Elokuvat

Tietokone- ja konsolipelit, elokuvat, tv-sarjat ja kirjat
Vastaa Viestiin
Lappis
Viestit:444
Liittynyt:28 Marras 2002, 16:34
Paikkakunta:Lahti
Viesti:

11 Loka 2016, 23:01

Suomileffoissa pitäisi olla aina tekstitykset. Ja suomalainen leffanteko/sarjantekotaito on aika hemmetin surkealla tasolla verrattuna vaikka noihin läntisiin naapurimaihin.
Pari poikkeusta toki löytyy, mutta noin pääsääntöisesti...myötähäpeältä ei voi välttyä. Pelkkää turhanpäiväistä panemista, surkeaa näyttelemistä kautta linjan a'la Salkkarit ja puheesta ei saa mitään selvää. Siinäpä Suomileffat tiivistettynä.

Nyt onkin jäänyt leffareissut vähemmälle opiskelujen myötä, mutta Jack Reacher pitää mennä katsomaan. 21.10 vaikuttaisi olevan ensi-ilta.


Cannibal Vegetarian
Viestit:19
Liittynyt:08 Huhti 2016, 18:51

17 Loka 2016, 14:13

Ice kirjoitti:
Sabaton+maastohousut kirjoitti:
Ice kirjoitti:oli kyllä suomalaiseksi leffaksi todella hyvä, puheesta sai selvää
Yleensäkö suomileffoissa ei saa puheesta selvää, vai mitä tämä nyt tarkoitti?
Ice kirjoitti:Mutta kaikkinensa suomalaiseksi leffaksi todella suositeltava, helposti sellainen 8 leffa, globaalisti toki joku 5/10 mutta eipä näitä ole reilua tuonne verratakkaan.
Miksi ihmeessä ei? Eiköhän esimerkiksi Hymyilevä mies ja sen lukuisat palkinnot ole taas osoittanut, että Suomessakin voidaan tehdä huipputason leffoja. (Samoin kuin missä tahansa muuallakin, esimerkiksi niinkin pieneen maahan kuin Islantiin lähti viime vuonna pysti Cannesista melko mainiolle Hrútar-leffalle.)
Juuri näin, ohan se yleisesti täällä ja muuallakin keskusteluissa ollut esillä, miten äänimaailma suomalaisissa leffoissa on niin onneton ja varsinkin puhe monesti epäselvä. Esim. jos on samaan aikaan musiikkia ja puhetta, ei jälkimmäisestä yleensä saa mitään selvää, kun taas vastaavaan en ole koskaan törmännyt hollywood tuotannoissa.

Siksi en vertailu, kun olen hollywood leffojen katselija, niin suomileffojen budjettien puute kyllä näkyy ja kuuluu leffoissa, puhuttakaan onnettomasta näyttelijäkaartista, joka sekin tietty rahakysymys. Toki poikkeus tapauksiakin löytyy, mutta onhan suomileffat keskimäärin nyt aina onnetonta taapertamista.
Käytännössähän tämä tarkoittaa, että "väännetään nupit kaakkoon" jolloin puheesta saa jotain selvää. Sitten tuleekin esim. disko/partykohtaus, mikä muistuttaa tärykalvoille, kuinka isolle se satanan volyymi pitikään nostaa, notta puhetta käsittää.
Sabaton+maastohousut
Viestit:62
Liittynyt:14 Joulu 2014, 01:49
Paikkakunta:land of snow and sauna

18 Loka 2016, 00:14

Jaa, eipä itelle oo tullut suomileffoja katellessa ikinä mieleen, ettei puheesta sais selvää. Voihan tuo hyvinkin olla noin, että suomileffoista iso osa on surkeita, mutta kyllä poikkeuksiakin mahtuu joukkoon. Esim. Klaus Härön viidestä leffasta kaikki paitsi eka (Näkymätön Elina) ovat loistavia. Tämän vuoden kotimaisista ensi-illoista en oo nähnyt kuin Jättiläisen, joka oli oikein jees. Hymyilevä mies pitäis käydä lähiaikoina kattomassa, siitä ei oo tullut toistaiseksi muuta kuin pelkkää hehkutusta.
Ice
Viestit:2812
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

