Funeral/death/sludge/muu räkä

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Opa Boner
Viestit: 306
Liittynyt: 25 Helmi 2004, 12:33
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

21 Kesä 2007, 13:59

Kuuntelen tässä Cavityn Supercollideria ja tuli mieleen, että tämä aivan oma musiikillinen juttunsa on varmaan aika monen heviukon mieleen mutta silti hieman nihkeästi käsitelty aihe näillä sivuilla tai yleisemmälläkin tasolla. Laskisin tällaiseen pörinä-genreen itse heti kättelyssä klassikot Eyehategod, Iron Monkey, Cavity, Neurosis ja ehkä jopa rokimmalta puolelta ainakin kaikille tutun Kyussin. Toki St.Vitus, Hidden Hand ja muut ovat myös tuttuja mutta ehkä oma mieltymys kulkee siellä sludgemmilla vesillä. Suosittelen myös Suomalaisia alan klassikkoja, kuten Fleshpress ja kumppanit.

Itsellä kyseinen tyyli iskee ja lujaa mutta olen hieman huono pönkimään bändejä esiin, joten jotain helmiä haluaisin itselleni suositeltavan. Stonerrock.com on tuttu paikka mutta jos joku on sieltäkin bongannut jotain kunnon ripulia niin vinkkiä vaan kehiin. Kaikki tällainen pöläyttely-henkinen matelu ja murina siis kiinnostaa stonerista sludgeen ja sen kautta doomiin mutta ketä muita se kiinnostaa vai kiinnostaako ketään?

Onko tässä taas mitään järkeä?

EDIT_29.01.2018: Otsikko muutettu yleisen selkeyden vuoksi. -F./mod.


twoheadeddog

21 Kesä 2007, 14:49

Mulle taas putoaa parhaiten sellanen vähän rokimpi kama, kaikkein limaisimmat sludget ei oikein kolahda, ahistaa liikaa.
Tykeimpiä bändejä mun mielestä jo mainittu Kyuss, sen lisäksi ainakin Unida, Dozer, Priestess, The Sword, Down, Fireball Ministry, Hermano etc.
Kaikkia noita orkestereita yhdistää mun mielestä svengaavuus/groovi. Sludge ja doom on mun korviin aika synkkää jynkytystä, noi on sellaista hieman iisimpää/rokimpaa meininkiä.
Johnny Guitar
Viestit: 578
Liittynyt: 15 Syys 2006, 10:16
Paikkakunta: Hell is sinking

21 Kesä 2007, 14:55

Ufomammut, Sleep, Electric Wizard, Boris (varsinkin levy Pink), Truckfighters, LOOP tulivat ekana mieleen ja usein pörisevät omassa soittimessa.
warhorse
Viestit: 161
Liittynyt: 21 Heinä 2004, 10:41
Paikkakunta: Vantaa

21 Kesä 2007, 14:57

Käväisin Cavityn myspace-sivstolla ja tuo supercollider-biisi toi vahvasti mieleen ainakin Sleepin. En tiedä miten tuttuja genren bändit sulle noin yleisesti on, mutta jos et ole Electric Wizardia kuullut niin Dopethrone ainakin välittömästi ostoon.

Mitäs muuta, Thee Plague of Gentlemen? En tiedä levyn saatavuudesta, mutta ainokaiseksi jäänyt Primula Pestis on ainakin sellaista kamaa jonka luulisi toimivan.

Noilla nyt ainakin alkuun.
Offensor
Viestit: 1026
Liittynyt: 23 Elo 2002, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

21 Kesä 2007, 15:05

Järkeä on... tähän hidastelutopikkiin onkin hyvä tunkea kaikki oheiskura ettei tarvitse Doom-äijiä häiritä omassa topikissaan. :)

Otetaan käsittelyyn siis legendoja ja omia suosikkeja. Eyehategodin kaikki nyt tietää ja Cavityn äijä jo ehti mainitakin, joka on ehdottomasti yksi sludge-suosikkejani. Asiaan;

CORRUPTED Japanista. Ehkäpä painostavinta, musertavinta ja raskainta mitä rahalla saa ja korkojen kera. Mukana maailman brutaalein laulaja Hevi (!). Uudemmilla levyillä on tullut enemmän leijuvia sävyjä runnomiseen mukaan ja uskaltaisin siltikin sanoa että viimeisin depressiotrippi El Mundo Frio on näiden kovin levy.

