Politiikka [oli: Eduskuntavaalit 2011]

Valikoidut off-topic-aiheet
Vastaa Viestiin
kalmava

09 Helmi 2012, 12:08

Deviant kirjoitti:
kalmava kirjoitti: Vitut on.
Mitäs ihmettä, tiedotteessa mun mielestä tuon biisin julkaisupäivänä luki Jimi Constantine. :-I

EDIT: Eli joo, tiedotteessa oli Säv. & San. -listauksessa ekana Maki, tokana Jimi ja sit jotain kääpiä keskellä ja ihan vikana Sana Mustonen.
Bishop_Of_The_Black_Arts

09 Helmi 2012, 23:34

kalmava kirjoitti: Vitut on. Kaikkia kunnia Frontside Olliesta itse kuuluisalle Jimi Constantinelle!
Kas kun ei John Constantine a.k.a Hellblazer.
Feint
Viestit: 119
Liittynyt: 22 Helmi 2011, 15:54

26 Loka 2012, 23:53

Jaa, siellä taitaa olla taas jotkut vaalit. Kokoomukselle jälleen ykköspaikka mutta seuraavista sijoista vähän vaikeampi sanoa. Jatkojytkyhän sieltä joka tapauksessa tulee.
shinara666

27 Loka 2012, 07:52

Feint kirjoitti:Jaa, siellä taitaa olla taas jotkut vaalit. Kokoomukselle jälleen ykköspaikka mutta seuraavista sijoista vähän vaikeampi sanoa. Jatkojytkyhän sieltä joka tapauksessa tulee.
Inversiojytky se on = Ensin menestys kunnallisvaaleissa VS ensin menestys eduscuntavaaleissa?
shinara666

27 Loka 2012, 07:52

Feint kirjoitti:Jaa, siellä taitaa olla taas jotkut vaalit. Kokoomukselle jälleen ykköspaikka mutta seuraavista sijoista vähän vaikeampi sanoa. Jatkojytkyhän sieltä joka tapauksessa tulee.
Inversiojytky se on = Ensin menestys kunnallisvaaleissa VS ensin menestys eduscuntavaaleissa?
xtyrantx

27 Loka 2012, 15:50

Rikoksiin syyllistyneiden karkottamisesta

Vietnamilaissyntyinen 1973 syntynyt mies haavoitti ampumalla kahta ihmistä helsinkiläisessä Tiger-yökerhossa 30.9.2012. Ampumisen syynä oli saatujen tietojen mukaan sinänsä mitätön suukopu, joskin toinen haavoittuneista oli ulkopuolinen ja vahingokseen väärässä paikassa väärään aikaan.

Tapahtumaa selviteltäessä kävi ilmi, että mies oli saapunut Suomeen kiintiöpakolaisena vuonna 1984. Toistuvien rikosten vuoksi (silloinen) Ulkomaalaisvirasto (nykyään Maahanmuuttovirasto) oli tehnyt hänestä karkotuspäätöksen jo vuonna 2000. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen, koska ...

... se katsoi karkottamista vastaan olevien perusteiden olevan karkottamisperusteita painavampia.

Nämä perusteet todennäköisesti liittyivät pitkään maassaoleskeluun ja vähäisiin tai puuttuviin siteisiin vanhassa kotimaassa.

Jo puoli vuotta hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen mies syyllistyi mm. törkeään huumausainerikokseen, ja hänet on sittemmin tuomittu useisiin vankeusrangaistuksiin. Maahanmuuttovirasto teki hänestä vuonna 2009 uuden karkotuspäätöksen, jonka hallinto-oikeuskin vahvisti. Karkotusta ei kuitenkaan ole voitu panna täytäntöön, koska Vietnam ei tunnusta miestä kansalaisekseen, eikä suostu ottamaan häntä vastaan. Tämän vuoksi hänelle on myönnetty Suomessa tilapäinen oleskelulupa.

