Ulkoasu

Impe.fi ja Messulauta uudistuivat. Risut & ruusut ja tänne.
mikaw
Viestit:147
Liittynyt:31 Heinä 2004, 19:27
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

21 Touko 2018, 14:01

Mikähän taas oli vialla aikaisemmassa ulkoasussa? Sama oikeastaan ihan etusivuun, vaikka lauta on ollut enemmän seurannassa.

Niin ja impe.fi... :?


mape
Site Admin
Viestit:2758
Liittynyt:22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta:Espoo
Viesti:

21 Touko 2018, 17:58

Moi,

Kiitos "palautteesta". Vialla oli se, että entinen ulkoasu ei ollut responsiivinen ja meillä on mobiilikäyttäjiä nykyään juo puolet. Lisäksi se oli seitsemän vuotta vanha ja sen kännykällä lukemiseen olisi tarvittu suurennuslasi-plugari.

Ja impe.fi. Iso osa kansaa on kutsunut jo vuosia Imperiumia nimellä "Impe" ja Infernoa nimellä "Inffi". Syyttäkää itseänne. :D

is.fi on lyhyempi kuin ilta-sanomat.fi. hs.fi on lyhyempi kuin helsinginsanomat.fi. Ja impe.fi on lyhyempi kuin imperiumi.net.
vuorinen
Viestit:28
Liittynyt:30 Touko 2014, 19:00

21 Touko 2018, 23:16

Onkohan minulta nyt jotain hukassa, kun en millään löydä etusivulta linkkiä tänne messulaudalle?
mape
Site Admin
Viestit:2758
Liittynyt:22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta:Espoo
Viesti:

21 Touko 2018, 23:29

Sielläpä se on etusivulla keikkalistan alapuolella, siellä missä muutkin "sosiaaliset" toiminteet.

Kuva
mice
Viestit:150
Liittynyt:30 Syys 2004, 10:57

22 Touko 2018, 08:09

Kiitoksia, eiköhän tähänkin totu!

Yllättävän piilossa tämä lauta on, ei olisi löytynyt ilman apua. Voisiko saada myös ylävalikkoon ns. paremmin esille, niin satunnaiset kävijätkin löytäisivät keskusteluun?

Lisäksi kirjautuminen ei näytä pysyvän päällä, vaikka ruksaa "Tallenna salasana"-kohdan.
Night
Viestit:245
Liittynyt:20 Helmi 2009, 19:55
Paikkakunta:Riihimäki

25 Touko 2018, 16:43

Olisiko mahdollista saada jotain tummaa teemaa? Yritin käyttäjäasetuksista etsiä mutta en ainakaan löytänyt.
Lanttu
Viestit:79
Liittynyt:16 Helmi 2009, 11:01
Paikkakunta:Jyväskylä

26 Touko 2018, 00:20

Pääsivu

Henkilökohtaisesti huomattava takapakki. Tiivistettynä kaikki vie vaan niin perhanasti tilaa. Järkyttävän kokoinen banneri vie pienemmällä ikkunalla koko leveyden ja pystysuunnassakin melkein koko sivun. Uutisia varten joutuu selaamaan sivua kilometrin verran alaspäin. Takuuvarmasti jäävät vähemmälle huomiolle kuin aiemmin.

Positiivisena puolena tuoreimpia arvioita ja artikkeleita näkyy etusivulla enemmän. Myönnän, että vanhalla sivulla klikkasin auki isompia näkymiä auki äärimmäisen harvoin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että etenkin mielenkiintoisia levyarvosteluita on saattanut mennä ohi enemmän. Toisaalta samoin saattaa lopulta käydä nykyisellä sivullakin, sillä nykyinen sivu ei houkuta samalla tapaa tsekkaamaan etusivua. Ennen riitti ladata sivu, nyt pitäisi skrollaillakin. Ihminen on laiska. Etenkin uutiset jäävät nyt selkeästi pahemmin pimentoon, koska ovat niin alhaalla.

Uusittu hakutoiminto selkeästi mukavampi ja jouhevampi käyttää. Tulokset voi avata uusiin välilehtiin toisin kuin ennen. Jos edellinen-toiminnolla palaa hakuun, muistaa haku myös mitä haettiin, eikä sitä tarvitse uudelleen näpytellä error-sivun takia. Erittäin positiivisia muutoksia vanhaan nähden.

