SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: SENTENCED - Down 20th anniversary

Post by Jussi »

Soundi wrote:Downille ei eksynyt notkahduksia, mutta tiettyjä johtotähtiä löytyy. Noose on toki noussut erääksi tunnetuimmista Sentenced-ralleista koskaan, mutta silkkaa kivikovuutta tarjovat myös esimerkiksi livehitti Bleed, jo nimellään vakuuttava Keep My Grave Open sekä lopun ajan synkeitä tunnelmia ja komeita melodioita sisältävä Crumbling Down (Give Up Hope). Entä Sun Won’t Shine, Ode To The End tai Warrior Of Life (Reaper Redeemer)? Silkkoja ässiä nekin.
No jopas, Warrior Of Life on ollut aina* Downin paras biisi Bleedin kanssa. Mutta en kyllä mitenkään Ode To The Endiä eukkokoilotuksineen mainittis ennen I'll Throw The First Rockia tai Shadegrownia. Viimeksimainitusta olen muuten ollut usein kuulevinani, miten se voisi helposti olla jo Jarvan aikana tehty ja ehkä demotettukin? Mitään varmaa tietoa asiasta ei ole, kuhan spekuloin. Mutta siltä se kuulostaa tänne!

*ei ihan 20 vuotta, mutta ehkä 19 v. sitten kaveri diilasi vanhempiensa Fazerin musiikkikerhon tiliin tilaamansa Downin mulle Nivavaaran ylä-asteen käytävällä, muistaakseni 100 markan seteliä vastaan :D sain uuden levyn vähän halvemmalla kuin keskustan musiikkiliikkeestä (& kaveri sibeliuksen verran puhdasta tuottoa)!

edit: :lol:
Lopakka wrote:Jotkut tietenkin kitisi, että miksi ei oo samanlaista kuin ekalla demolla ja niin edelleen. Heille hoettiin sitä meidän markkinointimottoa, että ei sitä vittu pakko oo ostaa. Aika moni osti kuitenkin.
edit zwei: laitetaan tähän tuo livepätkä jutusta helpommin saataville, kiva löytö! Mie ole aiemmin kai nähnytkään jos tämä ei ole se missä on niitä napapiirin pajakylän kelkka-ajeluja..
[youtube]0mxZ6LhCbKg[/youtube]
Lappis
Posts: 444
Joined: Thu Nov 28, 2002 2:34 pm
Location: Lahti
Contact:

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Lappis »

Tässä on, taas kerran, syksyn ollessa päällä, tullut kuunneltua Sentencediä nonstoppina. Downista ylöspäin nykyään tosin.
Kuuntelin Amokin lävitse, jätti kylmäksi. North from heressä taas alkoi ottamaan päähän aika nopeasti Jarvan jatkuva äänessä olo tavalla tai toisella. Kaveri suorastaan pilaa loistavia soittokohtia sillä älyttömällä puhinalla ja älämölöllä. Sääli. Tosin myönsihän mies sen kirjassakin, mutta ei tuo nuorena mua haitannut. Jäi parin biisin jälkeen kuuntelu kesken. Teiniaikojen Senarisuosikit ovat vaihtuneet pölynkerääjiksi hyllyssä. Aika, mitä se meille tekeekään...

Nykyään siis mennään vain Downista ylöspäin. Ja materiaalihan on priimaa kautta linjan. Nyt tosin tullut huomattua, että Downilla Ville kyllä hakee välillä liikaa sitä raspia ääneensä, mutta menkööt nyt läpi syistä, mitkä ylhäällä jo eriteltiin. Frozenillahan meno on jo ihan toisenlaista.
I'll throw the first rock on myös täällä parhaiden biisien listalla.

Ilmestyessään ei aiheuttanut mulle riemunkiljahduksia, koska silloin kuunneltiin murinaosastoa. Meni hetki lämmetessä uudelle tyylille.