Tapahtuma luonnollisesti kirvoitti vilkkaan keskustelun niin kansalaispiireissä kuin päättävissä elimissäkin. Eduskunnan kyselytunnilla Ben Zyskowicz jyrisi, että mies voitaisiin taluttaa lentokoneeseen "kahden riuskan poliisimiehen välissä", ja että asia olisi tällä hoidettu.

Zyskowiczin puheenvuoro sai runsaasti mediatilaa, vaikka se ehdotuksena on populistinen ja tyhjää täynnä. Eihän ongelma ole siinä, ettei karkotettavaa saataisi lentokoneeseen, vaan siinä, että a) hallinto-oikeudet kumoavat rikollisista tehtyjä karkotuspäätöksiä, ja että b) karkotettavat joudutaan tuomaan takaisin ja päästämään vapaalle jalalle, jos heidän lähtömaansa ei suostu ottamaan heitä vastaan.

Jotta tämänkaltaisilta ongelmilta vältyttäisiin jatkossa, tein aloitteen relevantin lainsäädännön muuttamisesta. Ulkomaalaislain 149 §:n mukaan maasta voidaan karkottaa ulkomaalainen, jonka on todettu ...

... syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin; joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

On huomattava, että myös pakolaisstatuksen saanut henkilö, kuten vietnamilainen tapauksemme, voidaan karkottaa rikosten perusteella.

Ongelma lain nykyisessä muotoilussa on, että se ei edellytä kenenkään karkottamista missään tilanteessa, ainoastaan mahdollistaa karkottamisen. Koska ilmapiiri maassamme on mikä on, hallinto-oikeudet käyttävät harkintavaltaansa ahkerasti karkotuspäätösten kumoamiseen "inhimillisten syiden" vuoksi.

Mielestäni asia on nähtävä niin, että maahanmuutto on sopimus, vähintään sanaton sellainen, tulijan ja vastaanottavan yhteiskunnan välillä. Tulija pääsee taloon nauttimaan sen tarjoamista mahdollisuuksista, minkä vastineeksi hän sitoutuu kunnioittamaan talon sääntöjä ja niitä, jotka ovat hänelle mahdollisuuden tarjonneet. Erityisesti tämä asetelma korostuu, jos tulija on turvaa etsivä pakolainen, jonka ei edes odoteta millään tavoin "hyödyttävän" vastaanottavaa yhteisöä.

Mielestäni tulija irtisanoo tämän sopimuksen olemalla tekemättä omaa osuuttaan. Kukaan ei ole erehtymätön, ja vähäiset tai kertaluonteiset rikkeet voidaan varmasti antaa anteeksi, mutta kukaan ei päädy taparikolliseksi vahingossa tai erehdyksestä. Karkotuspäätöstä tehtäessä "inhimilliset näkökohdat" voidaan unohtaa, koska tulijalla on mahdollisuus estää karkotusprosessi elämällä edes suunnilleen ihmisiksi.

Lakialoitteessani muotoilu "voidaan karkottaa" (laissa säädetyin edellytyksin) korvataan muotoilulla "karkotetaan", jolloin sekä Maahanmuuttoviraston että hallinto-oikeuksien harkintavalta asiassa kapenee. Arvioitavaksi jää ainoastaan se, muodostaako henkilö toimintansa perusteella laissa määritellyn uhan ympäristönsä turvallisuudelle.

Toinen ongelma, jota jo ylempänä sivusin, on se, että vaikka henkilöstä saataisiin täytäntöönpanokelpoinen karkotuspäätös aikaiseksi, ei välttämättä ole paikkaa, mihin hänet voitaisiin karkottaa. Suomi ei kykene pakottamaan mitään maata ottamaan vastaan edes sen omia kansalaisia, ja maapallon alueista ainoastaan Antarktis ei kuulu minkään valtion suvereniteettiin. Jos henkilöä ei saada ulos Suomesta, hän jää tänne tilapäisellä oleskeluluvalla ja jatkaa ympäristönsä vahingoittamista. Tästä syystä esitän lakialoitteessani, että ulkomaalaislain 149 §:än lisätään seuraava momentti:

Jos karkottaminen on mahdotonta siksi, että mikään maa ei suostu ottamaan 1-4 momentin tarkoittamaa karkotettavaa henkilöä vastaan, hänet on pidettävä talteen otettuna, kunnes karkottaminen on mahdollista.

