Jalometalli: Aikataulut selvillä & jatkoklubien ohjelma

Jalometalli-festivaalin virallinen keskustelukanava
Vastaa Viestiin
Estranged
Viestit: 244
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

21 Joulu 2015, 14:57

Minähän en ollut noihin kemuihin alunperinkään osallistumassa (kun ne ovat niin julmatun kaukana), mutta röhötin kyllä huolella kun luin Imperiumin etusivulta uutisen "Heavy metal -suosikki SABATON nyt vuorostaan Jalometalliin".

Tulin taas saitille lähinnä vaan tarkastaneekseni, että onko Tuska julkaissut jotain uutta toistaisen paskakattauksen lisäksi, mutta pitäkää toki myös Oulussa hauskaa sen svedupaskanne kanssa. :lol:

EDIT: Korjataan vielä sen verran, että Hauntedin, Gatesin ja Beggarsin olisin nähnyt mieluusti myös Tuskassa, mutta Sabaton oli kyllä melkoinen isku vyön alle. :P


Firewood
Viestit: 147
Liittynyt: 18 Maalis 2011, 16:05
Paikkakunta: Ii

21 Joulu 2015, 16:48

Minä tervehdin suurella ilolla Sabatonin saapumista Ouluun, mutta ymmärrystä riittää kyllä niidenkin suuntaan, jotka ei tälle kiinnitykselle lämpene. Onhan se selvä juttu, että Sabaton ei ehkä ole aivan sitä mitä tämän festarin vakiokävijät odottavat, siitä kertoo aika hyvin se, että allekirjoittaneelle Sabaton lienee yksi harvoista minkä vuoksi paikalle viitsii lähteä, pääprofiili Jalometallissa on ihan eri tyyppisessä setissä. Yllätyn suuresti, jos lauteille nousee enemmän kuin yksi kiinnostava tuon lisäksi, mitä viime vuoden kattauksia olen seurannut.

Mielummin olisi saanut ottaa Qstockista pääesiintyjäpaikan, siellä sentään olisi voinut todennäköisemmin olla muutakin kiinnostavaa samalle päivälle, ei tosin montaa kyllä tuollakaan.
Skriiveri
Imperiumi Crew
Viestit: 551
Liittynyt: 24 Maalis 2004, 12:15
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

21 Joulu 2015, 17:49

Minäkin ymmärrän, jos joku bändi ei jotakuta puhuttele, mutta tuntuu hupaisalta, miten joskus saadun palautteen perusteella jotkut tuntuvat ottavan jonkun epämieluisan bändin buukkaamisen suunnilleen jonain henkilökohtaisena loukkauksena. :)
Eniten kuitenkin ihmetyttää, miten porukka vuodesta toiseen tekee pelkkien ensijulkistusten perusteella jo lopulliset johtopäätökset koko festarin tarjonnasta. Tänä vuonna buukkaamme pelkkiä ruotsalaisia bändejä, kyllä. :D
Blizk
Viestit: 673
Liittynyt: 07 Huhti 2006, 14:11
Paikkakunta: Oulu

21 Joulu 2015, 21:06

Skriiveri kirjoitti:Eniten kuitenkin ihmetyttää, miten porukka vuodesta toiseen tekee pelkkien ensijulkistusten perusteella jo lopulliset johtopäätökset koko festarin tarjonnasta. Tänä vuonna buukkaamme pelkkiä ruotsalaisia bändejä, kyllä. :D
Svedumetalli :D

Joo, 4/45* ja silleen; enemmän tässä kaivelee oma näkemys bändien kiinnostavuudesta kuin niiden ruotsalaisuus (ison profiilin sloteista tulee muutenkin kaikenkarvaista palautetta). Mutta kuten aiemmin ilmaisin niin luottoa Järkkään ja muuhunkin järkkäämiseen on edelleen, ei olla tunkkiosastolla vielä.

* sitä kuuluisaa mutua
Viiksi-Vallu
Viestit: 177
Liittynyt: 16 Tammi 2004, 22:05
Paikkakunta: Oulu

22 Joulu 2015, 10:13

Meikäläisen voi kyllä huoletta laskea festarin vakiokävijäksi vaikka kaksi vuotta olenkin onnistunut vuosien varrella missaamaan :cry: Jes, Sabaton! Aivan käsittämättömän hieno buukkaus ja nimenomaan pääesiintyjäksi!!!

Vittu mitä ininää taas kuuluu joiltakin. Ei voi käsittää ihmisten tapaa alkaa huutelemaan muutaman esiintyjän jälkeen, että vituiksi män tämäkin tapahtuma. Mutta vahvistaa vaan käsitystä, että ihmiset on tässä maailmassa asia, joka on eniten perseestä. Onneksi on tosin muutamia poikkeuksiakin...
Deathrace King
Viestit: 374
Liittynyt: 13 Syys 2002, 20:17
Paikkakunta: Helsinki

22 Joulu 2015, 12:05

Eihän tässä kukaan koko festaria ole ennalta dissannut, kyse on vaan siitä että ilmoitettiin PÄÄesiintyjä, joka ei vakiokävijäporukkaa miellytä. Pääesiintyjää varten kuitenkin pedataan lavarakennelmat ja niillä on paras slotti & pisin soittoaika. Aiemmin kuitenkin ollut vähintäänkin semilegendaarisia nimiä, kuten Slayer, Saxon, Kreator, Testament, Death Angel, King Diamond, yms.

Kyseinen Sabaton, josta on jostain syystä kasvanut todella iso, ei "ihan" tähän joukkoon sovi. Jalometalli haluaa nyt selvästikin uusiutua monin eri muutoksin ja jos vakiokävijöitä ei ihan kaikki uudistukset miellytä, niin kai heillä on oikeus se myös kertoa.
Jussi
Viestit: 9772
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

22 Joulu 2015, 12:21

^ mutta pysyykö festivaali pystyssä "vakiokävijöiden" voimin, joita oman kokemukseni perusteella vielä jättäytyy vuosi toisensa jälkeen pois useiden tekosyiden voimin mm. iän, perheen & läskiyden kasvaessa?