GRIEF. Disruptin jäännöksistä ehkä EHG:n ohella se legendaarisin sludgen pioneeribändi. Laahausta enemmän kuin groovea. Nihilististä raivoa ja maailmantuskaa. Tästä jos haluaa eri suuntiin suht samoilla meiningeillä niin olisi varmaan loogisena vaihtoehtona vielä sairaampi ja kiduttavampi TOADLIQUOR (kokoelma The Hortator's Lamentin julkaissut Southern Lord) ja sitten himpun verran menevämpään suuntaan kulttibändi nimeltä NOOTHGRUSH.

HIGH ON FIRE voisi sopia tähänkin topikkiin parhaiten ultra-raskaalla sekä genrejä uhmaavalla vyörytyksellään (just nyt soi Surrounded By Thieves) ja sanoisin että kyseessä on PARAS tällä hetkellä toimivista metallibändeistä. Vähä taaksepäin eli SLEEP ja eritoten Dopesmoker on tällä stoner/doom/sludge-saralla ihan itsestäänselvyys ja yksi suurimmista.

BONGZILLA ei kosiskele ja ratsasta pelkällä pössyttelijöiden mieleen olevalla hamppukonseptilla vaan rouheaa soundia ja ennen kaikkia vitun hyviä biisejä löytyy. Gateway on kovin.

Ex-16- ja Cavity-jamppojen duo BLACK COBRA on yksi tämän hetken suosikkeja ehdottomasti. HOF-henkistä riffittelyä, HC-myllytystä, yllättävää temporoiskimista sludgemateluun ja takaisin sekä ihan vitun raskas soundi PELKÄLLÄ KITARALLA JA RUMMUILLA. Repikää siitä ja ostakaa debyyttitäyspitkä Bestial HETI.

Ja onhan näitä, voi helvetti, SOURVEIN, RAMESSES, WARHORSE... jatkakaa joku, meikällä on helvetinmoinen Nummirock-vimma ja vapina jo päällä. Palataan asiaan sanotaanko viikon päästä.
warhorse
Viestit: 161
Liittynyt: 21 Heinä 2004, 10:41
Paikkakunta: Vantaa

21 Kesä 2007, 15:12

Jaajoo tosiaan, Ramesses/Negative Reaction -splitti on ainakin tykkiä tavaraa molemmilta bändeiltä.
Offensor
Viestit: 1026
Liittynyt: 23 Elo 2002, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

21 Kesä 2007, 15:15

Äpärät perkele. Pakko vielä heittää muutama stoner-suosikki eli tietty heti Kyussin jälkeen niitä olisi loistava NEBULA, DOZER, ACRIMONY ja sitten ehkäpä vielä FU MANCHU muttei kovin isoissa annoksissa, heheh. EDIT: no ei vittu, GOATSNAKE!!! Se unohtui. Ehkä Kyussin jälkeen paras ja todella monipuolinen bändi muutenkin.

Borikselta toimii eniten Amplifier Worship ja Altar-kollaboraatio SUNN O))):n kanssa jos sen nyt haluaa lukea Boris-levyksi. Aika kovia levyjä niiltä löytyy järjestään. Heavy Rocksia ei ainakaan tässä topikissa sovi unhoittaa.

Mainitsiko joku vielä über-bändi Melvinsiä? No, meikä voi: MELVINS.

Cavity-diggareille suositan vielä siitä versonneita bändejä FLOOR ja DOVE.

UFOMAMMUTia kompataan ja aika ankarasti sittenkin. Watch the skies

UNEARTHLY TRANCE on muuten myös yksi parhaista bändeistä koskaan. Blackened occult Sludge/Doom.
mikko1
Viestit: 91
Liittynyt: 09 Kesä 2004, 17:03
Paikkakunta: Espoo

21 Kesä 2007, 15:47

Offensor kirjoitti:UNEARTHLY TRANCE on muuten myös yksi parhaista bändeistä koskaan. Blackened occult Sludge/Doom.
On muuten! Sen verran periksiantamatonta ja vittuuntunutta kamaa, ettei voi kuin tykätä!

Muita omia suosikkeja on edesmennyt YOB joka kyllä tiputti leuan totaalisesti The Unreal Never Livedillä. Muutkin levyt (varsinkin Catharsis) toimii. Tämän lisäksi death/funeral-doom-yhtye Evokenia on nyt tullut kuunneltua viimeiset kaksi viikkoa lähes pelkästään. Parhaimmillaan ollaan jo lähellä Winterin kaltaista vihaa kaikkea kohtaan.