Lisäksi, ja edelliseen liittyen, esitän, että tilapäistä oleskelulupaa koskevaan ulkomaalaislain 51 §:än lisätään uusi momentti, joka kuuluu seuraavasti:

Tilapäistä oleskelulupaa ei myönnetä henkilölle, joka on määrätty karkotettavaksi tämän lain 149 §:n perusteella, vaan tällainen henkilö pidetään talteen otettuna, kunnes maasta poistaminen voidaan panna täytäntöön.

Lakialoitteeni eroaa edustaja Zyskowiczin riuskoista poliisimiehistä mm. sikäli, että se on toteutuskelpoinen ja puuttuu karkottamisen tosiasiallisiin esteisiin. Siksi onkin odotuksenmukaista, että Zyskowiczin riuskat poliisimiehet uutisoitiin laajasti ja näkyvästi, kun taas lakialoitteestani ei hiiskahdettukaan, vaikka siitä lähetettiin ilmoitus paitsi kansanedustajille myös kaikille tiedotusvälineille.

Lakialoite on halukkaiden kansanedustajien allekirjoitettavissa eduskunnan päärakennuksen aulassa lokakuun loppuun asti, minkä jälkeen jätän sen muodollisesti kansliaan. Jos lakialoite saa yli 100 allekirjoittajaa, se rinnastuu valiokuntakäsittelyssä hallituksen esitykseen, ja sillä on tosiasialliset mahdollisuudet mennä läpi. Mikäli allekirjoittajia on vähemmän kuin 100, lakialoite pääsee suuressa salissa lähetekeskusteluun, minkä jälkeen se haudataan valiokuntakierrokselle.
http://www.halla-aho.com/scripta/karkottamisesta.html
Angry Neurotic
Viestit: 284
Liittynyt: 17 Touko 2010, 16:41
Paikkakunta: Pimputtimesta

29 Loka 2012, 09:23

Johan Bäckman sai 40 ääntä!
Nuclear Holocaust
Viestit: 2857
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

29 Loka 2012, 12:17

Viitasaarella eräs julkisuudessa rellestänyt juoppo sai suurimman potin. Kyllä kansa tietää.
Holden

29 Loka 2012, 14:00

Täysin ennen kuulumatonta, että alkoholiongelmainen pääsi läpi. Varmasti ainoa lajissaan. Uskon, että Teuvolla on enemmän annettavaa kunnallispolitiikassa kuin kansanedustajana.
mape
Site Admin
Viestit: 2777
Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

29 Loka 2012, 14:57

Ka, vanha kunnon Qurppakin pääsi a) läpi b) iltalehteen ja c) heti ojennettavaksi.
cfe
Viestit: 2243
Liittynyt: 03 Syys 2002, 16:00
Paikkakunta: tre
Viesti:

29 Loka 2012, 15:08

Hälyttävän alhainen äänestysprosentti, kyseessä kuitenkin IMO tärkeimmät vaalit. :|
Viimeksi muokannut cfe, 29 Loka 2012, 15:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Holden

29 Loka 2012, 15:14

Jep. Ei paljon naurata osallistumisprosentti. :?
teuvo

29 Loka 2012, 18:18

kaos kommando kirjoitti:Jep. Ei paljon naurata osallistumisprosentti. :?
Sanoisin jopa häpeällisen alhainen. Kuinka nopeasti nettiäänestys saataisiin Suomeen? Etelänaapuri on ohittanut meidät parissa jutussa kirkkaasti.

Kenen etu, ettei nettiäänestys ole vielä käytössä?

