Gamma Ray

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
tdride
Viestit: 120
Liittynyt: 10 Marras 2002, 21:17

01 Loka 2015, 21:48

No oho, settilistahan totaalinen pettymys! Last Before The Storm taitaa olla ainoa mitä en livenä ole kuullut. Nyt ratkesi sitten se, että Tukholmaan lähtöä en enää tosissani mieti ja taitaa Espookin jäädä välistä. Varsinkin kun mainosten perusteella GR taitaa olla se kolmas bändi tuolla. Jaksa jonkun tän suuntasen takia paikalle vaivautua:

Welcome (intro)
Avalon
Heaven Can Wait
I Want Out
(Helloween cover)
Master of Confusion
To the Metal
Encore:
Rebellion in Dreamland
Send Me a Sign


Jussi
Viestit: 9781
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

01 Loka 2015, 21:59

^ elä unoha sooloja :facepalm: :facepalm:

No mutta; settinillityksestäni uusiojulkaisujen pariin, johan tässä on viikon verran omistanut pian SNM:nkin kolmantena (3) versiona. Hulluutta!

Heading For The Eastin anniversary 2CD:tä en miekään ostanut, vaikkei tuota pelkässä audiomuodossa ole ennen ollutkaan virallisesti saatavilla. Joltain japanin videolevyltä johdettu bootleg-sellainen kuitenkin ollut vuosia koneella. Mutta ihmetyttää miten tuo ensimmäinen allaoleva, Sail On ei päätynyt sille, kun kuitenkin soittivat koko '90-kiertueen sitä Space Eaterin ja Free Timen välissä setin alussa. Sananen bonusbiiseistä:

CD1
11. Sail On (live)
tämä on siis Sigh No Moren 1991 japsibonuksena julkaistu ja 1990 Tokiossa nauhoitettu versio, samoilta keikoilta kuin Heading For The East. Uli Kuschia on hieno kuulla tämän parissa Mathias Burchardtin (vrt. Heaven Can Wait EP:n studioversio) sijaan, etenkin lopetuksen mäiskinnöissä.

12. Changes (live)
tämä taas on 1993 Power Of Metal -liveltä, Insanity & Geniusin kiertueelta. Thomas Nack kiilaa alussa koko bändiä vai onko nopeampi (nopeneva) tempo sitten kenen syytä/tarkoituksellista?


CD2 – Bonus
1. One With The World (live at Wacken 2011)
levyn kansissa lukee Wacken 2001 eikä sekään ole oikein, vaan tämähän on tietysti sen vuodelta 2003. Toinen virhe, mitä kansista hokasin on vihon haastiksessa Kain maininta (kollektiivisemmasta bändikirjoittamisesta) kuinka '..and Uli always brought something crazy'. Ainoa biisi mitä Kusch oli GR:lle tekemässä on Who Do You Think You Are em. EP:ltä, joten Hansen tarkoitti basisti Uwea tuolla, joka sai loistaa tällä levyllä nimenomaan biisinkirjoituksessa.

2. Dream Healer (live in Montreal 2006)
tämän vuosi meni sentään oikein, mutta monesko Dream Healerin versio edes bonuslevyllä se on... olisin mieluummin ottanut lisää ennenjulkaisemattomia demoja.

3. Changes (Blast From The Past version)
4. Rich And Famous (Blast From The Past version)
5. One With The World (Blast From The Past version)
6. Dream Healer (Blast From The Past version)
nämä nyt ovat tuttuja mutta suvereeneja, hienoja 2000 Hansen-versioita. Hienoa että sen japanibonus Rich & Famous on päässyt loistavine uudelleensovituksineen (huikean päämelodian toisto ekan kertsin tilalla = <3 ) mukaan, kun saattaa joillekin olla jopa ennenkuulematon.

7. Heroes (preproduction, alternative version of Changes)
8. Dream Healer (preproduction)
9. As Times Goes By (preproduction –Kai on vocals)
nämäkinhän olivat vuosien varrelta jo tuttuja, järjestyksessä Insanity & Geniusin jpn-bonus, Future Madhouse -singleltä 1993 & Rebellion In Dreamland EP:ltä. Kaksi ekaa siis Ralfin laulamia. Mutta nyt päästään (17,95 levyn arvoiseen) asiaan:

10. (We Won’t) Stop The War (preproduction –Kai on vocals)
aika rennosti Kaitsu vetää vokaalit, ääninäytellenkin suorastaan ja jotenkin huomaa levyversiota helpommin, että on basistin (Uwe Wessel) kanssa kirjoitettu biisi. Irroitteleekohan tuo sitä enemmän, en tiä mutta sellainen kuva jäi alitajuntaan.

