Tietokone- ja konsolipelit

Tietokone- ja konsolipelit, elokuvat, tv-sarjat ja kirjat
Post Reply
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Sabbathman »

Olispa helpot step by step ohjeet miten pääsis pelaamaan C64 pelejä ilman isompia hässäköitä ja säätöjä...
Ice
Posts: 2856
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Ice »

Retro Games The C64 Mini -pelikonsoli Ostat tuon :D

RDR 2:sta on tullut nyt ensitunnit pelattua, ja lienee kaikkien aikojen paras hiekkalaatikkopeli, en tiedä minkä arvosanan tälle voi sitten joskus antaa kun vielä onlinekin tulee, kun GTA V oli jo 10/10 mutta vähintään samaan arvosanaan päätyy.
Jööti
Posts: 218
Joined: Thu Mar 22, 2007 6:54 pm
Location: tanperkle

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Jööti »

Iä! Iä! kaikille lonkerohenkisille vaan!

Call of Cthulhu pelinä
Lane
Posts: 287
Joined: Mon Sep 09, 2002 1:40 pm
Location: Where the slime lives
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Lane »

^ Mitenkäs tuo Call of Cthulhu, onko kellään kokemuksia?

The Sinking City ainakin vaikuttaa hyvinkin lupaavalta!
https://www.youtube.com/watch?v=R3VcYWU2Sto
lateksimuusi
Posts: 4
Joined: Thu Sep 26, 2019 4:20 pm
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by lateksimuusi »

Siitä lisää lonkeroita: Baldur's Gate 3!

Odotan tätä niin innolla, kaksi aikaisempaa ovat CRPG-klassikoita. Uuden pelin kehittää Larian, joka tekee myös Divinity-sarjaa. Heidän viimeisin Divinity: Original Sin 2 oli jo ilmestyessään all time classic, joten uskon että kundit hoitavat homman kotiin. Myös tähän peliin on Divinityn tavoin tulossa neljän pelaajan co-op. Meniköhän meillä kolmeen pekkaan 250h kun pelattiin Div 2 ekaa kertaa läpi eikä silti tehty kaikkea :D

https://www.youtube.com/watch?v=bYLaV3f3yp4
nikkelimies
Posts: 4
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:36 am
Location: Vantaa
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by nikkelimies »

Sabbathman wrote: Wed Oct 31, 2018 9:51 pm Olispa helpot step by step ohjeet miten pääsis pelaamaan C64 pelejä ilman isompia hässäköitä ja säätöjä...
Emulaattori? ainakin sellainen emulaattori kuin VICE pyöritti noita aika hyvin. noi softat on yleensä tosi simppeleitä käyttää
Ice
Posts: 2856
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Ice »

Ice wrote: Thu Nov 01, 2018 7:30 am Retro Games The C64 Mini -pelikonsoli Ostat tuon :D

RDR 2:sta on tullut nyt ensitunnit pelattua, ja lienee kaikkien aikojen paras hiekkalaatikkopeli, en tiedä minkä arvosanan tälle voi sitten joskus antaa kun vielä onlinekin tulee, kun GTA V oli jo 10/10 mutta vähintään samaan arvosanaan päätyy.
Nostetaas, ettei tämä topic katoa bittiavaruuteen.

RDR 2 ei loppuun saakka ollut niin hyvä kuin GTA V tuolla juonitehtävien puolella, eikä sen live juuri innostanut. Lähinnä siksi, että GTA:ssa sentään on auto suojana muita online pelaajia vastaan, tuolla pelkällä hepalla kuolee vaan koko ajan.

No GTA V Onlinen uutta Casino Heistiä on tullut pelattua useasti, mielenkiintoinen kun voi niin monella eri tavalla toteuttaa. Ja tuli sitä taas 2 kk hakattua aktiivisesti kaverin kans, ennen kuin oli taas kaiki tehty, mitä oli tullut sen n. 1 v aikana kun siellä ei käynyt. Mutta uskomaton peli, kun 2013 julkaistu ja sieltä saakka jo kantanut ja nyt pelailen juoniosuuutta uusiksi kun viimeksi 2014 vetänyt sen loppuun.
Rick
Posts: 1
Joined: Tue Dec 22, 2020 10:46 am

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Rick »

Morjesta.

