AOR/melodic soft rock tjsp.

Punk-, neofolk-, proge- sun muut epämetallikeskustelut
Sabbathman
Viestit: 5496
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

25 Heinä 2013, 21:33

En ole koskaan keskittynyt 80-luvun/sen ajan tyyliseen kevyempään AOR-rokkiin perinteisin keinoin eli tehokuuntelulla, levyjä ostamalla tai keikoilla käymällä. Kuitenkin olen kuunnellut saman aikakauden hard rockia joka on enemmän tai vähemmän samanlaista/kaltaista, useimmiten kuitenkin tykimpää ja jyrkempää. Ja niin kauan kuin olen kuunnellut ja kuullut musiikkia radiosta, MTV:ltä ja elokuvista, olen kyllä enemmän kuin sinut AOR-rokin kanssa, siinä on huikeaa tietynlaista tunnelmaa, sielunmaisemaa ja mukavia muistojakin menneiltä ajoilta.

Ehkä tälläiseen kevyempään AOR-rokkiin pitäisikin keskittyäkin enemmän. Joskus, kuten nyt ja varsinkin pitkällisen raskaan heavyn ajanjakson jälkeen, kaipaa vaihteluksi jotain kevyempää.

Tutustuessani Bob Catleyn ja Magnumin musiikkiin tämä AOR-suuntaus oikeastaan lähti käyntiin. Etsiessäni näiden bändien levyjä huuto.netistä löysin bändin TEN ja laulajan Gary Hughes. Siinä jälleen kerran bändi ja laulaja (!!!) joihin olisi pitänyt keskittyä ajat sitten, onneksi nyt pääsin mukaan meininkeihin, tilasin jo huuto.netistä edullisen Ten-tuplakokoelman The Essential Collection 1995-2005. Sitten tätä kautta osuin Youtubessa nimimerkkiin ACARABBAL joka on ladannut aivan uskomattoman määrän huippuja AOR-kappaleita kanavalleen, Dream Runner -taustakuvateemalla ja erikseenkin. Kävin läpi useita erilaisia AOR-bändejä tästä suuresta joukosta, nostankin hattua tämän Acarabbalin pettämättömän hyvälle musiikkimaulle.

Innostuin tekemään tämän Acarabbalin lataamista Dream Runner -teeman kappaleista kunnon 3,5-tuntisen soittolistan, jossa on erilaisia bändejä 48 kappaleen edestä...
Kuva


Sabbathman
Viestit: 5496
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

26 Heinä 2013, 19:33

Dream Runner -listalle tuli lopulta 118 kappaletta...kaikki artistit olivat minulle ennestään tuntemattomia...ellen ole sitten jossain vuosien mittaan kuullut sattumalta, esim. elokuvassa, radiossa tai muualla...kautta musiikkihistoriani menneen 2 päivän aikana tuli koettua eniten uusia bändejä, alallaan erittäin hyviä sellaisia...

Kannattaa kuunnella saman kaverin luotsaamaa, samanlaisella logolla esiteltyä Rock Melodic Radio -kanavaa josta tulee huippukamaa non-stoppina 24/7...

Kuva
Korpinen
Imperiumi Crew
Viestit: 382
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

27 Heinä 2013, 11:53

Meikälle on kanssa jotkut viimeiset viisi vuotta toiminut tällainen kama mainiosti. Tosin sillä tavalla valikoiden, että jopa tällaisessa muniinpuhaltelugenressä pitää olla juuri sen verran (muttei enempää!) potkua tai "edgeä", ettei mene ihan pelkäksi vaatteiden päältä hyväilyksi. Lisäksi laulajaan kohdistuu aina kovat vaatimukset. Aina välillä olen ilahduttanut kavereitani pistämällä salakavalasti illanistujaisten Spotify-soittolistaan Journeyä, Aurasia tms. Ei ole aina saanut kauhean hyvää vastaanottoa, heh.

Tunnen itsekin melko huonosti genren artisteja, esim. tuosta soittolistastasi ihan muutama bändi oli nimeltä tuttuja. Mainio soittolista siis, kiitos siitä! Hyviä ja osuvia kommentteja olit muuten pistänyt noihin Youtube-videoihin! Esim. heti ekana tulleeseen Gary Hughesiin: "Nice moody rock...Warm night, starry sky, moonlight shining on the gentle waves of a lake, distant lights of the city, polished car, sweet kisses with a lady..." Spot fuckin' on!
Ismo
Imperiumi Assistant
Viestit: 798
Liittynyt: 21 Kesä 2007, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