11. Dream Healer (demo –Kai on vocals)
no nyt! Mie sanon että Hansenin raaempi tulkinta (kuin Rafu 2 omallaan tai tämä itse 2000 tai 2006 livellä) tekee tästä kyllä parhaimman Dream Healerin version, mitä on julkaistu :o

12. Rich And Famous (demo –Kai on vocals)
yksi suurimmista suosikeistani siitä saakka, kun 1998 syksyllä Rovaniemen Duuri & Molli -levykaupassa (Sentencedin Frozenia ostaessani & Walls Of Jerichoa tilauttaessani) tätä ensi kertaa liikkeen soittimella kuulokkeistaan kuuntelin. Rumpukone tuntuu pitävän levysovitusta rivakampaa tempoa, mutta kyllähän sen kuulee miten RAF sopi tästä asti paremmin Hansenin äänelle kuin Scheepersin.

Pitää muuten mainita vielä, että Sigh No More on saanut jopa debyyttiä paremmin hyötyä irti uudelleenmasteroinnista; nyt muuten kuuluu selkeästi mutta lujaa tuo ennen vähän ohut tuotantojälki!
Jussi
Viestit: 9781
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

31 Loka 2015, 13:23

No jopas! Bändi ottaa Empire Of The Undead -kiertueellakin sattuneesta (hyvästä) syystä meidän Hkin keikkaan asti tuuranneen Frank Beckin bändiin pysyvästi!! Tarkoitus on että Hansenkin laulaa edelleen, ite veikkaisin menevän ehkä 40/60% Kain ja Beckin välillä, jos ei 50/50... Mutta kuten tuonne faceensa jo kirjoitin, niin eikun tervetuloa vaan tälle Dirkin LOTF:a erityisesti fanittavalle kaverille, joka oli todella mukavanoloinen tyyppi kun silloin Tavastian edessä jututin keikan jälkeen, ennenkaikkea hyvän äänensä vuoksi. On ladannut tubeen vocal covereita mm. Demonseedistä ja How Many Tearsista jos joku haluaa tsekata.

Jospa tämän myötä tulisi lisää vaihtelua setteihin, jopa kiertueen edetessä heilläkin, jos ja KUN Kaitsun äänen jama pakottaa tekemään muutoksia. Mielenkiintoinen juttu ja ehdottomasti parempi kuin perutut (Oulu, Teatria 30.3.2010 & Jussin 28-synttärit never forget...) tai lyhennetyt keikat! Joku fäni haikaili Rafua takaisin tuolla kommenteissa, mutta onhan sillä ihan oma uransa tässä 20 vuoden aikana tullut, ettei takaisin tarvitse katsoa.
NEWS FROM THE GAMMARAY CAMP:

The band has decided to further on work with two singers for several good reasons.

So from now on the vocals there will be Mr. Kai Hansen as usual plus and welcome please Mr. Frank Beck with whom the band has done already a good amount of shows in the past. We found out that Frank is not only a great singer that very much fits into the band from his voice and from his temper of the voice and his kind of singing but as well as a very very good human being that is fit to live up to the extreme expectations that we as a band have for people joining.

Mainly this guy cannot only sing, he can party, too and that’s very important. So that was reason one.

Another good reason was that Kai just felt that it’s time for him to cut a bit shorter on singing because he found out that his long touring especially headline shows after a while always tends to fuck up the voice and end up with something that is not a hundred percent. So sharing the vocals makes things much easier and much more pleasurable.

It will not only give the band a new dimension soundwise or vocalwise but it will as well – and here is reason number three – give Kai the freedom to move around on stage a lot and plus create a bit more action on the live performances and be more free to play the guitar which actually he does like a lot.

So ladies and gentleman please welcome the new GammaRay and please welcome Mr. Frank Beck.
Trivoulge
Viestit: 136
Liittynyt: 05 Loka 2008, 21:43

31 Loka 2015, 13:41

No huhhuh. Että Gamma Raylle uusi laulaja, enpä olisi tahtonut tätä päivää nähdä. Eihän tuo Frank nyt millään Kaille vetele vertoja, mutta olosuhteisiin nähden kait hyvä ratkaisu. Ei Frank missään nimessä huono laulaja ole ainakaan Tavastian keikan perusteella. Kyllä Gamma Ray kelpaa jatkossakin tälläkin kokoonpanolla. No parempi näin, kuin että Hansen tuhoaisi äänensä lopullisesti.
Frankkia kuullaan myös sitten varmaan myös uudella studiolevyllä? Jännittävää.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

31 Loka 2015, 14:17

^
Täähän menee nyt ihan persiilleen. Sama homma, kun se Tarotin roudari/mikälie? rupesi määkimään.

Se mikä minut aikanaan "gammasäteilytti" oli se kun Kaitsu hyppäsi mikin varteen. Mutta minkäs teet, jos on ääni paskana. Oisko kessun vähentäminen auttanut?