Kuitenkin metallimusiikkia soittava pääesiintyjä, joka oikeasti houkuttelee mahdollisesti jopa 2 tai 3 uutta kävijää yhden nyrpeää naamaa heidän soittoaikanaan näyttävän (mutta silti paikalle saapuneen?) liivimiehen tilalle ei ole kovin huono kortti vetää tässä vaiheessa. Toki on mahdollista että joku jää sen takia poiskin, mutta kai nuo muttuneet ajankohta-asiat ovat sille ryhmälle yhtä suuri tai vieläkin suurempi riski.

Sitten kun on nämä metalligenren sisäiset makuasiat; esimerkiksi Slayeriä, Death Angelia tai Triptykonia en ole itse välittänyt katsoa edes biisin vertaa, mutta onneksi siellä on useimmiten ollut aina jotakin itselle äärimmäisen hyvää samaan aikaan. Kuten Dreamtale, Dark Tranquillity, Stormwarrior, Rage, Crimson Glory, Iron Savior, Astral Doors, Merging Flare, Iced Earth & HMP eri vuosina!

Gloryhammer olisi muuten nyt nousevan sukseen livebändi, kaksi mainiota levyä plakkarissaan :D
Aukkis
Viestit: 158
Liittynyt: 19 Marras 2008, 15:08
Viesti:

22 Joulu 2015, 13:53

Deathrace King kirjoitti:Eihän tässä kukaan koko festaria ole ennalta dissannut, kyse on vaan siitä että ilmoitettiin PÄÄesiintyjä, joka ei vakiokävijäporukkaa miellytä.
Tähän vahva sama. Pointtihan nyt ei ole sinä että tykkääkö Sabatonin musiikista vai ei, vaan siinä, että bändin kiinnitys pääesiintyjäksi on totutun linjauksen vastainen. Itselleni ainakin tuli täysin yllätyksenä että Jalometalliin tällainen bändi bookataan. Jalometallin pääesiintyjien on kuitenkin tottunut olevan genressään isoja, mutta myös genrerajojen yli arvostusta nauttivia orkestereita jotka keikkailevat Suomessa suht harvakseltaan. Sabaton on kuitenkin tänä vuonna heittänyt jo kuusi (6) keikkaa Suomessa ja mitä olen power metallin-suurkuluttajien kommentointia viime aikoina seurannut, niin ilmeisesti suuri osa heistäkin näkisi mieluusti festareiden "power-kiintiössä" jotain muuta kuin aina sen saman Sabatonin. Ketä tämä kiinnitys oikein siis palvelee? Muutama uusi kävijä saattaa Jalometallissa pistäytyä, mutta tuleeko heistä vakiokävijöitä jos festivaalin pääasiallinen linjaus on ns. "valtavirtabändien" vastainen? Ok, onhan Sabaton esiintynyt aiemmin Jalometalli winterfestillä, mutta sen tapahtuman esiintyjien valinnassa ei mielestäni ollut nähtävissä niin selkeää sapluunaa kuin tällä itse pääfestarilla.
Jussi kirjoitti:mutta pysyykö festivaali pystyssä "vakiokävijöiden" voimin, joita oman kokemukseni perusteella vielä jättäytyy vuosi toisensa jälkeen pois useiden tekosyiden voimin mm. iän, perheen & läskiyden kasvaessa?
Ikävää jos tällainen trendi tosiaan on olemassa ja ymmärtäähän sen että festivaalin järjestäjät haluavat toiminnalleen mahdollisimman paljon katetta. Jalometalli kun ei ole koskaan ollut loppuunmyyty, niin potentiaalista katetta on siis jäänyt joka vuosi saavuttamatta. Tästä herää kuitenkin kysymys, että missä menee raja? Nyt buukattiin Sabaton joka sai tämän kesän Tuskan pääesiintyjäpaikastaan kritiikkiä, ja nyt ollaan siis tosiaan jo vähän marginaalisemman festarin pääesiintyjä. Tuska on historiassaan buukannut Volbeatin ja Bullet for my valentinen, voidaanko tällaista odottaa Jalometallilta?

Pääesiintyjän ei tule, eikä voikaan kaikkien musiikkimakua miellyttää. Kyllä se silti on harmi, että festarin imagosta joudutaan suurempien kävijämäärien toivossa tinkimään. Eikä tässä puhuta edelleenkään yksittäisen kuluttajan henkilökohtaisista mieltymyksistä, vaan festarin historiasta ja sen aiempien vuosien luomista mielikuvista. Pystyttekö kuvittelemaan esimerkiksi Steelfestin buukkaamaan Sabatonin?
Jussi
Viestit: 9772
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

22 Joulu 2015, 18:00

^ sinänsä turhaa spekulointia sillä Sabatoniin heillä ei liene ikinä varaa, tämä Oulukin on ihme jo tällä hetkellä. Jokin toinen mm. Acceptista vaikutteita ammentava, sen (Steelfestin) kokoluokan bändi olisi parempi esimerkki... kuten vaikka Bullet! Eikö se voisi olla kuviteltavissa oleva buukkaus sinne? Vai onko perinteistä heavya pahemmin näkynyt Hevinkäällä?
Aukkis kirjoitti:Ok, onhan Sabaton esiintynyt aiemmin Jalometalli winterfestillä, mutta sen tapahtuman esiintyjien valinnassa ei mielestäni ollut nähtävissä niin selkeää sapluunaa kuin tällä itse pääfestarilla.
Olisikin tuollainen sapluuna! Minulle siellä olleet The Black League, Kiuas, Tarot & Twilightning vain parantaisivat perus-Jalometalliakin. Tai onhan noista suurin osa sielläkin onneksi ollut.