27 Heinä 2013, 12:23

Sabbathman kun ymmärtää perinteisten arvojen päälle, niin tästä sitten kolmen Rainbow -ukkelin bändi Red Dawn ja niiden ainoa levy Never say surrender. AOR on sellainen genre, että tällaisia yhden levyn ihmeitä on aivan järjetön määrä. Olen jo vuosia yrittänyt totaalista haltuunottoa, mutta aina vain löytyy lisää kovaa kamaa kuunteluun. Positiivinen ongelma jos mikä...
Sabbathman
Viestit: 5496
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

27 Heinä 2013, 17:25

Korpinen kirjoitti:Meikälle on kanssa jotkut viimeiset viisi vuotta toiminut tällainen kama mainiosti. Tosin sillä tavalla valikoiden, että jopa tällaisessa muniinpuhaltelugenressä pitää olla juuri sen verran (muttei enempää!) potkua tai "edgeä", ettei mene ihan pelkäksi vaatteiden päältä hyväilyksi. Lisäksi laulajaan kohdistuu aina kovat vaatimukset. Aina välillä olen ilahduttanut kavereitani pistämällä salakavalasti illanistujaisten Spotify-soittolistaan Journeyä, Aurasia tms. Ei ole aina saanut kauhean hyvää vastaanottoa, heh.

Tunnen itsekin melko huonosti genren artisteja, esim. tuosta soittolistastasi ihan muutama bändi oli nimeltä tuttuja. Mainio soittolista siis, kiitos siitä! Hyviä ja osuvia kommentteja olit muuten pistänyt noihin Youtube-videoihin! Esim. heti ekana tulleeseen Gary Hughesiin: "Nice moody rock...Warm night, starry sky, moonlight shining on the gentle waves of a lake, distant lights of the city, polished car, sweet kisses with a lady..." Spot fuckin' on!
"Muniinpuhaltelugenressä".. :lol: Joo kyllä siinäkin saa olla potkua tai "edgeä", mutta saa se mennä ihan pelkäksi vaatteiden päältä hyväilyksikin, lähellä keskiyötä kuun paisteessa jossain siistin omakotilähiön yläkertahuoneessa bändijulisteiden ja levyjen keskellä! :)

Välillä näitä läpikäydessä osuu kohdalla aivan perus hard rockiakin mikä kyllä on tuttua pitkältä aikaa, mutta kuitenkin ajauduin hakemaan näitä tiettyjä (loppu)kesäisiä tunnelmia ja fantasioita, omien muistojen peilauksia ja fiilistelyjä...ja sitähän näistä löytyy, oli sitten potkuisempia tai alusvaatteettomampia biisejä. Valtava määrä näköjään alansa osaavia bändejä joita ei ole ennen kuullut, ainakaan tietäen että mistä bändistä on kyse. Ehkä monikin näistä biiseistä on osunut korvaan vuosien mittaan/vuosikausia sitten tai sitten vain tälläinen musiikkityyli on muuten niin tuttua, turvallista ja mieleen osuvaa että homma toimii kappaleessa kuin kappaleessa. Hard rockin, elokuvien soundtrackien ja muun kuuntelun muodostama pohja tälläiselle musiikille on omiaan. Aikansa kutakin, joskus veri vetää tietynlaisen musiikin äärelle, tällä kertaa AOR/melodic rockin pariin.

Hieno kokemus oli käydä näitä läpi ja jemmata listalle juuri ne omat suosikit, kyllä tuli parissa päivässä huikea määrä uusia tuttavuuksia enkä päässyt vasta kuin alkuun! Biisejä yhdistää erittäin hyvän ja mielikuvitusta ruokkivan biisifiiliksen lisäksi kuin vakiona mestarillinen bändi- ja yksilösoitto, huikeat kitarasoolot, laadukas laulaminen ja soundimaailman totaalinen tasapainoisuus ja kokonaisvaltainen miellyttävyys.

Ei nämä musiikit kaikille iske. Sanotaanko että pitää olla melko kattava rock-musiikin maku, tietty elokuvamaku/historia ja tietty sielunmaailma muutenkin että nämä menee läpi.