18 Loka 2016, 14:47

Eka kertaa tuli vastaan kommentti varmaan ikinä, ettei ^suomileffoissa ole ongelma puheen kuuleminen. Juuri tuo balanssin täysi puute on se mitä hain ja mitä Cannibal Vegetarian tuossa yllä kommentoi. Pääasiassa vaan omasta telkusta katellut noita suomileffoja (ja siis ei ole kyse Uunoista, vaan uudemmasta sukupolvesta) ja aina sama, puhe pientä pihinää ja kun laittaa volat niin että kuulee, tulee seuraava taustamusiikkikohtaus tmv. niin kovaa että korvat saa lukkoon. No ei tosin ite ole tullut paljoa suomalaisia leffoja katseltuja, kun ovat yleensä niin surkeita, ettei yli puolivälin jaksa (esim. Varasto, Vuosaari, Varekset ja Raidit) ja hyväkin IMO vain muutama kuten Paha Maa, Napapiirin Sankarit ja lapsena Uunot sekä Vääpeli Körmyt. Viimeksi leffateatterissa Big Game, nyt heti perään tuo Teit meistä kauniin, sitä ennen Reindeerspotting ja varmaan Körmy sitten joskus esiteininä.
Lappis
Viestit:444
Liittynyt:28 Marras 2002, 16:34
Paikkakunta:Lahti
Viesti:

19 Loka 2016, 08:55

Paha Maa oli kyllä hyvä ja todellinen yllättäjä. Myös Napapiirin Sankarit onnistui yllättämään, kun sen sukulaislasten "pakottamana" jouduin katsomaan.

Mutta toi volyymihomma on kyllä ihme juttu; Jokaisessa leffassa sama ongelma. Ja mua rassaa suunnattomasti se, että näyttelijät puhuvat täysin kirjakielellä. Se on ehkä se pahin ongelma. Haetaan jotain täydellistä itsensä ilmaisua koko ajan. Suomi on täynnä murteita ja joka kaupungissa asuu ihmisiä eri puolilta maata. Miksi murteet eivät kuulu sitten leffoissa/sarjoissa lainkaan? Jos näyttelijä on alunperin lähtöisin vaikka Vaasasta/Porista/Rovaniemeltä, antakaa nyt sen puhua ihan just niin kuin se ihminen puhuu. Yliyritetty ja väen vängällä väännettu kirjakielen kuunteleminen on mulle kyllä sellainen punainen vaate, ettei mitään rajaa, ihan oikeassakin elämässä. Ja sitä Suomileffat ovat täynnä, noin pääsääntöisesti. Häjyt muuten kuuluu myös näihin harvoihin onnistujiin.

Mutta; Toinen tykkää, toinen ei.
Ice
Viestit:2812
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

22 Loka 2016, 10:27

^Napapiirin sankarit leffan ainoa iso miinus on kun Pääkkönen yrittää puhua lapin murretta ja työntää h:ta koko ajan sanoissa väärään paikkaan, särähtää korvaan näin syntyperäräiselle Rollolaiselle.

Häjyt tosiaan unohtu tuosta listasta onnistuneista suomileffoista.
Cannibal Vegetarian
Viestit:19
Liittynyt:08 Huhti 2016, 18:51

26 Loka 2016, 14:06

Ice kirjoitti:, kun ovat yleensä niin surkeita, ettei yli puolivälin jaksa (esim. Varasto, Vuosaari, Varekset ja Raidit)
Uusin Vares; ei juma mitä nöyhtää. Oliko se nyt nimellä sheriffi. Ihan luokatonta pökälettä jopa suomistandardeilla mitattuna. Elokuvassa on muuten ihan pirusti "aurinkolasit on/off" kohtauksia. Kai se on luultu niin cooliksi jutuksi että. Melkein painii Ponterosa- divarissa ja edellämainittu pieksee vareksen 100-0 käppäisyyden ja Halmeen ansiosta. Ukko näyttelee vain itseään ja saa nauraa.