Eikä Jalo ole ikinä ole ollut niin trve että irvistellä pitää; miekin menin ehkä ekaani katsomaan For/My/Painia :) Samoin kuin tuo 'rajat kiinni' -ajattelu, sinne tulee tietääkseni mitä vain mistä Järkkä itse pitää. Kuten esim. Slayeri kävi.
Aukkis
Viestit: 158
Liittynyt: 19 Marras 2008, 15:08
Viesti:

22 Joulu 2015, 20:06

Jussi kirjoitti:Samoin kuin tuo 'rajat kiinni' -ajattelu
:D

tuo oli hyvä tiivistys. Mutta niinhän se tosiaan taitaa olla että suurin osa esiintyjistä määräytyy Järkän levyhyllyn mukaisesti. Katsellaas mitä sieltä vielä tulee, luotto seuraaviin julkaisuihin on kova. Lippu tosin löytyy jo, vaikka Gatesin Atte on toistaiseksi ainut joka minua varsinaisesti kiinnostaa.
Viiksi-Vallu
Viestit: 177
Liittynyt: 16 Tammi 2004, 22:05
Paikkakunta: Oulu

23 Joulu 2015, 08:20

Deathrace King kirjoitti:Eihän tässä kukaan koko festaria ole ennalta dissannut, kyse on vaan siitä että ilmoitettiin PÄÄesiintyjä, joka ei vakiokävijäporukkaa miellytä. Pääesiintyjää varten kuitenkin pedataan lavarakennelmat ja niillä on paras slotti & pisin soittoaika. Aiemmin kuitenkin ollut vähintäänkin semilegendaarisia nimiä, kuten Slayer, Saxon, Kreator, Testament, Death Angel, King Diamond, yms.

Kyseinen Sabaton, josta on jostain syystä kasvanut todella iso, ei "ihan" tähän joukkoon sovi. Jalometalli haluaa nyt selvästikin uusiutua monin eri muutoksin ja jos vakiokävijöitä ei ihan kaikki uudistukset miellytä, niin kai heillä on oikeus se myös kertoa.
Tässä toistuu tuo kaava vakiokävijä, kuinka moni dissaajista oikeasti on edes vakiokävijä? Minä ja Jussi ollaan tuosta julkistuksesta tykätty ja meidät voi melko huoletta luokitella vakiokävijöiksi. Ihmiset tuntuu olevan vakiokävijöitä, jos heitä vain homma miellyttää mutta me käydään tapahtumassa oli siellä sitten soittamassa sitä tai tätä. Aina sieltä jotain itseä miellyttävää (vaikkakin oman musiikkimaun puolelta vähemmän) löytyy ja hyvä niin. Itse en näe hirveänä eroa esim. Sabatonin ja viime vuonna pääesiintyjänä olleen Dark Tranquillityn välillä. Helvetin hyviä bändejä molemmat. Miksi yhtäkkiä on niin prkl siistiä dissata Sabatonia? Heän musiikkityylinsä ei ole muuttunut, tekevät samaa omaa juttuansa edelleen ja ovat saaneet suosiota, ansaitusti myös. Yhtäkkiä kun tämmöinen bändi ilmoitetaan pääesiintyjäksi, niin paskamyrsky on valmis. Ei voi käsittää.
Viiksi-Vallu
Viestit: 177
Liittynyt: 16 Tammi 2004, 22:05
Paikkakunta: Oulu

23 Joulu 2015, 08:24

Jussi kirjoitti:^ mutta pysyykö festivaali pystyssä "vakiokävijöiden" voimin, joita oman kokemukseni perusteella vielä jättäytyy vuosi toisensa jälkeen pois useiden tekosyiden voimin mm. iän, perheen & läskiyden kasvaessa?
Hahaa, mulla täyttyy nuo kaikki kohdat :lol: mutta en luovuta ja keikoilla käydään edelleen niin paljon kuin jaksaa :D
Skriiveri
Imperiumi Crew
Viestit: 551
Liittynyt: 24 Maalis 2004, 12:15
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

23 Joulu 2015, 10:09

Deathrace King kirjoitti:Eihän tässä kukaan koko festaria ole ennalta dissannut, kyse on vaan siitä että ilmoitettiin PÄÄesiintyjä, joka ei vakiokävijäporukkaa miellytä.
Kuinka monen vakiokävijän puolesta nyt puhut?
Deathrace King kirjoitti:Aiemmin kuitenkin ollut vähintäänkin semilegendaarisia nimiä, kuten Slayer, Saxon, Kreator, Testament, Death Angel, King Diamond, yms.
Niin on, ja mahtavia keikkoja vetivät jokainen. Lähes yhtä kovia ja potentiaalisia buukattavia bändejä jokainen osaa varmastikin luetella, mutta onnistuuko niiden buukkaus Ouluun samaan aikaan, ja onko niillä tarpeeksi vetovoimaa nykyään, onkin sitten toinen juttu. Kaikki ei jatku aina samalla tavalla. Kulttuuritekoja on helppo toivoa, mutta on eri homma järjestää ne omalla riskillä. Uskoisin kyllä, että niitä perinteisiä kulttuuritekojakin on toki edelleen luvassa.
Deathrace King kirjoitti:Kyseinen Sabaton, josta on jostain syystä kasvanut todella iso, ei "ihan" tähän joukkoon sovi. Jalometalli haluaa nyt selvästikin uusiutua monin eri muutoksin ja jos vakiokävijöitä ei ihan kaikki uudistukset miellytä, niin kai heillä on oikeus se myös kertoa.
Ei varmastikaan kaikkien mielestä sovi, mutta miksi välttämättä pitäisikään. Uusiutuminen on ollut ilmassa jo vuosia ja näkyihän se aika selkeästi jo viime (tai siis tämän) vuoden Jalossa. Totta kai mielipiteensä saa kertoa ja siihen saanee myös vastata.
Aukkis kirjoitti:Pointtihan nyt ei ole sinä että tykkääkö Sabatonin musiikista vai ei, vaan siinä, että bändin kiinnitys pääesiintyjäksi on totutun linjauksen vastainen.
Linjauksetkin voivat muuttua. Aikansa kutakin. Välillä vähän jotain muuta. Mikään ei ole täysin kiveen hakattu.
Aukkis kirjoitti:Sabaton on kuitenkin tänä vuonna heittänyt jo kuusi (6) keikkaa Suomessa ja mitä olen power metallin-suurkuluttajien kommentointia viime aikoina seurannut, niin ilmeisesti suuri osa heistäkin näkisi mieluusti festareiden "power-kiintiössä" jotain muuta kuin aina sen saman Sabatonin. Ketä tämä kiinnitys oikein siis palvelee?
Montako näitä powerin suurkuluttajia on, jotka käyvät ahkerasti useilla kotimaisilla metallifestareilla vuosittain? 10? 15? Miksi heidän näkemyksensä kiinnostaisi minkään festivaalin kokonaiskattausta suunniteltaessa? Heidän bänditoiveensa toki otetaan mielenkiinnolla vastaan, mutta ei festariohjelmaa voi minkään pienen ryhmän mieltymysten mukaan koota.

