Pappi Punkkari Anarkisti ensi-ilta 25.10. at Cactus

Tietokone- ja konsolipelit, elokuvat, tv-sarjat ja kirjat
Vastaa Viestiin
Saigon
Viestit:84
Liittynyt:18 Maalis 2005, 09:46

07 Loka 2019, 22:27

Pappi. Punkkari. Anarkisti. -dokumenttielokuvan ensi-ilta!


Paikka Kino Cactus Mäkelänkatu 91

Olli Laineen ohjaama henkilökuva nuoresta naispapista yhdistää sulavasti kristillisen anarkismin ja hardcore-punkin. Elokuvan päähenkilö Nuusa Parkkinen tekee työtään täydellä sydämellä, harrastaa punk-musiikkia ja on aatteiltaan vannoutunut anarkisti. Nuusa laulaa Seurat-nimisessä bändissään hardcore-versioita virsistä.

Kajaanissa työskentelevän Nuusan elämä on ajoittain ristiriitaista. Kaikkien seurakuntalaisten ei ole helppoa hyväksyä naispapin elämäntapaa ja synkkinä hetkinä ympäristönpaine ja Nuusan saama palaute horjuttavat omaakin uskoa: "Sitä miettii vaan että mitä helvettiä... Mikä järki? Mitä mä täällä teen? Miksi mä täällä oon? Mitä annettavaa mulla voi olla?"

Elokuva seuraa, onnistuuko Nuusa sovittamaan erilaiset maailmansa aikana, jolloin pappeus on voimakkaassa murroksessa?

Elokuvassa nähdään paljon otteita vuoden 2018 Hässäkkäpäiviltä Oulusta, jossa nähdään mm. otteita TRYERin ja MOFETRONin keikoista. Lisäksi Oulun legendaarisen Ykän Pubin menoa on taltioitu maaliskuussa 2019
Elokuvassa kuullaan em. yhtyeiden lisäksi myös Bad Jesus Experiencen musiikkia.

Tapahtuma alkaa klo 19:00. Elokuvan lisäksi elokuvan tekijät ovat tavattavissa ja he puhuvat dokumentin tekemisestä, samoin paikalla on tietysti Nuusa Parkkinen, jonka yhtye esiintyy samana iltana virallisella jatko-klubilla.


Vastaa Viestiin