Löytyykö täältä jengiltä cyberpunk 2077 PC:lle. Vähän tiedustelisin onko oikeasti niin buginen, mitä siitä kaikkialla puhutaan? Vai onko ongelma vaan siinä, ettei koneissa riitä jerkku :S
Jere Sumell
Posts: 8
Joined: Sat Jan 16, 2021 4:13 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Tietokone- ja konsolipelit

Post by Jere Sumell »

Alkuperäinen Doom vuodelta 1993 ja sitten Doom 2 on ollut lapsuudesta saakka ihan ykkÖssuosikkejani
, mitä Pc-pelaamista olen harrastanut ihan 10-vuotiaasta saakka, ja sitä ennen Amiga 500:lla 6-7 -vuotiaasta.

Ostin tuon Doom Sigil Episodin John Romeron verkkokaupasta, jossa on hyvä Buckethead -artistin Trash-metalli ääniraita. John Romero oli aikaansa edellä, kun toimi pääohjelmoijana tässä uraa uurtavassa Fps-pelissä. John Romero julkaisi pari vuotta sitten tuon lisäepisodin alkuperäiseen Doomiin fanien toivomuksesta, kun Doomilla oli syntymäpäivä.

Sen lisäksi, että Doom on pääosin synkkätunnelmainen, pimeän puolen filosofia tulee esille myos aiheessa, johon liittyy suuret tietokonekeskus -kompleksit, ja kuten Doom2 -alatitteli on "Hell on Earth", Helvetti on päässyt irti maan päällä, niin aihe enteili jo 1993 hurjaa tulevaisuutta, joka on liitettävissä bioteknologian ja tietojenkäsittelyn tulevaisuuteen vielä vuonna 2021.

Doomissa paras ja suosikki perusaseeni on yksipiippuinen haulikko, ja tuossa Sigil-episodissahan sen saa heti episodin alussa aserepertuaariin.

Arvostan John Romeroa ja pidän häntä jollain tapaa esikuvana tietokoneohjelmoijana, vaikka en pelejä ohjelmoikaan.

Olen pelannut kaikki muut Doomit läpikotaisin useaan otteeseen kaikilla muilla vaikeusasteilla, paitsi en Nightmare -vaikeusasteella, paitsi Final Doomia ja TNT -wadia en olekaan pelannut kokonaan. Tuon Sigil -episodinkin olen selvittänyt vain "Hurt Me plenty" -tasolla toistaiseksi. Ultra Violence on mielekäs vaikeusaste, jos on kokenut Doomin pelaaja, mutta jos tykkää nauttia pelistä ja vain "pelailla", niin Hurt Me plenty -taso lienee mielekkäin, ei liian helppo, mutta ei vaikeakaan.

Doomissa sen lisäksi, että siinä on pimeän puolen filosofiaa, synkkä tunnelma, pelissä on lopulta kaikki ainekset, mitä hyvässä tietokonepelissä pitää ollakin, aarteita, salaovia, mielenkiintoisia vihollisia, ja vihollis-sotilailla ja demoneilla on oman aikakautensa paras tekoäly ohjelmoituna. Linnakkeen alussa niillähän on jotkin aloituskoordinaatit asetettu, ja sitten kun pelaaja lähtee tason alussa liikkeelle, viholliset alkavat "itsenäisesti" liikkua linnakkeessa yrittäen tuhota pelaajan sotilaan.

Vanhat DOS-ajan Doomit on hyvä investointi Steamissa, ja Sigil - episodin ääniraidalla saa ostettua romeron verkkokaupasta suora linkki

https://romero.com/

Jos ei ole kuullut Bucketheadin Trash-metallimusiikkia ennen, pientä esimakua voi kuunella, kun Youtube-kanavallani julkaisin tuosta Sigil-episodin ensimmäisestä tasosta pelivideon, niin suora linkki videoon on

https://www.youtube.com/watch?v=g-bgsHWOvF0

Tuon Sigil-episodin hinta on vain 6,66 euroa Romeron virallisessa verkkokaupassa, mistä saa muutakin fanimerkkutuotetta tilattua. Tuo Sigil-teemainen Doom - paitakin siistin oloinen.

Nykytietokoneilla, jos on Windows 10 -käyttiksenä, paras Doom -kokemus noista DOS-ajan Doomeista on pelattuna ZDoom -clientillä, joka on ilmaiseksi saatavilla, mutta Wadit, eli pelin kartat pitää hankkia muualta, tuolla ZDoomilla voi pelata kaikkia Wad-laajennuksia, vaikka omiakin kenttiä.
Post Reply