Stratovarius ja johdannaiset

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
kupteri
Posts: 76
Joined: Sun Aug 11, 2013 1:53 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by kupteri »

Ittellä fiilis tuosta LaBrien laulamasta tuoreesta videobiisistä on, että ei kyllä yhtään kuulosta Tolkin kitaroinnilta, ainakaan komppikitarat. Eikä sävellyskään oo yhtään Tolkin tyyliä. Soolossa ehkä vähän, mutta tokihan ammattisoittajatkin osaisivat tyyliä kopsia että edes se vähän muistuttaisi. No, saapa nähdä miltä tuntuu kun saa koko levyn käsiin. Odotukset ei oo varsinaisesti korkealla. Se kakkos-Avalonhan oli ihan kuin ois demot pistetty maailmalle.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Avalon

Post by Jussi »

^ ei se ole sitä kirjoittanutkaan, tekijät, Beautiful Lie: Aldo Lonobile / Antonio Agate / Marco Pastorino
Mäyrämies wrote: Fri Jun 18, 2021 8:01 pm Eikös jossain haastattelussa Tolkki jutellu että puolet, oisko ollu edellisestä levystä, biiseistä tuli levy-yhtiöltä. Tämä uusin jotenkin kuullostaa sellaiselta. Noh, oli miten oli, melko meh ovat olleet kaikki uudet biisit.
kts. edellisen sivun alussa, miten kirjassaan luki "Levy-yhtiö hyväksyi puolet ja toisen puolen kappaleista he hylkäsivät. Sillä hetkellä en jaksanut tehdä lisää biisejä, joten pari italialaista sävelsi kanssani. Lopulta sitten kasassa oli 12 biisiä." Mutten itse usko tuohon, että oli mukana tekemässä niitä, kun kirjan discografia listaa Return To Eden -albumin alle vain nämä kappaleet:

Enlighten
Give Me Hope
Godsend
Return To Eden
Wasted Dreams


Eli luulen, että levyn parhaimmisto oli tosiaan Aldo Lonobilen ja kumppaneiden tekemää, Tolkin tehtyä vain nuo viisi. Nyt Timo on uudella levyllä yhtenä neljästä (The Fire And The Sinnerillä viidestä) tekijästä, kaikkiaan neljällä kappaleella, / 12.
kupteri
Posts: 76
Joined: Sun Aug 11, 2013 1:53 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by kupteri »

Juu, varmaan pienen osan säveltäny ja johonkin vähän kitaraa vetäny. Arvelisin että jonku soolon ois vetäny ja studiojermut sitten hoitanu kaiken muun. Sen verran että nimen saa kanteen :D
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Ice »

Eilen kuuntelin tuon pari kertaa läpi ja aika turha 6/10 julkaisu. Ammattitaitoisesti tehtyjä biisejä mutta ei mitään mikä saisi enää palaamaan tuon ääreen. Brittneystä olisi saanut esim. niin paljon enemmän irti mutta kun ei. Sliipattua, helppoa ja kädenlämpöistä.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Sabbathman »

Uusi albumi pitkästä aikaa joo...mutta nuo taulut! Vielä joskus mulla on tuo albumi vinyylinäkin...

🎸💫✨🌌🏦

https://www.instagram.com/p/CSwKZ_zidsf/?hl=fi
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Herra Turpasauna »

On tämä "Mysteerin syntyminen" ihan kelpo levy mielestäni. Kouluarvosana 7½ -Viihdyttävyysarvo on niin korkealla että kompensoi puutteita sävellystyössä, ja soittamisessa. Miksaus on hieman ankara välillä naislaulajille, heille ei anneta yhtään enemmän "siimaa" raskaammissa kappaleissa (nostamalla laulua isommalle) - kuin miehillekään. Omalla äänellä täytyy pärjätä äänivallin mukana. Sinänsä ihan hyvää perustasoa kuitenkin tämä.

Masterointi on lähes kiitettävällä tasolla, dynamiikkaa on jätetty hyvin RMS tasot keskimäärin 9-10 dB. Kompressointia varmasti riittävästi, mutta ei käytetty nykymittapuun mukaan mitenkään paljon.