"Nice moody rock..." ja muita kommentteja tuli kyllä kirjoiteltua, se oli vähintä mitä tuo Acarabbal ansaitsi latauksilleen. Tasavarmin biisien kokoelma Youtubessa mitä olen kuullut.
Ismo kirjoitti:Sabbathman kun ymmärtää perinteisten arvojen päälle, niin tästä sitten kolmen Rainbow -ukkelin bändi Red Dawn ja niiden ainoa levy Never say surrender. AOR on sellainen genre, että tällaisia yhden levyn ihmeitä on aivan järjetön määrä. Olen jo vuosia yrittänyt totaalista haltuunottoa, mutta aina vain löytyy lisää kovaa kamaa kuunteluun. Positiivinen ongelma jos mikä...
Laitoin samantien soimaan tuon Red Dawnin - hyvä fiilis alkoi välittömästi, tässähän on tuttua hard rock -potkua yllin kyllin. On tässä aivan esimerkkillinen albumi, AOR-koskettelu huipussaan juurikin tuon Promisesin aikana...50 minuuttia läpeensä toimivaa fiilisvirtausta...KIITOS linkistä.

Uskon että tämän genren totaalinen haltuunotto on mahdotonta, ainakin siten että muistaisi ja tietäisi nuo kaikki nimeltä. Melkeinpä pääasia on että etsiskelee ja kokeilee näitä bändejä aktiivisesti, laatu/fiilistakuu kun lähentelee 100 %:a helposti ja vaivattomasti...
Viimeksi muokannut Sabbathman, 27 Heinä 2013, 17:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ismo
Imperiumi Assistant
Viestit: 798
Liittynyt: 21 Kesä 2007, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

27 Heinä 2013, 17:53

^Ajattelinkin että toimii siellä :)
Suomessa AOR on perinteisesti ollut väheksytty genre. Iso syy tähän on ollut se, että takavuosina vähät musiikkilehdet ja radio sylkivät sen päälle. Johtuen tietysti siitä, että olivat ex-punkkareiden miehittämiä. Rockradion tyypit lukivat brittiläisiä musiikkilehtiä ja päättelivät niistä mitä on syytä digata. Nykyään on kaikeksi onneksi internet ja patavanhoillisten mielipiteiden sijaan on helppo muodostaa omia. Ja lennot ovat nykyään halpoja, keikoille pääsee näppärästi.
Korpinen
Imperiumi Crew
Viestit: 382
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

27 Heinä 2013, 21:20

Sabbathman kirjoitti:"Muniinpuhaltelugenressä".. :lol: Joo kyllä siinäkin saa olla potkua tai "edgeä", mutta saa se mennä ihan pelkäksi vaatteiden päältä hyväilyksikin, lähellä keskiyötä kuun paisteessa jossain siistin omakotilähiön yläkertahuoneessa bändijulisteiden ja levyjen keskellä! :)
Heh, ihan loistavaa mielikuvailua! Sen verran yksityiskohtaista, että on pakko kummuta omista menneisyyden kokemuksista. :)
Sabbathman kirjoitti:... tai sitten vain tälläinen musiikkityyli on muuten niin tuttua, turvallista ja mieleen osuvaa että homma toimii kappaleessa kuin kappaleessa.
Tästä on mullekin AOR:ssä kyse. Tutuista palikoista, tutuista raameista - yksinkertaisesti siitä, kuka tekee näistä elementeistä parhaat biisit. Kyse on luonnollisesti myös kesäisistä, hyvää fiilistä (mites muutenkaan) nostattavista tunnelmista. Esim. se brasilialaisen Aurasin debyyttilevy on yksi niistä kahdesta levystä, jotka ei ole poistunut mun 1GB mp3-soittimesta sen jälkeen, kun levyyn joskus vuonna 2010 satuin törmäämään. Pitkillä juoksulenkeillä tuosta levystä on monta kertaa saanut todella paljon lisäenergiaa. TJEU: Never Give Up.
Sabbathman
Viestit: 5496
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

28 Heinä 2013, 02:24

Korpinen kirjoitti:
Sabbathman kirjoitti:... tai sitten vain tälläinen musiikkityyli on muuten niin tuttua, turvallista ja mieleen osuvaa että homma toimii kappaleessa kuin kappaleessa.
Tästä on mullekin AOR:ssä kyse. Tutuista palikoista, tutuista raameista - yksinkertaisesti siitä, kuka tekee näistä elementeistä parhaat biisit. Kyse on luonnollisesti myös kesäisistä, hyvää fiilistä (mites muutenkaan) nostattavista tunnelmista. Esim. se brasilialaisen Aurasin debyyttilevy on yksi niistä kahdesta levystä, jotka ei ole poistunut mun 1GB mp3-soittimesta sen jälkeen, kun levyyn joskus vuonna 2010 satuin törmäämään. Pitkillä juoksulenkeillä tuosta levystä on monta kertaa saanut todella paljon lisäenergiaa. TJEU: Never Give Up.
Juuri tulin Vauhtiajoista ja Michael Monroen mainiolta keikalta.