[youtube]joAko7SZXA8[/youtube]

[youtube]xUgRFPJiSos[/youtube]
Ice
Viestit:2812
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

19 Helmi 2017, 09:50

Eilen T2 - Trainspotting tuli käytyä Kinopalatsissa katsomassa, ja oli kyllä pitkästä aikaa leffa jonka pariin uppoutui ihan täysin, eikä olisi halunnut sen loppuvan. No itse loppu nyt oli aika vaisu, mutta muuten kyllä enemmän kuin nimensä arvoinen jatko-osa.
FelisLeo
Viestit:13
Liittynyt:10 Heinä 2017, 09:16
Paikkakunta:Tampere

14 Heinä 2017, 21:41

Elävöitän wanhaa topikkia.

Lueskelin keväällä alkuperäisen Apinoiden planeetta -romaanin. Ei muuten ole kirjallisesti kummoinen, mutta tarina on hieno.

Uuden polven kolmesta esiosaleffasta viimeinen on nyt leffassa: War for the Planet of the Apes. On hieno, mutta ei ehkä ihan niin supermahtava kuin annoin itseni odottaa Dawn for the Planet of the Apesin ja Rise of the Planet of the Apesin jälkeen.
Lane
Viestit:286
Liittynyt:09 Syys 2002, 16:40
Paikkakunta:Where the slime lives
Viesti:

18 Loka 2017, 19:43

Blade Runner 2049

Menossa katsomaan. Finnkino tarjoaa myös 4k-versiota. Eli ilmeisesti enemmän pikseleitä kankaalla... Lipun hinta sama kuin noremiversiolla.

Onko jolla kulla kokemusta kumastakin versiosta? Ja jos on, onko näillä oikeasti mitään isompaa eroa? Leffahan on kaiketi kuvattu 3.4k-kameroilla.
Sabbathman
Viestit:5639
Liittynyt:03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta:Seinäjoki

31 Loka 2017, 00:26

Olen nähnyt kaikki katsomisen arvoiset sotaelokuvat moneen kertaan jo pikkupojasta lähtien. Palasin nyt juuri kotiin elokuvateatterista ja pakko sanoa että tämä uusi Tuntematon Sotilas on kaikkien aikojen vaikuttavin sotaelokuva jonka olen nähnyt.

Suomalaiset sotilaat tarkassa värikuvassa, pohjana tärkein Jatkosotaamme kuvaava kirjallisuuden teos, hienosti ja tuntuvasti kuvattu, upeat maisemat kaikkina vuoden aikoina, hatunnoston arvoisia näyttelijäsuorituksia, äärimmäisen mukaansa tempaavat taistelukohtaukset joiden jokainen kranaatin räjähdys ja luodin viuhahdus tunkivat päin näköä mahtavilla soundeilla, rauhalliset hetket ennen äkillistä tulimyrskyn alkamista, raastavat kärsimykset ja kuolinkohtaukset, ei puuttunut enää kuin havumetsän tuoksu ja verenmaku. Harvoin käyn elokuvateatterissa enää nykyään, nyt tämä elokuva oli kyllä hintansa väärti ja enemmänkin. Massiivinen kolmen tunnin mestariteos joka jätti hiljaiseksi ja muistutti että mistä kannattaa olla kiitollinen nyt ja aina.

