Olut (ja miksei yleisemminkin tänään lasissa -topic)

Valikoidut off-topic-aiheet
Vastaa Viestiin
Sabbathman
Viestit: 4729
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

06 Syys 2017, 22:52

Sabbathman kirjoitti:Mallaskosken musta hevonen (tai musta surma) on tuo jääkaapissa hiljaa odottava Black Pils, saapa nähdä mikä se onkaan sitten...
Black Pils on todellakin Mallaskosken musta hevonen, enpä arvannut että tästä olisi panimon voittajajuomaksi!


Mr Rami
Viestit: 647
Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:02
Paikkakunta: Piispanristi

07 Syys 2017, 15:44

Hellbilly kirjoitti:Eikös Vakka-Suomen Panimolla ollut myös se ImpNaz -olut joka oli vain uudelleenbrändätty Prykmestar Schwarz? Ja Maku Brewingin Amorphis-olut taisi vain olla heidän pale alensa uudella nimellä. Laiskaa, tosiaan.
Joo, jotenkin noin se taisi olla. Muitakin vastaavia esimerkkejä varmasti löytyy useita. Helppohan se noin on saada bändille lisää näkyvyyttä, mutta asiakas/fani tuntee itsensä hiukan huijatuksi.
Jussi kirjoitti:Sain muuten tänään parturissa näytetölkin Koff Crisp -uutuutta 0,0% ja se ei ollut tuollaiseksi nollabisseksi ollenkaan hullumpaa, paljon huonompiakin olen maistanut. En silti oikein helpolla ala maksamaan mitään oluelta maistuvasta vedestä, ja sitä tämän purkin takatekstikin hieman ontui "oluiden yksisarvinen" -sloganin lisäksi, kun mainosti sen olevan mainio 'kun käyt yhdellä kavereiden kanssa' -siihenhän kelpaa aikapitkälle alkorajallinenkin olut vaikka autolla olisi, niin kauan kun kieseilyn raja on vielä se 0,5 :?
Katselinkin tuon mainosta lehdestä pari päivää sitten ja kiinnostus heräsi. Jotkut haluavat auton kanssa liikkeellä ollessaan pitää täysin nollalinjan ja sellaisia ajatellen täysin alkoton olut on sopiva. Brewdogin Nanny Staten kunniaksi on sanottava, että siinä on saatu varsin tymäkkä ipamainen maku kehitettyä tyystin alkoholittomaan juomaan. Toki siitäkin se kunnollinen alkoholin potku puuttuu, mutta lähtökohtiin nähden maku on oikein onnistunut.

Turun SOPP:issa jämähdin ehkä turhan pitäksi aikaa Hiisin ständille (kun oli niin kiintoisia oluita tarjolla) ja vierailun panimokirjo jäi hiukan vajaaksi. Pitää kuitenkin SOPP-maisteloista kehaista Iso-Kallan Panimon Savu Kekriä, jossa savu ja jopa pekoninen aromi oli miellyttävän hyvin pinnassa. Lisäksi Lammin Sahdin Fillari oli jännä tuttavuus. Vain 2,2% ja maistui maukkaalta sitruunamehulta. Kaikki eivät tosin taida arvostaa näitä radler-juttuja oikeiksi oluiksi...
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

07 Syys 2017, 16:31

^ Oho, mie olisin ulkomuistista (sen 2 kertaa varmaan ostanutkin) sanonut että Brewdogin Nanny State on juurikin tuon 2,2% mutta niinpä se onkin lähes holiton 0,5% :o tuo Koffi oli 0,0% tosiaan ja ei mitenkään huonosti tehty.

Se on kyllä älyn överi (l. hyvä) se humalahyökkäys heti ensi huikalla, mutta vetinen jälkimaku paljastaa totuuden, heh.
Sabbathman
Viestit: 4729
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

10 Syys 2017, 13:42

Kyllä oluessa on sen verran tärkeää niin ensimaku kuin myös jälkimakukin, että ei kyllä nykyään huvita minkäänlaiset nollat tai ykköset, vähintään hyvä kolmonen pitää olla.

Nyt menossa viimeiset hörpyt tätä kuninkaallista Ayinger Celebrator -doppelbockia, tässä on maut kohdallaan alussa, keskellä ja lopussa.
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

16 Syys 2017, 11:33

Nyt olis tilanne päällä. Tuli sellainen antibioottikuuri, jonka kanssa ei voi ottaa tippaakaan alkoholia, ellei halua tietää miltä tuntuu spugesta, joka repsahtaa antabuskuurilla. Ottaisin siis nyt avosylin vastaan suosituksia niistä siedettävistä holittomista kaljoista. Pystyn kyllä helposti olemaan erossa alkoholista, mutta oluesta, juuei.