Ironista sinänsä, että Downilla ei ole basistia lainkaan ja bassosaundit ovat parhaimmat, mitä bändi sai koskaan levylle aikaiseksi...Tenkula olisi voinut soittaa joka levyn bassoraidat.

Täyden kympin levy.
Memo
Posts: 169
Joined: Wed Jun 09, 2010 6:10 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Memo »

I'll Throw the First Rocklle kompit Downin parhaimmistoon kuuluvana! Se, Crumbling Down (Give Up Hope ja Sun Won't Shine taitaa muodostaa itselle sen kirkkamman kärjen. Levy itsessään on ehdottomasti bändin parhaita. The Cold White Light taitaa edelleen kokonaisuutena putoilla tänne osoitteeseen parhaiten, mutta Down, Frozen ja Amok kyllä ihan pätevästi heti perässä.

Down on tasavahvaa puurtamista, ja kokonaisuuden puitteissa kaikki elementit toimii hyvin. Rouheat soundit, tarttuvat riffit, Tenkulan maukkaat liidit ja Laihialan energiset vokaalit... ihan sama mitä nostaa esille niin hyvin pelaa. Myös Vorphin (Samael) vierailu on hyvällä maulla järkätty!
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Jussi »

Tuosta ^^ linkistä muuten oli kotoisen Noosen jälkeen kuultavissa The Way I Wanna Go ja New Age Messiah Villen vetäminä, joita en ole tainnut koskaan moisina kuullakaan :shock: varsinkin TWIWG oli melkeinpä paremmin sopiva, kuin Tanelille! Siitä innostuneena pari muutakin harvinaisempaa yt-linkkiä tähän.

Todella siistiä kuulla tämä ylläkehuttu, jota olisin kaivannut myös viimeisen keikan settiin. Onkohan muuten viimeisiä aikoja, kun Tenkula vetää Vorphin tai muitakaan ördäyksiä livenä? Myöhemmin esim. Bleedissä kuulin niitä muistaakseni molempien, Kukkohovin ja Lopakan toimesta kyllä, mutten koskaan Miikan.
[youtube]1vmQCjtZfRo[/youtube]

The Rain Comes Falling Downilta säästän videotilaa klikkaamisen vaivaksi, mutta olisiko tämä '98 livenä Lista-ohjelmasta (tai yleltä, grafiikat näyttää tutulta)? Dead Leaves löytyy myös, ilmeisesti Wackenista samalta vuodelta.

Sitten TCWL:n ja Amokin jälkeen kai jo viime vuodet kolmossuosikkina olleelta Crimsonilta pari Jyrki-liveä 2000. Tämä Home In Despair on erityisen hyvä sillä ja Tenkulan soolo tuossa vallan mainio!
[youtube]RemlvcEcH2s[/youtube]
[youtube]zkYxUVqIgsM[/youtube]

Loppuun Blood & Tears 2002 Summer Breezestä
[youtube]Xhtdm-yvS9Q[/youtube]

edit V: no sehän käy järkeen, sillä taitaa olla niin että näin Sentencedin vasta 2003 alkukesästä ekaa kertaa livenä Oulun torinrannassa Lordin kanssa, "black leather nightissa" :lolz: & sieltä eteenpäin asia oli jo noin kuten sanoit.
Last edited by Jussi on Sat Nov 12, 2016 1:54 pm, edited 1 time in total.
Justin Case
Posts: 3
Joined: Tue May 09, 2006 10:45 am
Location: JKL

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Justin Case »

Jussi wrote:Onkohan muuten viimeisiä aikoja, kun Tenkula vetää Vorphin tai muitakaan ördäyksiä livenä? Myöhemmin esim. Bleedissä kuulin niitä muistaakseni molempien, Kukkohovin ja Lopakan toimesta kyllä, mutten koskaan Miikan.
Kyllä Tenkula korahteli ainakin vielä 2000, kuten tällä surullisenkuuluisalla New Yorkin keikalla. Taisi siirtyä vastuu Kukkohoville vasta joskus Cold White Lightin aikoihin.

https://www.youtube.com/watch?v=48FQtzGbLQM
Lappis
Posts: 444
Joined: Thu Nov 28, 2002 2:34 pm
Location: Lahti
Contact:

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Lappis »

Hyvä veto toi Rain comes...Ja tosiaan ihan hauska oli kuulla noita Jarvan aikaisia biisejä Villen vetämänä. Hyvinhän ne meni.