Vastaavasti miinuksena hakutoiminnon tuloksia ei saa suodatettua yhtä hyvin. Vanhassa esimerkiksi levyarvostelut sai suodatettua halutessaan tarkasti artistin mukaan. Nyt tuloksiin ilmestyvät ilmeisesti kaikki levyarvostelut, joiden tekstissä hakusana on mainittu. Ilmeisesti joissain tilanteissa haku toimii paremmin kuin toisissa. Esimerkiksi 'Moonsorrow' etsiessä levyarvosteluissa on ensimmäisenä listattu kaikki Moonsorrowin levyarvostelut ja sitten vasta muut. Vastaavasti etsimällä 'Dio' koko ensimmäinen tulossivu on kaikkea muuta paitsi Dioa. Haastattelujakaan ei näköjään enää erikseen voi etsiä.

Ulkoasu on tylsä ja hengetön. Valkoiselle taustalle lätkitty laatikkoelementtejä puolisatunnaisen oloisesti ilman mitään muotoiluja tai korostuksia luomaan koherenttia kokonaisuutta. En pidä. Aiemmin sivustolle oli selkeä ilme, joka erottui massasta. Olkootkin, ettei ollut välttämättä kaikista mobiiliystävällisin. Itse lienen vähemmistössä, mutta mieluummin käytin vanhaa sivua mobiilillakin kuin nykyistä.

Propsit siitä, että messulauta-linkki ilmaantui yläpalkkiin nopeasti palautteen jälkeen. Itsekin ihmettelin uuden sivuston avauduttua onko koko foorumi hävitetty ilman mitään ilmoitusta. Yläpalkissa ihmetyttää yhä +, sillä tällä hetkellä sen alla ei ole kuin 'Muut jutut'. Jos tarkoitus on lisätä sen alle pian muutakin, niin sitten tuo on aivan ok. Muutoin tuo on turha ylimääräinen klikkaus.

Foorumi

Yläreunan Imperiumi-banneri on sinänsä tyylikäs, mutta käy vanhaksi 15 sekunnissa. Sen jälkeen se vie vain turhaa tilaa ja tekee sivujen avaamisesta rasittavaa ylimääräisen skrollaamisen takia. Koitin blokata koko elementin, mutta se taas käytännössä hävitti samalla foorumin navigointipalkin. Vanhalla foorumilla pidin lopulta mainospalkin näkyvillä. Nyt blokkasin sen, koska sen avulla sai yläreunasta poistettua edes hieman hukkatilaa ennen tärkeintä eli itse foorumin sisältöä. Tämän ratkaisun suurin häviäjä on valitettavasti Imperiumi.

Bannerin hover-efekti on myös siisti itsessään, mutta tuon tyyppiset liikkuvat elementit vievät häiritsevästi huomiota muutoin staattisella sivulla. Efektin sai sentään helposti poistettua adblockilla.

Tumma teema on must. Pidemmän päälle huomattavasti miellyttävämpi silmille, ja kyllähän se vaan toimii teemaankin, kun metalifoorumista puhutaan.

Viestien yläpalkki vie liikaa tilaa, etenkin mobiilina. Tarkoitan tällä siis osaa, jossa on esimerkiksi viestin kirjoitusajankohta. Mobiililla on noin muutoinkin hieman liikaa tyhjää tilaa, ja itse olen huomannut, että viestien erottaminen toisistaan on välillä hieman haastavaa. Jos ei ole kirjautuneena sisään, on tuoreimmista viesteistä hankala skrollata oikeaan kohtaan päivämäärän mukaan.

P..S. En pidä Impe-nimestä, enkä ole koskaan moista lyhennettä kuullut. Kuulosta ja tuntuu omaan korvaani pöljältä, mutta käytännön väliähän tuolla ei ole, joten sinänsä minulle se ja sama.

P.P.S. Onneksi vanhasta oppineen otin tekstin copy pastella talteen ennen lähettämistä. Vaikka klikkasinkin "muista kirjautuminen", ehti foorumi heittää minut jo pihalle, ja viesti olisi kadonnut sen sileän tien.

EDIT: P.P.P.S. Näköjään tekstin muotoilut eivät näytä toimivan oikein. Tai ei ainakaan lihavointi (tarkoitus oli lihavoida 'Pääsivu' ja 'Foorumi').
HeBeHu
Viestit:126
Liittynyt:28 Loka 2002, 09:12
Paikkakunta:Rollo Rock City

28 Touko 2018, 22:25

Täällä taisi ilmeisesti olla jonkin sortin kisa, että kuka keksii hirveimmän ja epäkäytännöllisimmän layoutin ja se sitten valittiin tuohon pääsivulle ja samoin luotaantyöntävin ulkoasu & teema messulaudalle? Hienosti on kyllä onnistuttu tässä. Jos ei pääasiallisesti metallilaudalle löydy tummaa teemaa, niin onhan se aika erikoista.

Yllättävän hienosti oli myös viestitty tulevasta muutoksesta messulaudan suhteen, joka nyt erityisen aktiivinen ei ollut ennen muutostakaan, mutta pitkä selittämätön katkos ei varmasti edesauta asiaa. Vanha lautasofta oli varmasti antiikkinen ja kipeästi päivityksen tarpeessa, mutta perseellehän tämä nyt sitten ainakin alkuun kaarsi hienosti.

Ja impe.fi ... Joopajoo.

/valivali
mikaw
Viestit:147
Liittynyt:31 Heinä 2004, 19:27
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

30 Touko 2018, 16:25

Juu ja itse varsinkin kun diggaan pelkistetyistä jutuista niin nykyajan kammotukset ei todellakaan toimi. Zoomi toimi ainakin omassa puhelimassa noin niin kuin oletuksena. Lisäksi se teema imperiumi.net:ssä oli mun mielestä hieno.

Oliko edes mietinnässä olisiko sen voinut päivittää silleen sopivasti ilman tätä muutosta? Itse en osaisi, mutta se on eri asia.

Niin joo ja Impe termi kyllä on täysin vieras. Heti tulee mieleen imbesilli, mikä ei nyt kovin hyvä ole.
Munamankeli
Viestit:1165
Liittynyt:22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta:Turku, Helsinki

31 Touko 2018, 14:04

HeBeHu kirjoitti:
28 Touko 2018, 22:25
Jos ei pääasiallisesti metallilaudalle löydy tummaa teemaa, niin onhan se aika erikoista.
Night
Viestit:245
Liittynyt:20 Helmi 2009, 19:55
Paikkakunta:Riihimäki

15 Kesä 2018, 08:47

Ihmetys tuosta kuvien upotuksesta. Eli, piti pasteta hauska kuva netin syövereistä, mutta suora linkitys ei toiminut, joten piti tallentaa kuva omalle koneelle ja uppia jollekin hostille, no, eipä hätää, tehdään näin. Sitten vaan URL:ia img-tagien väliin, ja... error. Ei saa olla kuin 600px leveä kuva. Ahaa. No, pienennetään kuva mahtumaan siihen väliin, ja upataan uudelleen hostiin, ja laitetaan uusi URL sinne img-tagien väliin, ja submit..... ja error. Kuva ei saa olla kuin 750px korkea? Mitä aktuaalista vittua? Olisiko ollut ylivoimaista kertoa näistä siinä ensimmäisessä virheviestissä, jotta saa molemmat korjattua sääntöjen mukaiseksi kerralla?
mape
Site Admin
Viestit:2758
Liittynyt:22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta:Espoo
Viesti:

27 Kesä 2018, 13:48

Night kirjoitti:
15 Kesä 2018, 08:47
Mitä aktuaalista vittua? Olisiko ollut ylivoimaista kertoa näistä siinä ensimmäisessä virheviestissä, jotta saa molemmat korjattua sääntöjen mukaiseksi kerralla?
Kokeilepa valittaa aiheesta vaikka phpBB:lle. Ei ole meidän ongelma.
Night
Viestit:245
Liittynyt:20 Helmi 2009, 19:55
Paikkakunta:Riihimäki

01 Syys 2018, 08:36

https://www.dropbox.com/s/tkpkxpk8xwm3t ... 5.jpg?dl=0

Mobiililla selatessa tulee tollanen jumalattoman kokoinen mainos näytölle, eikä sitä saa edes poistettua mitenkään, vaan täytyy palata edelliselle sivulle ja mennä haluamaansa paikkaan uudelleen, toivoen ettei se aukea taas.
Hetzer
Viestit:782
Liittynyt:07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta:Tamperkele

02 Syys 2018, 09:07

Night kirjoitti:
01 Syys 2018, 08:36
https://www.dropbox.com/s/tkpkxpk8xwm3t ... 5.jpg?dl=0

Mobiililla selatessa tulee tollanen jumalattoman kokoinen mainos näytölle, eikä sitä saa edes poistettua mitenkään, vaan täytyy palata edelliselle sivulle ja mennä haluamaansa paikkaan uudelleen, toivoen ettei se aukea taas.
Mainos on kyllä perseestä, mutta ruudun ollessa pystyasennosa ylä- ja alalaidassa näkyy foorumin alueet kapealla kaistaleella ja siitä pystyy valitsemaan haluamansa alueen ja ohittamaan mainoksen.
mikaw
Viestit:147
Liittynyt:31 Heinä 2004, 19:27
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

20 Maalis 2019, 01:23

Edelleen kaipaisi sitä vanhaa ja hyvää ulkoasua :?. Osittain vielä ärsyttää uudemman softan useammat ominaisuudet noin muutenkin, mutta sille ei taida voida tehdä mitään.