Laulajissa en huomannut mitään vikaa omiin korviin. Kannattaa laittaa pakkopaita päälle, köyttää itsensä tuoliin, ja kuunnella Sannia tai Ellinooraa, niin alkaa kuulostamaan hyviltä kaikki nämä artistit :twisted:

Instrumenttien soitto oli ihan kelvollista, mutta mihinkään tiukasti soittavan vakiintuneen bändin tasolle ei päästy. (otetaan satunnainen veteraanibändi, vaikka Hammerfall- soitto monta kertaa timmimpää, ja groovaa paremmin) .
Aika tuntemattomia tyyppejä itselle nuo olivat mitä yritin katsoa netistä. Itse Tolkki oli tosiaan levyn krediittienkin mukaan vain yksi osa bändiä, eikä tuollainen "Tolkkimainen" fiilis tosiaan edes välittynyt musasta. Kappaleet tuntuivat välillä hieman hiilikopioilta esikuvistaan, mutta sinänsä hyvinkin ammattitaitoisesti oli suurin osa sävelletty - toki vähän heikompaakin materiaalia joukossa oli.

Itseäni viehättivät mm. "Master of Hell", "Dreaming" , ja "The Fire and the Sinner" kappaleet. Tuo ..Sinner oli tehty ärsyttävän simppeliksi, ja mieleenpainuvaksi kappaleeksi. Kertosäkeen renkutusta ei millään meinaa saada pois päästä..

Levyn kansi, ja grafiikat olivat toteutettu hyvin. Jokainen artisti oli saanut lähettää itse valitsemansa kuvan myöskin kirjaseen.

Levy tuntuu jakavan mielipiteitä todella paljon.. Olen nähnyt arvosteluja kuutosesta kymppiin saakka. Ehkäpä jokin tietty sympaattisuus on se mikä saa tämän levyn tuntumaan paremmalta, kuin mitä se musiikillisesti on.

Kysyin poikkeuksellisesti myös vaimolta (joka kuullut tämän levyn pyörittelyä) arvosanaa, ja paremmalta puoliskolta tuli kommenttia että " 8½ ihan minimissään tai enemmän, Tolkki oli "ihana" siinä kuvassa, kun tervehtii tuolla tavoin, tosi hienoja biisejä, ja esittäjät huippuja :) "
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Jussi »

Hyvä covervalinta brasseilta, kun uusi Northtale-vokalisti Guilherme Hirose ja muut vetävät Elements pt. 2:en sinkkua:

https://youtu.be/onXeH1IkKBk
Guilherme Hirose - Vocals
Moreno Hassem - Guitars
Fabio Carito - Bass
Nelson Hamada - Keyboards
Alê Magno - Drums
Archon
Posts: 176
Joined: Fri May 29, 2009 10:56 am

Re: Timo Tolkki's Avalon IV

Post by Archon »

Jussi wrote: Fri Jun 18, 2021 5:18 pm Onko muuten James LaBrie ollut aina näin huono laulaja? En ole koskaan tykännyt ukon äänestä, mutta suurimmaksi osaksi olen vältellyt tätä Dream Theaterin biisien vuoksi viimeiset 20+ vuotta. Siis tuo aksenttihan on sellainen, että tämä voisi olla kuka tahansa italian hevikaraokesta vetäisty vibraaja; en uskoisi ikinä amerikkalaiseksi :shock:
Off topic, mutta oli JLB minusta aikoinaan pirun kova. Mutta ainakin tätä videota katsoessa vaikuttaa siltä, että vuosien myötä on ääni mennyt koko ajan tasaisesti huonommaksi. Ikä tietysti tekee tehtävänsä ihan jokaisella, mutta loputon kiertäminen ja kolmen tunnin setit tuskin ainakaan ovat auttaneet.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Timo Tolkki - Visions Of Latin America -Live

Post by Jussi »

Mielenkiintoista, nyt on ainakin kova kokoonpano ja olisipa runsaalla kouralla valittu myös muita kuin Straton biisejä. Erityisesti RR:n Trinity, eka Avalon ja In Paradisum anstaitsisivat livesoittoa, jota eivät juurikaan ole saaneet. Menisin täällä päin ilman muuta keikalle silloin!
https://www.metal-rules.com/2021/11/11/timo-tolkki-announces-the-first-dates-for-the-visions-of-latin-america-tour-new-all-star-lineup-new-live-album-and-more/ wrote:
The former Stratovarius guitarist announces the first dates of the “Visions of Latin America” -tour. This upcoming tour celebrates the 25th Anniversary of the Stratovarius “Visions” album. The setlist will consist of the best of Tolkki’s career from Stratovarius, Revolution Renaissance, Timo Tolkki’s Avalon, and Symfonia.

