittarien värähtely.
Tässähän oli mukana myös annos 2 ekan levyn speedmetallia, ja bändisoiton riemua riitti! Aivan pakko-ostos tämä itsellekin.
Pike Bishop
Posts: 206
Joined: Wed Dec 07, 2011 8:22 am

Re: Blind Guardian

Post by Pike Bishop »

Joo kyllä nyt menee pitkästä aikaa Blind Guardianin levy ostoon. Twist in the Myth on viimeinen mikä tuli hankittua, ja sekin on jäänyt hyvin vähälle kuuntelulle. Uudempien levyjen puuduttavia paisutteluja en ole jaksanut yhtään. Mutta nyt kuulostaa hyvältä!
Jussi
Posts: 10600
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Blind Guardian

Post by Jussi »

Ice wrote: Wed Jun 01, 2022 11:45 am Tulevalta The God Machinelta julkaistu myös videona Blood of the Elves.

https://youtu.be/tCzE9LX8cgc

The God Machine Tracklist

Tracklist:

1. Deliver Us From Evil
2. Damnation
3. Secrets Of The American Gods
4. Violent Shadows
5. Life Beyond The Spheres
6. Architects Of Doom
7. Let It Be No More
8. Blood Of The Elves
9. Destiny
Uusi BG on aina itsestäänselvyys hankkia, vaikka edellinen, Beyond The Red Mirror onkin bändin huonoin levy. Mutta tuo oli jälleen hyvä biisi ja lupaa myös hyvää kaikki nämä neljä jo julkaistua näytettä!

Uusi basisti oli muuten tällä videolla vasta itelle pistämässä silmiin, vaikka palkollisenaan toiminut Barend Courbois on ilmeisesti lähtenytkin jo tovi sitten, 10 vuoden palveluksen jälkeen. Tämä kaveri on hollannista ja Arjen Lucassenin sekä Anneke Van Giersbergenin jutuissa ollut mukana.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Blind Guardian

Post by Herra Turpasauna »

Jussi wrote: Sun Jun 05, 2022 7:43 pm Uusi BG on aina itsestäänselvyys hankkia, vaikka edellinen, Beyond The Red Mirror onkin bändin huonoin levy.
Näin se menee meikäläisenkin konnuilla, kaikki studiolevyt omistan, ja tuo bändin heikoin levy on kuitenkin sen tasoista tuuttausta että mieluummin sitä kuitenkin kuuntelee kuin 99% kamasta mitä radiosta säteilee. Tuo "Legacy of the Dark Lands" orkesterilevy on mielestäni myös parempi platta kuin BtRM - ei kuitenkaan sekään mikään mestariteos.. ihan O.K. on. Harvemmin tulee hommattua vinyylejä, mutta LotDL on tässä formaatissa - kuulostaa ihan erilaiselta vanhan koulukunnan masteroinnin ansiosta - kuin CD.

Hyvä kuitenkin että bändi tosiaan palaamassa juurilleen uudella levyllä.
Violent Shadows biisistä on kuvattu myös nyt virallinen videosingle!

https://www.youtube.com/watch?v=vUpF6VjIC-8
Jussi
Posts: 10600
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Blind Guardian - The God Machine

Post by Jussi »

No niin, TGM on ollut viikon verran hallussa ja käsitystäkin päässyt syntymään. Sinkkubiisit Deliver Us From Evil, Secrets Of The American Gods, Violent Shadows & Blood Of The Elves ovat kieltämättä sen parhaita; joten hyvin valittuja, ei siinä. Mutta onneksi levyn kakkospaikalla on säpäkkä Damnation tuomassa vähän yllätyksellisyyttäkin tähän tylsään nykyaikaan, kun menin kuuntelemaan singlet melkeinpä puhki tässä pitkän odottelun aikana. Joten se sai vähän kuin ykköspaikan suosikkibiisinäni nyt uudelta!

Ai niin, Architects Of Doom julkaistiin vko sitten myös videona, mutten ole siitä saanut niinkään kiinni vielä. Vähän sama pätee Destinyyn, vaikka se onkin AoD:ia parempi kappale. Balladi on ihan jepa, mutta Let It Be No More on niin kovassa seurassa jo bändin 2000-luvunkin kollegoidensa kanssa, ettei se ihan pääse odotuksiani täyttämään. Nimensä perusteella viimeisimmän livelevynsä aikaan kai jo valmiina ollut Life Beyond The Spheres on sitten se albumin filleri itselleni tällä kertaa.

Summaten: hyvä levy, varsinkin edelliseen verraten, mutten lähde ihan tämän vuosituhannen parhaaksi BG:iksi nostamaan sillä At The Edge Of Time oli hieman tarttuvampi, sekä myös a Night At The Opera & a Twist In The Myth ovat hyviä levyjä. Oikeastaan samanveroisia tämän The God Machinen uuden kanssa, on <10 kuuntelukerran jälkeen fiiliksenä.
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Blind Guardian

Post by Turpasauna »

^TGM otettu täälläkin haltuun useammalla kuuntelulla, ja kieltämättä kyllä hyvä levy. 9/10 helposti, ja papukaijamerkki päälle.

Mielestäni bändin rankin levy, todella paljon mukana "speedmetallia", ja tiukkaa rypistystä valtaosassa biisejä. Äänimaailma on raaka, ja vähän julma mutta tällä kertaa sillä "hyvällä tavalla". Viisaasti bändin luottomies Bauerfeind on nyt keskittynyt tuottamiseen, ja äänittämiseen. Miksaus ja masterointi on annettu eri hepuille, jälkimmäisessä kunnostanunut kotimainen Virtalähde Mastering. Ammattimiesten työtä nyt vihdoinkin, ja olen äänenlaatuun tyytyväinen.

Tasaisen laadukkaita biisejä täynnä, ja kaikki hoitavat instrumenttinsa erinomaisesti! Kitaristeille annettu tällä kertaa paljon tilaa riffittelyyn, kun sinfooniset osuudet on pidetty aivan minimaalisena. Hansi laulaa mahtavasti tietenkin, ja käyttää tuota rankinta laulutyyliään todella paljon biiseissä.
Jussi
Posts: 10600
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Blind Guardian

Post by Jussi »

Uusi video Life Beyond The Spheresistä; ihan hauska, toi jotenkin semi-modernimmalla meiningillään mieleen Another Stranger Me:n vastaavan sieltä jostain nollarilta.

Itse biisi on edelleen ehkä vierain uudelta levyltä, en tiedä johtuuko siitä että nimikin antaa olettaa sen olleen vuosia käyttämättä jääneenä, kun ehti antaa edelliselle livelevyllekin tittelin.
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Blind Guardian

Post by Turpasauna »

Melkoisen hyvin pärjännyt TGM näillä "vuoden 2022" levy - listoilla, ihan kärkisijojakin on.
Ansiosta kyllä tulee nämä sijoitukset, kyllä tuosta levystä kuuli heti ettei "ole menty sieltä missä aita on matalin", vaan todella huolella on tehty.
Post Reply