Alkava RETROpeliharrastus

Valikoidut off-topic-aiheet
Vastaa Viestiin
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

04 Marras 2015, 13:32

Elikkäs hankin tollasen Super Retro Trio pelikonsolin kellä pelailee NES, SNES ja Sega Mega Drive/Genesis pelejä ihan tosta noin vaan. Varmaan laudalla muitakin pelailusta ja RETRO pelailuista innostuneita.

En varsinaisesti ikinä ole juuri pelaillut SNES tai Mega Driven pelejä, lähinnä NES pelit on itselle tuttuja paitsi nyt. Huomaan myös hankkivani koko ajan kattavampaa kataloogia 16 bittisten konsoleiden peleistä, viimeisempänä hankintana Rockman Megaworld Segalle.Jussi
Viestit: 9441
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

04 Marras 2015, 19:20

Mulla on ollut sen kahdeksisen vuotta takaisin SNES, tai kaksikin varalta nyttemmin, kun vain ehtisi pelata edes näitä retroja :| Mutta uutta konsolia ei ole ollutkaan ekan Xboxin jälkeen ja olen niiden osalta luovuttanut, mieluummin noita klassikoita; nytkin olisi pöydällä odottamassa (lainassa) sama Blackhawk jota pelasin hiihtoloman '96!

Eli täällä on kasvettu Nintendon kanssa: NES Action Set ala-asteen alkuun, sitten kutosluokalle SNES & kasin keväällä ilmestyi N64. Uskomattoman paljon muistoja kaikista, sekä lukuisista helmipeleistä tietenkin.

Tuohon triokonsoliin siis kuitekin syötetään orig. kasetteja? Ettei mitään emulaattori-tmv. tieto_kone_hommaa... Ulkomailta olet sitten varmaankin keksinyt jo tilata; suomen (huuto.netin) hinnat ovat aika naurettavia. Hitto kun olisi säästänyt kaikki (tottakai CIB mint) Breath Of Fire 2, Megaman X3:t tai R.C. Pro Am 2:et noiden konsoliensa elinkaarien lopuista, joita uutta odotellessa mm. tuli pelatua; ovat itse masiinoitakin kalliimmissa hinnoissa nykyisin :shock: Mutta niin vain oli kone + pelit aina pakko myydä, että pystyi hankkimaan seuraavan konsolisukupolven edustajan.

Hintatasosta puheenollen, onko kukaan asioinut siinä Turun uudessa Retromagia tms. kaupassa, minkälainen se siellä onkaan? Facebookin perusteella olisi mielenkiintoinen käydä joskus, JOS vain kävisi Turuus.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

05 Marras 2015, 10:05

Jussi kirjoitti:Tuohon triokonsoliin siis kuitekin syötetään orig. kasetteja? Ettei mitään emulaattori-tmv. tieto_kone_hommaa... Ulkomailta olet sitten varmaankin keksinyt jo tilata; suomen (huuto.netin) hinnat ovat aika naurettavia. Hitto kun olisi säästänyt kaikki (tottakai CIB mint) Breath Of Fire 2, Megaman X3:t tai R.C. Pro Am 2:et noiden konsoliensa elinkaarien lopuista, joita uutta odotellessa mm. tuli pelatua; ovat itse masiinoitakin kalliimmissa hinnoissa nykyisin :shock: Mutta niin vain oli kone + pelit aina pakko myydä, että pystyi hankkimaan seuraavan konsolisukupolven edustajan.

Hintatasosta puheenollen, onko kukaan asioinut siinä Turun uudessa Retromagia tms. kaupassa, minkälainen se siellä onkaan? Facebookin perusteella olisi mielenkiintoinen käydä joskus, JOS vain kävisi Turuus.
Itse en CIB pelejä edes osta mutta onhan ne boksit toki hienoja. Pelkkä kasetti on kuitenki se mitä siitä tarvii pelaamiseen.

Joo SRT syö tavallisia kasetteja. Ostin NTSC version ja myin saman tien PAL versiot NES peleistä pois, esim. Megamanit 1-3 lähti ja tilalle ostin siis tuon Rockman Megaworldin Segalle, jossa siis Megamanit 1-3 uusituilla grafiikoilla ja musiikeilla. Hankin myös Famicom- adapterin tohon, jotta ei tarvi maksaa esim. Megaman 5-6 peleistä jotain käsittämättömiä 100e summia vaan ne lähtee parillakympillä ebaysta halvimmillaan.