Eihän tämä nyt tietysti mikään Blaze Bayleyyn verrattava fiasko ja megakatasrofi ole, mut kyl mie silti mieluummin Kaitsua kuuntelisin. Ei nyt kuitenkaan masennuta ja revitä pelihousuja > näillä mennään. Omalle kohdalle vahinkoa lieventää myös se, että 2 keikkaa on jo plakkarissa.

Joo ja itse asiassa selkeämpi näin, että mennään virallisesti kahdella laulajalla. Aiemmin ollaan ilmeisesti menty hieman guest-pohjalta, kun lauteilla on nähty muun muassa ainakin seuraavat herrat: Fabio Lione ja Tobias Sammet.

[youtube]wKWNqDY7fGI[/youtube]

[youtube]CrFEhx1iO8U[/youtube]
Vilhelmus
Viestit: 47
Liittynyt: 26 Elo 2002, 08:42

01 Marras 2015, 12:56

Eihän Kaitsu mikään laulaja ole, mutta skenen kulttiäijänä ja omaperäisenä raakkujana toki ainutlaatuinen liideri ja sitkeä osa Gamma Rayn soundia myös laulullisesti.

Tavastialla viimeksi nähtynä Frank Beck tuli aika puskista, mutta hoiti kyllä homman (ainakin silloisella promillemäärällä koettuna) mainiosti. Sanoinpa jopa ääneen, että Gamma Ray voisi vaikka palkata miehen ihan kokopäiväiseksi ja nousta samalla eri sarjaan sen myötä, että mukana olisi tuollainen klassisempi hard rock -ääni eri tason osaamisella.

No, nyt sitten uutinen tuli, mutta onhan tuo osuuksien jakaminen ideatasolla jotenkin ihan paskahommaa. Ehkä se on vain tottumiskysymyskin, mutta jotenkin takaraivo sanoo, että hevibändissä pitää olla se yksi laulujätkä keulilla, ja siitä poikkeaminen tekee tilanteesta tietyllä tavalla hajanaisen.
Sabbathman
Viestit: 5044
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

01 Marras 2015, 16:20

Jussi kirjoitti:No jopas! Bändi ottaa Empire Of The Undead -kiertueellakin sattuneesta (hyvästä) syystä meidän Hkin keikkaan asti tuuranneen Frank Beckin bändiin pysyvästi!! Tarkoitus on että Hansenkin laulaa edelleen...
Melko shokkiuutinen. Kyllähän muuttuu bändin soundi ja olemus kertaheitolla. 20 vuotta on tottunut siihen että keulilla on vain ja ainoastaan Kai Hansen.
Jussi kirjoitti:Jospa tämän myötä tulisi lisää vaihtelua setteihin...
Toivottavasti tästä seuraa edes tuollaista hyvää, jos ei muuta.
Trivoulge kirjoitti:No huhhuh. Että Gamma Raylle uusi laulaja, enpä olisi tahtonut tätä päivää nähdä.
En minäkään. En tosiaankaan.
Trivoulge kirjoitti:Eihän tuo Frank nyt millään Kaille vetele vertoja, mutta olosuhteisiin nähden kait hyvä ratkaisu. Parempi näin, kuin että Hansen tuhoaisi äänensä lopullisesti.
Joo ei vetele. Mutta pakkohan tämä on hyväksyä koska näin päättivät. Onhan Kaitsukin jo ukkoontumassa (pian 53 v.) ja ilmeisesti kessu ja kalja maistuu. Ihmettelen kyllä jokaista heavylaulajaa joka polttelee.
Trivoulge kirjoitti:Frankkia kuullaan myös sitten varmaan myös uudella studiolevyllä? Jännittävää.
Uskon että kuullaan, tuskin äänittävät levyn pelkästään Kaitsun äänellä ja sitten livenä tehdään jaottelu. No, mistäs sen vielä tietää vaikka levystä tulisi hyväkin!
Nuclear Holocaust kirjoitti:^
Täähän menee nyt ihan persiilleen.
No siltä tämä nyt ainakin tässä shokkivaiheessa tuntuu.
Nuclear Holocaust kirjoitti:Se mikä minut aikanaan "gammasäteilytti" oli se kun Kaitsu hyppäsi mikin varteen.
Minut aikaan "gammasäteilytti" Land Of The Free -albumi. Vasta sen jälkeen kuulin kolmea ensimmäistä levyä "ensimmäiseltä Gamma Rayltä". Minulle "ainoa oikea Gamma Ray" on Land Of The Freestä tähän päivään. Joidenkin asioiden ei vain haluaisi (tai tässä tapauksessa edes kuvittelisi) muuttuvan.
Nuclear Holocaust kirjoitti:Mutta minkäs teet, jos on ääni paskana. Oisko kessun vähentäminen auttanut?
Ikää tulee ja kessu maistuu. Laulutyylinä kuitenkin kovaa ja korkealta power metallia. Onhan tämä väistämätön lopputulos. Mutta silti, voi vittu.
Nuclear Holocaust kirjoitti:Eihän tämä nyt tietysti mikään Blaze Bayleyyn verrattava fiasko ja megakatasrofi ole, mut kyl mie silti mieluummin Kaitsua kuuntelisin. Ei nyt kuitenkaan masennuta ja revitä pelihousuja > näillä mennään.
On tämä mulle suurempi katastrofi kuin Blaze Bailey 20 vuotta sitten. Bruce tuli takaisin Iron Maideniin vain 5 vuoden jälkeen ja on ollut taas rivissä jo 17 vuotta. Kaitsu alkoi vähentämään lauluosuuksiaan uransa loppupuolella eikä se siitä enää takaisin entiseen muutu.