The lineup on these upcoming gigs will include: Timo Tolkki, Alessandro Conti (Twilight Force, Trick or Treat), Jari Kainulainen (Stratovarius, Masterplan), Alex Landenburg (Kamelot, Cyhra), and Mikko Härkin (Symfonia, Sonata Arctica). This lineup will also record and film the live album “Visions of Latin America” in Mexico City.

Timo Tolkki has confirmed the following shows as part of his full-length Latin American Tour in March/April.

30.4.2022. Circo Volador in Mexico City
03.05.2022 Cafe Iguana, Monterrey
MORE DATES TO BE ANNOUNCED SOON!!
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Herra Turpasauna »

Jostain syystä tuli hommattua viime vuoden aikana paljon artistien alkupään tuotantoa, jota puuttui hyllystä.
Onko jengillä minkälaiset mielipiteet Stratojen ensimmäisestä levystä (vm. 89..)?

Yllättävän hyvin toimii itselle, jotenkin "sympaattista", ja antaumuksella tehtyä musaa. Toki en rupeaisi vertailemaan heidän myöhempiin mestariteoksiinsa, kun homma oli ns. isollaan.
https://www.youtube.com/watch?v=WBpIPIyCauk
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Nessuli »

Itse tykkään noista alkupään biiseistä varsinkin Witch Hunt ja tuo jo linkattu Future Shock. Jälkimmäisessä viehättää ja huvittaa aina nuo Gates of Babylon-viittaukset. Toivottavasti joku muukin on ne edes huomannut :D

Juuri Redditissä näin keskustelua Stratojen vokaaleista ja kyllä siellä hyviä argumentteja näkyi Tolkin puolesta, itsekin ehkä kokonaisuudessa kallistun siihen, että Tolkin laulamat biisit on mielekkäämpiä.
Pike Bishop
Posts: 210
Joined: Wed Dec 07, 2011 8:22 am

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Pike Bishop »

Ihan ok ja omalla tavallaan hauska levy tuo eka on, vähän liikaa ehkä kuitenkin muilta lainattuja juttuja sieltä löytyy.

Sen sijaan seuraavana julkaistu II on ihan toista luokkaa ja siitä oon aina tykänny tosi paljon. Siinä on jo enemmän sitä omaa näkemystä sekä paljon parempia biisejä. Todella hyvä levy.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Herra Turpasauna »

^^Tolkki ei ole yhtään hassumpi vokalisti, persoonallinen ääni, tummia sävyjä paljon. Toki ei sinänsä mielestäni ammattimainen laulaja - kuten taas Kotipelto on. Vaatii kyllä tosi paljon artistilta että jaksaa vuodesta toiseen vetää järkkyvaikeita kitaratilutuksia, ja pitää laulaa samaan aikaan hyvin.

Katsoin jonkin haastattelun jossa maestro T itse kertoi hieman epäonnistuneiden lauluvetojen jälkeen - Japanin kiertueella saaneensa joltain paikalliselta musiikkisamurailta neuvon: "jos haluat bändin isoksi kasvavan - pitää sinun toinen vokalisti hommaaman"
Pike Bishop wrote: Fri Jan 28, 2022 8:34 am Siinä on jo enemmän sitä omaa näkemystä sekä paljon parempia biisejä. Todella hyvä levy.
Juu, pitää perehtyä tuohon seuraavaksi tarkemmin, en ole ennättänyt kuunnella kuin kerran sen hommaamisen jälkeen. Noihin Stratojen 3 ekaan levyyn ei aikaisempaa "kosketuspintaa" paljon meikällä ollutkaan aiemmin.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Jussi »

Jep, itellenikään ei Fright Nightillä oikein hittejä vielä ole, niin se on omanlaisensa aloituslevy. Mutta kunhan niitä parempia melodioita alkaa olla seuraavalta alkaen esim. The Hands Of Timen ja Out Of The Shadowsin toimesta, niin näkisin että niillä tehtiin Straton perusta.

