Stratovarius ja johdannaiset

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
kupteri
Viestit:76
Liittynyt:11 Elo 2013, 16:53

19 Kesä 2021, 00:37

Ittellä fiilis tuosta LaBrien laulamasta tuoreesta videobiisistä on, että ei kyllä yhtään kuulosta Tolkin kitaroinnilta, ainakaan komppikitarat. Eikä sävellyskään oo yhtään Tolkin tyyliä. Soolossa ehkä vähän, mutta tokihan ammattisoittajatkin osaisivat tyyliä kopsia että edes se vähän muistuttaisi. No, saapa nähdä miltä tuntuu kun saa koko levyn käsiin. Odotukset ei oo varsinaisesti korkealla. Se kakkos-Avalonhan oli ihan kuin ois demot pistetty maailmalle.


Jussi
Viestit:10434
Liittynyt:28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta:Oulu (Rollo)

19 Kesä 2021, 10:27

^ ei se ole sitä kirjoittanutkaan, tekijät, Beautiful Lie: Aldo Lonobile / Antonio Agate / Marco Pastorino
Mäyrämies kirjoitti:
18 Kesä 2021, 23:01
Eikös jossain haastattelussa Tolkki jutellu että puolet, oisko ollu edellisestä levystä, biiseistä tuli levy-yhtiöltä. Tämä uusin jotenkin kuullostaa sellaiselta. Noh, oli miten oli, melko meh ovat olleet kaikki uudet biisit.
kts. edellisen sivun alussa, miten kirjassaan luki "Levy-yhtiö hyväksyi puolet ja toisen puolen kappaleista he hylkäsivät. Sillä hetkellä en jaksanut tehdä lisää biisejä, joten pari italialaista sävelsi kanssani. Lopulta sitten kasassa oli 12 biisiä." Mutten itse usko tuohon, että oli mukana tekemässä niitä, kun kirjan discografia listaa Return To Eden -albumin alle vain nämä kappaleet:

Enlighten
Give Me Hope
Godsend
Return To Eden
Wasted Dreams


Eli luulen, että levyn parhaimmisto oli tosiaan Aldo Lonobilen ja kumppaneiden tekemää, Tolkin tehtyä vain nuo viisi. Nyt Timo on uudella levyllä yhtenä neljästä (The Fire And The Sinnerillä viidestä) tekijästä, kaikkiaan neljällä kappaleella, / 12.
kupteri
Viestit:76
Liittynyt:11 Elo 2013, 16:53

20 Kesä 2021, 12:07

Juu, varmaan pienen osan säveltäny ja johonkin vähän kitaraa vetäny. Arvelisin että jonku soolon ois vetäny ja studiojermut sitten hoitanu kaiken muun. Sen verran että nimen saa kanteen :D
Ice
Viestit:2809
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

21 Kesä 2021, 10:23

Eilen kuuntelin tuon pari kertaa läpi ja aika turha 6/10 julkaisu. Ammattitaitoisesti tehtyjä biisejä mutta ei mitään mikä saisi enää palaamaan tuon ääreen. Brittneystä olisi saanut esim. niin paljon enemmän irti mutta kun ei. Sliipattua, helppoa ja kädenlämpöistä.
Sabbathman
Viestit:5635
Liittynyt:03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta:Seinäjoki

22 Elo 2021, 23:06

Uusi albumi pitkästä aikaa joo...mutta nuo taulut! Vielä joskus mulla on tuo albumi vinyylinäkin...

🎸💫✨🌌🏦

Herra Turpasauna
Viestit:59
Liittynyt:12 Touko 2008, 16:45

24 Elo 2021, 18:57

On tämä "Mysteerin syntyminen" ihan kelpo levy mielestäni. Kouluarvosana 7½ -Viihdyttävyysarvo on niin korkealla että kompensoi puutteita sävellystyössä, ja soittamisessa. Miksaus on hieman ankara välillä naislaulajille, heille ei anneta yhtään enemmän "siimaa" raskaammissa kappaleissa (nostamalla laulua isommalle) - kuin miehillekään. Omalla äänellä täytyy pärjätä äänivallin mukana. Sinänsä ihan hyvää perustasoa kuitenkin tämä.