Never Give Up loistaa minulle samoin kuin laskeva aurinko heijastuu mustiin laseihin ja auton kromilistaan, tämä biisi on kuin käsky jatkaa tällä linjalla...kohti niitä auringonlaskun tunnelmia jotka eivät katoa niin kauan kuin tälläistä musiikkia on olemassa ja niin kauan kuin jaksaa unelmoida. Never Give Up ja sen perään Rock Melodic Radion tarjonta paaluttavat tämän yön finaaliinsa, unelmointi jatkukoon...

Kuva
Ruumis
Viestit: 19
Liittynyt: 10 Huhti 2010, 14:47

29 Heinä 2013, 11:51

Ite olen vähän samoista lähtökohdista tykästynyt Genesiksen viimeisimpään tuotantoon (vaikka on ne progelevytkin hyviä) ja Phil Collinsin soololevyihin. Semmoista helppoa "aikuisrockia", joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa takuuvarmana hyvän fiiliksen lähettiläänä. Collinsin äänessä yhdistyy myös jonkun verran muistoja ajattomiin Disneyn animaatiofilmien soundtrackeihin, joista kumpuaa sellaista kyseenalaistamatonta viattomuutta ja huokuvathan nekin tasan yhtä rautaista ammattiotetta hommaan kuin herran omilla levyilläänkin.
Jeaqar
Viestit: 281
Liittynyt: 21 Marras 2006, 14:15

30 Heinä 2013, 19:44

Jos Spotify löytyy, niin tässäpä tällainen soittolista, jossa kappaleista suurin osa (85%?) on AOR:ää ja sieltä menevämmästä päästä. Teemana yksinkertaisesti lista kappaleita, jotka sopisivat käytännössä mille vain 80-luvun "nollasta voittoon" -tyyliselle elokuva-soundtrackille. Osa kappaleista aavistuksen rehdimpää poppia (esim. Cyndi Lauper), pursirokkia (America), pomp rockia ja ihan rehtiä hard rockiakin.

Kaikki kappaleet eivät luonnollisesti aivan priimaa ole, mutta kiitettäviä biisejä löytyy sen verran paljon, etten ole skip-nappulaa kokenut tarpeelliseksi. Jos jollain on tarpeeksi huumoria, niin mikseipä tätä vaikka punttisalillakin kuuntelisi: Montage Madness!

Ja kuten Ismo sanoi, niin suo on taatusti loputon. B-luokan divarikamastakin saattaa löytyä melkoisia kultakimpaleita, olkootkin karaattimäärä pienempi.

Edit: ja totta kai ne ilmiselvimmätkin tapaukset löytyvät listalta. Mitäpä olisi montaasilista ilman vaikkapa Survivoria. Eikä 2000-lukua ole unohdettu myöskään!
Traktor X
Viestit: 276
Liittynyt: 12 Syys 2002, 14:54
Paikkakunta: AlderDanger Danger

12 Syys 2013, 16:44

Kyllähän AOR kolahtelee ( paitsi ei semmonen perus West Coast -setti) ja jonkun verran rockimpia on tullut kanssa linkiteltyä tonne kives/hård rock -ketjuun. Saattaapi osa mennä POMP-kategoriaan kanssa kun en ole niin paljoa perehtynyt noihin ton alan alagenreihin.

Yksittäisiä biisejä tolta tyypiltä Youtubesta kuunnellut, mutta pitäis kyllä kahlaa koko setti läpi.

Parhaita AOR -levyjä viimeaikoina itelle ollut esim. :
Fortune - S/t
Tour De Force - World On Fire
Alien - S/t
Strangeways - Walk in the fire
Dreams - s/t
+ Sitte noi kasarin leffasetit ( Cobra, Rocky, Top Gun yms., RAD yms.. )

Varmaan kaikkia löytyy myös sielt tuben soittolistasta.
Shadowplay
Viestit: 797
Liittynyt: 24 Elo 2002, 08:55

13 Syys 2013, 07:17

Spotify:stä löytyy jonkun väsäämä soittolista, jossa hyvä läpileikkaus AOR-genreen ja kappaleita on tällä hetkellä reilut 2500:
Classic AOR

Sikäli en itse ole ikinä sen ihmeemmin AOR:n maailman eksynyt (vielä) mitä nyt lähinnä kasari-soundtrackit ym. ovat tuttuja sekä pari oleellisinta bändiä ovat tuttuja vuosien varrelta. Tuon linkkaamani soittolistan perusteella tullut hieman syvennyttyä tämänkin unohdetun ja aliarvostetun genren saloihin.
Michi
Viestit: 155
Liittynyt: 16 Heinä 2010, 16:44