Dreamspace on oma suosikkini näistä kolmesta, We Are The Futuren, Hold On To Your Dreamin & Wings Of Tomorrowin myötä; hieman ylipitkä vain. Pari kappaletta olisi joutanut sinkuille ja vähemmäksi.
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Nessuli »

Johdannainen tämä on joten hyvä syy herätellä lankaa. Jari Behm on julkaisemassa uutta levyä ja uusi sinkku tarttui silmiini: https://www.youtube.com/watch?v=nVzSeZEdNXo
Tuleeko muille mieleen varhainen Kamelot? Ei varmasti vähiten laulajan vuoksi joka kuulostaa Khanin ja Vanderbiltin rakkauden hedelmältä. Muuten on kyllä kappale melkoista sillisalaattia, vaikka aineksia olisi paljon.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Herra Turpasauna »

Nessuli wrote: Wed Aug 17, 2022 5:52 pm Jari Behm on julkaisemassa uutta levyä...
Tuleeko muille mieleen varhainen Kamelot?
Juu laulusta kieltämättä tulee, tuo on featuring, niin ehkä on useampia laulajia sitten levyllä. Biisien yleisväristä tuli itselle mieleen myös 90-luvun Tarot.
Mutta kokonaisuudessaan tuo oli aika omaperäistä, ja toki monta kertaa progempaa kuin kumpikaan noista artisteista.

Tuotanto oli just sellainen mistä pidän, instrumentit kuulostivat voimakkailta, mutta luomulta samaan aikaan. Ihan kohtuullisen mielenkiintoista musaa kyllä.. albumi voisi olla tutustumisen arvoinen.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Stratovarius

Post by Jussi »

Viikon päästä 23.9. ilmestyvältä Survivelta on pukannut sinkkuja & uusin, kaiketi neljäs, Frozen In Time eilen. Lähemmäs 7min kellottaa, tuoden ainakin mulle mieleen Kotipellon ekan soololevyn Waiting For The Dawn 20 vuoden takaa.

Tuskassakin soitetut kaksi ensimmäistä singleä, World On Fire ja nimibiisi Survive eivät oikein vakuuttaneet, mutta kolmonen Firefly oli kivoin tähän mennessä. Katsotaan miten loppualbumi pärjää ja onko edellistä, Eternalia ylittäminen.
Acemaster
Posts: 550
Joined: Mon Jan 07, 2008 7:07 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Acemaster »

Eipä tuo Survive ole onneksi ihan katastrofaalisen huono. Harmittavasti edustaa tätä modernia tanssipoppisuuntausta, mikä taitaa olla lähinnä se default power metalin muoto nyt. Tuntuu, että jopa jenkkicoreilun kanssa jossain määrin alettu kaulailla. Genre on nyt ollu joko näitä, tai pastissi tai vitsi itsestään, niinku nää powerwolfit ja alestormit. Pelkkä Kotipellon laulujen tehostaminen tekee albumista jo erittäin epämiellyttävän kuunnella mulle. Ei ukko nyt niin heikosti vielä laula, että tuollaista käsittelyä vaatisi.

Se, mitä Survive tekee hyvin, ja mihin moni power metal -julkaisu ei edes yritä enää koskea, on että tässä on muutama tosi kunnianhimoinen biisiaihio. Melkein täysin yhdentekevän levyn alkupuoliskon jälkeen alkaa tapahtua, kun Frozen in Timessahan on jopa tunnelmaa ja osuuksia, hyvänen aika! Tästä on myös robotointi pitkälti kadotettu lauluista, ja whatdoyouknow, levyn parhaat voksut. Myös Voice of Thunderin loppu lähtee jotenkin ihan häkellyttävän hyvin verrattuna muun albumin tukkoisiin lauluihin. Mikähän tässäkin on? World on Fire nappasi jo Tuskassa world premierissään livenä - tällaista on mun makuun se onnistunut entisen ja nyky Straton synteesi. Kaikkiaan tosi loppupainotteinen albumi musiikin laadun puolesta.

Kova levy toki soitannollisesti. Turhan simppelisti kulkevat biisit vaan. Varmaan tää on tosi tanssittava tjs., mutta ei oo valitettavasti se oma teekuppi vain tämä suuntaus. Frozen in Timesta eteenpäin vasta relevantti levy.

Tulee ihan kummallisesti mieleen jopa, että onko tahallaan tehty alkupuolisko modernimmalla ja popimmalla otteella, ja sitten Frozen in Timesta eteenpäin vähenee tehosteiden käyttö, ja biiseihin tulee järkiään lisää rakennetta, osuuksia, suureellisuutta ja tunnelmaa. Että onko tahallaan eka puolisko uusille ja uudistumaan valmiille faneille, ja jälkipuolisko enemmänkin Tolkki+Kotipelto eran jäärien fanserviceä? :P Before the Fall enää albumin loppupuoliskon biiseistä vauhdikkuudesta huolimattaan pieni ohiveto ja jotenkin väsynyt, loppua kohti kyllä sekin paranee. Muut miltei parasta Stratoa sitten ehkä Polariksen tai Elementsien. Että kahtiajakoiset tunnelmat jos on kahtiajakoinen albumikin.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Stratovarius

