Ulkoasu

Impe.fi ja Messulauta uudistuivat. Risut & ruusut ja tänne.
Post Reply
mikaw
Posts: 147
Joined: Sat Jul 31, 2004 4:27 pm
Location: Helsinki
Contact:

Ulkoasu

Post by mikaw »

Mikähän taas oli vialla aikaisemmassa ulkoasussa? Sama oikeastaan ihan etusivuun, vaikka lauta on ollut enemmän seurannassa.

Niin ja impe.fi... :?
mape
Site Admin
Posts: 2758
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mape »

Moi,

Kiitos "palautteesta". Vialla oli se, että entinen ulkoasu ei ollut responsiivinen ja meillä on mobiilikäyttäjiä nykyään juo puolet. Lisäksi se oli seitsemän vuotta vanha ja sen kännykällä lukemiseen olisi tarvittu suurennuslasi-plugari.

Ja impe.fi. Iso osa kansaa on kutsunut jo vuosia Imperiumia nimellä "Impe" ja Infernoa nimellä "Inffi". Syyttäkää itseänne. :D

is.fi on lyhyempi kuin ilta-sanomat.fi. hs.fi on lyhyempi kuin helsinginsanomat.fi. Ja impe.fi on lyhyempi kuin imperiumi.net.
vuorinen
Posts: 28
Joined: Fri May 30, 2014 4:00 pm

Re: Ulkoasu

Post by vuorinen »

Onkohan minulta nyt jotain hukassa, kun en millään löydä etusivulta linkkiä tänne messulaudalle?
mape
Site Admin
Posts: 2758
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mape »

Sielläpä se on etusivulla keikkalistan alapuolella, siellä missä muutkin "sosiaaliset" toiminteet.

Image
mice
Posts: 150
Joined: Thu Sep 30, 2004 7:57 am

Re: Ulkoasu

Post by mice »

Kiitoksia, eiköhän tähänkin totu!

Yllättävän piilossa tämä lauta on, ei olisi löytynyt ilman apua. Voisiko saada myös ylävalikkoon ns. paremmin esille, niin satunnaiset kävijätkin löytäisivät keskusteluun?

Lisäksi kirjautuminen ei näytä pysyvän päällä, vaikka ruksaa "Tallenna salasana"-kohdan.
Night
Posts: 245
Joined: Fri Feb 20, 2009 5:55 pm
Location: Riihimäki

Re: Ulkoasu

Post by Night »

Olisiko mahdollista saada jotain tummaa teemaa? Yritin käyttäjäasetuksista etsiä mutta en ainakaan löytänyt.
Lanttu
Posts: 79
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:01 am
Location: Jyväskylä

Re: Ulkoasu

Post by Lanttu »

Pääsivu

Henkilökohtaisesti huomattava takapakki. Tiivistettynä kaikki vie vaan niin perhanasti tilaa. Järkyttävän kokoinen banneri vie pienemmällä ikkunalla koko leveyden ja pystysuunnassakin melkein koko sivun. Uutisia varten joutuu selaamaan sivua kilometrin verran alaspäin. Takuuvarmasti jäävät vähemmälle huomiolle kuin aiemmin.

Positiivisena puolena tuoreimpia arvioita ja artikkeleita näkyy etusivulla enemmän. Myönnän, että vanhalla sivulla klikkasin auki isompia näkymiä auki äärimmäisen harvoin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että etenkin mielenkiintoisia levyarvosteluita on saattanut mennä ohi enemmän. Toisaalta samoin saattaa lopulta käydä nykyisellä sivullakin, sillä nykyinen sivu ei houkuta samalla tapaa tsekkaamaan etusivua. Ennen riitti ladata sivu, nyt pitäisi skrollaillakin. Ihminen on laiska. Etenkin uutiset jäävät nyt selkeästi pahemmin pimentoon, koska ovat niin alhaalla.

Uusittu hakutoiminto selkeästi mukavampi ja jouhevampi käyttää. Tulokset voi avata uusiin välilehtiin toisin kuin ennen. Jos edellinen-toiminnolla palaa hakuun, muistaa haku myös mitä haettiin, eikä sitä tarvitse uudelleen näpytellä error-sivun takia. Erittäin positiivisia muutoksia vanhaan nähden.