Näillä mennään, katsotaan mitä tästä tulee. Tämä on nyt kuitenkin "kolmas Gamma Ray".
Vilhelmus kirjoitti:Ehkä se on vain tottumiskysymyskin, mutta jotenkin takaraivo sanoo, että hevibändissä pitää olla se yksi laulujätkä keulilla, ja siitä poikkeaminen tekee tilanteesta tietyllä tavalla hajanaisen.
Tottumiskysymys, toki nyt on sulateltavaa aika lailla. Onhan se hajanainen tilanne jos on useita laulajia, varsinkin tämän bändin kohdalla ja 20 vuoden seuraamisen jälkeen. Gamma Ray = Kai Hansen keulilla. Ehkä homma alkaa toimimaan tällä uudellakin asetelmalla.

Toivottavasti edes tulevien keikkojen alussa (ja Rebellion In Dreamlandissä) kuullaan vain Kaitsu keulilla.
Pike Bishop
Viestit: 189
Liittynyt: 07 Joulu 2011, 10:22

01 Marras 2015, 18:42

Vituiks meni sitten sekin bändi. Ei mulla muuta.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

01 Marras 2015, 18:54

Sabbathman kirjoitti:
Nuclear Holocaust kirjoitti:Se mikä minut aikanaan "gammasäteilytti" oli se kun Kaitsu hyppäsi mikin varteen.
Minut aikaan "gammasäteilytti" Land Of The Free -albumi. Vasta sen jälkeen kuulin kolmea ensimmäistä levyä "ensimmäiseltä Gamma Rayltä". Minulle "ainoa oikea Gamma Ray" on Land Of The Freestä tähän päivään. Joidenkin asioiden ei vain haluaisi (tai tässä tapauksessa edes kuvittelisi) muuttuvan..
Mulla on toisinaan vähän pitkät piuhat. Ysärin lopulla mulla oli Power Metal kausi menossa ja GR:n Power Plantin kuultuani olin, että wow miten kovaa shittiä. Sitten vasta hiffasin, että voi pyhä jysäys Kaitsuhan heiluu taas mikin varressa. Otin sitten takaperoisesti haltuun tuon Landin ja Somewheren.
Stårmbringer
Viestit: 560
Liittynyt: 17 Helmi 2006, 19:43
Paikkakunta: vaasa / Mustasaari

01 Marras 2015, 19:24

No huh huh! Geeärrää oon fanittanut aivan ekasta levystä saakka. Ralf kyllä oli aivan mainio alussa, mutta ei GR biisejä kukaan muu voi vetää kuin Kaitsu. Tämän Frankin äänestä ja tyylistä en pidä yhtään. On niin tusina ukko kuin olla ja voi. En usko että ostan kuin korkeintaa mega-alehintaan levyn jossa moinen keskinkertaisuus rääkkyy. Siis voisin hyväksyä senkin paremmin jos Ralf tulisi keulille. Phyi!
Balm
Viestit: 1223
Liittynyt: 22 Elo 2002, 22:33
Paikkakunta: Helsinki/Kajaani
Viesti:

01 Marras 2015, 19:39

NEWS FROM THE GAMMARAY CAMP:

party ... tends to fuck up the voice.
Jussi
Viestit: 9781
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

01 Marras 2015, 19:45

Niin, onko tuossa kaikilla vonkujilla varmasti hoksattu, miten
So from now on the vocals there will be Mr. Kai Hansen as usual plus and welcome please Mr. Frank Beck with whom the band has done already a good amount of shows in the past.

