Juuri Nyt Soi!

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Stårmbringer
Posts: 731
Joined: Fri Feb 17, 2006 5:43 pm
Location: vaasa / Mustasaari

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Stårmbringer »

Y&T on maailman kaikkeuden hienoimpia Hard Rock / Heavy Rock / Heavy Metal Old School bändejä ikinä. Summertime Girls ja kesä on ikuinen! Down For The Count on tajuton lätty...

Dave Meniketti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Keisari

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Keisari »

Aamukahvin kera Carnifex - Until i feel nothing.
Misteri

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Misteri »

Aamukahvin kera ZZ Top - I gotsa get paid.

Aivan mahtava, räkäinen rokkivetäisy. Parasta uudelta levyltä näin äkkiä kuunneltuna.
Hevi_akateemikko
Posts: 520
Joined: Sat Dec 18, 2004 11:10 pm
Location: Hell

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Hevi_akateemikko »

Aamulenkin jälkeen Rotting Christin Sanctus Diavolos soimaan ja kyllä toimii!
P.K.
Posts: 1095
Joined: Fri Dec 05, 2008 11:53 am

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by P.K. »

Trelldom - Til evighet...

Viimeinkin löytyi kappale mikä ei maksanut ihan naurettavia vaan oli jo jonkinlaisen järjen rajoissa. Kovaa on. Ei mitään kirkkainta Norjaa millään tavalla mutta just hyvää keskitasoa.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

yartsa wrote:Olikos tässä ketjussa ollut puhetta jo siitä, että voisiko noita biisejä linkata johonkin sopivaan striimipalveluun, kuten youtube? Olisi helpompi seurailla trendiä, jos ei tunne ennestään biisiä.
Ei, mutta se linkkaa joka haluaa. Sie et vissiin jaksa copypastettaa bändin ja kappaleen nimeä itse parilla klikkauksella sinne googleen/youtubeen? Tärkeämpää on k o m m e n t o i n t i.
Tämä maailmahan on ollut tuomittu jo kauan sitten, mutta nykyihminen kai makaa se täppäri (vihaan tuota sanaa) kätevästi mahansa päällä, jaksaen juuri ja juuri tökätä rasvaisella sormellaan ruudun linkkiä enää...

Krokus - Ride Into The Sun

2010 Hoodoon paras biisi, joita (l. hyvän fiiliksen ja tarttuvan meiningin omaavia) riittää aina pari, oli kyse sitten sveitsiläisten mistä tahansa albumista 30+ vuotisen uran varrelta. Uutta levyä on ilmeisesti tulossa, vaikka vaivalla kasattu reunion kusahtikin rumpalin lähtöön.. no, onhan niitä siellä poispotkittujen joukossa muitakin, mistä ammentaa.
Judez
Posts: 770
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:27 pm

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Judez »

np: Magnum - So Let It Rain

Magnum jatkaa ihan hyvää linjaa vaikka ei tämä uunituore sinkku tietenkään mikään Dragons Are Real ole. Hienoa kuitenkin nähdä että bändi jaksaa luottaa omaan juttuunsa ja jatkaa luotettavalla linjalla.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1617
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Serpent »

Behexen - Nightside Emanations

Behexenin uusin levytys (21.9.) on eittämättä vahvaa jatkoa yhtyeen aiemmalle tuotannolle. Erittäin tasapainoinen, hyväsoundinen ja mustanpuhuva levytys. Kotimaisen black metalin kärkikaartia, jos nyt ei ihan vieläkään erinomaisuuden keskiössä ollakaan.
Offensor
Posts: 1026
Joined: Fri Aug 23, 2002 12:53 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Offensor »

BRAIN DONOR - LOVE PEACE & FUCK 2LP

Brittein saarten valtakunnanhourija Julian Copen ja Spiritualizedistakin tuttujen "hämyjen" sekoelma The Stooges/MC5-jyräystä, krautrock-jamimeininkiä ja viikinkimytologiaa?? Pagan Dawn! Ei paikoitellen kovinkaan kaukana maanmiehiensä The Headsin menosta. Supergroup? Look to the Whore risin'. Brain Donor is a stuporgroup!
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Frostheim »

Redneck Remedy - Goin' Back to Whiskey

Southern metalia Illinoisin takamailta. Vaikka en itse viskiä juo, niin osui ja upposi tämänhetkisiin fiiliksiin tämän biisin poljento joka tapauksessa. Mietin juuri tuossa tätä ennen, että mitä laittaisi tänään soimaan, mutta tämän myötä taitaakin mun lauantaistani tulla melkonen southern-päivä.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1617
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Serpent »

Vekenator wrote:DEATH TOLL 80K - HARSH REALITIES LP

Uskaltaisin jopa sanoa, että tää on varmaan paras kotimainen grindilevy IKINÄ. Aivan tolokuttoman kovia ja tarttuvia riffejä, just sopivasti sekopäisiä pieniä kikkoja, vitun hyvät saundit ja ÖRRRRRRR!!!
http://metalpit.blackmetal.fi/2012/08/k ... realities/
Kari Koskinen
Posts: 302
Joined: Sun Aug 25, 2002 10:55 am
Location: Turku
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Kari Koskinen »

^Haa, Serpent ehti ensin! Vekenatorilla hyvä grindimaku(kin).