Post by Jussi »

Acemaster wrote: Sat Oct 15, 2022 10:37 amHarmittavasti edustaa tätä modernia tanssipoppisuuntausta, mikä taitaa olla lähinnä se default power metalin muoto nyt.
En sanoisi; mitä muuta siinä oli tuollaista muuta, kuin We Are Not Alone? Joka tosiaan kuulosti ihanasti Dreamtalelta, ollen levyn paras biisi, mutta muutoin en sen lisäksi oikein löytänyt kuin Glory Daysin joka oli sellaista tuttua perus-Stratoa. Sekä se aiempi Firefly ihan kivana, mutta noita riffien outoksia panin myös merkille, mitä coreilua sitten ovatkaan :? sekä miten Jensin kiipparit olivat jotenkin taka-alalla.

Mutta koska edellisellä oli jo My Eternal Dream ja Shine In The Dark, eivät tämän Surviven em. kaksi parastakaan ohita niitä, joten samoin käy levylle että niinsanotusti piippuun jää. Kupiaisen ajan parhain, Nemesis jo osoitti, miten Porralta pitäisi tulla enemmän biisejä, niin olisi parempi levykin. Eikös tuo We Are Not Alone ollut myös Laurin kappale, vissiin ainut tällä?
Acemaster
Posts: 550
Joined: Mon Jan 07, 2008 7:07 pm

Re: Stratovarius

Post by Acemaster »

Jussi wrote: Sat Oct 15, 2022 8:31 pm En sanoisi; mitä muuta siinä oli tuollaista muuta, kuin We Are Not Alone? Joka tosiaan kuulosti ihanasti Dreamtalelta, ollen levyn paras biisi, mutta muutoin en sen lisäksi oikein löytänyt kuin Glory Daysin joka oli sellaista tuttua perus-Stratoa.
No joo, täytyypi myöntää et varmaan tuli vähä turhan lavealla sudilla kutsuttua tanssipopiksi. Ois ollut paljon osuvampaa sanoa yleisesti modernimman linjan tuotokseksi tuota alkupuoliskoa, eikä tolleen yksilöidä juuri tanssipopiksi. Jopa metalcore-elementtejäkin kun sieltä jo löytyi, jos löytyi poppiakin. Luin nuo peräkkäiset We Are Not Alonen ja Fireflyn kai sellaisiksi hyvin popeiksi tapauksiksi, ja kohtia joistain muistakin biiseistä, en jaksa kuunnella ja tarkistaa, mitä kaikkea, kun en niin pitänyt. :lol: Fireflyssä oli popin päälle vielä kasarivibat lyyrisesti - ja aika karseat sellaiset. :D

Näkee kyllä näiden vanhempienkin bändien tuotoksissa, mitkä tyylisuunnat on in, eli nyt tuo popimpi, ja jenkkien coreilut alkavat tulla rinnalle. Eivät sentään djenttaa vielä, ehkä sit seuraavalla levyllä... Mut mikäs siinä jos jengi tykkää! Sulle ainakin näyttää nimenomaan nuo euroviisummat metallivedot nyt uppoavan kovastikin. Tuohan on Dreamtalellakin jo ollut se suuntaus, josta en ole itse pitänyt. :D Tavallaan tampesterilaiset jopa pioneereja varmaan tuommoisessa popimmassa powerissa nyt kun sitä ajattelee!
Archon
Posts: 176
Joined: Fri May 29, 2009 10:56 am

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by Archon »

Return to Dreamspace nähtävästi toteutuu sittenkin, muistan kun tuosta oli puhetta joskus 2012 (?) joten luulin projektin jo haudatun.

https://kaaoszine.fi/stratovariuksen-en ... imen-alla/
northride
Posts: 49
Joined: Sun Dec 28, 2008 7:52 pm

Re: Stratovarius ja johdannaiset

Post by northride »

Archon wrote: Thu Jul 20, 2023 10:27 am Return to Dreamspace nähtävästi toteutuu sittenkin, muistan kun tuosta oli puhetta joskus 2012 (?) joten luulin projektin jo haudatun.

https://kaaoszine.fi/stratovariuksen-en ... imen-alla/
Sieltä mitään levyä taaskaan tullut. Tyypillistä Tölkin paskanjauhantaa. Domainit ja facesivut alhaalla, as usual.
Post Reply