Käykäähän katsomassa.
Jussi
Viestit:10457
Liittynyt:28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta:Oulu (Rollo)

31 Loka 2017, 08:44

Sabbathman
Viestit:5639
Liittynyt:03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta:Seinäjoki

31 Loka 2017, 16:10

^OK, siirrätkö viestini sinne.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Viestit:316
Liittynyt:15 Loka 2002, 22:08
Paikkakunta:Waves of Retro

31 Loka 2017, 16:45

Sabbathman kirjoitti:^OK, siirrätkö viestini sinne.
Siirretty & yhdistetty jo olemassa olevaan viestiketjuun aiheesta. :)
-Untamo-
Viestit:509
Liittynyt:15 Touko 2006, 20:25
Paikkakunta:Delfinaario

28 Marras 2017, 22:19

Sabbathman kirjoitti:Olen nähnyt kaikki katsomisen arvoiset sotaelokuvat moneen kertaan jo pikkupojasta lähtien. Palasin nyt juuri kotiin elokuvateatterista ja pakko sanoa että tämä uusi Tuntematon Sotilas on kaikkien aikojen vaikuttavin sotaelokuva jonka olen nähnyt.
Kuulostaa epäilyttävältä
Sir Juzzi
Viestit:1093
Liittynyt:22 Tammi 2004, 14:36

22 Huhti 2018, 23:42

^ Hiukan vahvanpuoleiset ylisanat, mutta on se kyllä heittämällä yksi parhaista sotaelokuvista. Lähestymiskulmaltaan aiheeseen ainakin ainutlaatuinen.

Teatteriin ei huvittanut lähteä Tuntematonta sotilasta katsomaan - pitkä sotaleffa tietää korvien soimista kuin tulpattoman keikan jälkeen, ja tauollekin todennäköisesti olisi kysyntää. Nyt kun blu-ray sattui kaupassa nenän alle, eikä siitä yllättäen tarvinnutkaan köyhtyä kohtuuttomasti, tuli se sitten ostettua. Eipä menneet rahat hukkaan, aivan järjettömän hyvä elokuva kaikin puolin. Henkilökuvaus todella onnistunutta (melkein ainutlaatuista), ja sodan silkan raakalaismaisuuden sijaan tuossa onnistuttiin esittämään sen kokonaisvaltainen absurdius jotenkin tavalla, mihin missään aiemmin näkemässäni sotaelokuvassa ei olla pystytty, tai oikein edes pyritty. Luonnon vahva mukanaolo, eirtyisesti äänien osalta, oli yksi isoimpia elementtejä koko leffassa. Leffa onnistui myös olemaan ensimmäinen näkemäni Louhimiehen elokuva, joka ei alleviivannut olevansa Louhimiehen elokuva. Inhottavuuksia ei oltu lähdetty korostamaan, ja hyvä niin.

Tuntemattoman sotilaan filmatisoinneista tämä on niin selvästi paras, että todennäköisesti henkilö, joka vielä väittää aiempia paremmiksi, ei ole nähnyt uusinta. Ajatus tehdä kolmas Tuntematon tuntui älyttömältä, kun siitä ensikerran kuulin, mutta lopputulos puhuu puolestaan. Elokuva, joka todellakin kannatti tehdä.
nikkelimies
Viestit:4
Liittynyt:03 Loka 2019, 12:36
Paikkakunta:Vantaa
Viesti:

03 Loka 2019, 13:16

Once Upon a Time in Hollywood. Tarantino on kyllä aina maistunut, saas nähdä jääkö ohjaamisesta eläkkeelle seuraavan leffan jälkeen. Muistaakseni on sanonut, että tekee 10 leffaa ja that's it. Tämä taisi olla yhdeksäs.
Lane
Viestit:286
Liittynyt:09 Syys 2002, 16:40
Paikkakunta:Where the slime lives
Viesti:

08 Huhti 2020, 22:49

28 päivää myöhemmin (Danny Boyle)

Olipahan hyvä elokuva. Kuten muistelinkin; edellisestä katsomiskerrasta arviolta 11-16 vuotta. DVD:llä aika kurainen kuvanlaatu, mutta ehkäpä se onkin tehokeino?