09 Loka 2013, 23:36

Mitäs perkulia, AOR-topikki ja Gambler ei ole kirjoittanu mittään?! :o

Ja no pun intended vielä kaiken lisäksi. Miehellä on tähän nimenomaiseen genreen erittäin läheiset välit, ja tietoa sitäkin enemmän, iiämhoo. Itelle ehkä hiukan vieras, mutta joku Journey, Starship, Hardline, Toto, Loverboy, Triumph, Kansas, Chicago, Heart, Asia, Boston, Cheap Trick....mitänäitä on, tulee tosta sanasta mieleen. Ja kotimaisista jostain syystä ajattelin ihan ekana Horsepoweria (!!!) vaikka se nyt ei ehkä "ihan" kohteeseen osukaan.

Monissa noissa itseä viehättää hyvät melodiat ja mielettömän taitavat soittajat (kitaristit varsinkin kautta linjan kovia ukkoja).
Gambler
Viestit: 204
Liittynyt: 30 Heinä 2004, 17:11
Paikkakunta: Joensuu

10 Loka 2013, 20:04

Michi kirjoitti:Mitäs perkulia, AOR-topikki ja Gambler ei ole kirjoittanu mittään?! :o

Ja no pun intended vielä kaiken lisäksi. Miehellä on tähän nimenomaiseen genreen erittäin läheiset välit, ja tietoa sitäkin enemmän, iiämhoo. Itelle ehkä hiukan vieras, mutta joku Journey, Starship, Hardline, Toto, Loverboy, Triumph, Kansas, Chicago, Heart, Asia, Boston, Cheap Trick....mitänäitä on, tulee tosta sanasta mieleen. Ja kotimaisista jostain syystä ajattelin ihan ekana Horsepoweria (!!!) vaikka se nyt ei ehkä "ihan" kohteeseen osukaan.

Monissa noissa itseä viehättää hyvät melodiat ja mielettömän taitavat soittajat (kitaristit varsinkin kautta linjan kovia ukkoja).
Jaa niin mää vai? :lol: Enpä ollu tätä aiemmin huomannukkaan täällä tai näin joskus otsikon kyllä mutta oiskoon töissä ollu ja jäi sitten perehtymättä että mits täällä joristaan...Tuonne tukka kives hässäkkään impan puolellehan aihetta on tullu joskus lajinsa sivuttua. Jäbähän se tuossa tärkeimmät jo sivusikin. Listasta ehkä Journey, Toto, Heart, Asia ja aikanaan myös Boston on ollu kovassakin rotaatiossa soittimessa. Dare ehkä menis tähän genreen ainakin nykytuotantonsa puolesta lisäksi. Mitäs näitä vielä on, no Foreigner nyt ainakin. Roxettekin joltain osin ainakin. Uustuotantohan noilta vähemmän kiinnostaa, mutta kasari ysärikama sitten kyllä. Jolta pohjalta näitä enimmäkseen tulee sitten kuunneltuakin. Ykköslevy silloin tällöin. Ja sitten näitä ykköshyviä biisejä, mitä esim spotifystä tulee bongailtua. Niinkuin esim kasarileffamusabiisejä tyyliin Starshipin Wild Again ja Top Gunin "klassinen" soundtrack Kenny Logginseineen sun muineen... 8)
Michi
Viestit: 155
Liittynyt: 16 Heinä 2010, 16:44

10 Loka 2013, 20:29

Gambler kirjoitti:Jaa niin mää vai? :lol: Enpä ollu tätä aiemmin huomannukkaan täällä tai näin joskus otsikon kyllä mutta oiskoon töissä ollu ja jäi sitten perehtymättä että mits täällä joristaan...Tuonne tukka kives hässäkkään impan puolellehan aihetta on tullu joskus lajinsa sivuttua. Jäbähän se tuossa tärkeimmät jo sivusikin. Listasta ehkä Journey, Toto, Heart, Asia ja aikanaan myös Boston on ollu kovassakin rotaatiossa soittimessa. Dare ehkä menis tähän genreen ainakin nykytuotantonsa puolesta lisäksi. Mitäs näitä vielä on, no Foreigner nyt ainakin. Roxettekin joltain osin ainakin. Uustuotantohan noilta vähemmän kiinnostaa, mutta kasari ysärikama sitten kyllä. Jolta pohjalta näitä enimmäkseen tulee sitten kuunneltuakin. Ykköslevy silloin tällöin. Ja sitten näitä ykköshyviä biisejä, mitä esim spotifystä tulee bongailtua. Niinkuin esim kasarileffamusabiisejä tyyliin Starshipin Wild Again ja Top Gunin "klassinen" soundtrack Kenny Logginseineen sun muineen... 8)
No sää sää. Nyrrrrillataan! Öhö-öhö-öhö.

