Sumea "Paniikki" [okkultistinen proge-stoner]

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
mega
Posts: 1592
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Sumea "Paniikki" [okkultistinen proge-stoner]

Post by mega »

SUMEAN PANIIKKI ON BLACK SABBATHIN JA SUOMI-PROGEN VELIPUOLI - TSEKKAA VIDEO

Helsinkiläinen Sumea julkaisi viime kesäkuussa esikois-EP:nsä Muinainen ja nyt jatkoa seuraa Paniikki-singlellä. Vuonna 2019 perustetun yhtyeen musiikkia ovat ulkopuoliset kuvailleet sanoin "kuin Black Sabbath soittaisi Suomi-progea” sekä ”okkulttiseksi proge-stoneriksi" ja bändin jäsenten erilaiset musiikilliset taustat sekä vaikutteet huomioon ottaen kuvaukset ovatkin täysin perusteltuja. Kappaleiden sanoitukselliset teemat pyörivätkin mystisen aamunkajon tunnelmissa sekä vanhan kauhukirjallisuuden että -elokuvien aihepiireissä aina H.P. Lovecraftista Twilight Zoneen.

”Paniikki kertoo yöllisen verenjuojan epätoivosta aamunkoiton sarastuksessa, kun nälkä ja uupumus nostavat päätään ja loppu häämöttää. Kuulija voi peilata tarinasta omanlaisensa mielikuvan”, laulaja-perkussionisti Tuomas Valtanen tiivistää kappaleen sanoitukset.

Paniikki-musiikkivideo katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=CFDGRXpwxSI ja kappale kuunneltavissa myös kaikissa yleisimmissä digipalveluissa https://linktr.ee/sumea

Sumean kehutun raivoisat keikat tältä syksyltä saavat jatkoa, kun bändi seuraavan kerran esiintyy yhdessä puolalaisen stoner-yhtye Dopelordin kanssa Helsingin Kuudennella Linjalla helmikuun 11. sekä seuraavana päivänä Tampereen Vastavirta-Klubilla.

KOKOONPANO
Sampsa Koivukoski – kitarat ja syntsat
Lassi Sarlos – basso
Tuomas Valtanen – laulut ja perkussiot
Ilja Engström – rummut

DISKOGRAFIA
Muinainen-EP (2022)
Paniikki-single (2022)

https://www.facebook.com/sumeaband
https://www.instagram.com/sumeaband/
https://sumea.bandcamp.com/
https://sptfy.com/Sumea
Post Reply