Nanny Statea tuli eilen juotua ja todettua, että vahvat katkerot vaatii taakseen riittävästi alkoholia, jotta maku on miellyttävä ja kokonaisen tuntuinen. Jos aikaisemmin vertasin alkoholia bassoon, niin tämä kyllä istuu hyvin samaan vertaukseen.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

16 Syys 2017, 12:02

^ hae tuota Koff Crispiä kokeeksi; eilen lipitin toisenkin kun olivat tänne Oulun Mroomiin asti saaneet niitä; näytetölkki luki vain edelleen yläreunassa niin en ole varma onko niitä vielä myynnissä.
Sabbathman
Viestit: 4729
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

16 Syys 2017, 22:05

Nyt vähän prosentteja ja makua pöytään eli (jo aiemmin kuningasten juomaksi todettu) Mallaskosken Black Pils 5,5 % ja kaveriksi samalta firmalta vielä hieman tujumpi Black Ipa 6,5 %.

Juurikin tämä Black Ipa on ollut yksi haastavimmista juotavista, ei oikein mun juttu tähän asti kun olen sitä parilta muulta firmalta kokeillut, mutta maistellaan nyt miten tämä Mallaskosken näkemys toimii.
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

19 Syys 2017, 10:07

Huhhuh. Sunnuntaina oli tällainen pikkutapahtuma Berliinissä: http://www.stonebrewing.eu/events/stone ... elebration

Sellaiset viitisenkymmentä olutta tuli maisteltua päivän mittaan. Parhaaksi joutuu nostamaan varmaan 2007 vuoden Old Guardian Barley Winen. Aivan älyttömän pehmeäksi kypsynyt. Rare beer arean parhaat olivat 2016 Stygian Descent Black IPA ja 2013 Mikhail's Odd -kahvistout. Valtaosa maistelluista oli siellä kymmenen prosentin paremmalla puolella, ja olisiko ollut yksi tai kaksi, missä tuo oli liikaa - eikä kumpikaan ollut (viski)tynnyrikypsytetty (jolloin viinamaisuus voisi helposti mennä yli).
Lauantaina käytiin Handgemachtissa (street food ja craft beer -tapahtuma), jossa ei nyt niin paljon hyviä oluita ollut, mutta olihan tuolla kiva jutella panimoväen kanssa. Malagalainen 3 Monos oli positiivinen yllätys, ja siellä joutunee käymään, kun helmikuussa Andaluciaan olen menossa.
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

19 Syys 2017, 17:09

^ Meanwhile in Berlin... Onneksi tuo lääkekuuri on kohta ohi, muutamia holittomia tuli maistettua ja todettua hyvin vahvasti, että alkoholi on oluessa hyvästä syystä. Lopulta tyydyin juomaan mielummin Mountain Dewtä... Koffin Crispiä ei kaupoissa vielä näkynyt, kiitos kuitenkin suosituksesta.

Minkä kokoisia Stonella oli maistiaiset? En kuvittelisi kykeneväni hörppimään niitä kaljoja viittäkymmentä erilaista yhden päivän aikana, jos annoskoko on sellainen, että makuun pääsee kunnolla kiinni. Tai sitten tulee hyvin, hyvin jänskä hotelliyö - jos sinne asti jotenkin saa toikkaroitua. Mitenkähän kovat sakot Berliinissä saa paikallisjunaan oksentamisesta...?

Mistä tuli mieleen toinenkin kysymys. Millä sinne Stonen mestaan pääsee vaivattomimmin keskustasta? S-Bahn kulki kyllä kätevästi heti aidan toisella puolella, mutta pysäkkejä ei näyttänyt olevan kovin lähistöllä. Aikeissa olisi uudenvuoden kieppeillä käydä siellä notkumassa pitkän kaavan mukaan, paikan ruokakin oli aivan helvetin hyvää.
Hellbilly
Viestit: 99
Liittynyt: 25 Elo 2002, 15:48
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

20 Syys 2017, 07:51

Jaahas, huomenna ois tarkoitus lentää Puolaan ja lauantaina käydä Varsovalaisella olutfestarilla tarkastamaan tarjonta. Pelottaa jo etukäteen mitä siitä tulee, kun kolmen viikon sairastamisen jälkeen on melko puolikuntoinen ja harjoituksen puutettakin on!
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

20 Syys 2017, 09:55

Sir Juzzi kirjoitti:Minkä kokoisia Stonella oli maistiaiset? En kuvittelisi kykeneväni hörppimään niitä kaljoja viittäkymmentä erilaista yhden päivän aikana, jos annoskoko on sellainen, että makuun pääsee kunnolla kiinni. Tai sitten tulee hyvin, hyvin jänskä hotelliyö - jos sinne asti jotenkin saa toikkaroitua. Mitenkähän kovat sakot Berliinissä saa paikallisjunaan oksentamisesta...?

Mistä tuli mieleen toinenkin kysymys. Millä sinne Stonen mestaan pääsee vaivattomimmin keskustasta? S-Bahn kulki kyllä kätevästi heti aidan toisella puolella, mutta pysäkkejä ei näyttänyt olevan kovin lähistöllä.
U6:lla Alt-Mariendorfin päättärille ja siitä joko bussilla (olikohan 181) tai taksilla (n. 6 euroa) perille. Asemalta saa taksin hyvin tolpalta, mutta poislähtiessä kannattaa tilata taksi Mytaxi-sovelluksella.

Ja normaalisti maistelulasillinen on kaksi desiä, nyt vaihteli yhden ja kahden desin välillä varmaan saatavuuden mukaan, kun joitain imperial stouteja kaatoivat lasin täyteen ja joku IPA oli vaan desin. Ja jonkin verran frendin kanssa tehtiin niin, että otettiin eri oluet, ja molemmat maistelivat sitten kummankin. Kyllähän sitä silti melko tuiskeessa oli lähtiessä, kun yhdestä iltakymmeneen tuolla oltiin. Onneksi VIP-alueella oli koko päivän ruokaa tarjolla, niin tuli välillä syötyäkin.
Mr Rami
Viestit: 647
Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:02
Paikkakunta: Piispanristi

20 Syys 2017, 10:21

Jussi kirjoitti:^ hae tuota Koff Crispiä kokeeksi; eilen lipitin toisenkin kun olivat tänne Oulun Mroomiin asti saaneet niitä; näytetölkki luki vain edelleen yläreunassa niin en ole varma onko niitä vielä myynnissä.
Löysin tuollaisen lähikaupasta ja siinä vaiheessa äkkäsin, että tuohan sama kuin Koffin Nikolai, josta ei kovin kummoisia muistikuvia ole. Otin kuitenkin yhden tölkin sitä vaaleaa kokeeksi, jos vaikka muuttunut tölkkidesign vaikuttaisi myös makuun. :P Tummaa versiota ja vehnää en ole vissiin ikinä maistanutkaan. Pitänee testiä joskus. Ajattelin tänään saunan jälkeen kiskaista rohkeasti tuon ostamani tölkin.

Paras maistamani alkoholiton olut on tähän mennessä ollut Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei , jota joskus onnessani Turun TVO:lla lipittelin oltuani autolla keikalla.
Jeaqar
Viestit: 279
Liittynyt: 21 Marras 2006, 14:15

20 Syys 2017, 21:34

Mr Rami kirjoitti:Paras maistamani alkoholiton olut on tähän mennessä ollut Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei , jota joskus onnessani Turun TVO:lla lipittelin oltuani autolla keikalla.
Kompit tälle. Toinen mainio vähäalkoholinen on Mikkellerin Drink'in the Sun, kunhan sitä vain saa supertuoreeltaan. Ruotsin puolella ainakin oli reippaan kahden kuukauden ikäisenä tarjolla. Toivottavasti Alkossakin olisi, kerta vakiovalikoimaan ovat lisänneet. 2.80€ hinta tosin on aika posketon, kun alkoholivero on niin mitätön 0,3% oluesta. Kolmanneksen voisi pudottaa hinnasta ja silti saada katetta sopusuhtaisesti.
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

20 Syys 2017, 22:34

Memnoch kirjoitti:U6:lla Alt-Mariendorfin päättärille ja siitä joko bussilla (olikohan 181) tai taksilla (n. 6 euroa) perille. Asemalta saa taksin hyvin tolpalta, mutta poislähtiessä kannattaa tilata taksi Mytaxi-sovelluksella.
Kiitos vinkeistä. Onhan tuo lopulta melkein kävelymatkankin päässä U6:n päättäriltä.
stooria
Ok, kuulostaa hyvältä setiltä ja vaikuttaa että on kyllä olleet hienot pippalot.

Nyt lasissa Pyynikin Mosaic Lager, joka sattui marketista kouraan. Ensipuraisulla tuli fiilis, että jahas tällainen pitänyt sitten mennä tekemään, humala puraisi alkuun aika kovaa. Enemmän maistellessa maku parani huomattavasti ja oli lopulta varsin hyvää. Ei silti mitään sellaista, mitä vasiten pitäisi lähteä jostain hakemaan. Hyvä just tuollainen sattui kouraan -kalia.
Hellbilly
Viestit: 99
Liittynyt: 25 Elo 2002, 15:48
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

21 Syys 2017, 08:16

Sir Juzzi kirjoitti:Hyvä just tuollainen sattui kouraan -kalia.
Ikävä kyllä tuntuu, että tuo on parasta mihin Pyynikki pystyy tai edes yrittää tänä päivänä. Välillä on vaikea uskoa että samalta panimolta tuli aikoinaan maanmainiot Vahvaportteri ja Pikkuportteri!
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

23 Syys 2017, 18:33

Joopa. Joku Petri Nygård-kalja oli aivan hirveätä skeidaa.

Tornion panimo on sen sijaan kyllä hoitanut homman kotiin. Vaikka tuotteet on markettivahvuisia, niin niistä kyllä maistaa, että hommaa johtaa tsekkiläinen maestro. Ehdottomasti jatkoon.

Alkosta tarttui hyppysiin Stonen kolmivarttinen Tangerine Express IPA. Hintaa vissiin 12 euroa, ja herätti välittömästi ajatuksen että tämän on pakko olla loistavaa, joten otetaanpa testiin. Hirveä pettymys, heikoin maistamani Stone varmaan koskaan. Hedelmiä saa mausta kaivaa lapion kanssa, kun katkerot jyrää kaiken muun alleen. Vituttaa maksaa tällaisesta itsensä kipeäksi. Ei jatkoon.
Hellbilly
Viestit: 99
Liittynyt: 25 Elo 2002, 15:48
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

25 Syys 2017, 13:10

Warsaw Beer Festival oli kyllä maanmainio! Jalkapallostadionilla oli olutta tarjolla kolmessa kerroksessa stadionin auloissa, ulkona oli varmaan toistakymmentä ruokaständiä (ite vetäisin naamariin pizza truckin pitsan... pakettiauto johon oli rakennettu pitsauuni!) ja stadionin tila oli käytetty loistavasti hyväkseen: lehtereille sai mennä istuskelemaan ja nauttimaan olutta. Pöydällisiä istumapaikkoja oli sisätiloissa ihan riittämiin, loppuiltapäivästäkin oli hyvin tilaa. Melua ei ollut eikä päiväsaikaan jonoja mainittavasti. Oluen hinta oli suomalaisesta vinkkelistä hullun halpaa - 0.5l tuoppi about 15zl ja 0.3l 8zl (ja nuo kun jakaa neljällä saa eurohinnat, heh heh!) - mutta suurimmalla osalla panimoista kokovaihtoehtoina oli vain 0.3l tai 0.5l annoksia, ehkä noin 1/3:lla 0.15l, mutta muuten ei kritiikkiä tulekaan! Järjestelyt pelasivat loistavasti, paikallisia panimoita oli tukuttain ja olutvalikoima oli laaja, vaikka kallistuikin IPA-puolelle. Sisäänpääsy oli huimat 10zl, ja erikseen ostettava lasi maksoi 35zl mutta olikin sitten tyylikäs, hyvän mallinen ja todella paksua lasia. Käsityötäkin vissiin!

Kovin monta hittiolutta ei tullut maisteltua, mutta ihan hyviä useampia. Parit aivan älyttömän hyvät balttiporterit maistelin reissun aikana, ja vaikka olikin bändiolut, oli Perunin Behemoth Fenix -lager tyylissään hyvä.

Ravintoloista keskustan alueella sijaitseva Piw Paw kannattaa myös tsekata. Yli sata hanaolutta, joista melkein kaikki olivat Puolalaisten pienpanimoiden tuotoksia + lisäksi vielä vissiin pitkälle toista sataa pullo-olutta. Hintataso sama kuin festareilla, eli suomalaisen mittapuun mukaan sikamaisen halpaa. Mukava paikka muutenkin, ja palvelukin oli ensiluokkaista - eräs baarimikko osasi jopa suomea! Täyttyy tosin nopeasti, mekin olimme perjantaina jo ennen kolmea siellä ja vain muutama yksittäinen pöytä oli vapaana.

Noin muuten olutfanille Varsova on mitä suositeltavin kohde. Lähimarketeissakin oli pienpanimo-oluita ja hinnat kohdillaan, monissa ravintoloissa oli ainakin muutamaa erikoisempaa olutta, ja myös Zywiecin kaltaiset isot panimot ovat hypänneet erikoisoluiden kelkkaan, joten ravintoloista saattaa hyvinkin saada esim. Zywiecin menevää witbieriä. Itse majailimme Rembertowin kaupunginosassa, ja parina päivänä lähdimme ihan muuten vaan kävelylle naapurustoon, ja bongasimme useammankin kahvilan josta sai pienpanimo-oluita. Tähän kun lisää varsin toimivan lähijunaliikenteen, jota täydentää vähän heikommin toimivat bussit (linjat ovat kyllä kattavia, mutta ne Varsovan ruuhkat...), niin kyllä kelpaa viettää pitkä viikonloppu.

Ainoa miinus Varsovalle on melko heikko englannin osaaminen. Piw Pawissa sai moitteetonta palvelua lontooksi, mutta monissa muissa paikoissa joutui elehtimään, osoittelemaan ja yhdessä tarjoilijoiden kanssa arvailla mitä yritettiin saada sanotuksi. Aina sai mitä tilasi kuitenkin.

Funtsimme jo, että ensi vuonna uusiksi!
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

26 Syys 2017, 09:33

Sir Juzzi kirjoitti:Alkosta tarttui hyppysiin Stonen kolmivarttinen Tangerine Express IPA. Hintaa vissiin 12 euroa, ja herätti välittömästi ajatuksen että tämän on pakko olla loistavaa, joten otetaanpa testiin. Hirveä pettymys, heikoin maistamani Stone varmaan koskaan. Hedelmiä saa mausta kaivaa lapion kanssa, kun katkerot jyrää kaiken muun alleen. Vituttaa maksaa tällaisesta itsensä kipeäksi. Ei jatkoon.
Heh, mulle taas tuo toimi aika hyvin. Katkeroita on toki tuttuun Stone-tyyliin reilusti, mutta ananas ja mandariini tulevat hyvin esiin humaloinnin alta. Ehdottomasti parempaa kuin se Stonen 21-vuotisjuhlaolut Hail to the Hop Thief, joka oli iso pettymys.


Vielä noin kuukausi San Diego Beer Weekiin. Ei millään malttaisi odottaa.
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

20 Loka 2017, 13:46

Seuraava olut (musta IPA) on nyt jälkikäymässä. Jaoin pääkäymisen jälkeen oluen kahtia; toiseen puolikkaaseen vaan reilusti Cascadea kuivahumalointiin, toiseen Cascaden lisäksi kylmäuutetussa kahvissa liotettuja tammilastuja. Katsotaan, miten testi onnistuu. Sellainen 8-prosenttinen ja reilu 100-IBUinen herkku tuosta olisi tarkoitus tulla. Perusversiota päässee maistamaan sopivasti juuri ennen Kaliforniaan lähtöä ja tuo tamminen taas kypsynee sopivasti jouluolueksi.
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

20 Loka 2017, 15:33

Toi sun homma kuulostaa sen verran prolta, että pakko kysellä, millaiset tilat ja laitteistot sulla on tuolle harrastukselle, vai onko kohta jo bisnes...? Ihan Prisman muovisella käymispöntöllä ei taideta tuollaisia tehdä.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

20 Loka 2017, 20:18

Itellä pitää kehaista alkosta löytynyttä uusiseelantilaista Tuatara Kapai -ipaa, äärimmäisen maukas eikä liian kirpeä, vastoin normaalia makuani :) propsit myös hienosta pullosta näinä köyhien valmistusrealiteettien aikoina, kun liskon selkäkyömyjä ja suomuja sen pinnassa -ainakin erottuu (& tarttuu kouraan)!