Raportoinpa sitten sellaisesta bändistä kuin Immolation. Tänään on kuunneltu paljon, ja lisää kuunnellaan.

np. Immolation - Majesty and Decay (2010)

http://www.youtube.com/watch?v=uNd3lqoNp5I

Suora lainaus naamakirjan puolelta. Pätee näin kolmisen tuntia myöhemminkin. Levy ja tuo biisi kuulostaa edelleen jumalattoman hyvältä. Kuulostaa luultavasti siltä myös huomenna. Ja ylihuomenna. Aina.

"...on kyllä ollut ilo taas huomata, että jotkut bändit kykenevät tekemään uransa parasta tavaraa vielä yli kahden vuosikymmenen jälkeenkin. Asiaan vaikuttaa tämän levyn osalta myös erinomainen tuotanto. Paul Orofinon jäljestä en nimittäin erityisen lujasti perusta, vaikka äijä kieltämättä levyille aika persoonalliset ja tunnistettavat soundit on tehnytkin. Tuleva levy on taas Orofinon tuottama, eli semisti pelottaa. Paskaa ei ole taatusti tulossa, se ei ole tämän bändin kohdalla edes mahdollista.

Ross Dolanin örinöitä kelpaa myös kehua. Alan parhaiden joukossa. Matala ja brutaali ääni, mutta selkeän artikuloinnin ansiosta synkeää sanomaa kykenee seuraamaan melko hyvin ilman sanoitusvihkoakin. Kaikkiaan Immolation edustaa sitä harvinaista dm-osastoa, että vaikka bändi ei harrastakaan ylimääräistä hihhulointia kaiken maailman homosoittomien ja tyyliflirttailujen kanssa, niin bändillä on silti oma välittömästi tunnistettava meininkinsä. All hail the mighty Immolation!"
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Ice »

Hellyeah - Band of Brothers

Poppoon pari ekaa ei kyllä tarjonnut mitään, mutta tämä kolmonenhan toimii ainakin tänne. Varsinkin alusta löytyvä kolmikko War In Me, Band of Brothers ja Drink Drank Drunk on upeaa groovemetallia, jossa mainioina vivahteina Panteramaisia kohtia. Soundit nostaa myös levyn tasoa mukavasti, varsinkin Vinnie Paulin rummut iskee mukavasti kokonaissoundissa. Mudwayne vokalisti kuulostaa kyllä oivan vihaiselta läpi levyn, ja osaa kai äijä laulaakin, ei nimittäin ihan paska ole tuo balladimainen Between You and Nowhere. Paikoin suhteellisen simppeliä menoa ja lyriikat ei mitään kovinkaan huimaa tasoa, mutta hyvä fiilis sekä groove toimii lähes läpi albumin. Ainoa pitempi miinus on tuo lähes jokaisen biisin lopussa kuuluva noin 10 - 30 sekunnin feidaus, tapa joka kyllä tehokkaasti tappaa intensiteettiä.
TheFourthHorseman
Posts: 622
Joined: Sat Jan 04, 2003 12:11 pm
Location: Turku

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by TheFourthHorseman »

Kari Koskinen wrote:Kaikkiaan Immolation edustaa sitä harvinaista dm-osastoa, että vaikka bändi ei harrastakaan ylimääräistä hihhulointia kaiken maailman homosoittomien ja tyyliflirttailujen kanssa, niin bändillä on silti oma välittömästi tunnistettava meininkinsä. All hail the mighty Immolation!"
Helppo yhtyä. Yksi parhaista dm-bändeistä juuri oman jylhän, jyräävän soundinsa takia. Eikä sillä soundilla tietysti kuuhun vielä mennä, mutta kun biisitkin ovat lähes aina laadukkaita. Vähän samaa meininkiä Bolt Throwerin kanssa, ei mitään ylimääräistä ja silti ei tietoakaan hajuttomasta keskinkertaisuudesta. Uutta levyä varten ainakin on lupaavaa, että Scion-sponssattu Providence EP on erittäin hyvä, varsinkin tunnelmoiva Swallow the Fear.