Muutenkin vastaavanlaiset yhden (tai kahden) alagenren peräänhuutajat on paljon helpompi jättää suunnittelun ulkopuolelle ja keskittyä kokonaisuuteen. Jalometallia ei muutenkaan ole koskaan järjestetty minkään alagenren mukaan. Toki joinain vuosina on ollut jotain tyylilajia enemmän, mutta nekin ovat useimmiten sattumaa sen johdosta, mitä bändejä kulloinkin on ollut saatavilla. Joskus kommentteja seuratessa tuntuu, että jotkut oikeasti luulevat, että bändit voi valikoida keikalle samalla tavalla, kuin he itse valikoivat kaupan hyllystä levyjä. Samalla tavoin tämä "svedumetallijuttu" on täysin sattumaa, koska nämä neljä ruotsalaisbändiä nyt sattuivat varmistumaan ennen joulua. Ja jos äänekästä vähemmistöä kuuntelisi aina, niin varmasti esimerkiksi Slayerkin olisi kannattanut skipata, kun keikalla soitti vain puolet "oikeasta Slayerista".

Jalometallia ei myöskään voi suunnitella koko Suomen yleisöä ajatellen. Kuten monet ovat sanoneet, että Oulu on pirun kaukana, joten miksei pyrkiä järjestämään enemmän myös lähiseudun potentiaaliselle yleisölle sellaista, joka heitä mahdollisesti kiinnostaa? Jalometalli on kuitenkin oululainen festari ja Sabatonin edellisestä Oulun keikasta tulee syksyllä kuluneeksi neljä vuotta. Tässäkin mutu-tiedon sijasta erilaisten trendien (enkä tarkoita sanalla minkään artistin trendikkyyttä) seuraamisella on lukunsa. Jos festivaali olisi kannatavaa jatkaa, pitää miettiä, että mikä yleisöä kiinnostaisi, eikä mikä miellyttäisi alati vaateliaampaa, mutta samalla harvenevaa "vakiokävijäkuntaa".
Jussi kirjoitti:mutta pysyykö festivaali pystyssä "vakiokävijöiden" voimin, joita oman kokemukseni perusteella vielä jättäytyy vuosi toisensa jälkeen pois useiden tekosyiden voimin mm. iän, perheen & läskiyden kasvaessa?
Erittäin hyvä pointti.
Aukkis kirjoitti:Ikävää jos tällainen trendi tosiaan on olemassa ja ymmärtäähän sen että festivaalin järjestäjät haluavat toiminnalleen mahdollisimman paljon katetta.
Tällainen trendi todellakin on, mutta katteen sijasta puhuisin ennemmin kannattavuudesta. Ja ei, Jalo ei ole jäänyt tietääkseni yhtenäkään vuonna tappiolle, mutta jos ei seurata trendejä, niin varmasti jää. Selkeä trendi on ollut sekin, ettei alaikäisiä enää kiinnosta käydä Jalometallissa. Ei muutaman kymmenen tulijan vuoksi ole enää kannattavaa rakentaa ja luoda erityisiä palveluja ja järjestelyjä. Varsinkin, kun ne rajoittavat muiden festarivieraiden viihtymistä. Marginaalifestarin järjestäminen ei myöskään ole mitään hyväntekeväisyyttä, vaan omalla riskillä tehtävää liiketoimintaa, koska kyseessä ei ole elävän musiikin yhdistys.
Aukkis kirjoitti:Jalometalli kun ei ole koskaan ollut loppuunmyyty, niin potentiaalista katetta on siis jäänyt joka vuosi saavuttamatta. Tästä herää kuitenkin kysymys, että missä menee raja?
Tuo potentiaalisesta katteesta puhuminen on aivan turhaa spekulointia. Ei budjettia koskaan tehdä maksimikävijämäärän mukaan. Raja taas menee kullakin kävijällä siinä, haluaako tulla mukaan vai ei, ja onko kunkin vuoden esiintyjälista siitä perittävän lippuhinnan arvoinen. Tietysti uskollinen kävijä haluaisi käydä joka vuosi ja saada joka vuosi omaa makuaan mairittelevan bändikattauksen. Eikä siinä, sehän on täysin ymmärrettävää, ja luo jopa mukavaa yhteisöllisyyden tunnetta. Festarin järjestäminen vaan on iso kokonaisuus, jossa on niin paljon isoja muuttujia, ettei yksittäisten kävijöiden mieltymyksiä yksinkertaisesti voi ottaa aina huomioon.
Aukkis kirjoitti:Nyt buukattiin Sabaton joka sai tämän kesän Tuskan pääesiintyjäpaikastaan kritiikkiä.
Mitä sitten? Äänekkään vähemmistön kritiikin perusteellako buukkaukset pitäisi tehdä?
Aukkis kirjoitti:Tuska on historiassaan buukannut Volbeatin ja Bullet for my valentinen, voidaanko tällaista odottaa Jalometallilta?
Mites ois tuo Sonata Arctica ja kymmenen jouluboxia? :D
Aukkis kirjoitti:Kyllä se silti on harmi, että festarin imagosta joudutaan suurempien kävijämäärien toivossa tinkimään. Eikä tässä puhuta edelleenkään yksittäisen kuluttajan henkilökohtaisista mieltymyksistä, vaan festarin historiasta ja sen aiempien vuosien luomista mielikuvista.
Mielikuvilla, imagolla ja ug-asenteella ei kustanneta niitä kaikkia alati kasvavia kuluja. Onneksi mun ei edes tarvitse ajatella, miten paljon mikäkin on kallistunut viimeisten kymmenen vuoden aikana. Enkä muutenkaan puhuisi joutumisesta, saati tinkimisestä, vaan korkeintaan sen muokkaamisesta ja uusista suuntaviivoista. Ajankohtaa sen sijaan jouduttiin olosuhteiden pakosta muuttamaan, mutta mikään ei ole koskaan pakottanut buukkaamaan mitään bändiä.
Aukkis kirjoitti:Mutta niinhän se tosiaan taitaa olla että suurin osa esiintyjistä määräytyy Järkän levyhyllyn mukaisesti.
Ei välttämättä edes suurin osa, mutta tietyt Jalo-laatuvaatimukset toki pitää läpäistä.
Aukkis
Viestit: 158
Liittynyt: 19 Marras 2008, 15:08
Viesti:

23 Joulu 2015, 10:55

Kiitos Skriiverille asiallisista vastauksista! Niin ne kulutustottumukset vaan muuttuu ja kai sitä on omaakin asennetta muutettava nykyrealiteettien mukaisesti. Melko riskaabelia hommaa ilmeisesti olleet monenkin vuoden kulttuuriteko-bookkaukset, joten iso kiitos niistä. Aion itse ainakin henkilökohtaisesti kuitenkin tukea tapahtumaa jatkossakin, jotta näitä kulttuuritekoja vielä nähtäisiin. Kaipa sitä vain on hyväksyttävä se, etteivät ne pääesiintyjät enää voi olla luokkaa "Voivod", sillä eiväthän sellaiset nimet suurta yleisöä vedä, jonka läsnäolo kuitenkin ilmeisesti on nykypäivänä festarien elinehto.
Deathrace King
Viestit: 374
Liittynyt: 13 Syys 2002, 20:17
Paikkakunta: Helsinki

23 Joulu 2015, 14:12

Skriiveri kirjoitti:
Deathrace King kirjoitti:Eihän tässä kukaan koko festaria ole ennalta dissannut, kyse on vaan siitä että ilmoitettiin PÄÄesiintyjä, joka ei vakiokävijäporukkaa miellytä.
Kuinka monen vakiokävijän puolesta nyt puhut?
Tällainen kysymys on täysin mahdoton ja turha, tajuat sen varmasti itsekin. Ihan mielenkiinnolla seuraisin äänestystä, että "Onko Sabaton oikea valinta Jalometallin pääesiintyjäksi?".
Skriiveri kirjoitti:
Deathrace King kirjoitti:Aiemmin kuitenkin ollut vähintäänkin semilegendaarisia nimiä, kuten Slayer, Saxon, Kreator, Testament, Death Angel, King Diamond, yms.
Niin on, ja mahtavia keikkoja vetivät jokainen. Lähes yhtä kovia ja potentiaalisia buukattavia bändejä jokainen osaa varmastikin luetella, mutta onnistuuko niiden buukkaus Ouluun samaan aikaan, ja onko niillä tarpeeksi vetovoimaa nykyään, onkin sitten toinen juttu. Kaikki ei jatku aina samalla tavalla. Kulttuuritekoja on helppo toivoa, mutta on eri homma järjestää ne omalla riskillä. Uskoisin kyllä, että niitä perinteisiä kulttuuritekojakin on toki edelleen luvassa.
Bändit kiertävät tänä päivänä enemmän kuin ikinä, enkä millään usko että niiden buukkaaminen Ouluun olisi sen vaikeampaa kuin ennen. Vetovoimaahan näillä mainituilla on edelleenkin todella hyvin. Jotenkin ihmettelen tuota "kaikki ei jatku aina samalla tavalla" -tokaisua. Onko jossain ollut merkkejä legendaaristen bändien suosion hiipumisesta? Pikemminkin päinvastoin. Motörhead & Saxon vetivät loppuunmyydylle Hartwallille ja Slayer & Anthrax seuraavana päivänä(maanantai) mukavalle yleisölle samaisessa hallissa.
Skriiveri kirjoitti:
Aukkis kirjoitti:Sabaton on kuitenkin tänä vuonna heittänyt jo kuusi (6) keikkaa Suomessa ja mitä olen power metallin-suurkuluttajien kommentointia viime aikoina seurannut, niin ilmeisesti suuri osa heistäkin näkisi mieluusti festareiden "power-kiintiössä" jotain muuta kuin aina sen saman Sabatonin. Ketä tämä kiinnitys oikein siis palvelee?
Jalometallia ei myöskään voi suunnitella koko Suomen yleisöä ajatellen. Kuten monet ovat sanoneet, että Oulu on pirun kaukana, joten miksei pyrkiä järjestämään enemmän myös lähiseudun potentiaaliselle yleisölle sellaista, joka heitä mahdollisesti kiinnostaa? Jalometalli on kuitenkin oululainen festari ja Sabatonin edellisestä Oulun keikasta tulee syksyllä kuluneeksi neljä vuotta. Tässäkin mutu-tiedon sijasta erilaisten trendien (enkä tarkoita sanalla minkään artistin trendikkyyttä) seuraamisella on lukunsa. Jos festivaali olisi kannatavaa jatkaa, pitää miettiä, että mikä yleisöä kiinnostaisi, eikä mikä miellyttäisi alati vaateliaampaa, mutta samalla harvenevaa "vakiokävijäkuntaa".
Tämä on muuten ihan järkeenkäypää, mutta Jalometallihan on ollut juuri siitä harvinainen festari pohjoisessa että se on vetänyt Etelä-Suomesta porukkaa bussilasteittain juuri sen spesiaalin kattauksen takia. Jengi on oikeasti lähtenyt joukolla katsomaan todella pitkän matkan päähän bändejä jota ei välttämättä ole koko Suomessa nähty ikinä, tai ainakaan pitkään aikaan. Tuskin kovin moni Sabatonia lähtee katsomaan PK-seudulta, kun se on täällä puolen vuoden sisään jo kaksi kertaa vieraillut.