Piti sitten tilata Frozen LP+paitapaketti. Jos tuota nyt sitten hankkisi levyt vinyylinäkin hyllyyn. Crimson, Funeral, Nortti ja debyytti vielä puuttuu. Debyytille ei ole tarvetta, mutta saas nähdä tuon Nortin kanssa...
Last edited by Lappis on Sun Nov 20, 2016 9:38 am, edited 1 time in total.
HeBeHu
Posts: 126
Joined: Mon Oct 28, 2002 7:12 am
Location: Rollo Rock City

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by HeBeHu »

Jussi wrote: Kyllä Tenkula korahteli ainakin vielä 2000, kuten tällä surullisenkuuluisalla New Yorkin keikalla. Taisi siirtyä vastuu Kukkohoville vasta joskus Cold White Lightin aikoihin.
Jaa, menikö viinan kanssa läträillessä vai mitä tapahtui?

E: Videolla Bleed menee surkeasta laadusta huolimatta hyvinkin tiukasti, joten tuskin viina? Mutta mikä hemmetin kokovartola spandex-asu tuolla Laihialalla on tuolla päällään? Vai johtuuko kirkkaista valoista, että näyttää vaalealta haalarilta :D
Justin Case
Posts: 3
Joined: Tue May 09, 2006 10:45 am
Location: JKL

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Justin Case »

Joo, kyllähän tuossa on tiukka meininki. Tuohan oli Sentencedin ensimmäinen pistokeikka jenkkilässä ja taisi vain olla niin että bändillä meni matkusteluun pari vuorokautta ja perillä oli soittoaikaa 20 minuuttia klo 2 aamulla. On siinä voinut vähän turhauttaa :D
Archon
Posts: 176
Joined: Fri May 29, 2009 10:56 am

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Archon »

HeBeHu wrote: Jaa, menikö viinan kanssa läträillessä vai mitä tapahtui?
Tällainen löytyi YouTube -kommenteista ainakin (ei siis tuon yllä linkitetyn videon kommenteista vaan toisen videon, jossa kaikki 4 rallia jotka ehtivät sillä keikalla vetää)
This show was cut short because there was a local band who started a fire. And the management canceled everything. Sentenced was headlining the festival.
E: laitetaan nyt se linkkikin vielä: https://www.youtube.com/watch?v=cWl6s3L4pY4

Kohdassa 15:58 järkkäri tulee kertomaan Laihialalle, että pillit on laitettava pussiin.
Spacecake
Posts: 530
Joined: Wed Dec 25, 2002 10:16 am
Location: Tku

Re: SENTENCED - Down 20th anniversary

Post by Spacecake »

Jussi wrote:
edit zwei: laitetaan tähän tuo livepätkä jutusta helpommin saataville, kiva löytö! Mie ole aiemmin kai nähnytkään jos tämä ei ole se missä on niitä napapiirin pajakylän kelkka-ajeluja..
[youtube]0mxZ6LhCbKg[/youtube]
Kovaa matskua. Onko Tenkulalla unohtunut kepakot kotio, kun Jacksonilla tiluttaa? Ja kyllä se niitä taustaörinöitä vielä 98 Frozenin kiertueella veti. Edit: jaa veti näemmä myöhemminkin, tuo Nykin pätkä.