Vastaan itselleni:
http://yle.fi/uutiset/vanhukset_ovat_va ... ia/6355499
Sir Juzzi
Viestit: 1091
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

29 Loka 2012, 19:07

Näkisin ongelmakohdaksi sen, että koska näissä vaaleissa ehdokkailla itsellään on suurempi merkitys kuin eduskuntavaaleissa, joissa äänestetään enemmänkin puoluetta, ihmisillä on korkeampi kynnys lähteä äänestämään ellei ole oikein varmuutta siitä, ketä aikoo äänestää. Molempi pahempi, jättää äänestämättä tai äänestää puolisokkona jotain täysin tuntematonta, sopivalta vaikuttavaa ehdokasta, joten valitaan vähemmän vaivaa vaativa vaihtoehto. Tähän taas vaikutti se, että ehdokkaita, joihin tutustua, oli enemmän kuin eduskuntavaaleissa ja toisaalta valinnassa auttavia työkaluja, kuten vaalikoneita, vähemmän.
cfe
Viestit: 2243
Liittynyt: 03 Syys 2002, 16:00
Paikkakunta: tre
Viesti:

29 Loka 2012, 23:30

Sir Juzzi kirjoitti:Näkisin ongelmakohdaksi sen, että koska näissä vaaleissa ehdokkailla itsellään on suurempi merkitys kuin eduskuntavaaleissa, joissa äänestetään enemmänkin puoluetta, ihmisillä on korkeampi kynnys lähteä äänestämään ellei ole oikein varmuutta siitä, ketä aikoo äänestää. Molempi pahempi, jättää äänestämättä tai äänestää puolisokkona jotain täysin tuntematonta, sopivalta vaikuttavaa ehdokasta, joten valitaan vähemmän vaivaa vaativa vaihtoehto. Tähän taas vaikutti se, että ehdokkaita, joihin tutustua, oli enemmän kuin eduskuntavaaleissa ja toisaalta valinnassa auttavia työkaluja, kuten vaalikoneita, vähemmän.
Suomessa olevan suhteellisen vaalitavan takia ääni menee viimekädessä aina puolueelle. Joten äänestyspäätöksen järjestys on: a) puolue b) ehdokas

Jos ei löydy mieleistä, sitten voi äänestää sitoutumatonta tai Mikki Hiirtä. ;)
Cursarion
Viestit: 969
Liittynyt: 27 Tammi 2008, 15:09
Paikkakunta: Joensuu (/Kajaani)

30 Loka 2012, 01:16

teuvo kirjoitti:Kenen etu, ettei nettiäänestys ole vielä käytössä?
Sanoisin että kaikkien. Äänestyksen helpottuminen varmaankin nostaisi äänestysaktiivisuutta, mutta nettiäänestykseen tosiaan liittyy ongelmia esimerkiksi vaalisalaisuuden takaamisen kanssa. Olisiko se sitten parempi, että äänestämätön puolikas kansasta heräisi äänestämään ja äänestäisi sitä kuka tarjoaa äänestä eniten?
Trivoulge
Viestit: 136
Liittynyt: 05 Loka 2008, 21:43

30 Loka 2012, 10:59

Cursarion kirjoitti:
teuvo kirjoitti:Kenen etu, ettei nettiäänestys ole vielä käytössä?
Sanoisin että kaikkien. Äänestyksen helpottuminen varmaankin nostaisi äänestysaktiivisuutta, mutta nettiäänestykseen tosiaan liittyy ongelmia esimerkiksi vaalisalaisuuden takaamisen kanssa. Olisiko se sitten parempi, että äänestämätön puolikas kansasta heräisi äänestämään ja äänestäisi sitä kuka tarjoaa äänestä eniten?
Ei tuo paperiäänestyskään ole vaalisalaisuuden kannalta täydellinen nykyään kun kamerapuhelimet ovat olemassa.
Cursarion
Viestit: 969
Liittynyt: 27 Tammi 2008, 15:09
Paikkakunta: Joensuu (/Kajaani)

