Metallihelvetin kannanotto

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
metalglory
Grey Eminence
Viestit: 1442
Liittynyt: 22 Elo 2002, 23:04
Paikkakunta: Turku
Viesti:

11 Syys 2017, 09:17

Metallihelvetti ry:n kannanotto taannoisiin keikkasabotointeihin.
Ole hyvä äläkä kommentoi tai jaa postausta lukematta linkin tekstiä kokonaisuudessaan.
http://metallihelvetti.net/tiedotteet/


Hetzer
Viestit: 664
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta: Tamperkele

11 Syys 2017, 09:28

Hyvä kirjoitus. Kohta "Eräs huomionarvoinen seikka tässä koko tapahtumaketjussa on, ettei yksikään muslimijärjestö tai muslimina itsensä esitellyt ole ollut koskaan meihin yhteydessä Sielunvihollisen sanoituksiin liittyen tai vaatimassa näiden keikan peruuttamista. Peruutusta vaativat aivan muut tahot, joiden mielestä Sielunvihollisen sanoitukset loukkaavat muslimeja, ovat rasistisia ja tämän perusteella bändiä voidaan tituleerata mm. ”natsibändiksi”." kertoo kaiken nykyisestä touhusta.
Aukkis
Viestit: 158
Liittynyt: 19 Marras 2008, 15:08
Viesti:

11 Syys 2017, 10:46

Huh huh mikä keissi. Ei voi muuta kuin hattua nostaa Heleniukselle ja kumppaneille, aivan älytön työmäärä ja taloudellinen riski mitä oman harrastuksen eteen olette nähneet. Sitten kiitoksena siitä joutuu tällaisen ajojahdin kohteeksi. Uskomatonta miten monesti nämä "tasa-arvoa" kannattavat tahot ovatkin monesti juuri niitä, joiden maailmankatsomus on kaikista sulkeutunein ja jotka itse sortuvat lopulta syrjimään tiettyjä tahoja. Ihan hiton iso peukku Heleniukselle, toivottavasti jaksatte jatkaa tätä hienoa työtänne jatkossakin vastoinkäymisistä huolimatta. Toiset on vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.
Luxi
Viestit: 800
Liittynyt: 14 Syys 2002, 17:50
Paikkakunta: Earth
Viesti:

11 Syys 2017, 12:07

Erittäin asiallinen ja hyvin perusteltu kirjoitus...Kaikki support Metallihelvetille!

Pidetään musiikki - ja politiikka, kaikenlaiset aatteet ja muut manifestit erillisinä asioina, niin elämä on kaikille helpompaa. Eipä mulla muuta.


Kaikkea hyvää Metallihelvetin toiminalle myös jatkossakin! \,,/p.s. Politiikka/aatteet yms. yhdistettynä suoraan itse pääasiaan eli musiikkin on parhaimmillaankin paskaa...
Viimeksi muokannut Luxi, 11 Syys 2017, 13:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Autumnal
Viestit: 548
Liittynyt: 24 Elo 2002, 02:00
Paikkakunta: Praha
Viesti:

11 Syys 2017, 12:20

^Täydet kompit Luxin kommentille. Mulla menee nykyään vähän Suomessa tapahtuvia asioita ohi, mutta tulipahan lisää selkoa nyt tuohon tapaukseen mistä olin vain ohimennen kuullut.
korrosive
Viestit: 131
Liittynyt: 23 Maalis 2005, 09:34
Paikkakunta: Kotka

11 Syys 2017, 14:24

Hyvä kirjoitus.

Tuli taas tässä mieleen tuosta Varisverkoston ja mitä tässä nyt jenkkilän touhua jonkin verran seuranneena Antifan toiminta, niin eikö tuo heidän toimintansa ole itsessään puhdasta fasismia? Jos satut olemaan eri mieltä, eikä sinun tarvitse edes olla ns. vaarallinen natsi, olet fasisti ja oman mielipiteesi kertominen on väkivallan uhalla kielletty.

Tuntuu siltä, että nämä uunot pelaavat poliittisesti täysin vastustajansa pussiin toiminnallaan ja tällainen vaan lisää niitä äärioikeiston sympatiapisteita. Itsekin kun mietin omaa poliittista näkemystäni, niin ei kävisi mielessäkään lähteä häiritsemään esimerkiksi kommunistien, tai ylipäätään kenenkään tapahtumia millään lailla, eikä varsinkaan väkivallan uhkan tavoin, kuten tämä edellemainittu ryhmittymä tekee. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Kummankin ääripään sosialismin ottaessa vallan pääsemme nauttimaan leirielämästä.
Acemaster
Viestit: 546
Liittynyt: 07 Tammi 2008, 21:07
Paikkakunta: Tamperkele taas!!