Ns: Cobalt - When Serpents Return

Hienoa huomata, että kulkiessa Cobaltin diskografiaa taaksepäin ei tarvitse pettyä. Eater of Birdsillä ei ole kenties yhtä monipuolisesta paletista vedetty biisejä kuin Ginillä, mutta kitaroiden ja rumpujen yhteensoitto toimii tälläkin todella tiukasti. Omiaan hypnoottisen fiiliksen luomisessa, josta sitten purkaudutaan aina helvetinmoisilla riffeillä. Rokkaava black metal done right.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

Revolution Renaissance - Age Of Aquarius

nimibiisillä lähtee, samanniminen 2009 albumi tietysti. Tolkki kasasi RR:sta varsinaisen & kansainvälisen bändin, tämän melankolisen ja progehtavan AOA:n ollessa jonkinasteinen antiteesi ja samalla pettymys kuulijakunnan enemmistölle sillisalaattimaisen (mutta hittipitoisen) New Eran jälkeen?
Mie kuitenkin pidän edelleen kovasti, mutten kuitenkaan niin paljoa kuin viimeisestä, tätä seuranneesta Trinitystä. Josta seison edelleen parin vuoden takaisen ahaa-elämykseni takana, että se artistille perinteisin powerkeinoin tehostettu, mutta silti kauniilla ja fiilistä omaavalla tavalla alakuloinen albumi on uransa paras koskaan.
Pete Bondurant
Posts: 132
Joined: Thu Dec 15, 2011 11:37 am

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Pete Bondurant »

Arkhamin Kirjaston Torches Ablaze vinyyliversio

Hemmetti, että toimii! Täytynee suunnata keskiviikkona Vastavirralle katsastamaan livenä. Tekijöiden mukaan "Hellhammer kohtaa NWOBHMin".

http://www.youtube.com/watch?v=BjlLMCSZ_kk
Korpinen
Imperiumi Crew
Posts: 381
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:22 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Korpinen »

Wrathprayer: The Sun of Moloch
Ensimmäisen kuuntelun perusteella jää kyllä vähän se fiilis, että kohuttu kansitaide taitaa sittenkin olla levyn parasta antia. Kyllähän tämä musiikillisestikin iskee, mutta mitään ainutlaatuista levy ei tarjoa.

Viimeisen viikon ajan on soinut joka päivä myös Summoningin tuotanto Lugburzista Oath Boundiin. Olen rakastanut Summoningin soundia siitä hetkestä, kun bändiä ekaa kertaa kuulin Stronghold-levyn myötä. Mikään yhtyeen levyistä ei ole biiseiltään napakymppi - jokaiselta levyltä löytyy kyllä ehdottomia ässäbiisejä -, mutta soundi ja fiilis on aina upeasti kohdallaan.
P.K.
Posts: 1095
Joined: Fri Dec 05, 2008 11:53 am

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by P.K. »

Korpinen wrote:Wrathprayer: The Sun of Moloch
Ensimmäisen kuuntelun perusteella jää kyllä vähän se fiilis, että kohuttu kansitaide taitaa sittenkin olla levyn parasta antia. Kyllähän tämä musiikillisestikin iskee, mutta mitään ainutlaatuista levy ei tarjoa.
Mun mielestä se demo/7" oli jo ihan turhan oloista huttua ja bändi saa vähän turhankin paljon hehkutusta ja huomiota mitä oikeasti ansaitsee. Samplebiisin levystä kuuntelin kun niitä tuli linjoille ja oli ihan yhtä turhan kuuloista edelleen. Ostajia levylle löytyy varmasti kun julkaisijana mikäs muukaan kuin NWN ja Blasphemy-jätkät supporttaa.


Nyt soi... SAMAEL "Since the Creation" kuvalevyboksi. Alkupään levyt on tuttua kauraa jo pitkältä aikaväliltä ja ennen tätä boksia ei Ceremonya pidemmälle oli ikinä tullut tarkasteltua lähemmin. Viime viikolla boksi löytyi asialliseen hintaan, lähti mukaan ja nyt kuunnellaan koko setti läpi. Katotaan miten käy. Ceremonyn puolivälissä mennään...
Juho

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Juho »

Nachtmystium - s/t MCD
Jenkit ne tässä tahkoavat varsin skandinaavista black metallia. Surisevia kitaroita, vihaista piiskausta, hitaampaa raatelua ja kireää rääkymistä. Vokalistin suorituksia kuunnellessa en voi välttyä mielikuvalta, jossa mies kurlaa piikkilangalla. Vaikka bändin myöhemmät häröilyt toimii kans ihan kivasti, niin kyllä ne on silti tämä ja Reign of the Malicious, joita mieluimmin kuuntelee.