Vastaavasti miinuksena hakutoiminnon tuloksia ei saa suodatettua yhtä hyvin. Vanhassa esimerkiksi levyarvostelut sai suodatettua halutessaan tarkasti artistin mukaan. Nyt tuloksiin ilmestyvät ilmeisesti kaikki levyarvostelut, joiden tekstissä hakusana on mainittu. Ilmeisesti joissain tilanteissa haku toimii paremmin kuin toisissa. Esimerkiksi 'Moonsorrow' etsiessä levyarvosteluissa on ensimmäisenä listattu kaikki Moonsorrowin levyarvostelut ja sitten vasta muut. Vastaavasti etsimällä 'Dio' koko ensimmäinen tulossivu on kaikkea muuta paitsi Dioa. Haastattelujakaan ei näköjään enää erikseen voi etsiä.

Ulkoasu on tylsä ja hengetön. Valkoiselle taustalle lätkitty laatikkoelementtejä puolisatunnaisen oloisesti ilman mitään muotoiluja tai korostuksia luomaan koherenttia kokonaisuutta. En pidä. Aiemmin sivustolle oli selkeä ilme, joka erottui massasta. Olkootkin, ettei ollut välttämättä kaikista mobiiliystävällisin. Itse lienen vähemmistössä, mutta mieluummin käytin vanhaa sivua mobiilillakin kuin nykyistä.

Propsit siitä, että messulauta-linkki ilmaantui yläpalkkiin nopeasti palautteen jälkeen. Itsekin ihmettelin uuden sivuston avauduttua onko koko foorumi hävitetty ilman mitään ilmoitusta. Yläpalkissa ihmetyttää yhä +, sillä tällä hetkellä sen alla ei ole kuin 'Muut jutut'. Jos tarkoitus on lisätä sen alle pian muutakin, niin sitten tuo on aivan ok. Muutoin tuo on turha ylimääräinen klikkaus.

Foorumi

Yläreunan Imperiumi-banneri on sinänsä tyylikäs, mutta käy vanhaksi 15 sekunnissa. Sen jälkeen se vie vain turhaa tilaa ja tekee sivujen avaamisesta rasittavaa ylimääräisen skrollaamisen takia. Koitin blokata koko elementin, mutta se taas käytännössä hävitti samalla foorumin navigointipalkin. Vanhalla foorumilla pidin lopulta mainospalkin näkyvillä. Nyt blokkasin sen, koska sen avulla sai yläreunasta poistettua edes hieman hukkatilaa ennen tärkeintä eli itse foorumin sisältöä. Tämän ratkaisun suurin häviäjä on valitettavasti Imperiumi.

Bannerin hover-efekti on myös siisti itsessään, mutta tuon tyyppiset liikkuvat elementit vievät häiritsevästi huomiota muutoin staattisella sivulla. Efektin sai sentään helposti poistettua adblockilla.

Tumma teema on must. Pidemmän päälle huomattavasti miellyttävämpi silmille, ja kyllähän se vaan toimii teemaankin, kun metalifoorumista puhutaan.

Viestien yläpalkki vie liikaa tilaa, etenkin mobiilina. Tarkoitan tällä siis osaa, jossa on esimerkiksi viestin kirjoitusajankohta. Mobiililla on noin muutoinkin hieman liikaa tyhjää tilaa, ja itse olen huomannut, että viestien erottaminen toisistaan on välillä hieman haastavaa. Jos ei ole kirjautuneena sisään, on tuoreimmista viesteistä hankala skrollata oikeaan kohtaan päivämäärän mukaan.

P..S. En pidä Impe-nimestä, enkä ole koskaan moista lyhennettä kuullut. Kuulosta ja tuntuu omaan korvaani pöljältä, mutta käytännön väliähän tuolla ei ole, joten sinänsä minulle se ja sama.

P.P.S. Onneksi vanhasta oppineen otin tekstin copy pastella talteen ennen lähettämistä. Vaikka klikkasinkin "muista kirjautuminen", ehti foorumi heittää minut jo pihalle, ja viesti olisi kadonnut sen sileän tien.

EDIT: P.P.P.S. Näköjään tekstin muotoilut eivät näytä toimivan oikein. Tai ei ainakaan lihavointi (tarkoitus oli lihavoida 'Pääsivu' ja 'Foorumi').
HeBeHu
Posts: 126
Joined: Mon Oct 28, 2002 7:12 am
Location: Rollo Rock City

Re: Ulkoasu

Post by HeBeHu »

Täällä taisi ilmeisesti olla jonkin sortin kisa, että kuka keksii hirveimmän ja epäkäytännöllisimmän layoutin ja se sitten valittiin tuohon pääsivulle ja samoin luotaantyöntävin ulkoasu & teema messulaudalle? Hienosti on kyllä onnistuttu tässä. Jos ei pääasiallisesti metallilaudalle löydy tummaa teemaa, niin onhan se aika erikoista.