11 Syys 2017, 19:04

korrosive kirjoitti: Tuli taas tässä mieleen tuosta Varisverkoston ja mitä tässä nyt jenkkilän touhua jonkin verran seuranneena Antifan toiminta, niin eikö tuo heidän toimintansa ole itsessään puhdasta fasismia? Jos satut olemaan eri mieltä, eikä sinun tarvitse edes olla ns. vaarallinen natsi, olet fasisti ja oman mielipiteesi kertominen on väkivallan uhalla kielletty.
Tätä on tullut itsekin monesti mietittyä. Tuntuu samanlaista äärimmäistä ehdottomuutta ja jopa menettelytapoja olevan molemmissa ääripäissä.

Rikon MH:n omaa toivetta ja kommentoin lyhyesti tekstiä. Erittäin hyvin kirjoitetettu, täysin asiallinen ja hyvin argumentoiva teksti, joka osoitti aika selvästi, millaista kohtelua voi saada vain koska Luulot ja Asenteet.

Toimittajan ammattikunta on myös ongelmallinen. Hirveässä aikapaineessa pitää olla tietävinään paljon semmoisista asioista, joista ei pakosti tiedä juuri mitään (viitaten TS:n uutisointiin aiheesta, siis). Poliitikon ammatti tässä mielessä tietysti vielä vaarallisempi, koska siinä asioista pitää vielä päättääkin olematta mitä todennäköisimmin niiden asiantuntija.
Lifemocker
Viestit: 213
Liittynyt: 25 Loka 2012, 11:05
Paikkakunta: Kuopio

12 Syys 2017, 11:14

korrosive kirjoitti: Antifan toiminta, niin eikö tuo heidän toimintansa ole itsessään puhdasta fasismia? Jos satut olemaan eri mieltä, eikä sinun tarvitse edes olla ns. vaarallinen natsi, olet fasisti ja oman mielipiteesi kertominen on väkivallan uhalla kielletty.
ovat fasisteja
Oss1
Viestit: 576
Liittynyt: 13 Loka 2007, 20:30
Viesti:

12 Syys 2017, 13:11

Antifan haukkuminen fasistiseksi on ampumista tyhjillä luodeilla. Järjestö ampuu itseään jalkaan tehokkaasti joka hetki, kun heidän toimintansa nousee päivänvaloon. Rasistiksi tai natsiksi leimaaminen on länsimaissa häviävän osapuolen (vasemmiston) taktiikka: ei kannata omaksua sitä.
Oss1
Viestit: 576
Liittynyt: 13 Loka 2007, 20:30
Viesti:

16 Syys 2017, 10:38

Marty Friedman on samaa mieltä kuin Metallihelvetti:
What kind of changes have you noticed in the States?
A lot of the way people think changes rapidly. When I grew up here, nobody was PC or conscious about offending people with the way they talk. People are just normal. They didn’t care about politics. They weren’t so polarized on issues, especially people I come across, the rock musicians and fans. Those people were the last people to care. Now, those people want to talk about politics, and I have no idea what they’re talking about. Even the PC thing has gotten out of control over here. I did an email interview and my publicist said I had to take something out because people would be offended. There was nothing racist or anything like that. They were nitpicking all these little things. I had to go with it because I don’t know the climate here. I was surprised by the things people might be offended. If you like the music that somebody makes, you shouldn’t wrap yourself up with what kind of person that is. It really doesn’t matter, and it robs you of the enjoyment. If Charles Manson made an album and I liked it, I wouldn’t care about the person who made it. People listen to the music and love it and have great times and then find out the singer is a Republican or something and don’t like the music. Who’s the loser here? It’s the person listening to the music.
FelisLeo
Viestit: 13
Liittynyt: 10 Heinä 2017, 09:16
Paikkakunta: Tampere

16 Syys 2017, 10:53

Politiikka on nykyään näemmä läsnä kaikkialla viihdemuodosta riippumatta.
Ice
Viestit: 2680
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

17 Syys 2017, 16:14

Olihan tarina! No se, ettei Li Anderson tajua mistään mitään, ei tietty yllätä ketään vähänkään akan politikointia seurannutta. Hauskinta näissä jutuissa on aina se, että ne jotka kovimpaan huutavat sananvapauden puolesta, ovat teoissaan kaikkein eniten sitä vastaan. Hyväähän tässä on se, että osa äärimetallista pääsee vieläkin vaaralliseen kategoriaan, eikä ole sitä turvallista tauhkaa.