ps. Muuten viikko meni aika pitkälti ruotsalaisen Evergreyn merkeissä. Bändihän veivaa semiraskassaundista nytkytystä/nyyhkytystä, joka ei ole power metallia, muttei oikein riitä progeksikaan. Erinäisiä vuosia(n. 6-8 v) sitten tuli kuunneltua ahkerasti bändiä, mutta kiinnostus kohdistui sitten muualle. Evergreyn pariin palaan kuitenkin joitain kertoja vuodessa juurikin tällaisten muutaman päivän teholuukutuksen kautta ihan huomaamattani. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta tälle vuodelle. Eniten soivat ylimainio The Inner Circle ja viimeisin Glorious Collision.
Last edited by Juho on Sat Sep 08, 2012 3:37 pm, edited 1 time in total.
Jelly
Posts: 133
Joined: Fri Nov 23, 2007 6:37 am
Location: Atlantis

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jelly »

Ärrältä hain justiinsa sandellsin 8-packin ja litran appelsiinimehua ja suunnittelin tässä josko pyörittäisi koko Carcassin tuotannon kronologisessa järjestyksessä Flesh Ripping Sonic Tormentista (joka jo pauhaa taustalla) Swansongiin. Ja jos tämä ei vielä helpota carcasskuumeeseen, niin Wake Up And Smell The Carcass vielä päälle ja ehkäpä Blackstarkin.
Arvioitu tapahtuman kesto n.4 tuntia.

Carcass on siitä loistava bändi, että jokainen levy on erilainen, mutta helposti tunnistettavissa Carcassiksi.
ns. Psychopatologist ja sauna lämpiää.
MJL

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by MJL »

Swans - The Seer

Yli 2 tuntia musiikkia ja juuri lähti kolmas peräkkäinen kuuntelukerta pyörimään...en vain saa tarpeekseni tästä levystä. Kaiken maailman Solstafirit ja Baronessit voisivat ottaa tästä mallia, miten niitä tuplalevyjä tehdään.
Blasphemathory
Posts: 73
Joined: Sun Mar 11, 2007 10:59 am
Location: Oulu

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Blasphemathory »

TheFourthHorseman wrote: Ns: Cobalt - When Serpents Return

Hienoa huomata, että kulkiessa Cobaltin diskografiaa taaksepäin ei tarvitse pettyä. Eater of Birdsillä ei ole kenties yhtä monipuolisesta paletista vedetty biisejä kuin Ginillä, mutta kitaroiden ja rumpujen yhteensoitto toimii tälläkin todella tiukasti. Omiaan hypnoottisen fiiliksen luomisessa, josta sitten purkaudutaan aina helvetinmoisilla riffeillä. Rokkaava black metal done right.
Tuosta taaksepäin ei oikeastaan kannatakaan sitten enää mennä, War metal ja Hammerfight ovat todella keskinkertaisia ja tylsiä levyjä. Sivuhuomautuksena, Cobaltin uusin levy pitäisi muistaakseni ilmestyä tänä vuonna.

Scorpions - Animal Magnetism

Tällä hetkellä suosikkilevyni skorppareilta, eikä vähiten loistavan levynlopettajan Hey you:n takia. Scorpionsin levyjen kannet ovat aina todella onnistuneita ja niin tässäkin tapauksessa: Animal Magnetism.
Judez
Posts: 770
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:27 pm

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Judez »

np: Don Dokken - Give It Up
Olen edelleenkin sitä mieltä että tämä Donin vuoden 1990 soololevy pärjää hyvin Dokkenin 80-luvun tuotoksille (voittaa ainakin Breaking The Chainsin iisisti) kun miehellä on huikea taustabändikin tällä levyllä ja miksaus on tehty jykeväksi. Jos kehissä on John Norum, Mikkey Dee ja Peter Baltes niin eihän levy voi olla kovin huono silloin, päinvastoin. Etenkin Deen energisestä soitosta olen aina digannut (itsekin kun rumpali olen) ja Baltesin bassohan jytisee tyylikkäästi tälläkin levyllä.
matti
Posts: 252
Joined: Sat Apr 12, 2003 4:48 pm
Location: Helsinki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by matti »

Iron Maiden - The Duellists
Blasphemathory
Posts: 73
Joined: Sun Mar 11, 2007 10:59 am
Location: Oulu

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Blasphemathory »

matti wrote:Korpiklaani - Louhen yhdeksas poika
matti wrote:Iron Maiden - The Duellists
Jussi aloitusviestissä wrote:Ideana on siis vain kertoa, mitä kuuntelet juuri NYT. Ilman kommervenkkejä, oli se mitä hyvänsä sillä hetkellä. MUTTA ko. kappaleen kommentoiminen on pakollista, ja edes jotain sanantynkää on oltava. Pelkät nimet eivät kelpaa.
Nyt matti jotain rotia. Ei ketään kiinnosta lukea pelkkiä listaustopicceja. Saispa joku vietyä läpi saman säännön noihin bänditoiveketjuihin.
Post Reply