Stonerpuolelta täytyy mainita saksalainen Colour Haze joka on varsin kesäistä musaa.

Ja pakko vielä sanoa, että hyvä topic! Alkoikin jo ahdistaa noitten doom-sotureiden nuivailu tuolla toisessa topicissa. :wink:
Mets^

21 Kesä 2007, 15:57

MOSS on hyvin pitkälti oma ehdoton suosikki sludge/doomin parista. Hyvin pitkälti juuri sitä mitä tällaiselta musiikilta haen, eli hidasta, junnaavaa ja niin saakelin ankeaa. Täyspitkä ei edes ole bändin paras tuotos, vaan vanhoilta spliteiltä ja muilta löytyy vielä äärimmäisempää kamaa.

Jos MOSS toimii niin kannattaa tutustua myös Monarch!:iin, melko samantyyppistä menoa.

Eyehatelucy on myös hyvinkin ankeaa kamaa, hieman perinteisempää kuin aikaisemmat kaksi. Etenkin ensimmäiset neliraituriäänitykset on ihan hiton rumia.

Graves at Sea tarjoaa myös loistavia suotunnelmia, suosittelen tätäkin ihan täysillä. Laulajalla etenkin ihan loistava ääni, vaikka aluksi se väärältä vähän kuulostaakin.
Opa Boner
Viestit: 306
Liittynyt: 25 Helmi 2004, 12:33
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

21 Kesä 2007, 16:14

Loistavaa, heti alkoi putoilee moniakin nevöhöödejä itelle ja oli siellä tosiaan tuttujakin joukossa, kuten Electric Wizard ja Fu Manchu, mitkä putoaa molemmat helvetin hyvin. Hienoa hienoa, lisää vaan uutta bändiä kehiin!
mikko1
Viestit: 91
Liittynyt: 09 Kesä 2004, 17:03
Paikkakunta: Espoo

21 Kesä 2007, 16:20

Mets^ kirjoitti:Jos MOSS toimii niin kannattaa tutustua myös Monarch!:iin, melko samantyyppistä menoa.
Tämän meinasin minäkin mainita. Näiltähän julkaistiin just aikaisemmat vinyylijulkaisut tupla-CD:nä.
twoheadeddog

21 Kesä 2007, 16:29

Tälläinen suomalainen retkue on toiminut ainakin mulla aika tehokkaasti eli Sword of Mars, niin maan perkeleellistä riffittelyä.
Omaakin bändiä tekis mieli mainostaa mutten viitti.
Deathklaat
Viestit: 1137
Liittynyt: 31 Maalis 2007, 23:54

21 Kesä 2007, 16:39

Huh. Aiheena sludge, yli 10 viestä ketjussa eikä Crowbaria ole mainittu. Nyt hävetkää.
jugh!

21 Kesä 2007, 16:54

Komppia lähes kaikkeen edellämainittuun. Laitetaas sellasia nyt ensimmäiseksi, mitä viime aikoina on tullut kuunneltua.

Solace - helvetin tiukkaa ja groovaavaa vääntöä stonerrockista aina vihaiseen pöristelyyn asti.

Frogskin - helvetin tylyä sludgeraastamista. Kotipaikan poikia ainakin joskus olivat. :D

Hebosagil - Cosmic EP on soittimessa pyörinyt aika helvetisti viime aikoina. Sludge-doom-punk-rock-räkää.

Supernaturals - Ufomammut ja Lent0 jätkien projekti. 4 kitaristia ja vitullista pörinää.

Monster Magnet - Ei puhetta stoner rockista ilman Magnettia!
wellpertti

21 Kesä 2007, 17:04

Vihdoinkin asiaa!

Nykymetalli ei hirveesti enää jaksa kiinnostaa ja pääasiassa tulee diggailtua tuota alavireosastoa.

Jos alan bileet kiinnostaa, niin suosittelen Roadburnia Hollannissa. Tuossapa tarinaa tämän vuoden festareilta: http://www.tuhma.fi/modules/festarit/index.php?id=135

Suosittelen lämpimästi kyseistä tapahtumaa, erittäin hyvin järkätyt bileet ja maailman parasta musaa!
Opa Boner
Viestit: 306
Liittynyt: 25 Helmi 2004, 12:33
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

21 Kesä 2007, 17:04

twoheadeddog kirjoitti:Tälläinen suomalainen retkue on toiminut ainakin mulla aika tehokkaasti eli Sword of Mars, niin maan perkeleellistä riffittelyä.
Omaakin bändiä tekis mieli mainostaa mutten viitti.
SoM on kova veto ainakin livenä, todistettu on ja kyllähän tonne tiedän kotisivuille tuosta linkistä pääsee aika helpostikin.