Yllättävän hienosti oli myös viestitty tulevasta muutoksesta messulaudan suhteen, joka nyt erityisen aktiivinen ei ollut ennen muutostakaan, mutta pitkä selittämätön katkos ei varmasti edesauta asiaa. Vanha lautasofta oli varmasti antiikkinen ja kipeästi päivityksen tarpeessa, mutta perseellehän tämä nyt sitten ainakin alkuun kaarsi hienosti.

Ja impe.fi ... Joopajoo.

/valivali
mikaw
Posts: 147
Joined: Sat Jul 31, 2004 4:27 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mikaw »

Juu ja itse varsinkin kun diggaan pelkistetyistä jutuista niin nykyajan kammotukset ei todellakaan toimi. Zoomi toimi ainakin omassa puhelimassa noin niin kuin oletuksena. Lisäksi se teema imperiumi.net:ssä oli mun mielestä hieno.

Oliko edes mietinnässä olisiko sen voinut päivittää silleen sopivasti ilman tätä muutosta? Itse en osaisi, mutta se on eri asia.

Niin joo ja Impe termi kyllä on täysin vieras. Heti tulee mieleen imbesilli, mikä ei nyt kovin hyvä ole.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Ulkoasu

Post by Munamankeli »

HeBeHu wrote: Mon May 28, 2018 7:25 pm Jos ei pääasiallisesti metallilaudalle löydy tummaa teemaa, niin onhan se aika erikoista.
https://www.youtube.com/watch?v=46kXH6GGtT0
Night
Posts: 245
Joined: Fri Feb 20, 2009 5:55 pm
Location: Riihimäki

Re: Ulkoasu

Post by Night »

Ihmetys tuosta kuvien upotuksesta. Eli, piti pasteta hauska kuva netin syövereistä, mutta suora linkitys ei toiminut, joten piti tallentaa kuva omalle koneelle ja uppia jollekin hostille, no, eipä hätää, tehdään näin. Sitten vaan URL:ia img-tagien väliin, ja... error. Ei saa olla kuin 600px leveä kuva. Ahaa. No, pienennetään kuva mahtumaan siihen väliin, ja upataan uudelleen hostiin, ja laitetaan uusi URL sinne img-tagien väliin, ja submit..... ja error. Kuva ei saa olla kuin 750px korkea? Mitä aktuaalista vittua? Olisiko ollut ylivoimaista kertoa näistä siinä ensimmäisessä virheviestissä, jotta saa molemmat korjattua sääntöjen mukaiseksi kerralla?
mape
Site Admin
Posts: 2758
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mape »

Night wrote: Fri Jun 15, 2018 5:47 am Mitä aktuaalista vittua? Olisiko ollut ylivoimaista kertoa näistä siinä ensimmäisessä virheviestissä, jotta saa molemmat korjattua sääntöjen mukaiseksi kerralla?
Kokeilepa valittaa aiheesta vaikka phpBB:lle. Ei ole meidän ongelma.
Night
Posts: 245
Joined: Fri Feb 20, 2009 5:55 pm
Location: Riihimäki

Re: Ulkoasu

Post by Night »

https://www.dropbox.com/s/tkpkxpk8xwm3t ... 5.jpg?dl=0

Mobiililla selatessa tulee tollanen jumalattoman kokoinen mainos näytölle, eikä sitä saa edes poistettua mitenkään, vaan täytyy palata edelliselle sivulle ja mennä haluamaansa paikkaan uudelleen, toivoen ettei se aukea taas.
Hetzer
Posts: 795
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: Ulkoasu

Post by Hetzer »

Night wrote: Sat Sep 01, 2018 5:36 am https://www.dropbox.com/s/tkpkxpk8xwm3t ... 5.jpg?dl=0

Mobiililla selatessa tulee tollanen jumalattoman kokoinen mainos näytölle, eikä sitä saa edes poistettua mitenkään, vaan täytyy palata edelliselle sivulle ja mennä haluamaansa paikkaan uudelleen, toivoen ettei se aukea taas.
Mainos on kyllä perseestä, mutta ruudun ollessa pystyasennosa ylä- ja alalaidassa näkyy foorumin alueet kapealla kaistaleella ja siitä pystyy valitsemaan haluamansa alueen ja ohittamaan mainoksen.
mikaw
Posts: 147
Joined: Sat Jul 31, 2004 4:27 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mikaw »

Edelleen kaipaisi sitä vanhaa ja hyvää ulkoasua :?. Osittain vielä ärsyttää uudemman softan useammat ominaisuudet noin muutenkin, mutta sille ei taida voida tehdä mitään.