Pääsivulta näköjään "lauta" aukeaa uuteen ikkunaan. Eikö se voisi olla ilman tuota ominaisuutta? Lähinnä vaan, kun selaimessa (muistaaksen kaikissa) on se ominaisuus, että linkin saa avattua halutessaan tabiin tai uuteen ikkunaan klikkauksella, niin tuossa se on turha.

Yleensä kyllä mulla on ollut pelkkä foorumi auki, että silleen tuo nyt on taas vähän niin ja näin :roll:.
hex
Viestit:221
Liittynyt:16 Elo 2007, 14:33

13 Huhti 2021, 20:46

Mikähän tämän palstan ulkoasun on rikkonut? Onko tämä nyt joku mobiilioptimoitu näkymä?
Ice
Viestit:2841
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

14 Huhti 2021, 15:29

Samaa ihmettelin itsekin, näkymä kaventunut puoleen näytöstä tietokoneella eikä saa leveämmäksi. Lisäksi topiccien alta kadonntu viimeisin viesti ja sen kirjoittajan tiedot.
mega
Viestit:1362
Liittynyt:23 Elo 2002, 09:49
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

14 Huhti 2021, 16:11

Käytättekö lautaa osoitteessa https://lauta.impe.fi/ ? Sen kanssa on ulkoasuongelmia. https://www.impe.fi/phpbb/ toimii normaalisti.
hex
Viestit:221
Liittynyt:16 Elo 2007, 14:33

14 Huhti 2021, 21:23

Ihan www.impe.fi on käytössä... Näyttää tältä:


https://aijaa.com/eF75yw
Jussi
Viestit:10534
Liittynyt:28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta:Oulu (Rollo)

15 Huhti 2021, 08:08

Kirjoita / kopsaa tuo Megan mainitsema phpbb -loppuinen osoite, niin on ennallaan.

Vaihdoin sen itsekin nyt puhelimen selaimen kirjanmerkkeihin, kun oli luurissa muuttunut tuollaiseksi, kuten Icen kanssa kuvailitte. Myöskään privaviestejä tai vastauksia muutoinkaan ei voinut kirjoittaa lauta.impe.fi:ssä.

Läppärillä mulla on vissiin tuo phpbb aina ollut kirjan merkeissä, sillä sen kanssa käytettynä lauta on koko ajan toiminut oikein.

Edit: jaa, katsoin nyt tuon kuvan ja sulla näemmä olikin se jo; kuitenkin nuo mainitut viimeisin postaus ym. tiedot tulevat phpbb:llä takas.
Ice
Viestit:2841
Liittynyt:28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

15 Huhti 2021, 08:22

Juu, Chromella käytän impe alkuista phhp osoitetta (siis klikaten linkkiä Messulauta Impen pääsivulta) ja sen ulkoasu on "rikki", eli yllä kuvatun kaltainen. Edgellä ja Explorerilla palsta on keskellä kapeana ja Chromella vasemmassa laidassa kapeana.
mape
Site Admin
Viestit:2758
Liittynyt:22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta:Espoo
Viesti:

15 Huhti 2021, 11:40

EMV

En pysty toisintamaan noista virheistä yhtäkään, en kännykällä enkä puuceen Chromella/Edgellä.
stratowiruz
Viestit:115
Liittynyt:27 Elo 2002, 10:54

15 Huhti 2021, 19:30

Itsellänikin on sama oire jo kauan myös ollut iMac Air ja Google Chrome -yhdistelmillä ja tuo "phpbb" myös linkissä mukana, klikaten Impe.fi sivuston kautta Messulauta painiketta.
Jussi
Viestit:10534
Liittynyt:28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta:Oulu (Rollo)

16 Huhti 2021, 07:49

Kokeilkaas laittaa tuo yo. Megan linkki uudestaan osoiteriville, kun olette tulleet sivuston kautta, muuttuuko se siitä?

Itsellä lauta on aina suosikeissa, niin siirryn suoraan phpbb-osoitteisiin niin puhelimen kuin läppärinkin selaimilla.
stratowiruz
Viestit:115
Liittynyt:27 Elo 2002, 10:54

16 Huhti 2021, 19:27

Ei vaikutusta nyt, eikä ollut aiemminkaan - unohdin mainta edellisessä.
Vastaa Viestiin