Että kyllä se mainstreamimpään suuntaan kallistelu jonkin verran tulee varsinkin kauempaa yleisöä syömään.
Skriiveri kirjoitti:
Aukkis kirjoitti:Tuska on historiassaan buukannut Volbeatin ja Bullet for my valentinen, voidaanko tällaista odottaa Jalometallilta?
Mites ois tuo Sonata Arctica ja kymmenen jouluboxia? :D
Asialliseen kysymykseen vähän outo vastaus :lol: Ilmeisesti Sonataan vedetään raja, mutta kummallakohan puolella siitä on nuo edellä mainitut..
Skriiveri kirjoitti:
Aukkis kirjoitti:Mutta niinhän se tosiaan taitaa olla että suurin osa esiintyjistä määräytyy Järkän levyhyllyn mukaisesti.
Ei välttämättä edes suurin osa, mutta tietyt Jalo-laatuvaatimukset toki pitää läpäistä.
Tästä on hyvä pitää kiinni.
empty testicles
Viestit: 96
Liittynyt: 18 Helmi 2015, 18:42

23 Joulu 2015, 15:23

Sabaton=tökkömetallin kuninkaat

Anhtrax vois vielä pelastaa nää kekkerit.
Skriiveri
Imperiumi Crew
Viestit: 551
Liittynyt: 24 Maalis 2004, 12:15
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

23 Joulu 2015, 16:45

Deathrace King kirjoitti:Ihan mielenkiinnolla seuraisin äänestystä, että "Onko Sabaton oikea valinta Jalometallin pääesiintyjäksi?".
Mitä merkitystä tuollaisella äänestyksellä on? Ihmisillä on jo nyt mahdollisuus äänestää jaloillaan, eikä bändikiinnityksiä tehdä minkään demokraattisen protokollan perusteella. Ja Järkän vastauksen arvaan erikseen kysymättäkin.
Deathrace King kirjoitti:
Skriiveri kirjoitti:
Deathrace King kirjoitti:Aiemmin kuitenkin ollut vähintäänkin semilegendaarisia nimiä, kuten Slayer, Saxon, Kreator, Testament, Death Angel, King Diamond, yms.
Niin on, ja mahtavia keikkoja vetivät jokainen. Lähes yhtä kovia ja potentiaalisia buukattavia bändejä jokainen osaa varmastikin luetella, mutta onnistuuko niiden buukkaus Ouluun samaan aikaan, ja onko niillä tarpeeksi vetovoimaa nykyään, onkin sitten toinen juttu. Kaikki ei jatku aina samalla tavalla. Kulttuuritekoja on helppo toivoa, mutta on eri homma järjestää ne omalla riskillä. Uskoisin kyllä, että niitä perinteisiä kulttuuritekojakin on toki edelleen luvassa.
Bändit kiertävät tänä päivänä enemmän kuin ikinä, enkä millään usko että niiden buukkaaminen Ouluun olisi sen vaikeampaa kuin ennen. Vetovoimaahan näillä mainituilla on edelleenkin todella hyvin. Jotenkin ihmettelen tuota "kaikki ei jatku aina samalla tavalla" -tokaisua. Onko jossain ollut merkkejä legendaaristen bändien suosion hiipumisesta? Pikemminkin päinvastoin. Motörhead & Saxon vetivät loppuunmyydylle Hartwallille ja Slayer & Anthrax seuraavana päivänä(maanantai) mukavalle yleisölle samaisessa hallissa.
En ole missään vaiheessa väittänyt kyseisten bändien suosion hiipuneen. Puhuin vastaavien, yhtä kovien ja potentiaalisten bändien buukkaamisesta ja niiden mahdollisesta vetovoimasta pääesiintyjiksi, mutta tarkoititko sinä, että samat bändit pitäisi laittaa uusintakierrokselle? Ihan turha kuitenkaan vertailla Jalometallia ja Helsingin hallikonsertteja, sillä Oulun lähiseudulla asuu kymmenen kertaa vähemmän ihmisiä, kuin Helsingin.
Itsekin kirjoitit aiemmin, että "Jalometalli haluaa nyt selvästikin uusiutua". Siinä olet ihan oikeassa ja Sabaton on yksi osa sitä, mutta en nyt jaksaisi vängätä koko paketista yhden bändin perusteella.
Deathrace King kirjoitti:Tämä on muuten ihan järkeenkäypää, mutta Jalometallihan on ollut juuri siitä harvinainen festari pohjoisessa että se on vetänyt Etelä-Suomesta porukkaa bussilasteittain juuri sen spesiaalin kattauksen takia. Jengi on oikeasti lähtenyt joukolla katsomaan todella pitkän matkan päähän bändejä jota ei välttämättä ole koko Suomessa nähty ikinä, tai ainakaan pitkään aikaan.
Kyllä minä sen tiedän ja nostan hattua niille tahoille, jotka noita bussireissuja ovat jaksaneet järjestää ja osallistua niille. Tai muutenkin saapua myös kauempaa Jaloilemaan. Mutta, miten taatusti etelän porukka edelleen suuntaa Jalometalliin nyt uuden ajankohdan myötä, kun samoihin aikoihin etelän päässä tapahtuu kaikennäköistä metallipäitä kiinnostavaa? Kaikki ihmiset eivät myöskään lähde samalla innolla matkustelemaan ympäri Suomea keikkojen ja festareiden perässä, vaan satsaavat paikalliseen ja lähialueiden tarjontaan, jos mieluista kamaa on saatavilla.
Deathrace King kirjoitti:Tuskin kovin moni Sabatonia lähtee katsomaan PK-seudulta, kun se on täällä puolen vuoden sisään jo kaksi kertaa vieraillut.
Ei tietenkään. Luulitko, että ihan tosissamme laskemme sen varaan? Mietit koko asiaa vanhan kaavan pohjalta yhdestä näkökulmasta muutamien yksityiskohtien varjolla, vaikka kokonaisuus ratkaisee. Kaikkea ei voi julkisesti kertoa.
Deathrace King kirjoitti:Että kyllä se mainstreamimpään suuntaan kallistelu jonkin verran tulee varsinkin kauempaa yleisöä syömään.
Aivan varmasti, mutta mitä sitten? Uskoisitko, jos sanon, että kyllä tää homma on tarkkaan harkittu kaikkien käytettävissä olevien pelimerkkien mukaan. Sekään, että Jalometallia on joskus järjestetty tietyllä tavalla, ei tarkoita, että kaiken pitäisi toimia jatkossa samalla tavalla, vaan välillä on myös hyvä kokeilla jotain muutakin. Kuten sanoin, kaikki ei jatku aina samalla tavalla ja aikansa kutakin.
Deathrace King kirjoitti:
Skriiveri kirjoitti:
Aukkis kirjoitti:Tuska on historiassaan buukannut Volbeatin ja Bullet for my valentinen, voidaanko tällaista odottaa Jalometallilta?
Mites ois tuo Sonata Arctica ja kymmenen jouluboxia? :D
Asialliseen kysymykseen vähän outo vastaus :lol: Ilmeisesti Sonataan vedetään raja, mutta kummallakohan puolella siitä on nuo edellä mainitut..
No vastataan nyt sitten suoraan, että enpä usko. Mua vaan risoo tuo ainainen Tuskan ja Jalometallin vertailu melkein joka asiassa. Yhteistyötä kyllä tehdään ja vieläpä erittäin hyvässä hengessä, mutta omilla prioriteeteillamme.
Jussi
Viestit: 9772
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