Another good reason was that Kai just felt that it’s time for him to cut a bit shorter on singing because he found out that his long touring especially headline shows after a while always tends to fuck up the voice and end up with something that is not a hundred percent. So sharing the vocals makes things much easier and much more pleasurable.
+ lisäekstrana
It will not only give the band a new dimension soundwise or vocalwise but it will as well – and here is reason number three – give Kai the freedom to move around on stage a lot and plus create a bit more action on the live performances and be more free to play the guitar which actually he does like a lot.
OT:
Nuclear Holocaust kirjoitti:Täähän menee nyt ihan persiilleen. Sama homma, kun se Tarotin roudari/mikälie? rupesi määkimään.
Mie taas olen aina Tuplen äänestä pitänyt, kunhan vain biisit (Cardiantin demot tai BÖC-coveri You-singlellä, nyttemmin jotkut Lazy Bonesit) ovat kunnossa. Samalla kun tuli bändiin Crows Fly Blackillä, Tarotin biisit sukelsivat tasoltaan jonnekin syvälle, ehkä yhteen tai max. kahteen hyvään per levy. Kun taas Suffer Our Pleasuresilla oli yksi (1) ainoa huono, Painless :| käsittämätön tasonlasku, muttei Salmelan syytä.

Noista Vilhelmuksen mainitsemista "selkeistä keulakuvista" en ole huolissaan, monestikin duetto-ym. juttuja diggailevana (Johnny Rod ja Blackie W.A.S.P:in '92 Doningtonin keikalla = hell yes). Ja hevin historia tuntee monia vastakkaisia esimerkkejä kuten Hughes / Coverdale Purplessa tai Stevens / Oliva Savatagessa, ensinmainittuahan tuurasi sitten myöhemmin muutkin kaverit kiertueella.
tdride
Viestit: 120
Liittynyt: 10 Marras 2002, 21:17

01 Marras 2015, 20:21

Vilhelmus kirjoitti:Eihän Kaitsu mikään laulaja ole, mutta skenen kulttiäijänä ja omaperäisenä raakkujana toki ainutlaatuinen liideri ja sitkeä osa Gamma Rayn soundia myös laulullisesti.
Tämä on hyvin sanottu! Jos jokin tässä muutoksessa mättää, niin juuri se että on vain yksi Hansen, jota ei voi korvata.

Itse suhtaudun muutokseen positiivisesti. Koska kyse on kuitenkin enemmän tai vähemmän pakosta eli siitä, että Kain ääni ei kestä. Tavastian keikakalla Beck vakuutti kyvyillään. Lisäksi miehen ääni on sopivan omaperäinen. Tulevat julkaisut sen sitten näytää, mikä homman nimi tarkalleen on ja miten on onnistuttu. Minä ainakin uskallan odottaa laadukasta materiaalia.

Toivotaan tosiaan että settilista paranee tämän seurauksena. Esimerkiksi Lust For Lifen soittamiselle ei ole enää esteitä!
Traktor X
Viestit: 276
Liittynyt: 12 Syys 2002, 14:54
Paikkakunta: AlderDanger Danger

01 Marras 2015, 20:26

Jussi kirjoitti:Mie taas olen aina Tuplen äänestä pitänyt, kunhan vain biisit (Cardiantin demot tai BÖC-coveri You-singlellä, nyttemmin jotkut Lazy Bonesit) ovat kunnossa. Samalla kun tuli bändiin Crows Fly Blackillä, Tarotin biisit sukelsivat tasoltaan jonnekin syvälle, ehkä yhteen tai max. kahteen hyvään per levy. Kun taas Suffer Our Pleasuresilla oli yksi (1) ainoa huono, Painless :| käsittämätön tasonlasku, muttei Salmelan syytä.
Ei mulla mitään Tuplen ääntä vastaan ole, mutta Marcon ääni on vaan sen verta spesiaali ja se on Tarot. Aina diggaillu esim. juuri tuosta BÖC-koverista mitä ovat keikalla soittaneet jo ties kuin pitkään Tuplen laulamana. Uudessa NW lätyssäkin vähemmän yllättäen levyn paras kohta oli Marcon vokaalit tokassa biisissä. Painless on loistobiisi btw ja koko levy on aivan törkeän hyvä!

Gamma Ray:n muutos ei kyllä ole liikuttanut tippaakaan, koska bändiä en ole enää muutamaan vuoteen jaksanut seurata paskan tason vuoksi. Vanhat biisit toimivat sekä Scheepersin että Kaitsun laulamana niin eiköhän ne toimi uudellakin tyylillä. Ja maybe Kaitsu jaksaa nyt vähän keskittyä siihen biisikynän teroittamiseen kun on vähemmän stressattavaa
Balm
Viestit: 1223
Liittynyt: 22 Elo 2002, 22:33
Paikkakunta: Helsinki/Kajaani
Viesti:

01 Marras 2015, 20:40

Jussi kirjoitti:Niin, onko tuossa kaikilla vonkujilla varmasti hoksattu, miten
So from now on the vocals there will be Mr. Kai Hansen as usual plus and welcome please Mr. Frank Beck with whom the band has done already a good amount of shows in the past.