Marioille 1-3 alkuperäisinä NES peleinä kävi myös niin, että ne on myyty pois, ja tilalle hommasin Super Mario Collectionin SNESille, missä trilogian lisäksi vielä The Lost Levels. Samoin NES konsoli. Takapakkina tässä on se, että muutamat pelit ei suostu tolla SRT:llä toimimaan (esim. Castlevania III ja Battletoads) mut kompakti paketti se on noin 90e hintaan. Ohjaimet on hemmetin hyvät tässä.

Ebaysta lähinnä tilaillu kaikenlaista ja sitte myyny pois niitä mitä ei tuu pelattua. Näin kävi esim. Castlevania II ja III NES kaseteille, jotka hankin joskus vuosia sitte. Simon´s questia en pelannu kertaakaan ja Dracula´s cursea ehkä kerran, joten laitoin pelit kiertoon.

Jos ei Ninja Gaiden trilogia SNESille maksais niin hulluja summia nii voisin hankkia senkin.

Itse asiassa toi Castlevania III tuntuu saaneen ihan käsittämättömät mittasuhteet harrastajien keskuudessa. Onhan se hyvä peli mut ei lähellekään NESin paras. Ite tykkään vaikka Megameneista enemmän.

Piti laittaa myyntiin myös oma SNES Mini koska SRT- konsolissa toimii myös SNES pelit, mut harkinnan jälkeen päädyin pitämään sen.

Juttelin yhen tyypin kanssa kellä oli kokoelmissa jotain 900 peliä ja minusta siinä on jo vähän liikaa. Maailmassa ei edes yhteensä kaikki konsolit mukaan luettuna ole 900 hyvää tai erinomaista peliä eikä kellään riitä aika pelaamaan niitä kaikkia. Jos sais vaikka satakunta 8- ja 16- bittistä klassikkoa klaarattua nii riittäis jo aivan hyvin.
Jeaqar
Viestit: 279
Liittynyt: 21 Marras 2006, 14:15

05 Marras 2015, 10:29

Chrono Trigger SNES:llä on mahtava. 3-4 vuoden välein on tullut kahlattua peli läpi. Yhdesti jopa niin, että varsinainen päähahmo kuoli matkalla, enkä saanut häntä takaisin ryhmään mukaan.
The Avenger
Viestit: 130
Liittynyt: 21 Helmi 2009, 13:56

05 Marras 2015, 10:43

Jeaqar kirjoitti:Chrono Trigger SNES:llä on mahtava. 3-4 vuoden välein on tullut kahlattua peli läpi. Yhdesti jopa niin, että varsinainen päähahmo kuoli matkalla, enkä saanut häntä takaisin ryhmään mukaan.
Oi kyllä! Pelissä on myös aivan jumalaisen hyvät musiikit.
Jussi
Viestit: 9441
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

05 Marras 2015, 22:13

^ kaverilla oli tuo silloin yläasteella ja piti kovasti, mutta mie en koskaan päässyt sisälle, kuten en myöskään omaan Secret Of Manaani samalta puljulta. Mutta nuo Breath Of Firet ovat itselleni tärkeimpiä RPG:itä sitten, ekaan menikin seiskaluokkaa 1995-96 hyvin :) ostin sen pari vuotta sitten Beirutista Castlevania IV:n (PAL 20€!) ja tuolloinkin omistamani tuikitärkeän AD-29 adapterin kanssa takaisin. Hieno peli!
vacuum99 kirjoitti:Pelkkä kasetti on kuitenki se mitä siitä tarvii pelaamiseen.
Sama homma. Eli sitä vain meinasin, että tuolloin lapsenakin oli vain nuo nykyään hörhöjen usean sadan Euron edestä arvostamat pelit yhtä uudenveroisia niin tullessa kuin mennessä, se surettaa. Nyt ostan vain kasettaja tietysti, pelaaminen tärkein. Mutta silti kaikesta kamppeesta esim. levyt on helppoa olla tarkka, uudenveroisuus on kunnia-asia.