23 Joulu 2015, 18:41

Skriiveri kirjoitti:
Deathrace King kirjoitti:Ihan mielenkiinnolla seuraisin äänestystä, että "Onko Sabaton oikea valinta Jalometallin pääesiintyjäksi?".
Mitä merkitystä tuollaisella äänestyksellä on? Ihmisillä on jo nyt mahdollisuus äänestää jaloillaan, eikä bändikiinnityksiä tehdä minkään demokraattisen protokollan perusteella.
Mulla tuli mieleen, että missä tuollainen äänestys järjestettäisiin? Jalometallin omilla intter_net sivuilla vai esim. Kalevan sivuilla? Katugallupin tuloksen esim. Oulu-Rovaniemi-Kemi-Kajaani-Kuopio-Kokkola-Vaasa -akselilla osaisin arvata minäkin (niiden 70% mikä Sabaton? minne Jalometalliin? mikäkökä Metalli? -otoksen jälkeen).
Wellu kirjoitti:Hahaa, mulla täyttyy nuo kaikki kohdat :lol: mutta en luovuta ja keikoilla käydään edelleen niin paljon kuin jaksaa :D
mistä rispkt! ,//, ja kyllä se itelläkin 2/3... Mutta miksi pitäisi lopettaa mitään, mistä joskus on pitänyt; itekään en!
HeadCrusher
Viestit: 204
Liittynyt: 19 Elo 2014, 18:49
Paikkakunta: Oulu

25 Joulu 2015, 15:25

Jussi kirjoitti: Mulla tuli mieleen, että missä tuollainen äänestys järjestettäisiin? Jalometallin omilla intter_net sivuilla vai esim. Kalevan sivuilla? Katugallupin tuloksen esim. Oulu-Rovaniemi-Kemi-Kajaani-Kuopio-Kokkola-Vaasa -akselilla osaisin arvata minäkin (niiden 70% mikä Sabaton? minne Jalometalliin? mikäkökä Metalli? -otoksen jälkeen).
Näimpä, kyllä Sabaton varmasti monille kelpaakin, vaikka tuo bookkaus saanut täällä(kin) tyrmäyksen. Tosin jos Imperiumia olisi uskominen Tuskassakaan ei varmaan koskaan kävisi ketään, koska siellähän on aina ne samat mainstream paskat / joku UG Bläck Death of Eternal Nightmare Törmentiön bläkkisbändi Brasiliasta ei tullutkaan soittamaan ekaa demoaan

Mutjoo, aika varmasti tuo Sabaton enemmän porukkaa paikalle kuin joku Sodom/Kreator/Testament/Saxon tason bändi.
Ei sillä, että muakaan joku Sabaton tosin kiinnostaisi yhtään; väliäkö tuolla kuitenkaan kun en kerran kuulu kohderyhmäänkään. Ymmärtäähän tuon toki, että ei kaikille kelpaa, kun vertaa viime vuosien bändeihin. Aika yllättävä bookkaus IMO.
MartyrForNone
Viestit: 595
Liittynyt: 23 Elo 2002, 10:03
Paikkakunta: Espoo desolation
Viesti:

26 Joulu 2015, 01:06

Hyvä olla noitakin bändejä, kuten Sabaton, joiden aikana voi keskittyä olennaiseen. Sisälavalla voi hyvällä tuurilla olla jotain kiinnostavaakin samaan aikaan. Ei ollenkaan huono juttu. En oikein jaksaisi välttämättä sellaista all killer, no filler -festaria.
Sabbathman
Viestit: 5024
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

26 Joulu 2015, 23:16

Sabaton ei ole minullekaan mikään vetonaula, mutta ajattelen tätä buukkausta samalla lailla kuin mitä tahansa bändiä joka ei minua nappaa mutta joka on kuitenkin todella suosittu ja vetää väkeä esim. Rytmikorjaamolle: ehkä tälläinen buukkaus mahdollistaa sitten jotain osuvampaa meille muille.
HeadCrusher kirjoitti:joku UG Bläck Death of Eternal Nightmare Törmentiön bläkkisbändi Brasiliasta ei tullutkaan soittamaan ekaa demoaan
:lol: :win:
MartyrForNone kirjoitti:Hyvä olla noitakin bändejä, kuten Sabaton, joiden aikana voi keskittyä olennaiseen. Sisälavalla voi hyvällä tuurilla olla jotain kiinnostavaakin samaan aikaan. Ei ollenkaan huono juttu. En oikein jaksaisi välttämättä sellaista all killer, no filler -festaria.
Viimeksi oli melkein sellainen, sai lähes koko ajan juosta bändien perässä. Hienoahan se oli ja kattaus oli todella kova, mutta huh huh. Jäikin harmittamaan että Stargazery piti missata lähes kokonaan. Tilanne ei ollut silti verrattavissa siihen mitä oli aikoinaan Tuskassa, kovia bändejä soitti osittain samaan aikaan teltoissa ja päälavalla. Sanotaan että tämmöinen on vain positiivinen ongelma, kun kovia bändejä vyöryy joka suunnasta!

Uskon että buukkaavat jonkin vetonaulan sisälavalle juuri samalle ajalle kun Sabaton soittaa. Tulispa vaikka...Warchief tai Crystal Viper! :shock:
Mr Rami
Viestit: 652
Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:02
Paikkakunta: Piispanristi

26 Joulu 2015, 23:41

Henkilökohtaisesti Sabaton ei ole ns. ongelma, vaikka kyseinen orkesteri alkaakin nykyisellään olemaan kohtuullisen kulunut akti Suomen maaperällä. Kova bändi ja niin poispäin, mutta ilmankin pärjäisi.

Sen sijaan mikäli linjaus on viime vuoden tapaan painottunut mainstreamiin, allekirjoittaneen lähtö Jalometalliin saattaa ollaan nihkeää. Viime vuosikin piti jättää väliin, koska* bändikattaus oli a) meh-ostastoa tai b) sellaista jota näkee muuallakin. Jalometallin vahvuus on tähän asti ollut se, että siellä on nähnyt pienempiä bändejä joita ei juurikaan ole aiemmin Suomessa näkynyt tai näkee muutoin harvemmin. On toki ymmärrettävää, ettei tällainen linjanveto välttämättä kanna pitkälle, kaatuihan bändikattaukseltaan Suomen paras festivaali Hammer Open muutaman vuoden pyristelyn jälkeen. Eli laatu ei elätä, vaan tarvitaan myös niitä "vähäisempiäkin" (mutta usein suositumpia) bändejä vetämään suurta ja valveutumattomampaakin yleisöä. Että sikäli tämä valitus on turhaa, mutta toinpa nyt omankin näkemykseni esille ja elättelen samalla toivetta, että suurta yleisöä kosiskeltaisiin vain jokusella nimibändillä ja näiden varjossa tarjoiltaisiin useampaa friikkejäkin puhuttelevaa bändiä.

* c) lisäksi hotellihuoneet olivat kallistuneet räikeästi, joten osittain oli myös pakko näpäyttä ahneita juut*köh*kapitalistisikoja
anselmo
Viestit: 664
Liittynyt: 13 Heinä 2006, 15:43
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 Tammi 2016, 13:06

Skriiveri
Imperiumi Crew
Viestit: 551
Liittynyt: 24 Maalis 2004, 12:15
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

12 Tammi 2016, 13:23

Kyllä vaan! Joululipputarjous meni, mutta nyt vuorostaan Early Bird -liput ovat saatavilla tammikuun loppuun asti.
Heinrich von Totschlag
Viestit: 737
Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki

12 Tammi 2016, 19:48

Pienellä hämmennyksellä tervehdin tätä kaksoisjulkistusta Tuskan kanssa. Kyllähän tämä Jalon muutosta alleviivaa, koska etelässä ei-nähtyjä vanhan liiton bändejä ei vielä ole esitelty.

Bisnesmielessä varmaan hyvä veto ja käytännön pakkokin. Neljättä/viidettä kymmenettä käyvien heavyturistien määrä ilmeisesti vähenee vuosi vuodelta, koska perhe / lapset / Kreikan-loma / hyvä ohjelma Netflixistä / mukava asento nojatuolissa. Ja eihän noita yleisfestivaaleja pohjoisessa yhtään liikaa ole.

Harmi lähinnä sen vanhan tasavallan partasuut -koulukunnan näkökulmasta, jota itsekin edustan. Jokavuotinen pyhiinvaellus Ouluun on ollut oikein mukava tapahtuma.

Vaikka onhan tässä vielä aikaa heittää pöytään jotain Atrophy / D.R.I. / S.O.D. / Bathory -osastolta. Katsellaan.
Vastaa Viestiin