Another good reason was that Kai just felt that it’s time for him to cut a bit shorter on singing because he found out that his long touring especially headline shows after a while always tends to fuck up the voice and end up with something that is not a hundred percent. So sharing the vocals makes things much easier and much more pleasurable.
+ lisäekstrana
It will not only give the band a new dimension soundwise or vocalwise but it will as well – and here is reason number three – give Kai the freedom to move around on stage a lot and plus create a bit more action on the live performances and be more free to play the guitar which actually he does like a lot.
On varmasti hoksattu ja siinähän se tulikin kiteytettyä, miksi koko kuvio mättää. Mutta on kai se sekin sitten syy ottaa joku bändiin että se on hyvä ryyppykaveri, ja jos oma ääni menee pitkistä kiertueista (ryyppäämisestä) paskaksi ja että voi liikkua (tai siis ryypätä) enemmän. :)
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

01 Marras 2015, 20:45

Jussi kirjoitti: OT:
Nuclear Holocaust kirjoitti:Täähän menee nyt ihan persiilleen. Sama homma, kun se Tarotin roudari/mikälie? rupesi määkimään.
Mie taas olen aina Tuplen äänestä pitänyt, kunhan vain biisit (Cardiantin demot tai BÖC-coveri You-singlellä, nyttemmin jotkut Lazy Bonesit) ovat kunnossa. Samalla kun tuli bändiin Crows Fly Blackillä, Tarotin biisit sukelsivat tasoltaan jonnekin syvälle, ehkä yhteen tai max. kahteen hyvään per levy. Kun taas Suffer Our Pleasuresilla oli yksi (1) ainoa huono, Painless :| käsittämätön tasonlasku, muttei Salmelan syytä.
Kyllä myöhemmin olen sitten oppinut tuosta Tuplesta tykkäämään ja Lazy Bonezissa hän on ukko ihan paikallaan. Ensireaktiona vain tuo kun meni Tarotin keikalle ja oletti kuulevansa pelkästään Marcon laulua. Levyilläkään en alkuun tykännyt tuosta vuorottelusta.

Siinä mielessä Tarotin ja Gamma Rayn tilanne vertautuu, että A-ukko on edelleen käytettävissä. Tosin GR:n tapauksessa A-ukko ei ole A-kunnossa.

-------

...because he found out that his long touring especially headline shows after a while always tends to fuck up the voice and end up with something that is not a hundred percent...
^
Tiheällä kammalla jos vedetään vielä tuota lausuntoa ja tehdään toiveikkaita analyysejä, niin jos ongelma korostuu pitkillä kiertueilla... niin no joo... aika tiukka tahtihan tuossa joulukuussa on ja peräkkäisiä päiviä, joten... mmmh' ääh'. Mutta onhan siinä 4 päivää Moskovan jälkeen aikaa lepuuttaa ääntä.
Heinrich von Totschlag
Viestit: 737
Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki

01 Marras 2015, 21:11

Hymyilyttää. Nuottiakaan ei olla vielä uutta musiikkia uudella laulajalla kuultu, ja bändi on paska ja pilalla. :pig: Mitä, jos tämä mahdolistaakin studiossa jutut, joihin Kaitsu ei enää taivu?

Jotenkin olisi loogista, että Kaitsu vetäisi livenä oman aikakautensa matskua ja Beck sitten uutta sekä Scheepersin aikaista kamaa. Ilolla ottaisin vastaan tällaisen järjestelyn.

Ihan kurkoratkaisu olisi laittaa ulos uusi levy kaksoiskiekkona, joissa on samat biisit, mutta eri laulajat. Sittenpähän voisi jokainen päissään pohtia, kumpi ompi parempi.
Pike Bishop
Viestit: 189
Liittynyt: 07 Joulu 2011, 10:22

02 Marras 2015, 01:02

Heinrich von Totschlag kirjoitti:Hymyilyttää. Nuottiakaan ei olla vielä uutta musiikkia uudella laulajalla kuultu, ja bändi on paska ja pilalla. :pig: Mitä, jos tämä mahdolistaakin studiossa jutut, joihin Kaitsu ei enää taivu?
No omalta kohdalta voin vastata tähän että sillä ei ole mitään merkitystä. Olkoon vaikka maailmanhistorian kovin heavylaulaja, en silti halua kuulla Gamma Rayn levyillä tai keikoilla muita kuin Hansenia mikin varressa. Jos ei enää onnistu niin eipä sille mitään voi, vituttaa se silti.
clairvoyant
Viestit: 993
Liittynyt: 20 Maalis 2003, 15:16
Paikkakunta: Kuusamo
Viesti:

02 Marras 2015, 08:11

Heinrich von Totschlag kirjoitti:Ihan kurkoratkaisu olisi laittaa ulos uusi levy kaksoiskiekkona, joissa on samat biisit, mutta eri laulajat. Sittenpähän voisi jokainen päissään pohtia, kumpi ompi parempi.
Tämä muuten olisikin aika hyvä idea. Heitähän myös bändille, ei tarvisi sitten skippailla niitä huonomman laulajan biisejä aina levyltä.

