Katusoitto ja virtalähde

Muusikoiden keskustelu- ja ilmoitusalue
Vastaa Viestiin
Jere Sumell
Viestit:7
Liittynyt:16 Tammi 2021, 18:13
Paikkakunta:Turku
Viesti:

22 Helmi 2021, 09:26

Olen selvittänyt kotikaupunkini Turun viranomaisilta katusoittoon liittyviä lupa-asioita Melun ja Musiikki -kategorian alta.

Akustiseen instrumenttiin ja musikantti/pelimanni -toimintaan julkisella paikalla ei tarvitse lupaa, eikä poliisille tarvitse ilmoittaa, ja jos alue on vuokrattuna isomman tapahtuman järjestäjän käyttöön, soittolupa tapahtuma-alueella täytyy kysyä tapahtuman järjestäjältä, ja jos itse järjestää tapahtuman, pitää tehdä poliisille ilmoitus lisäksi.

Minkälaisia virtalähteitä käytätte, kun esiinnyytte julkisilla paikoilla sähkökitara ja vahvistin yhdistelmällä.

Lisäksi jos esittää tekijänoikeus-alaista materiaalia cover-verioina, vaikka olisi oma sovitus, pitäisi maksaa teosto ja mahdollisesti myös gramex-maksun musiikin käytöstä. Mikä on kokemuksenne, minkälainen valvonta tässä musiikin käytön maksuhommasta on käytännön juuritasolla.

Itselläni on noin puolen tunnin ohjelmisto klassisella kitaralla, mutta soittaisin sähkökitralla puhtailla soundeilla yksikelamikeillä mielummin, kuin akustisella, ja ohjelmistossani on muutama pala, jotka ovat vielä tekijänoikeusmaksujen piirissä, vaikka enimmäkseen klassista ohjelmistoni onkin. Metallican Nothing Else Mattersin omasta sovituksestani, sitten olen tehnyt Unforgiven -kappaleesta oman sovituksen, ja soitan Beatlesin Yesterdayn A-duurista, ja jo kitaransoiton lopettanut ensimmäinen kitara-opettajani yksityistunneillani sovitti Titanicin My Heart Will Go On -teematunnus-sävelmän klassiselle kitaralle, ja lisäksi minulla on oma sovitus Stingin Every Breath you Take ja Elviksen esittämstä Love Me Tender, vaikka se ei Elviksen kappale alunperin olekaan käsittääkseni. Mikä noissa julkisesti itse esitetyissä cover-kappaleissa on käytännössä tuo valvontamekanismi. Valvooko niitä ketään kokemuksenne mukaan.


Vastaa Viestiin