vacuum99 kirjoitti:Marioille 1-3 alkuperäisinä NES peleinä kävi myös niin, että ne on myyty pois, ja tilalle hommasin Super Mario Collectionin SNESille, missä trilogian lisäksi vielä The Lost Levels
Super Mario All Stars :!: Se juuri on tuona + Worldin sisältävänä versiona lainassa toisen SM Kart -kappaleeni kanssa, jonka voisi kai myydä, tuon aiemmin mainitsemani Blackhawkin (PC:llä Blackthorne) omistajalla vastavuoroisesti.
joelpeer
Viestit: 8
Liittynyt: 26 Helmi 2015, 22:36

06 Marras 2015, 22:51

The Avenger kirjoitti:
Jeaqar kirjoitti:Chrono Trigger SNES:llä on mahtava. 3-4 vuoden välein on tullut kahlattua peli läpi. Yhdesti jopa niin, että varsinainen päähahmo kuoli matkalla, enkä saanut häntä takaisin ryhmään mukaan.
Oi kyllä! Pelissä on myös aivan jumalaisen hyvät musiikit.
Chrono Triggerissä kyllä loistavat musat! Hyvänä esimerkkinä GuitarWankerin metallicoveri, jota tullut kuunneltua repeatilla monet kerrat
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

07 Marras 2015, 13:22

Putsasin kaikkien kasettien liitännät PRF 6-68 liuottimella ketä saa vaikka verkkokaupasta. Kaikkea likaa ei edes saa pois vaikka kuinka hinkkaisi, tosin otin siinä samalla pari kaljaa ja aika mukavaa puuhastelua vaikka useampi tunti siinä meni.

Paljon pinttynyttä likaa kertyny noihin liittimiin viimesten 25 vuoden aikana. Castlevania NES pari liitintä oli jo alkanu ruostua mut toimii ihan normisti kumminki.

Oon muuten hävittäny NESin Four Score adapterin ja Game Genien myös johonkin, en löydä niitä enää mistään. Tuskin oon niitä myynykään että tota.

Pelasin Mike Matein innottamana ekaa Turtlesia NESillä. Hemmetin hyvä peli vaikka vaikeustaso aika legendaarinen.
Starflare
Viestit: 307
Liittynyt: 24 Kesä 2003, 09:47
Paikkakunta: Järvenpää

08 Marras 2015, 09:49

En kai voi laskea itseäni retropelaajaksi, kun on tullut Jussin tavoin hankkiuduttua eroon konsoleista aina seuraavan tieltä, ellei mukaan sitten lasketa näitä Axiom Vergen tyylisiä uusia retroiluja (tuokin vielä pelaamatta). Syksyn (vaiko kesän?) aikanahan julkaistiin tuo Megaman Legacy kokoelma missä olisi osat 1-6 ja hankittavahan se on kun en koskaan ole megamiehiä omistanut, NESillä ne tuli aina lainattua kaverilta :P Megaman 9 oli muuten aikas mainio kun Capcom nostalgiapäissään innostui!

Jussin tavoin kasvettua tuli NESin, SNESin ja vähän Megadrivenkin parissa. En oikein koskaan päässyt jyvälle sen ihmeemmin tuosta Megadrivesta, laitteen äänipiiri sai kaiken kuulostamaan paskalta kuten aloittajan linkurassa. Dreamcast taas oli mainio masiina, harmi että haukkasi paskaa periaatteessa jo ennen kuin konsolikisa edes alkoi. Steamin kautta tuli napattua egellä tai kahdella Megadriven paras peli Phantasy Star IV haltuun.

SNES tuli hommattua uudestaan kun kaveri oli ensin löytänyt sen jostain kirppikseltä, ja sitten myi minulle eteenpäin polkuhinnalla. Taisin oikein kaksi/kolme kertaa sillä pelailla, aina jonkun alta puoli tuntia kerralla, joten pölyähän se vain keräsi. Tulin sitten tämän myötä siihen tulokseen että ei tuo SNES jaksa niin paljoa enää innostaa enää, se aikakausi meni jo ja rakkaat muistot jäivät, joten laitoin myyntiin. Kuutionkin joku huoli tuolta kaapinperältä viimein, toivottavasti Nintendo joskus julkaisee Metroid Primelle arvoisensa jatkon niin harkitsen hommaavani vielä heidänkin koneensa. Kertokaas joku tietävämpi, että mikä on tilanne Nintendolla tuon Virtual Consolen kanssa, sillä periaatteessa kyllä kutkuttelisi hommata halvalla joku Wii U siksi että voisi noita vanhempia pelejä pelailla?