En myönnä olevani mikään muutosvastainen, mutta ehkä bändin uran tässä vaiheessa olisi mieluummin antanut sen Kaitsun laulella loppuun saakka. Mutta jos ei pysty, niin ei. Ihan ymmärrettävää, että levynmyynnin sakatessa rankasti kiertueita ei oikein ole ehkä varaa lyhentää laulajaystävällisemmiksi.
Jussi
Viestit: 9781
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Marras 2015, 20:18

Balm kirjoitti:
Jussi kirjoitti:Niin, onko tuossa kaikilla vonkujilla varmasti hoksattu, miten
So from now on the vocals there will be Mr. Kai Hansen as usual plus and welcome please Mr. Frank Beck with whom the band has done already a good amount of shows in the past.

Another good reason was that Kai just felt that it’s time for him to cut a bit shorter on singing because he found out that his long touring especially headline shows after a while always tends to fuck up the voice and end up with something that is not a hundred percent. So sharing the vocals makes things much easier and much more pleasurable.
+ lisäekstrana
It will not only give the band a new dimension soundwise or vocalwise but it will as well – and here is reason number three – give Kai the freedom to move around on stage a lot and plus create a bit more action on the live performances and be more free to play the guitar which actually he does like a lot.
On varmasti hoksattu ja siinähän se tulikin kiteytettyä, miksi koko kuvio mättää. Mutta on kai se sekin sitten syy ottaa joku bändiin että se on hyvä ryyppykaveri, ja jos oma ääni menee pitkistä kiertueista (ryyppäämisestä) paskaksi ja että voi liikkua (tai siis ryypätä) enemmän. :)
En mie sinua meinannutkaan, vaan noita 'nonni! bänti pilala, se siitä! ei saatana1!' -kuupoja, jotka eivät tunnu hokanneen.

Mutta mikä kumman ongelma sulla on juomisen kanssa :shock: hoet melkein yhtä monta kertaa sitä kuin S-män KESSUA, mutta sehän onkin aina ihan omalla levelillään; useamminkin jos synonyymit lasketaan :)
Pitäähän elämässä hauskaa pitää; omat suuret vokalistisankarit (Kaitsun lisäksi) ovat juuri näitä äänensä nyttemmin jossain määrin tuhonneita kuten hrat Lawless tai Rose, jälkimmäinen enemmän, mutta hällekin sattuu hyviä iltoja. Toki itse on mieluummin yleisössä silloin, kuin noina (GR+FC) peruutettuina, eipä sillä...
Balm
Viestit: 1223
Liittynyt: 22 Elo 2002, 22:33
Paikkakunta: Helsinki/Kajaani
Viesti:

02 Marras 2015, 20:38

Jussi kirjoitti:Mutta mikä kumman ongelma sulla on juomisen kanssa :shock: hoet melkein yhtä monta kertaa sitä kuin S-män KESSUA, mutta sehän onkin aina ihan omalla levelillään; useamminkin jos synonyymit lasketaan :)
Pitäähän elämässä hauskaa pitää; omat suuret vokalistisankarit (Kaitsun lisäksi) ovat juuri näitä äänensä nyttemmin jossain määrin tuhonneita kuten hrat Lawless tai Rose, jälkimmäinen enemmän, mutta hällekin sattuu hyviä iltoja. Toki itse on mieluummin yleisössä silloin, kuin noina (GR+FC) peruutettuina, eipä sillä...
Ei yhtään mitään ongelmaa kato. Minusta Maiden teki virheen ku ne potki Di'Annon ja Burrin pois ryyppäämisen takia. Niillähän ois ollu 80-luvulla 2 laulajaa ja 2 rumpalia ja ne ois voinu liikkuakin enemmän lavalla. :)
Acemaster
Viestit: 547
Liittynyt: 07 Tammi 2008, 21:07
Paikkakunta: Tamperkele taas!!

03 Marras 2015, 10:00

Aika italosoundinen kaveri tuo Beck, välillä tulee kamalaa ääntämystä. Mukava raspi kuitenkin ja korkeelle menee; jeesus kun on karvat pystyssä tuon How Many Tearsin vikan nuotin kohdalla! Ääni/laulutyyli ei oo kaukana jostain vähä nuoremman Hansenin tai Schlächterin omasta. Potentiaalisesti kyllä mahtuu Gammoihin todella hyvin! Saanee tuotua tuota aggressiivista laulamista ja korkeita nuotteja bändiin, jotain, jossa Kaitsun ääni on viimeiset pari studiojulkaisua ja tietty livenä vähän sakannut.