Top Gun! Steve Stevens. Plexi-Marshall ja Hamer SS. AORää parhaimmillaan :).

Mikä se lienee, kun mulla ei tuo Journey ole koskaan lähteny oikein mitenkään päin? Yksi kaikkien aikojen kovimpia jenkkikitaristeja (ja ilmeisesti parhaiten varusteltu muutenki :D :D) Schon kuitenki soittaa / soitti bändissä...luulisi että olis lähteny lentoon. Vaan ei. Kovasti tuntuu suosittu olevan Ison Veden tuolla puolen edelleen.

Eikös muuten esimerkiksi myös Rush osuis tohon AOR-termin alkuperäiseen määritelmään?
Gambler
Viestit: 204
Liittynyt: 30 Heinä 2004, 17:11
Paikkakunta: Joensuu

11 Loka 2013, 15:31

Niin, Album oriented rock? Se kai se alkuperäinen termi oli? Eläen myöhemmin adult oriented rockkiin, termiin jona minä siihen tutustuin. Jaa Rush? Onhan se album orienttia, mutta niin tietysti on moni muukin aikalaisensa. Kyllä se Rush enemmän progrockkia on IMO. Kyl mää vain aor:räksi miellän etupäässä nämä pehmommat bändit. Giant muuten unohtu tuosta omasta listauksesta. Mahto unohtua monta muutakin, mutta G:tä tuli kyllä kuunneltua jossain vaiheessa tästä genrestä paljon. Kahta ekaa. Myöhemmilläkin hetkensä.

Np. Death Angel - Son Of The Morning (Ei oo aor:rää tämä perkele, ei oo kyllä muutenkaan kaksista. Kaikenlaista :rawk: )
Michi
Viestit: 155
Liittynyt: 16 Heinä 2010, 16:44

12 Loka 2013, 10:05

Album oriented rock nimenomaan :). Itekin kyllä miellän Rushin progebändiksi ennemmin kuin AOR-osaston pumpuksi. YYZ ;).

Dan Huff! Giant...kuten aiemmin jo tuumasin, kovia kitaristeja näissä AOR-bändeissä päntiönään.

Mitäs Gambler-setä sanoo bändiin Winger, onko tukkaa/kivestä vai AORää? ;)
Gambler
Viestit: 204
Liittynyt: 30 Heinä 2004, 17:11
Paikkakunta: Joensuu

12 Loka 2013, 15:21

Michi kirjoitti:Album oriented rock nimenomaan :). Itekin kyllä miellän Rushin progebändiksi ennemmin kuin AOR-osaston pumpuksi. YYZ ;).

Dan Huff! Giant...kuten aiemmin jo tuumasin, kovia kitaristeja näissä AOR-bändeissä päntiönään.

Mitäs Gambler-setä sanoo bändiin Winger, onko tukkaa/kivestä vai AORää? ;)
Wingerin mie miellän kyllä ihan hard rock pumpuksi. En aor:räksi, eli onkos tuo nyt sitten sitä tukkaa? Muutenkin nämä tukkasukkahousufucking whatever termit on kyllä imo aina ollu ihan perseestä. Hard rock on hard rockkia soittipahan sitä vaikka villaset välihousut jalassa ilman tukkaa tai vaikka pinkissä irokeesissa. ;)
Michi
Viestit: 155
Liittynyt: 16 Heinä 2010, 16:44

12 Loka 2013, 16:11

Gambler kirjoitti:Wingerin mie miellän kyllä ihan hard rock pumpuksi. En aor:räksi, eli onkos tuo nyt sitten sitä tukkaa? Muutenkin nämä tukkasukkahousufucking whatever termit on kyllä imo aina ollu ihan perseestä. Hard rock on hard rockkia soittipahan sitä vaikka villaset välihousut jalassa ilman tukkaa tai vaikka pinkissä irokeesissa. ;)
No juurikin näin! Vaikka tässä nyt ollaan AOR-topiksissa, nin samaa mieltä olen kanssasi vanha vih...veikko. Lavennan vielä vähän: Hyvä musa on hyvää musaa yli, ohi, ali ja vierestä keinotekoisten genrerajojen. Ja sit on Maiden.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Viestit: 358
Liittynyt: 15 Loka 2002, 22:08
Paikkakunta: Vantaa Victim of the Insane
Viesti:

17 Loka 2013, 23:53

Perkeles juu, AOR-fani ilmoittautuu täältäkin! Juurikin noita Dream Runner- jne. koosteita on tullut kahlattua yöt ympäriinsä, samaten tottakai etsittyä ihan satunnaisklikkailuilla Youtubesta kaikkea mahdollista nyt jo muutamankin vuotta (levyjä jos vielä saisi/löytäisi enempikin jostain, niin ai että sitä rahan menoa siinä vaiheessa, haha!). Tässä vaiheessa varmaan jo puolet mun selaimen valtavasta kirjanmerkkilistasta koostuu kaikesta mahdollisesta kasarikamasta (toisen puoliskon ollessa enimmäkseen doomia, stoneria, southern rockia ja bluesia =D), ja mukana luonnollisesti on myös läjäpäin tätä kevyempää ja melodisempaa fiilistely- ja rakastelumateriaalia. =D Tän tyyppisiä juttujahan omassakin lapsuudessa soi radiossa tämän tästä, joten aikansa soundimaailmat ja tunnelmat ovat olleet tärkeä osa sitä pohjaa, jolle oma musiikinkuuntelu on elämän varrella rakentunut. Kasarisoundilla on ikuinen paikka sydämessä, oli sitten kyseessä räväkämpi heavy metal taikka köykäsempi aori sekä muu melodinen rock.

Ja sit kuulkaas asiaan: Strangeways, Outside Edge, FM, Dare, Shy, Gregg Rolie, Alien, Magnum, Aviator, Signal, Treat, Iconin debyytin jälkeinen matsku (kait senkin voi paikoin laskea tänkin osaston alle), Night Ranger, Stage Dolls, Sweet Crystal, Van Zant, ja vaikka jumankekka mitä muuta kaikkea hienoa! Meikälle kasarisoundissa ja erityisesti näissä AOR-kamoissa ja niiden välittämissä tunnelmissa kiteytyy ja tiivistyy juurikin sellainen yöllisen kaupungin kiihkeys, glamouri ja kokonaisvaltaisuus, rakennusten neonvalot, autotiet katuvaloineen, läsnä on tietty yleinen hiljentyminen, mutta taustalla silti vallitsee enemmän ja vähemmän vaivihkainen jännite ja jännitys, midnight cityn sopukoissa tapahtuu iron horsella ja muulla raudalla viilettämistä, vauhtia ja vaaraa haetaan, juopumista vielä pikkutunneille asti, parittelua maailman tappiin ja living in the danger zone ja running hot! \o/

Tosta vielä yks hyvä pätkä ennen "unille juoksemista":
Gregg Rolie - Hands of Time (1987)
Esanssi
Imperiumi Crew
Viestit: 643
Liittynyt: 05 Marras 2005, 21:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

24 Helmi 2014, 19:50

ASIAlta uutta musaa, täähän on hyvää:

[youtube]CIpmYEYC2rU[/youtube]

Ja jotain infoa Blabbermouthista:
According to USA Today, ASIA bassist John Wetton drew his inspiration for the song from the Norse deities who accompany the souls of heroic warriors to Valhalla.

"I've got a bit of a fetish about the sacred feminine," Wetton said. "A lot of my songs are about deities, and not necessarily male ones. In the whole myth of valkyrie, she is more powerful than many of the male gods."

The "Valkyrie" video was shot primarily in Los Angeles and London, with Wetton shooting his portion on a beach near Topanga, California. The song is taken from ASIA's new album, "Gravitas", that explores different musical landscapes while embracing the band's familiar musical past. Produced and written by band members John Wetton and Geoff Downes, "Gravitas" is deeply introspective within a clearly accessible sound. The album also introduces the world to ASIA's new guitarist, Sam Coulson, who came at the recommendation of MR. BIG's Paul Gilbert.

Scheduled for release on Frontiers Records on March 21 (Europe); and March 25 (North America), the album will be available in two configurations: a standard CD and a Deluxe Edition, that will include two bonus tracks and a DVD containing the "Valkyrie" music video, a promotional film, and footage of classic live ASIA tracks such as "Heat Of The Moment", recorded with the Plovdiv Philharmonic Orchestra in Bulgaria.

From the title track, "Gravitas", which chronicles a man's struggle in the battlefield of life, to the powerfully compelling tale of unrequited love, "The Closer I Get To You", the album is a tour de force for the band whose music has become a staple to rock fans.

"Pure, unadulterated and stereotypical ASIA, with raw energy, enthusiasm and free from impurities," says John Wetton. "It conveys the spectrum of emotion and color from real-life agonies to ecstatic fantasy of escapism. Great songs, fabulous performance. 'Gravitas' is ASIA by ASIA. At last."