Marketin puolelta Lahden Erikois-IPA oli muuten hinta/laatusuhteeltaan aivan kelvollista ja hyvää :o Hartwall ensi kertaa onnistunut ale-oluen kanssa?!
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

21 Loka 2017, 06:34

Sir Juzzi kirjoitti:Toi sun homma kuulostaa sen verran prolta, että pakko kysellä, millaiset tilat ja laitteistot sulla on tuolle harrastukselle, vai onko kohta jo bisnes...? Ihan Prisman muovisella käymispöntöllä ei taideta tuollaisia tehdä.
Ihan vaan kylppärissä mäskään ja keitän sellaisella edullisella sähkökattilalla, johon rakentelin vierteen kierrätykseen pumpun. Käymisastiana FastFermentin kartiomainen astia ja toisena juurikin sellainen perusmalli (tuo FastFerment kun kerää hiivat pois jo pääkäymisen yhteydessä). Käymistilana vierashuoneen virkaa muutoin toimittava toinen makuuhuone, jonka saa pidettyä sopivan viileänä tähän aikaan vuodesta.
Mutta, joo, laitteistoon on uponnut kaikkineen kolmisen sataa, eli aika edullinen harrastus.

Maltaat, humalat sun muut hommaan Panimonurkasta, kun sieltä saa noutaa ilmaiseksi ja maltaat saa rouhittuina, joten tällainen kerrostalopanotouhukin on kohtuu siistiä.
LRZ
Viestit: 508
Liittynyt: 10 Tammi 2004, 21:15
Paikkakunta: Espoo

23 Loka 2017, 14:07

Memnoch kirjoitti:Seuraava olut (musta IPA) on nyt jälkikäymässä. Jaoin pääkäymisen jälkeen oluen kahtia; toiseen puolikkaaseen vaan reilusti Cascadea kuivahumalointiin, toiseen Cascaden lisäksi kylmäuutetussa kahvissa liotettuja tammilastuja. Katsotaan, miten testi onnistuu. Sellainen 8-prosenttinen ja reilu 100-IBUinen herkku tuosta olisi tarkoitus tulla. Perusversiota päässee maistamaan sopivasti juuri ennen Kaliforniaan lähtöä ja tuo tamminen taas kypsynee sopivasti jouluolueksi.
Tämä kuulostaa siltä, että varsinkin näin mustien IPOjen ja korkeiden IBUjen ystävänä tuota olisi päästävä maistamaan.
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

23 Loka 2017, 18:01

Memnoch kirjoitti:Ihan vaan kylppärissä mäskään ja keitän sellaisella edullisella sähkökattilalla, johon rakentelin vierteen kierrätykseen pumpun. Käymisastiana FastFermentin kartiomainen astia ja toisena juurikin sellainen perusmalli (tuo FastFerment kun kerää hiivat pois jo pääkäymisen yhteydessä). Käymistilana vierashuoneen virkaa muutoin toimittava toinen makuuhuone, jonka saa pidettyä sopivan viileänä tähän aikaan vuodesta.
Mielenkiintoista tietoa! Jos tuollaisellakin setillä onnistuu, niin voisi melkein alkaa suunnittelemaan omaa harrastusta. Hullua kyllä, näin omakotiasujana tila tuntuisi olevan se suurin ongelma. Ulkovarasto olisi tarpeeksi viileä, tai siis liian, talvella sen saa juuri ja juuri pysymään lämpimän puolella, ja se on jo valmiiksi liian täynnä kaikkea kamaa.

Porukoilla olisi kyllä vallan optimaalista tilaa sitten senkin edestä, ja siellä skutsissa tulee vieläpä vesijohdon kautta lähdevettä, joka on ihan helvetin hyvää. Lähes optimi tilanne siis, paitsi että välimatkaa on sen verran, ettei siellä jaksaisi kovin montaa kertaa kuukaudessa alkaa hyppäämään.
Memnoch
Viestit: 488
Liittynyt: 24 Elo 2002, 20:54
Paikkakunta: Helsinki

24 Loka 2017, 08:57

LRZ kirjoitti:
Memnoch kirjoitti:Seuraava olut (musta IPA) on nyt jälkikäymässä. Jaoin pääkäymisen jälkeen oluen kahtia; toiseen puolikkaaseen vaan reilusti Cascadea kuivahumalointiin, toiseen Cascaden lisäksi kylmäuutetussa kahvissa liotettuja tammilastuja. Katsotaan, miten testi onnistuu. Sellainen 8-prosenttinen ja reilu 100-IBUinen herkku tuosta olisi tarkoitus tulla. Perusversiota päässee maistamaan sopivasti juuri ennen Kaliforniaan lähtöä ja tuo tamminen taas kypsynee sopivasti jouluolueksi.
Tämä kuulostaa siltä, että varsinkin näin mustien IPOjen ja korkeiden IBUjen ystävänä tuota olisi päästävä maistamaan.
Katsotaan, jos lopputulos on itseä tyydyttävä. :)
Vastaa Viestiin