Ei sillä, olen pitänyt Hansenin painuksissa olevasta äänestä aivan älyttömästi. Avalonin studiosuoritus on parhaita mitä mies on ikinä vetänyt levylle, vaikka tuntuu että se olisi tehty jo aika paljon laulettuna. Samoin setin päättävä Insurrection Skeletons & Majesties -julkaisulta on aivan sairaan hieno, vaikka ääni ei enää oikein toimikaan. Iän myötä tulleet lika ja paska vain pukevat miehen jo ennestään persoonallista ääntä! :) Myös suosiolla rintarekkarista vedetyt akustiset biisit S&M:llä kuulostivat hyviltä. Harmi, jos bändissä ei olla tätä mieltä, vaan pyritään vain järkiään vetämään korkealta ja kovaa. "Sehän on perinne", niin kuin eräskin viisas mies kerran sanoi.

Noh, toivottavasti Beck antaa enemmän kuin ottaa. Laulajantontin jakaminen ei toiminut minulle Tarotissakaan, mutta toivottavasti nyt on eri ääni kellossa. Toki uuden laulajan ottaminen on perusteltua jos Kaitsulla äänen kanssa oikeasti isompiakin ääniongelmia tai pahoja tuntemuksia on, mutta hyvältä hän on vieläkin aina kuulostanut! Riippuu ihan mitä herra tarkoittaa sillä, että "voice is fucked up". Avalon-soundia? Hyvä vaan! Oikeasti ääniongelmia? Ei hyvä, uusi laulaja jakamaan vastuu = perusteltua. :D
Archtur
Viestit: 92
Liittynyt: 24 Elo 2002, 13:17
Paikkakunta: Hell On Earth
Viesti:

03 Marras 2015, 12:00

Toi Beck on aivan turha kaveri mikin varressa. Viimeksi, kun ko. jantteri "lauleskeli" Gamma Ray kanssa Tavastialla, kun Rhapsody mikälie oli mukana, niin ihan hakusessa oli homma. Noh kirjoitettiin suhteellisen tyhjennetävä ja rehellinen raportti keikasta niin, johon alkoi Beckilta itkupotkuraivari tyyppinen nillitysmaileja tulemaan. Kiitos Gamma Ray eiköhän se ollut tässä !
Viimeksi muokannut Archtur, 03 Marras 2015, 12:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

03 Marras 2015, 12:12

Turhaa spekulaatiota, mut mä oisin Kaitsuna ennemmin kilauttanut Igorille. Sitä en tiedä miten hyvä kaveri on bailaamaan.

[youtube]mVMOHUXefRE[/youtube]
Jussi
Viestit: 9781
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

03 Marras 2015, 12:46

Archtur kirjoitti:Toi Beck on aivan turha kaveri mikin varressa. Viimeksi, kun ko. jantteri "lauleskeli" Gamma Ray kanssa Tavastialla, kun Rhapsody mikälie oli mukana, niin ihan hakusessa oli homma. Noh kirjoitettiin suhteellisen tyhjennetävä ja rehellinen raportti keikasta niin, johon alkoi Beckilta itkupotkuraivari tyyppinen nillitysmaileja tulemaan. Kiitos Gamma Ray eiköhän se ollut tässä !
Mikä raportti ja minne :?: aha, mielipiteitä sano. Taisitte olla kissfinlandin kanssa vähemmistössä tuon asian suhteen, kun kuitenkin sen 20+ tutun kanssa porisin illan mittaan/päälle ja hyvää sanottavaa oli kaikilla meillä Beckistä.

Eli mulle tosiaan toimi tuo tuuraus, Fabion taas ei niinkään, kiitos vahvojen Rhapsody-maneeriensa. Sanottakoon silti että joistain (Rhapsodyn) sellaisistaan tuttu kipakampi tyylinsä sopi hyvin Empire Of The Undeadiin erityisesti.

Yhäkin minusta tuntuu etteivät kaikki tajua että KAI LAULAA (MYÖS) EDELLEEN :idea: facensa kommenteista viikonlopun keikalta:
Saw Gamma Ray with Frank in Berlin last night and they (and he) were amazing! Kai still sings on a lot of the old favourites and is definitely still the focal point, but Frank shared the vox about 50/50 (often within the same song) and did an awesome job. A great voice that fits so well with the band, and the energy on stage was even greater than usual - the guys obviously get on great, and Kai was clearly enjoying not being tired to the microphone. One of the best shows I've seen in a long time. Keep up the good work, guys!
Vastaa Viestiin