Chrono Trigger ja Secret of Mana oli ihan parasta shittiä SNESillä, toi jälkimmäinen on ehkäpä kallein peli mitä olen kuunaan ostanut, 699mk keravan maxista, vuotta en tosin muista, mutta oli sitä hankala löytää mistään kun luottokauppana toiminut VPD veti vesiperää jatkuvasti. Peliä tulikin piestyä ihan ahkerasti aina PlayStationin julkaisuun asti ja siitä ylikin.

tl;dr: Retropelit kiinnostaa nykyalustoilla orkkisplatformien sijasta.
vacuum99 kirjoitti: Pelasin Mike Matein innottamana ekaa Turtlesia NESillä. Hemmetin hyvä peli vaikka vaikeustaso aika legendaarinen.
Mainio peli! En kyllä ymmärrä miksi tuota vaikeusastetta manaillaan vähän väliä, itse en pelissä jumahtanut mihinkään muuhun kuin kolmoskenttään kun ei vaan tajunnut mihin penteleeseen sitä oikein piti mennä. Probotector oli toinen minkä "megavaikeutta" on tullut ihmeteltyä. Section Z ja Solomons Key jäivät sellaisiksi ettei niitä päästy koskaan läpi yrityksistä huolimatta.
ouzei666
Viestit: 368
Liittynyt: 24 Elo 2002, 23:20
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

13 Marras 2015, 02:47

SEGA:lta suosittelen tsekkaamaan Sonic the Hedgehog 2 ja Shining Force I & II pelit.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

16 Marras 2015, 13:19

No niin nyt on hyllyssä sitten myös NES Top Loader (RGB- modattu) kellä pelailen tästä lähin noita kasibittisen helmiä.

Ostin myös Batman The Video Game NTSC version kuudella dollarilla posteineen juuri.
DrumHead

29 Marras 2015, 11:50

Ei kellään olisi 8 bittitistä nintendoa? olisin scarttipiuha ojossa ostamassa. Life Force peli oli ihan kuningasta. :P
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

01 Joulu 2015, 20:34

DrumHead kirjoitti:Ei kellään olisi 8 bittitistä nintendoa? olisin scarttipiuha ojossa ostamassa. Life Force peli oli ihan kuningasta. :P
https://www.huuto.net/hakutulos/categor ... /highprice
Quantumleaper
Viestit: 55
Liittynyt: 10 Marras 2008, 17:09
Paikkakunta: Seinäjoki

18 Joulu 2015, 15:14

Onko messulaudan retropelaajissa Castlevania-pelisarjan ystäviä? Kovasti houkuttelisi täydentää CV-kokoelmaa Snesin "Super Castlevania IV" ja "Vampire's Kiss" -peleillä mutta varsinkin jälkimmäinen pyörii ihan järkyttävissä hinnoissa tänä päivänä.
Jussi
Viestit: 9441
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

18 Joulu 2015, 17:59

^ siis Dracula X:näkin tunnettu? Sehän on ihan paska verrattuna SNES-edeltäjäänsä IV. Mutta toki kallis, koska on noita loppukauden pelejä, joita ei enää myyty paljoa. Hitto kun olisi ne aiemminkin itketyt Breat Of Fire 2 & Mega Man X3 tallella CIB mintteinä, jollaisina ne myin pelatessa odotellun N64:en tultua.

Ite ostin Super Castlevanian joku vuosi sitten täältä 20€ (PAL, loose):

http://www.gamesstationretro.com/

edit: Beirutissa on Carlos näköjään nostanut hintoja hieman, tai markkinat ovat nostaneet, koska se on nyt $35 kaksin kappalein tuolla, toinen skandi!

heh, nimim: Skeletorin kanssa voitais kohta KD-tribuuttia alotellessa pelata Unirallya '95! :D

Taisi olla mun synttärilahjapeli silloin kutosen keväällä & teki kyllä sonicmaisella nopeudella vaikutuksen, kuten edelleenkin; vauhdikas ja viihdyttävä varsinkin kaksinpelinä!
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

22 Joulu 2015, 16:00

Quantumleaper kirjoitti:Onko messulaudan retropelaajissa Castlevania-pelisarjan ystäviä? Kovasti houkuttelisi täydentää CV-kokoelmaa Snesin "Super Castlevania IV" ja "Vampire's Kiss" -peleillä mutta varsinkin jälkimmäinen pyörii ihan järkyttävissä hinnoissa tänä päivänä.
Suosittelen SNESin modaamista ja/tai convertteria koska japskipelejä ja osin NTSC pelejäkin saa ebaysta ihan eri hinnalla kun esim. PAL versioita.