30 Loka 2012, 11:27

^ No jaa, aina voi kirjoittaa sen lahjojan/kiristäjän/kontrolloivan puolison/tms. haluaman numeron, ottaa kuvan, käydä pyytämässä uuden lipun ja repiä vanhan ja laittaa uuteen lippuun mitä haluaakaan. Toki voi olla epäilyttävää jos on joku paikalla vahtimassa, mutta sen varalta voi vaikka printata mukaan feikkilipun, raapustaa siihen painostetun numeron, ottaa kuvan, syödä sen paperin, kirjoittaa haluamansa numeron oikeaan lippuun ja palauttaa sen.
PsychoTapu

30 Loka 2012, 14:02

Vai että pankkitunnuksilla asioidessa voi ottaa vaikka talolainan, mutta se ei ole tarpeeksi turvallinen systeemi kunnallisvaaleihin? Ei sillä, että muutenkaan ymmärtäisin ihan täysin vaalisalaisuudesta panikointia.
Cursarion
Viestit: 969
Liittynyt: 27 Tammi 2008, 15:09
Paikkakunta: Joensuu (/Kajaani)

30 Loka 2012, 15:33

^ Erilaisesta turvallisuudesta kyse, jo periaatteenkin tasolla. Esimerkiksi pankkiasioinnin on tarkoituskin olla vahvasti käyttäjään jäljitettävissä ja varmistettavissa, mutta äänestysvalinnan ei pitäisi olla liitettävissä äänestäjään.

Vaalisalaisuus liittyy aika läheisesti että kaikki saavat vapaasti äänestää sitä ketä haluavat, ja se puolestaan liittyy aika läheisesti demokratiaan itseensä. En ymmärrä miksi tuosta pitäisi lähteä tinkimään.
cfe
Viestit: 2243
Liittynyt: 03 Syys 2002, 16:00
Paikkakunta: tre
Viesti:

30 Loka 2012, 15:36

Cursarion kirjoitti:Vaalisalaisuus liittyy aika läheisesti että kaikki saavat vapaasti äänestää sitä ketä haluavat, ja se puolestaan liittyy aika läheisesti demokratiaan itseensä. En ymmärrä miksi tuosta pitäisi lähteä tinkimään.
Kompis.
PsychoTapu

30 Loka 2012, 17:24

Kyllä kyllä. Entäpä vaihtoehto, jossa sähköinen ja perinteinen äänestäminen toimisi rinnatusten. Silloin ei pitäisi olla ongelmaa siinä, jos joku pelkää pankkitätien jäljittävän kaikki SKP:tä äänestävät maanpetturit.
teuvo

30 Loka 2012, 19:19

Mitä muita keinoja olisi käytettävissä äänestämisen helpottamiseksi?
Holden

30 Loka 2012, 20:26

Ei syy alhaiseen äänestysprosenttiin ole siinä, että äänestäminen olisi erityisen hankalaa tai vaivalloista. Ihmisiä ei yksinkertaisesti kiinnosta ja se, jos joku, on huolestuttavaa. Politiikanteko on etäännytetty tavallisesta ihmisestä ja se on edelleen jatkuva prosessi, jolla on kaikkien suurien puolueiden puolivirallinen siunaus. Jos todella haluttaisiin, että ihmiset äänestäisivät, se tarkoittaisi sitä, että "kansalle" olisi annettava enemmän valtaa, joka taas on mahdoton ajatus, koska suomalaista yhteiskuntaa halutaan rakentaa tietyn ideologian määräämään suuntaan. Toisaalta itsekin kammoan ajatusta, jossa reiskat ja bridgetet ovat äänestäneet Suomen maaksi, jossa kaikki eläimet ovat suojeltuja ja ihmisten kanssa tasavertaisia, maahanmuuttajia ei ole eikä tule, eikä kukaan käy töissä, koska palvelut ulkoistettiin Intiaan.
Viimeksi muokannut Holden, 30 Loka 2012, 20:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin