Musiikin kulutustutkimus (mahdollisuus osallistua arvontaan)

Valikoidut off-topic-aiheet
Vastaa Viestiin
evenalainen

26 Loka 2015, 09:20

Arvoisa foorumilainen,

Teen parasta aikaa kauppatieteiden opintojeni pro gradu -tutkielmaa, jossa tutkin suomalaisten kuluttajien musiikin kulutusta tiettyjen musiikin kaupallisten jakelukanavien käytön osalta.

Kerään tämän kyselyn avulla aineistoa tutkielmaani varten. Linkki kyselyyn löytyy viestin lopusta.

Toivon, että sinulla on hetki aikaa vastata kyselyyni. Vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn on mahdollista vastata täysin anonyymisti, ja saadut vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.
Tutkimuksella ei ole toimeksiantajaa, eikä kyselyyn saatuja vastauksia tulla luovuttamaan ulkopuolisille.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 20 euroa arvoisia levylahjakortteja.
Mikäli haluat osallistua levylahjakorttien arvontaan, tulee sinun jättää vapaamuotoiset yhteystietosi kyselyn loppuun.

Toivon, että vastaat kyselyyn mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään keskiviikkoon 4.11.2015 mennessä.

LINKKI KYSELYYN: https://www.webropolsurveys.com/S/D466B2EF2E758F6D.par

Paljon kiitoksia osallistumisestasi!

Terveisin

Erno Venäläinen
KTM-opiskelija
Itä-Suomen yliopisto


Kari Koskinen
Viestit: 307
Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:55
Paikkakunta: Turku
Viesti:

27 Loka 2015, 02:34

Moron, pieni kommentti tuosta ensimmäisestä osiosta.

"Kuinka usein olet keskimäärin kuunnellut musiikkia omistamiltasi fyysisiltä äänitteiltä."
"Olennaista on, että kyseessä on ollut fyysinen tuote."

Tuon kun tarkasti ottaa, niin en saanut oikein vastattua omalta kohdaltani. Tämä koska kuuntelen kyllä päivittäin tunti- ja tuntikausia musiikkia, jonka alkuperä on fyysinen tuote - 99% CD-levy - mutta suoraan fyysiseltä tuotteelta en kuuntele mitään, sillä ensitöikseni siirrän musiikin esim. CD-levyltä digitaaliseen muotoon ja kuuntelen vain ja ainoastaan näitä tietokoneelta/puhelimesta tms tulevia nollia ja ykkösiä.

Vähän nipoa meikältä. Kaipa tätä mun tapaa olisi pitänyt käsitellä fyysisen tuotteen, eli tässä tapauksessa CD-levyn kuuntelemisena? Tuskin on nykyään edes kovin harvinainen tapa.
Ice
Viestit: 2677
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

27 Loka 2015, 08:08

^Samaa pohdin itsekin eilen vastatessa, tosin teen niin, että kuuntelen kerran cd:ltä uuden ostamani levyn, ja tuon kuuntelukerran jälkeen rippaan sen koneelle. Muistahan sitten joskus postailla tuloksia ja loppupäätelmiä myös tänne.
Trivoulge
Viestit: 136
Liittynyt: 05 Loka 2008, 21:43

27 Loka 2015, 08:58

^ Ja sama vielä täällä. Tosin minä en tulkinnut ripattuja levyjä fyysisiksi. Ihmettelin myös sitä, että youtube puuttui vastausvaihtoehdoista.

Pistele tosiaan ihmeessä tutkimustulokset nähtäviksi kun on valmista.
Jussi
Viestit: 9637
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

27 Loka 2015, 09:05

Jep ripatut puuttuivat, mutta rinnastin ne fyysiseen itekin.
Maxim
Imperiumi Crew
Viestit: 1877
Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05

27 Loka 2015, 10:04

Samaa itsekin manailin, kun rippailen yleensä levyt suoraan koneelle kerta-CD-kuuntelun jälkeen.
Ice
Viestit: 2677
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

27 Loka 2015, 12:02

Ite otin tuon 1. kysymyksen suoraan fyysisen tuotteen kuunteluna, eli levy cd-soittimeen ja soimaan -tyyliin. En tajunnutkaan täyttäessä, että tuosta välistä sitten puuttui se, kuinka paljon kuuntelee itse omistamaansa ja rippaamaansa musiikkia, joten vastaus Harvemmin kuin kerran viikossa meni hieman vihkoon.
Holden

27 Loka 2015, 12:11

Hyvä jätkät. Taiskin olla älykkyystesti.
evenalainen

29 Loka 2015, 08:57

Kiitoksia vastauksista ja kommenteista, ja pahoittelut, että oma vastaukseni tulee tänne näin parin päivän viivellä.

Ensimmäisessä kohdassa haettiin tosiaan ihan konkreettista fyysisten äänitteiden kuuntelua (siis CD, vinyyli tai kasetti soittimeen ja äänite pyörimään). Tuo on totta, että teidän mainitsemanne tapa kuunnella ostettuja levyjä on tulkinnanvarainen vastaamisen kannalta. En nyt kuitenkaan näe valtavana virheenä, jos joku on ilmoittanut tällä tavoin tapahtuneen musiikin kulutuksen tuossa ensimmäisessä kohdassa, olettaen, että levy on tosiaan ihan itse rahalla ostettu.

Tutkimuksessa joutuu tekemään aina rajauksia (pääsääntö graduissa on, että mitä tiukempi rajaus, niin sen parempi), ja tässä tapauksessa rajaus on katsottu parhaaksi tehdä tällä tavoin. Ylipäätään olen saanut palautetta, että tutkimuksessa ei huomioida esim. lainatun musiikin kulutusta, waretetun musiikin kulutusta, radion kuuntelua jne. Toki jos tutkimuksen tarkoituksena olisi tarkastella kaikkia mahdollisia tapoja kuluttaa musiikkia, tulisi nuokin ottaa ehdottomasti huomioon. Tässä rajaus on tehty tämänhetkisten keskeisimpien kaupallisten jakelukanavien perusteella, joita ovat fyysinen äänite, online latauskaupat sekä maksullinen ja mainosrahoitteinen streamaus.

Kunhan tutkimus on aikanaan valmis, niin laitan tänne linkin valmiiseen graduun, mitä kautta kiinnostuneet pääsevät lukemaan koko tuotoksen.

Tosiaan kiitoksia jo vastanneilla, ja muille muistutuksena, että vastausaikaa on edelleen 4.11.2015 asti.
Spacecake
Viestit: 521
Liittynyt: 25 Joulu 2002, 12:16
Paikkakunta: Tku

31 Loka 2015, 14:54

Mielenkiintoinen pointti olisi saattanut olla, mitä genreä vastaaja kuuntelee. Jotenkin sitä on elänyt käsityksessä, että metallin kuuntelijoissa löytyy keskivertoa enemmän fyysisten levyjen ostajia.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

31 Loka 2015, 15:28

Jotenkin hassulta ja turhalta tuntui tuo: Musiikki on mielestäni...

Lähinnä tällaisena metallimusiikin ylimpänä ystävänä, jolloin lähestymistapa musiikkiin saavuttaa lähes uskonnollisen fanaattisuuden mittasuhteet.

Tokihan kyselyyn vastaajissa on kaikenlaista koulukuntaa. Joillekin musiikki voi olla vain pakollista taustamelua, mutta tosiaankin multa on aika turha kysyä musiikin merkitystä.
Sir Juzzi
Viestit: 1114
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

02 Marras 2015, 19:53

Niin no, eikös juuri tuossa kohdassa pyydetty arvioimaan musiikkia ihan yleisenä ilmiönä, ei vain sitä omaa suosikkia. Minulle tuo oli todella vaikea kohta vastata, koska suhteeni musiikkiin on todella ääripäinen. Ei ole montaa asiaa, josta pitäisin enemmän kuin mielimusiikkini silloin, kun se oikein iskee. Mutta kaikki turha taustametelimusiikki, kertakäyttöhittejä pakkosyöttävä radio tai muuten tilanteet, jossa (paskaa) musiikkia ei pääse pakoon vaikka haluaisi, on jotain niin sietämätöntä, että sitä on vaikea sanoin kuvailla. Että mitä tuohon nyt sitten vastaat.
evenalainen

03 Marras 2015, 12:54

Kiitoksia jälleen vastauksista ja kommenteista.

Spacecaken mainitsema näkökulma olisi kieltämättä mielenkiintoinen. Josko joku sisällyttäisi senkin omaan tutkimukseensa. Itse elän ihan samassa luulossa, eikä oletus varmaankaan ole väärä. Jos katsoo vaikka levykauppojen genrevalikoimaa, niin kyllä se metalli taitaa aika usein olla suurimmissa määrin edustettuna, ja voisi olettaa, että sitä on tarjolla mille on kysyntää.

Mitä noihin asenneväittämiin tulee, niin niiden suhteen on tosiaan vaikeaa antaa sellaista ohjeistusta, että jokainen vastaisi 100% "oikein". Mitä abstraktimpaa asiaa mitataan, niin sen haastavampaahan se on. Jokainen käsittää asiat vähän eri tavalla. Sir Juzzin pointti tuosta rajanvedon vaikeudesta oli hyvä. Todellakin uskon, että asenteiden suhteen on löydettävissä paljon eri ääripäitä edustavia ihmisiä. Kyselyn suhteen ongelmaksi tietenkin muodostuu, kuinka saada myös ne ei niin paljoa aiheesta kiinnostuneet (siis kenties musiikkiin negatiivisemmin suhtautuvat) vastaamaan. Aivan varmasti löytyy nimittäin paljon ihmisiä, joille musiikki on lähestulkoon yhdentekevää. Siis tyyliin, "jos sitä kuunnellaan, niin se tapahtuu ilmaiseksi radiosta tai baarin jukeboksista, ja oikeastaan aika sama, mitä siellä soi."
Ice
Viestit: 2677
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

15 Touko 2016, 13:45

No koskas gradu valmistuu ja päästäis lukemasn?
Vastaa Viestiin