Bändistä toiseen, enkä jaksa kaivaa löytyykö oma ketju: kiitos Youtuben huomasin (vasta nyt) että Laihialalla on uusi bändi S-Tool. Mennyt ihan ohi. Hyvältähän tuo kuulostaa! Hieman rankempi versio Mustaschista tai Sparzanzasta tuli ekana mieleen.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Sabbathman »

Spacecake wrote:Bändistä toiseen, enkä jaksa kaivaa löytyykö oma ketju: kiitos Youtuben huomasin (vasta nyt) että Laihialalla on uusi bändi S-Tool. Mennyt ihan ohi. Hyvältähän tuo kuulostaa! Hieman rankempi versio Mustaschista tai Sparzanzasta tuli ekana mieleen.
Sparzanza nyt on ihan parsaa, mutta tämä S-TOOL kuulostaa todella kovalta menolta! Turpiin vaan ja onnea!

Wartissa olisi keikkakin 28.01.17, lippu 10 €, showtime 23.30.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Sabbathman »

S-TOOL veti sitten yhden kovimmista keikoista mitä on Warttibaarissa kuultu! Valtava soundi - tykit rummut, möyrivä basso ja kahden kitaran tiukka muuri. Siihen päälle Laihialan laulut jotka lähti jostain selkärangan ja mahalaukun välimaastosta asti...Todella kova livepaketti, eipä haitannut että nyt kokonaan soitettu vasta keväällä julkaistava levy oli paria biisiä lukuunottamatta tuntematon, sillä kappaleissa oli tulta ja tappuraa. Bändi soitti vimmaisesti ja kaikilla oli hauskaa, tämä bändi on kuin nakutettu Suomen heavykapakoita ja kesän festivaaleja varten - älkää ihmeessä missatko tätä!

Soittakaa Trooper! Tai ei, soittakaa mieluummin omia biisejä kun ovat noin kovia kaikki.
Lifemocker
Posts: 216
Joined: Thu Oct 25, 2012 8:05 am
Location: Kuopio

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Lifemocker »

Sabbathman wrote:S-TOOL veti sitten yhden kovimmista keikoista mitä on Warttibaarissa kuultu! Valtava soundi - tykit rummut, möyrivä basso ja kahden kitaran tiukka muuri. Siihen päälle Laihialan laulut jotka lähti jostain selkärangan ja mahalaukun välimaastosta asti...Todella kova livepaketti, eipä haitannut että nyt kokonaan soitettu vasta keväällä julkaistava levy oli paria biisiä lukuunottamatta tuntematon, sillä kappaleissa oli tulta ja tappuraa. Bändi soitti vimmaisesti ja kaikilla oli hauskaa, tämä bändi on kuin nakutettu Suomen heavykapakoita ja kesän festivaaleja varten - älkää ihmeessä missatko tätä!
nojaa oli "ihan ok", mutta sanoisin, ettei ehkä kuitenkaan Poisonblackin tasoinen.
Pagan Fears
Posts: 1448
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:33 pm
Location: Lahti

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Pagan Fears »

Tänään tarkoitus mennä katsomaan S-Toolia. Odotan innolla. Uskomatonta kyllä näen nyt Laihialan vasta ensi kertaa livenä. Sentenced jäi aikoinaan näkemättä joka vituttaa edelleen ja Poisonblackin keikat onnistuivat aina jotenkin minut ohittamaan. Poisonblack ei tosin koskaan onnistunut oikein koskaan säväyttämään, Sentencedin haamu lienee ollut liian suuri.
Westend
Posts: 327
Joined: Tue Apr 20, 2004 11:10 am

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Westend »

En tykännyt koskaan Sentencedistä.

Mutta tuo Poisonblack oli jotain ihan hirveätä. En edes uskalla kuvitella mitä tämä on.
Lifemocker
Posts: 216
Joined: Thu Oct 25, 2012 8:05 am
Location: Kuopio

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Lifemocker »

Westend wrote:En tykännyt koskaan Sentencedistä.