Ajankohtaan oikein sopiva fiilistely ihmisistä tyhjentynestä maailmasta. Eipä tässä Trainspottingin tyylistä musailoittelua löydy, heh. Jatko-osa pitää katsella pääsiäisen aikoihin.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit:1611
Liittynyt:23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta:Turku
Viesti:

16 Kesä 2020, 10:40

josemiguel811 kirjoitti:
11 Kesä 2020, 03:00
Hei, voisiko joku antaa minulle luettelon hyvistä elokuvista? nähdäkseni, suunnittelenko elokuvan viikonloppua talossani kumppanini kanssa
Ole hyvä: https://www.imdb.com/chart/top/
Hellbilly
Viestit:115
Liittynyt:25 Elo 2002, 15:48
Paikkakunta:Vantaa
Viesti:

01 Heinä 2020, 20:53

Sir Juzzi kirjoitti:
22 Huhti 2018, 23:42
^ Hiukan vahvanpuoleiset ylisanat, mutta on se kyllä heittämällä yksi parhaista sotaelokuvista. Lähestymiskulmaltaan aiheeseen ainakin ainutlaatuinen.

Teatteriin ei huvittanut lähteä Tuntematonta sotilasta katsomaan - pitkä sotaleffa tietää korvien soimista kuin tulpattoman keikan jälkeen, ja tauollekin todennäköisesti olisi kysyntää. Nyt kun blu-ray sattui kaupassa nenän alle, eikä siitä yllättäen tarvinnutkaan köyhtyä kohtuuttomasti, tuli se sitten ostettua. Eipä menneet rahat hukkaan, aivan järjettömän hyvä elokuva kaikin puolin. Henkilökuvaus todella onnistunutta (melkein ainutlaatuista), ja sodan silkan raakalaismaisuuden sijaan tuossa onnistuttiin esittämään sen kokonaisvaltainen absurdius jotenkin tavalla, mihin missään aiemmin näkemässäni sotaelokuvassa ei olla pystytty, tai oikein edes pyritty. Luonnon vahva mukanaolo, eirtyisesti äänien osalta, oli yksi isoimpia elementtejä koko leffassa. Leffa onnistui myös olemaan ensimmäinen näkemäni Louhimiehen elokuva, joka ei alleviivannut olevansa Louhimiehen elokuva. Inhottavuuksia ei oltu lähdetty korostamaan, ja hyvä niin.

Tuntemattoman sotilaan filmatisoinneista tämä on niin selvästi paras, että todennäköisesti henkilö, joka vielä väittää aiempia paremmiksi, ei ole nähnyt uusinta. Ajatus tehdä kolmas Tuntematon tuntui älyttömältä, kun siitä ensikerran kuulin, mutta lopputulos puhuu puolestaan. Elokuva, joka todellakin kannatti tehdä.
Palaan vanhaan aiheeseen...

Nythän sekä HBO Nordicista että Netflixistä löytyy viisiosainen minisarjaversio tästä. En elokuvaversiota ole nähnyt, mutta tuosta minisarjasta pidin erittäin paljon. Vähän ehkä oli turhaa pitkittämisen makua keskivaiheilla, mutta muuten erittäin onnistunut versiointi. Tämä tuorein versio tuntuu jakavan mielipiteitä rankasti; osa tutuista pitää sitä katselukelvottomana sontana, osa selkeästi parhaimpana tulkintana. Minisarjan osalta ainakin minä julistaudun jälkimmäiseen leiriin.

Olen tässä kevään ja kesän aikana katsonut kaikki kolme versiota, ja mielestäni eka - se klassikko - on aivan surkea. 80-luvun versiossa on yritystä, mutta kun vertaa esim. Antti Tuurin Talvisodan filmatisointiin (joka on yllättävän kovalaatuinen ollakseen 80-luvun kotimainen tuotanto!) niin eihän se nyt kovin kummoinen ole. Louhimiehen Tuntemattomassa on ainakin kotitelkkarista katsottuna tuotantoarvot kohdillaan, näyttelijävalinnat onnistuneet ja tulkinnat hahmoista onnistuneet, vaikka ovatkin jonkin verran synkempiä kuin Linnan kirjassa. Joka sattumoisin on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani, jonka olen aika monta kertaa lukenut. Etenkin lupsakan ja huolettoman Rokan "päivitys" hiukan synkemmäksi oli mielestäni onnistuneesti tehty.
Vastaa Viestiin