Harmittaa! ArrrghGHhghghghGHh

Valikoidut off-topic-aiheet
Vastaa Viestiin
Sir Juzzi
Viestit: 1121
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

27 Syys 2018, 11:01

Murresanojen käyttäminen kirjoitetussa tekstissä näyttää yleensä aika typerältä. Aika paljon ärsyttää mm. se, miten vaikkapa Hynysen ja kumppaneiden haastatteluissa tavataan usein jättää 'minä' muotoon 'mie', vaikka virke olisi muilta osin käännetty puhekielisestä originaalistaan kirjakieliseksi.


Sabbathman
Viestit: 5014
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

02 Loka 2018, 14:46

Pete Parkkosen biisistä kun tekis joku heavybändi coverin "Kohta Pataan!"
Frostheim
Imperiumi Assistant
Viestit: 357
Liittynyt: 15 Loka 2002, 22:08
Paikkakunta: Vantaa Victim of the Insane
Viesti:

11 Loka 2018, 21:52

Nyt harmittaa. Viime ke kävi kung fu -treenien alkulämmittelysparrissa tapaturma, ja nyt on oikean käden peukalossa keskinivelen nivelsidevaurio. Tällissä napsahti irti jänne, jonka mukana vielä parin millin pala luuta. Pihtiote kädestä mennyttä nyt joksikin aikaa, tilalla ollen jomotusta, pistävää kipua ja toimintakyyvttömyyttä. Ensi to leikkaus ja luvassa pitkä tauko treeneistä ja instrumenttien soittamisesta. Tietokoneilutkin jäänevät vähemmälle. Ja juuri kun vakinaistettiin nykyisessä työssä rekryfirmasta suoraan asiakasyrityksen kirjoille, ja syksystä eteenpäin olen toiminut lajini Vantaan ryhmän help instructorinakin, niin sitten käy jotain tällaista. Ensimmäisen kerran elämässäni mitään murtuu tai napsahtaa, vaikka kamppailuja tykitellyt koko elämäni. Noh, kait sitä toisaalta voi ajatella olleensa kohtalaisen onnekas, jos näin käy vasta tässä kolmeseiskan kynnyksellä. Mutta silti. Voihan pasce sanon mä. Lekurin mukaan operaatio itsessään tulee olemaan helppo, mutta toipumisaika kuntoutuksineen kaikkineen pitkä. Haaveeni seuraavan taitotason suorittamisesta vielä ennen joulua meni sekin nyt väistämättä ensi vuoden puolelle. :(

Pakollisen downshiftin myötä on pakko kehittää kaikenlaista aktiviteettia pääkopalle sekä yrittää toteuttaa sellaisia proggiksia ja omaa kivaa, joissa peukalo ei ole ratkaisevassa roolissa. Hyllyssä on läjäpäin lukemattomia kirjoja, musaa voi oman soittamisen sijasta aina kuunnella (ja pari arviotakin vielä tossa hollilla), C# -ohjelmointia tässä omin nokkineni aloitellut ja työn alla on pienimuotoista indie game developmentiakin, ja teen kävelylenkkejä ja bongailen lintuja. Mitä tahansa sellaista, jonka myötä en mökkihöperöidy totaalisesti ja ala haista liian pahalta. Ajattelin myös ihan vain nukkua ja levätä nyt kun voi. :idea:

EDIT_19.10.2018: Leikkaus takana, hyvin meni kaikki, kivutkin alkavat lääkkeiden myötä hiljalleen lieventyä, nyt sit vain parannellaan, eiköhän tää tästä.