Pääsivulta näköjään "lauta" aukeaa uuteen ikkunaan. Eikö se voisi olla ilman tuota ominaisuutta? Lähinnä vaan, kun selaimessa (muistaaksen kaikissa) on se ominaisuus, että linkin saa avattua halutessaan tabiin tai uuteen ikkunaan klikkauksella, niin tuossa se on turha.

Yleensä kyllä mulla on ollut pelkkä foorumi auki, että silleen tuo nyt on taas vähän niin ja näin :roll:.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Ulkoasu

Post by hex »

Mikähän tämän palstan ulkoasun on rikkonut? Onko tämä nyt joku mobiilioptimoitu näkymä?
Ice
Posts: 2854
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Ice »

Samaa ihmettelin itsekin, näkymä kaventunut puoleen näytöstä tietokoneella eikä saa leveämmäksi. Lisäksi topiccien alta kadonntu viimeisin viesti ja sen kirjoittajan tiedot.
mega
Posts: 1382
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mega »

Käytättekö lautaa osoitteessa https://lauta.impe.fi/ ? Sen kanssa on ulkoasuongelmia. https://www.impe.fi/phpbb/ toimii normaalisti.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Ulkoasu

Post by hex »

Ihan www.impe.fi on käytössä... Näyttää tältä:


https://aijaa.com/eF75yw
Jussi
Posts: 10555
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Ulkoasu

Post by Jussi »

Kirjoita / kopsaa tuo Megan mainitsema phpbb -loppuinen osoite, niin on ennallaan.

Vaihdoin sen itsekin nyt puhelimen selaimen kirjanmerkkeihin, kun oli luurissa muuttunut tuollaiseksi, kuten Icen kanssa kuvailitte. Myöskään privaviestejä tai vastauksia muutoinkaan ei voinut kirjoittaa lauta.impe.fi:ssä.

Läppärillä mulla on vissiin tuo phpbb aina ollut kirjan merkeissä, sillä sen kanssa käytettynä lauta on koko ajan toiminut oikein.

Edit: jaa, katsoin nyt tuon kuvan ja sulla näemmä olikin se jo; kuitenkin nuo mainitut viimeisin postaus ym. tiedot tulevat phpbb:llä takas.
Ice
Posts: 2854
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Ice »

Juu, Chromella käytän impe alkuista phhp osoitetta (siis klikaten linkkiä Messulauta Impen pääsivulta) ja sen ulkoasu on "rikki", eli yllä kuvatun kaltainen. Edgellä ja Explorerilla palsta on keskellä kapeana ja Chromella vasemmassa laidassa kapeana.
mape
Site Admin
Posts: 2758
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mape »

EMV

En pysty toisintamaan noista virheistä yhtäkään, en kännykällä enkä puuceen Chromella/Edgellä.
stratowiruz
Posts: 115
Joined: Tue Aug 27, 2002 7:54 am

Re: Ulkoasu

Post by stratowiruz »

Itsellänikin on sama oire jo kauan myös ollut iMac Air ja Google Chrome -yhdistelmillä ja tuo "phpbb" myös linkissä mukana, klikaten Impe.fi sivuston kautta Messulauta painiketta.
Jussi
Posts: 10555
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Ulkoasu

Post by Jussi »

Kokeilkaas laittaa tuo yo. Megan linkki uudestaan osoiteriville, kun olette tulleet sivuston kautta, muuttuuko se siitä?

Itsellä lauta on aina suosikeissa, niin siirryn suoraan phpbb-osoitteisiin niin puhelimen kuin läppärinkin selaimilla.
stratowiruz
Posts: 115
Joined: Tue Aug 27, 2002 7:54 am

Re: Ulkoasu

Post by stratowiruz »

Ei vaikutusta nyt, eikä ollut aiemminkaan - unohdin mainta edellisessä.
Post Reply