Caught in the Between - Individual Horse Patterns 24.3.

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 Helmi 2017, 11:08

Metalliaan monipuolisesti, mutta death, thrash ja heavy –painotteisesti lähestyvä, suomalainen Caught in the Between julkaisee neljännen täyspitkänsä Individual Horse Patterns 24.3.2017.

Tuoreimmalla levyllä tullaan omaehtoisesti toimivalle yhtyeelle totutusti kuulemaan niin suorempia kuin myös luonteeltaan ”taiteellisempiakin” kappaleita. Kovia melodioita, riffejä ja sooloja olisi taas vaikka hevoisen syödä. Yhtye toimii DIY pohjalta, miksauksesta ja masteroinnista vastasi kuitenkin Niikka Lius. Levyn kansien maalaustaide puolestaan on Nita Virkin työtä. Levyä varten yhtye raakkasi tuoreista kappaleistaan 12 nauhoitusvaiheeseen ja näistä seuraavat 10 valittiin lopulta levykokonaisuuden muodostajiksi:

1. ESPIONAGE
2. FIST OF FURY
3. STAR CHILDREN
4. BETRAYAL
5. NAILS
6. MOTHER SUPERIOR
7. ERASER
8. THE GODS ABOVE US
9. CLOCKWORK ORANGE
10. THE HORSE BATTALION

Levyn julkaisun jälkeen yhtye aktivoituu myös taas keikkarintamalla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Keikkoja saa, etenkin kotimaan osalta, tarjota.

Ensimmäiset näytteet levyltä putkahtavat varmaan lähiviikkoina eetteriin. Koko levy tulee todennäköisesti ennakkoon kuunneltavaksi ja aika todennäköisesti tulee myös taas tehtyä jonkinmoiset kuvaukset joka biisistä, missä valottuu niiden musiikillia taustoja, lyriikoiden aiheita ja muuta tuollasta höpsöä. Itse kun tuollaisista aina tykännyt studiovideoita enemmän.

Ehkä vähän tiukennettu ruuvia, mutta kyllä pääosin yhä semmoisessa melodisessa keskitempo/seminopea-ympäristössä mennään.

Kansi (tai puolikas siitä, tämä kansimaalaus kun on 8-1 sivut vievä kokonaisuus


Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

15 Helmi 2017, 19:36

Levy olisi nyt ennakkotilattavissa:
https://www.levykauppax.fi/artist/caugh ... ns/#512525

Hinta X:n kautta ostaen ennakkotilauksissa vain 9,90€, julkaisun jälkeen hinta 11,90€. Keikoilla ja ylipäätään bändin jäsenten kautta suoraan myydään kympillä.

Keikkahiljaisuuskin tosiaan loppuu tämän julkaisun myötä ja ne napsahtelee jatkossa erikseen tuonne keikkapuolelle, jonne tässä vaiheessa lisätty varmat pääsiäisajan vedot Helsinki ja Tallinna:
http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=47912
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

20 Helmi 2017, 15:46

No niin, viimein olisi ensimmäistä näytekappaletta tarjolla, ohessa tällä levyllä pariin ekaan biisiin rässimpää puoltamme esille tuova Espionage:

[youtube]igSiXQ7RUhg[/youtube]
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

08 Maalis 2017, 06:46

Koko levy olisi nyt ennakkokuunneltavissa tuolla Kaaoszinessa:
http://kaaoszine.fi/vanhan-koulukunnan- ... isoitossa/

Siitä päivä siis kunnon hevoisenpotkulla käyntiin. Mukana on kohtuumittaiset yhden näkökulman sössötykset tukemassa, sisältäen biiseistä riippuen jotain fiiliksiä musiikillisesta ja sanoituksellisesta annista sekä tekoprosesseista. Koetin omasta vinkkelistäni katsoen olla ihan rehellinen noista erilaisista tuntemuksista, ettei mene tylsäksi hevosenkyrpäpystyssä-hehkutukseksi.

Reilun parin viikon päästä sitten julkaisipäivä. X:n kautta ensi tilassa levy kouraan alennetulla ennakkotilaushinnalla.

&

Lisättiin samalla bandcamppiin (jossa tämäkin luukutettavana) edeltävä The Asylum levy. Ehkä vanhempaakin tulee sinne myöhemmin. Tuo ja uusikin on paitsi kuunneltavissa niin myös flacceina ostettavissa, jos semmoinen on kerran tätä nykyaikaa. Ehkä minäkin saan saunan.

Alkujaankin pelkästään ilmaiseksi nettijulkaisuksi tehty Horselike/Godlike EP siellä toki yhä on myös ladattavissa. Siis jotain filuja. Filei.
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

15 Maalis 2017, 08:22

Hämmentävää kyllä, että kaikkien muiden aikatauluongelmien jälkeen fyysiset levyt saapuivat ennen julkaisupäivää ja keikkoja sekä ilman mitään muitakaan ongelmia :shock:

Eli jos tahtoopi X:n kautta tilaten saada tuolla halvemmalla ennakkomyyntihinnalla niin nyt olisi aika oiva hetki pistää vielä tämän viikon aikana tilaus tulille. Tuo Kaaoszinen kautta oleva ennakkokuuntelumahku koko levyyn on toki edelleen olemassa, jos ei halua ostaa hevoista säkissä.

Noin yleisesti ottaen tietty mieluiten myydään keikoilla ja tutuille muutenkin käteen, mutta laitettiin tosiaan silleen, että Levykauppa X:n kautta saa etenkin ennakkoon myös muut erittäin kohtuulliseen hintaan.
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

24 Maalis 2017, 07:55

Tosiaan nyt olisi toi varsinainen julkaisupäivä. Ekat keikat tuolloin pääsiäisenä, jolloin keskiviikkona Lepis eräänlaisena julkkarivetona sitten.

Kun nyt ei vielä mitään muita arvosteluja ole ollut ja vasta saatu ekat promot muutenkin postiin niin pakko mainita tämmönen vähän puskista tullut: En tiedä yhtään mikä tää ilmeisesti yhdysvaltalainen Toilet ov Hell on, mutta niiden erittäin vakuuttavaniminen tulevia kiinnostavia julkaisuja esiinnostava Toilettitiistai näytti tykkäävän ulosteesta ja nosti sen tämän katsauksensa vaikuttavimpien levyjen joukkoon: "yletön määrä hauskoja riffejä, leadeja sekä tylyjä voksuja".
http://www.toiletovhell.com/this-toilet-tuesday-32117/

Thrashin alle kyllä genrettivät, mitä itse en kokonaisuudesta tekisi, mutta so not.
Autumnal
Viestit: 546
Liittynyt: 24 Elo 2002, 02:00
Paikkakunta: Praha
Viesti:

10 Huhti 2017, 05:41

On kyllä hurja tasonnosto tältä bändiltä. Levyn eka puolikas ja Eraser on kovaa kamaa, hyvä draivi ja melodiat toimii. Osa biiseistä vähän vaisumpia omaan makuun sitten mutta ei nekään mitään huonoja todellakaan. Moni biisi on myös kuin livesoittoa varten tehty ja varmasti toimii keikoilla, esimerkkeinä ainaki Espionage, Fist of Fury ja Eraser.
Vastaa Viestiin