Toinen vaihtoehto on etsiä käytettyjen pelien kauppa, joka toimittaa paketit ilman toimitusmaksua.

Ja kyllähän Castlevania 1 ja 3 NESillä ja Super Castlevania 4 SNESillä kuuluu hyllyyn. Itellä tosin näistä tällä hetkellä vaan toi ensimmäinen. Oon keräilly Contra ja Megaman- sarjoja viimeksi ja nyt kun noista on kaikki kohtuuhintaset kasetit hallussa nii voisin siirtyä tohon.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

26 Joulu 2015, 12:24

Quantumleaper kirjoitti:Onko messulaudan retropelaajissa Castlevania-pelisarjan ystäviä? Kovasti houkuttelisi täydentää CV-kokoelmaa Snesin "Super Castlevania IV" ja "Vampire's Kiss" -peleillä mutta varsinkin jälkimmäinen pyörii ihan järkyttävissä hinnoissa tänä päivänä.
Nyt löyty Super Castlevania NTSC-J versiona 26e hintaan posteineen. En tiijä onko toi nyt paljon vai vähän? IMO aivan hyvä hinta.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

28 Joulu 2015, 08:35

Quantumleaper kirjoitti:Onko messulaudan retropelaajissa Castlevania-pelisarjan ystäviä? Kovasti houkuttelisi täydentää CV-kokoelmaa Snesin "Super Castlevania IV" ja "Vampire's Kiss" -peleillä mutta varsinkin jälkimmäinen pyörii ihan järkyttävissä hinnoissa tänä päivänä.
Dracula XX pyörii halvimmillaan tossa viidenkympin kieppeillä. Minusta toi on ihan oikee hinta ton ikäselle suht harvinaiselle cartridge pelille.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

09 Tammi 2016, 17:52

vacuum99 kirjoitti:
Quantumleaper kirjoitti:Onko messulaudan retropelaajissa Castlevania-pelisarjan ystäviä? Kovasti houkuttelisi täydentää CV-kokoelmaa Snesin "Super Castlevania IV" ja "Vampire's Kiss" -peleillä mutta varsinkin jälkimmäinen pyörii ihan järkyttävissä hinnoissa tänä päivänä.
Nyt löyty Super Castlevania NTSC-J versiona 26e hintaan posteineen. En tiijä onko toi nyt paljon vai vähän? IMO aivan hyvä hinta.
Ja nytten Castlevania Bloodlines 37$. Kyllähän ton ~60e olis voinu käyttää myös esim. kaljan ostoon.
HeadCrusher
Viestit: 198
Liittynyt: 19 Elo 2014, 18:49
Paikkakunta: Oulu

09 Tammi 2016, 23:39

Saako täällä puhua retro PC-peleistä? :P

Nätisti 1€ - 2€ hintaisia retropelejä tullut hankittua Steamista alennusten aikaan. Tällä hetkellä työn alla Age Of Empires II ja Arma: Cold War Assault. Ja tietty ruotsalaisten retroiluun kallellaan oleva Hotline Miami.
vacuum99
Viestit: 317
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

14 Tammi 2016, 20:27

HeadCrusher kirjoitti:Saako täällä puhua retro PC-peleistä? :P

Nätisti 1€ - 2€ hintaisia retropelejä tullut hankittua Steamista alennusten aikaan. Tällä hetkellä työn alla Age Of Empires II ja Arma: Cold War Assault. Ja tietty ruotsalaisten retroiluun kallellaan oleva Hotline Miami.
Saa. Onkos siellä esim. Dune II?
HeadCrusher
Viestit: 198
Liittynyt: 19 Elo 2014, 18:49
Paikkakunta: Oulu

14 Tammi 2016, 20:41

^ Eipä näytä löytyvän, noin vanhoja pelejä kannattaa ehkä etsiä ensin abandonwareja tarjoavilta sivustoilta esim. Abandoniasta tuo näyttää löytyvän.
Vastaa Viestiin