Mutta tuo Poisonblack oli jotain ihan hirveätä. En edes uskalla kuvitella mitä tämä on.

oikeaan ketjuun olet kuitenkin löytänyt tämän kertomaan!? :roll:
empty testicles
Posts: 97
Joined: Wed Feb 18, 2015 4:42 pm

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by empty testicles »

Heikko esitys tää uus S-Toolin eka levy. Ei jatkoon.
Archon
Posts: 176
Joined: Fri May 29, 2009 10:56 am

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Archon »

empty testicles wrote:Heikko esitys tää uus S-Toolin eka levy. Ei jatkoon.
En ole itse vielä levyä kuullut, mutta tuossa vähän ylempänä linkatussa haastiksessahan äijät sanoivat, että haluavat olla Suomen paskin bändi. :P
-Untamo-
Posts: 510
Joined: Mon May 15, 2006 5:25 pm
Location: Delfinaario

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by -Untamo- »

Archon wrote:
empty testicles wrote:Heikko esitys tää uus S-Toolin eka levy. Ei jatkoon.
En ole itse vielä levyä kuullut, mutta tuossa vähän ylempänä linkatussa haastiksessahan äijät sanoivat, että haluavat olla Suomen paskin bändi. :P
Hauskaa
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Sabbathman »

-Untamo- wrote:
Archon wrote:
empty testicles wrote:Heikko esitys tää uus S-Toolin eka levy. Ei jatkoon.
En ole itse vielä levyä kuullut, mutta tuossa vähän ylempänä linkatussa haastiksessahan äijät sanoivat, että haluavat olla Suomen paskin bändi. :P
Hauskaa
Tohtori Sykerön Untamokin oli muistaakseni edes hieman puheliaampi vs. nämä yksisanaiset kommentointisi eri ketjuissa... :?:
-Untamo-
Posts: 510
Joined: Mon May 15, 2006 5:25 pm
Location: Delfinaario

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by -Untamo- »

Sabbathman wrote:
-Untamo- wrote:
Archon wrote:
empty testicles wrote:Heikko esitys tää uus S-Toolin eka levy. Ei jatkoon.
En ole itse vielä levyä kuullut, mutta tuossa vähän ylempänä linkatussa haastiksessahan äijät sanoivat, että haluavat olla Suomen paskin bändi. :P
Hauskaa
Tohtori Sykerön Untamokin oli muistaakseni edes hieman puheliaampi vs. nämä yksisanaiset kommentointisi eri ketjuissa... :?:
Ok
Pagan Fears
Posts: 1448
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:33 pm
Location: Lahti

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Pagan Fears »

Joo ei S-Tool kyllä kaksista kamaa ainakaan livenä ole ollut. Tuskin ne biisit levylläkään parempia on.
Metal Heart
Posts: 130
Joined: Sun Apr 22, 2007 1:05 pm

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Metal Heart »

Kuuntelinpas tänään tuon S-Toolin läpi. Ei se nyt ihan paska ole. Kumma juttu, että jos se olis julkaistu Poisonblackin nimellä, niin melko varmaan hankkisin hyllyyn, koska muutkin levyt löytyy. Ja mun mielestä tuo ois ihan hyvin voitu julkaistakin Poisonblackinä. Tuskin olisi kovinkaan suurta paheksuntaa saanut osalleen.

Mutta tuo sysipaska S-Tool nimi tarkoittanee sitä, että odottelen alennusmyyntejä. Jos sitten muistaa enää.
Toxic Enema
Posts: 434
Joined: Wed May 18, 2005 4:58 pm

Re: SENTENCED - Re-Issuet; silkkaa fanitavaraako?

Post by Toxic Enema »

Anteeksi ilkeähkö kommentointi, mutta tuo on jokseenkin kummallinen peruste arvioida musiikin laatua.
Post Reply