Jäikö muuten japanilainen Church Of Misery aiemmin mainitsematta, on meinaan raskasta tavaraa?

Crowbar on niin itsestäänselvyys ettei tartte edes mainita! 8)
jugh!

21 Kesä 2007, 17:09

wellpertti kirjoitti:Roadburn
Offensorin kanssa ens vuoden kekkereihin olisi tarkoitus lähteä!
Opa Boner kirjoitti:Jäikö muuten japanilainen Church Of Misery aiemmin mainitsematta, on meinaan raskasta tavaraa?
Unohtui itseltäkin mainita! Ja olen CoM:n suhteen hieman myöhäisherännäinen, vasta vuosi sitten tutustuin, ja suosikkien joukossa on siitä asti ollut.
Albert

21 Kesä 2007, 17:49

Wreck of the Hesperus Irlannista. Mut kyllä Boris on paras. Miltei millä alueella vaan.
mikko1
Viestit: 91
Liittynyt: 09 Kesä 2004, 17:03
Paikkakunta: Espoo

21 Kesä 2007, 18:21

Albert kirjoitti:Mut kyllä Boris on paras. Miltei millä alueella vaan.
I think he's telling the truth, Scully. Ei välillä meinaa ymmärtääkään kuinka kova levy Amplifier Worship on.
Hostile

21 Kesä 2007, 19:53

Monia kovia on jo mainittu. Pari voisi heittää vielä sekaan.

The Mighty Nimbus
Parit biisit tarjoaa http://www.myspace.com/themightynimbus

Osittain samojen jamppojen Sixty Watt Shaman
http://www.myspace.com/sixtywattshaman
mmortician
Viestit: 10
Liittynyt: 14 Elo 2006, 18:04
Paikkakunta: Lappeenranta

21 Kesä 2007, 20:30

Goatsbloodille ääni täältäkin, varsinkin Drull levylle. Erinomaisesti yhdistelty sludge hidastelua sekä nopeaa grindailua.

Muita mainitsemisen arvoisia lienee ainakin Dot(.) Japanista.
Vekenator

21 Kesä 2007, 22:37

Kannattaa ehdottomasti tsekkailla yks tämän vuoden kovimmista jutuista MIDDIAN. Yobin tuhkista noussut kokoonpano.

Ja jos kunnon sludge/drone/riitasointusairautta hakee niin KHANATE on/oli tietenkin lyömätön poppoo.

Ja Borista on pakko kompata aina! Pink, Akuma No Uta ja Amplifier Worship on viimeisen puolen vuoden aikana soineet meikäläisen taloudessa tiheimmiten.

Hebosagilia unohtamatta. Kova livebändi!
Explorer-mies

21 Kesä 2007, 23:35

Vittu, Goatsnake! Melkeimpä parasta mitä tässä genressä löytyy. Itsellä löytyy S/T ja "Trampled Under Hoof", mahtilevyjä. Kannattaa myös tutustua jo edesmenneeseen ruotsalaiseen Terra Firma:aan, melkeimpä paras stonerbändi mitä on ollut.

Tottakai tietysti, Kyuss ja muut,yms.
guubo

22 Kesä 2007, 01:48

Tässä muutama mitä mulle tulee heti mieleen.

Paganus Haminasta on aikas brutaalia jumitusta.

http://www.myspace.com/paganusdoom

Täällä jo kertaalleen mainittu Frogskin on kanssa todella synkkää ja hidasta.

http://www.myspace.com/frogskin

Graves At Sea on kanssa tykkiä kamaa.

Kait ton The Puritan:sin vois tässä yhteydessä mainita. Se ei tosiaan ole ihan perinteistä duumia. Siltä levyltä löytyy todellista pörinää.

Niin ja en ainakaan huomannut. Yks pörinä kuningas on jäänyt mainitsematta eli Sunn O)))
Grish

22 Kesä 2007, 02:24

Täsä törmäsin tuohon EW:n Dopethroneen juuri, originaalilta painokselta löytyy nimibiisistä reilun 20 minuutin versio, kun taas uudemmalla versiolla kappale kestää vain noin puolet alkuperäisestä(uusintapainoksen päätöksenä tosin n.vartin mittainen Mind Transferral). Kuinka paljon eroja? Itsellä siis uudempi versio.
Vastaa Viestiin