Masterointi on lähes kiitettävällä tasolla, dynamiikkaa on jätetty hyvin RMS tasot keskimäärin 9-10 dB. Kompressointia varmasti riittävästi, mutta ei käytetty nykymittapuun mukaan mitenkään paljon.

Laulajissa en huomannut mitään vikaa omiin korviin. Kannattaa laittaa pakkopaita päälle, köyttää itsensä tuoliin, ja kuunnella Sannia tai Ellinooraa, niin alkaa kuulostamaan hyviltä kaikki nämä artistit :twisted:

Instrumenttien soitto oli ihan kelvollista, mutta mihinkään tiukasti soittavan vakiintuneen bändin tasolle ei päästy. (otetaan satunnainen veteraanibändi, vaikka Hammerfall- soitto monta kertaa timmimpää, ja groovaa paremmin) .
Aika tuntemattomia tyyppejä itselle nuo olivat mitä yritin katsoa netistä. Itse Tolkki oli tosiaan levyn krediittienkin mukaan vain yksi osa bändiä, eikä tuollainen "Tolkkimainen" fiilis tosiaan edes välittynyt musasta. Kappaleet tuntuivat välillä hieman hiilikopioilta esikuvistaan, mutta sinänsä hyvinkin ammattitaitoisesti oli suurin osa sävelletty - toki vähän heikompaakin materiaalia joukossa oli.

Itseäni viehättivät mm. "Master of Hell", "Dreaming" , ja "The Fire and the Sinner" kappaleet. Tuo ..Sinner oli tehty ärsyttävän simppeliksi, ja mieleenpainuvaksi kappaleeksi. Kertosäkeen renkutusta ei millään meinaa saada pois päästä..

Levyn kansi, ja grafiikat olivat toteutettu hyvin. Jokainen artisti oli saanut lähettää itse valitsemansa kuvan myöskin kirjaseen.

Levy tuntuu jakavan mielipiteitä todella paljon.. Olen nähnyt arvosteluja kuutosesta kymppiin saakka. Ehkäpä jokin tietty sympaattisuus on se mikä saa tämän levyn tuntumaan paremmalta, kuin mitä se musiikillisesti on.

Kysyin poikkeuksellisesti myös vaimolta (joka kuullut tämän levyn pyörittelyä) arvosanaa, ja paremmalta puoliskolta tuli kommenttia että " 8½ ihan minimissään tai enemmän, Tolkki oli "ihana" siinä kuvassa, kun tervehtii tuolla tavoin, tosi hienoja biisejä, ja esittäjät huippuja :) "
Jussi
Viestit:10434
Liittynyt:28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta:Oulu (Rollo)

02 Syys 2021, 21:53

Hyvä covervalinta brasseilta, kun uusi Northtale-vokalisti Guilherme Hirose ja muut vetävät Elements pt. 2:en sinkkua:

Guilherme Hirose - Vocals
Moreno Hassem - Guitars
Fabio Carito - Bass
Nelson Hamada - Keyboards
Alê Magno - Drums
Archon
Viestit:168
Liittynyt:29 Touko 2009, 13:56

10 Syys 2021, 14:07

Jussi kirjoitti:
18 Kesä 2021, 20:18
Onko muuten James LaBrie ollut aina näin huono laulaja? En ole koskaan tykännyt ukon äänestä, mutta suurimmaksi osaksi olen vältellyt tätä Dream Theaterin biisien vuoksi viimeiset 20+ vuotta. Siis tuo aksenttihan on sellainen, että tämä voisi olla kuka tahansa italian hevikaraokesta vetäisty vibraaja; en uskoisi ikinä amerikkalaiseksi :shock:
Off topic, mutta oli JLB minusta aikoinaan pirun kova. Mutta ainakin tätä videota katsoessa vaikuttaa siltä, että vuosien myötä on ääni mennyt koko ajan tasaisesti huonommaksi. Ikä tietysti tekee tehtävänsä ihan jokaisella, mutta loputon kiertäminen ja kolmen tunnin setit tuskin ainakaan ovat auttaneet.
Vastaa Viestiin