No kaiken pohjallahan on tämä hyvinvointiyhteiskunta, jossa nuo white trash ihmiset nostavat tukirahoja ja aikaa jää siten helposti kaikkeen tähän "vaikuttamiseen". Perustulo vaan kaikille, niin päästään tässä kaikki samaan asemaan :twisted:
Oss1
Viestit: 576
Liittynyt: 13 Loka 2007, 20:30
Viesti:

17 Syys 2017, 18:50

Suurin paljastus koko jutussa oli se, että valtavirran väki ei vieläkään ymmärrä, mistä metallissa on kyse. Se, että jotkin metallibändit ovat "äärioikeistolaisia" on ainoastaan osoitus täydellisestä itsesensuuriin puuttesta, ei metallipiirien poliittisesta luonteesta.
Ice
Viestit: 2680
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

17 Syys 2017, 20:21

Jännä juttu, että vihervassurit eivät ymmärrä, että taide on aina kuvastanut maailman nykytilaakin. Toki joka aikakaudella on tehty taidetta, joka on joutunut sensuuriin, joten ihmeellistä, että tukevat ilmaisunvapauden ja taiteen boikottia. No kaipa se on aina sama, että politiikassa ja uskonnossa vain oma totuus on oikea, eikä muita näkökantoja saa edes esittää.
Munamankeli
Viestit: 1159
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

18 Syys 2017, 15:32

Ice kirjoitti: Hyväähän tässä on se, että osa äärimetallista pääsee vieläkin vaaralliseen kategoriaan, eikä ole sitä turvallista tauhkaa.
Tämä. Edellinen kerta taisi olla, kun Korvolan porukat kiertelivät Tuskassa. Sinänsä hauskaa tuossa vuosikymmenen alun MOT-höpinässä oli se, että omivat Tuskassakin esiintyneen sellohevin ohjelmansa tunnusmusaksi. Vaan jospa se oli jonkinlainen saatanallinen viesti?

Tämä tuorein kohu hävettää näin turkulaisena, mutta Li Andersson ei voi mitään itselleen ja TS:n journalismi on aivan omaa luokkaansa. Ei niistä kannata välittää. Jopa Aurajoen rannoille mahtuu kaikenlaista koheltajaa ja omaan maailmankuvaansa lukkiutunutta säätäjää.
Sabbathman
Viestit: 4935
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

19 Syys 2017, 08:57

Gary Holt on myös samoilla linjoilla:
I think Ted Nugent is a total idiot. He’s also one of my favorite guitar players of all time and always will be. Anytime he says something stupid it’s never going to make me go throw away my copy of Double Live Gonzo… never. That’s not why I love Ted Nugent. I love his guitar playing. Nowadays, people were like, “Oh they were my favorite band and now I disagree with them. I don’t want to listen to that band anymore.” It’s a touchy subject nowadays, which really blows my mind that people are so sensitive.
Entropia
Viestit: 463
Liittynyt: 06 Helmi 2007, 20:17
Paikkakunta: Pääkaupunki
Viesti:

19 Syys 2017, 10:31

Luxi kirjoitti: p.s. Politiikka/aatteet yms. yhdistettynä suoraan itse pääasiaan eli musiikkin on parhaimmillaankin paskaa...
Tästä en oo kyllä ihan varma. RATM on hyvä esimerkki aiheesta, kantaa otetaan ja aatteet on esillä. Lisäks varsinki rässissä on aina ollu politiikka ja kannanotto framilla, johtuen ihan pelkästään musan juurista. Itselleni toimii ja omassakin musassa ei todellakaan pysytä neutraaleina.
MeisterAde
Viestit: 68
Liittynyt: 18 Syys 2016, 22:53

19 Syys 2017, 13:25

Siinä jos aatteet, uskonto ja politiikka siivotaan musiikista pois, jää jäljelle aika vähän sisältöä.

- Teiniangsti ja ahistaa
- Ollaan hevi metal ja voimallisinta ikinä
- Tykkään tytöstä / pojasta ja se ei / kyllä minusta
- Mörkökauhuhuimaailmanloppu
- jne

En lähtisi, jos tarkoitus on tarjoilla muutakin kuin pinnallista purkkaa.
Sabbathman
Viestit: 4935
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

19 Syys 2017, 15:53

Parasta olis kuitenkin että muusikot ilmaisis poliittiset kantansa musiikissa eikä muissa medioissa. Joku rässilegenda alkaa haastatteluissa laukomaan omia näkemyksiään politiikasta = just shut up and play
Sir Juzzi
Viestit: 1115
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

19 Syys 2017, 16:47

Jep, etenkin kun osa niistä on oikeasti aivan pihalla politiikasta. Jourgensen tosin on hauska tapaus.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1613
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

26 Syys 2017, 11:30

Hauskana anekdoottina mainittakoon, että Memoriam- ja ex-Bolt Thrower -laulaja Karl Willets on "strong antifa-supporter".
Vastaa Viestiin