EDIT_29.10.2018: Tikit poistettu ja kädessä uusi tuki. Ihon alla vielä luutumista auttamassa kaksi metallipiikkiä, jotka poistetaan marraskuun lopussa. Jonkinlainen titaaniankkuri tjsp. tulee jäämään käden sisälle loppuelämäksi.
Sir Juzzi
Viestit: 1121
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

30 Loka 2018, 15:07

Joku välinpitämätön yksikkö ihmissaastaa oli sitten kolauttanut jollain autoni lokariin pikku vekin, eikä tietenkään jättänyt asiasta mitään tunnustusta yhteystietoineen. Jälki ei ole kummoinen, mutta sellaisessa paikassa, jossa se taittaa tehokkaasti valoa ja pistää aina silmään. Ja tottakai tällainen tulee ensi kertaa nyt, kun on hädin tuskin puolen vuoden ikäinen auto alla. Ihan sama miten korjaat, rahaa palaa lähemmäs tonni. Nyt pitäisi sitten päättää, nieleekö vitutuksensa ja vakuuttelee itselleen, että jos sen korjaa, niin uusi samanlainen voi tulla vielä samalla viikolla, vai käyttääkö veronpalautukset säästämisen tai hauskanpidon sijaan pellin oikomiseen.
heraklos
Viestit: 1700
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

08 Marras 2018, 15:54

Vitun kolesterolilääke on laittanut mahan ihan sekaisin. Ei taida IBD tykätä pitemmän päälle. Kunnon akuuttia odotellessa. Ykköstyypin diabeteksen ja korkean kolesteroliarvon takia pitäisi käyttää tuota lääkettä. Ennemmin kuolen sydänkohtaukseen kuin IBD:n aiheuttamiin komplikaatioihin. Kahden viikon päästä pääsen keskustelmaan asiasta diabeteslääkärini kanssa puhelimitse. Oli sentään paha kolesteroli tippunut 4.1:een kuudesta.
heraklos
Viestit: 1700
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

15 Helmi 2019, 00:05

Olisi vaan pitänyt lopettaa kolesterolilääke heti. Lopputulemana oli sitten IBD:ssä akuuttivaihe. Kortisonin aloitin jo viime viikolla.

Nyt sitten on kortisonin sivuvaikutukset kiusana. Eteisvärinää sentään ei ole vielä ainakaan aiheuttanut. Reilun vuoden takainen sydämen katetriablaatio taisi poistaa sen eteisvärinävaivan ainakin joksikin aikaa.

Kun minulla on vielä ykköstyypin diabetes, niin kortisoni nostaa erityisesti minulla verensokerin erityisen korkealle. Taikka vaihtoehtoisesti verensokeritaso heittelehtii kuin Tapparan pelaamisen taso. Tosin korkeat arvot enemmistönä ovat kuitenkin.

Kortisonin sivareista pahimpina ovat vapina ja tärinä, kuin olisi kova krapula päällä; ahdistustila/levottomuus/ei tiedä miten päin olisi ja sitten tietty hermostuneisuus. Eikä päänsärky ja niveleiden kolotuskaan kivalta tunnu.
:fume:
Autoimmuunisairaudet on tosi ihana juttu!
heraklos
Viestit: 1700
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

15 Helmi 2019, 23:11

Kortisoni ja marevan ne yhteen sopii: inr on vain 5.6! Voi pärseen perse.
heraklos
Viestit: 1700
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

16 Helmi 2019, 13:13

Kiirevastaanoton lääkäriltä sain viestin, että tänään ja huomenna ilman rotanmyrkkyä ja tiistaina viimeistään verikokeisiin. :)
heraklos
Viestit: 1700
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

05 Huhti 2019, 09:49

Olipahan calpro-arvo viime viikolla korkealla. Jos ko. arvo on yli 100, niin on suoli tulehtunut. No, viime viikkoinen arvo oli yli 6000. :lol: Eivät sentään gastroenterologian polilta vielä sairaalaan pakottaneet. Kortisoni nostetaan takaisin 40 mg:aan ja ensi viikon perjantaina on sitten gastroenterologin vastaanottoaika. Toisaalta kortisonin annostusta jo vähän itsekin nostin jo. Viime päivinä tilanne onkin hieman jo parantunut, mutta silti on hyvä nostaa kortisoni takaisin aloitusannostukseen. Niin ja ehkä vältyn sairaalareissultakin.
Vastaa Viestiin