"With the addition of Sam, it allowed us to take the band in a slightly different, and perhaps tougher, direction," says Carl Palmer. "As a band, we have been able to grow, while at the same time, remain true to the classic ASIA sound that our fans know and love."

ASIA's debut album exploded onto the music scene in April 1982, and was the best-selling album in the world of that year. Featuring Geoff Downes on keyboards; Steve Howe on guitar; Carl Palmer on drums; and John Wetton on lead vocals and bass; ASIA was the logical successor to their collective bands of the '70s — YES, ELP, KING CRIMSON, UK and THE BUGGLES. The original ASIA reformed in 2006 for the first time in 23 years.

"It always was a great live band, but this time the dragon has awakened with fresh energy, direction and purpose," says Wetton.

"As with any new ASIA album, putting it all together presents something of a challenge," says Geoff Downes. "Everyone involved rose way above and beyond this challenge. There is a renewed energy when we step on stage now; we can feel it and I know the fans can feel it."

For ASIA's long-devoted fans, the band's return to the concert stage cannot come soon enough. As Palmer says: "Performing on stage is where this band truly comes into its element. Seeing the fans reacting to our music is what makes it all worthwhile. It is the fuel that drives this train we call ASIA."

"Gravitas" track listing:

01. Valkyrie
02. Gravitas
03. The Closer I Get To You
04. Nyctophobia
05. Russian Dolls
06. Heaven Help Me Now
07. I Would Die For You
08. Joe Di Maggio's Glove
09. Till We Meet Again
10. The Closer I Get To You (acoustic)*
11. Joe Di Maggio's Glove (acoustic)*

DVD (*):

* "Valkyrie" (videoclip)
* EPK
* "Heat Of The Moment" (Live in Plovdiv with Plovdiv Philharmonic Orchestra)
* [to be announced] (live in Plovdiv with Plovdiv Philharmonic Orchestra)
* [to be announced] (live in Plovdiv with Plovdiv Philharmonic Orchestra)

* Available only on the Deluxe Edition

ASIA is:

John Wetton - Lead Vocals, Bass
Carl Palmer - Drums
Geoff Downes - Keyboards
Sam Coulson - Guitar
Jussi
Viestit: 10185
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

24 Helmi 2014, 20:16

Esanssi kirjoitti:ASIAlta uutta musaa, täähän on hyvää
Kyllä, mutta se ei ole yllätys, kun niin ovat olleet jokaisen kolmen comebacklevyn sinkut 2008 onwards: Never Again, Finger On The Trigger & Face On The Bridge. Tuolla edellisellä XXX:llä oli vielä hienot Bury Me In Willow & Ghost Of a Chance!
Nostromo
Viestit: 846
Liittynyt: 14 Tammi 2004, 10:03
Paikkakunta: Vantaa

01 Maalis 2014, 20:38

Minun mielestä AOR kuuluu Hard Rockin/Heavyn/Metallin kanssa samaan genreen.
Judez
Viestit: 770
Liittynyt: 23 Kesä 2009, 15:27

02 Maalis 2014, 18:03

Pistetääs tänne, eli Stan Bushilta upouusi musavideo ulkona biisistä Unstoppable:

[youtube]1XfjhCaymzY[/youtube]

Uusi albumi julkaistaan 17. maaliskuuta, tuolta on jo Something to Believe ulkona myös.

Kyllä minä olen aina tästä Bushin tyylistä pitänyt (vaikka tämä musavideobiisi on lähinnä OK-tasoa). Kyllä noilla uudemmillakin levyillä se pari hyvää biisiä aina on mukana. Stan Bush & Barragen ainokaiselle levylle täytyy silti antaa propsit:
Ismo
Imperiumi Assistant
Viestit: 798
Liittynyt: 21 Kesä 2007, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

02 Maalis 2014, 18:57

Judez kirjoitti:Pistetääs tänne, eli Stan Bushilta upouusi musavideo ulkona biisistä Unstoppable:

[youtube]1XfjhCaymzY[/youtube]

Uusi albumi julkaistaan 17. maaliskuuta, tuolta on jo Something to Believe ulkona myös.

Kyllä minä olen aina tästä Bushin tyylistä pitänyt (vaikka tämä musavideobiisi on lähinnä OK-tasoa). Kyllä noilla uudemmillakin levyillä se pari hyvää biisiä aina on mukana. Stan Bush & Barragen ainokaiselle levylle täytyy silti antaa propsit:
Dream the dream on näistä uudemmista huippulevy! Kannattaa tsekata. Vuoden 1998 levy Heaven ilmestyi Stan Bush & Barragen toimesta. Jos tässä nyt saivarrella halutaan ;)
Vastaa Viestiin