Kreator - Gods of violence

Raskaamman musiikin keskustelut
Leprosy
Viestit: 386
Liittynyt: 16 Joulu 2002, 11:33

05 Helmi 2017, 13:04

Imperiumi se ei vaan petä koskaan! :lol:

Toisaalta ei petä Kreatorkaan. Kokeilin nyt noita uusia musavideobiisejä kun niitä on niin ahkerasti somessa puffattu, ja molemmissa jaksoi ekaan kertsiin asti. Siis sama 2000-luvun Kreator-meininki jatkuu edelleen, eli biisin alku on ihan jees, säkeistökin ihan ok ja sitten kun kertsi alkaa lähestyä, toivoo vaan koko ajan että "ei, ei, ei, mitä vaan kohan ei niitä In Flames-poppimelodioita" ja mitäs muutakaan sieltä sitten pärähtääkään soimaan kun juurikin se. Ei vaan jaksa.

Keikalle varmaan siltikin menossa.


WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 966
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

05 Helmi 2017, 13:54

Jäin ilman lippua, mutta ei oikeastaan haittaa. Lopulta itse levy ei ole niin kova kuin ennakkonäytteet antoivat ymmärtää. Varsinkaan levyn loppupuolella ei oikein mikään erotu toisistaan, vaan biisit ovat yhtä mössöä, toisin kuin Pahtom Antichristilla, jolla jokaisella kappaleella on oma identiteetti. Hyvä levy melodioineen kaikkineen, muttei lopulta kovin ihmeellinen. Totalitarian Terror on toki yksi bändin parhaista kappaleista.
Sabbathman
Viestit: 4703
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

05 Helmi 2017, 21:44

Krenatöörit tekivät nyt todella kovan levyn!

Ensikuulemien perusteella pakko sanoa että kyllähän tämä taistelee kärkipaikasta bändin 2000-luvun levyjen joukossa ja menee myös helposti ainakin top 5 ryhmään bändin koko levyhistoriikissä.

Toimivia kertsejä, hienoja melodioita jotka jäävät mieleen, kuitenkin koko ajan armotonta pieksentää verissäpäin. Soundipakettikin on kovassa iskussa nyt, varsinkin rummuista lähtee tulta ja kovaa. Millen ääni...on se vaan niin mahtava tälläiseen melodiseen tappamiseen!
Spacecake
Viestit: 514
Liittynyt: 25 Joulu 2002, 12:16
Paikkakunta: Tku

06 Helmi 2017, 09:44

Kerran-pari pyöräytetty läpi, sen verran että keikalla ainakin pääsee jyvälle. Puolet biiseistä oli kerrasta toimivia, puolet sitä "Mille tehnyt tämän 10 kertaa aiemminkin" -osastoa. Tuskin tämä kovemmalla kuuntelullakaan pistää Violent Revolutionia tai Enemy of Godia paremmaksi, mutta eipä haittaa. Pääasia että näen bändin nyt ainakin kerran elämässäni ja livesetistä löytyy niitä helmiä kuitenkin.
Jussi
Viestit: 9393
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

06 Helmi 2017, 20:43

Nyt kun Kreator on onnistunut näin hyvin kahdella viimeisimmällä Jens Bogrenin myötävaikutuksella, tuumin että on mielenkiintoista nähdä sitten muutaman (tuskin taas viiden sentään) vuoden päästä, tekevätkö ensi kertaa kolmannen levyn saman tuottajan kanssa.

Aiemmin on aina vaihtunut max. 2 albumin välein; 80-luvulla Harris Johnsin kanssa, ysärin vaihteessa Randy Burnsin kera & saman vuosikymmenen loppupuolella Vincent Wojnon kanssa + Andy Sneap vuosituhannen alussa: kaksi levyä kullekin tuottajalle.
Heinrich von Totschlag
Viestit: 736
Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki

06 Helmi 2017, 21:50

Se on sitten Jens Bogren puikoissa ensi kerralla, kun tuntuu kovasti muotia nyt olevan?

Olen tässä joutunut uskontoni vastaisesti kuuntelmaan uutta kiekkoa Spotifysta, kun fyysinen kappale tulee isomman tilaussatsin kanssa vasta myöhemmin. Kyllä se kokonaisuus alkaa pikku hiljaa hahmottua, ihan kelpo levy kyseessä. Ei ole tarvinnut tällä vuosituhannella pettyä.

Allekirjoitan jossain näkemäni huomion, että rankahkoa säkeistöä seuraa useimmiten kitaramelodia ja yllättävänkin melodinen kertsi. Pari suorempaa huutobiisiä olisi tehnyt terää.

Mutta paljon hyvää tässä on. Steve Harris voi enää vain unelmoida tuollaisesta laukkakompista, jollainen Death Becomes My Lightissa on.
rauta-pete
Viestit: 65
Liittynyt: 30 Elo 2003, 17:09
Paikkakunta: Joensuu

11 Helmi 2017, 08:48

Pitkästä aikaa päätin ostaa Kreatoria, koska uutukaisen nimipiisi oli oikein mainio. Muutaman kuuntelukerran jälkeen tunnelmat ovat hyvin pitkälti nämä:
WildFire kirjoitti:Lopulta itse levy ei ole niin kova kuin ennakkonäytteet antoivat ymmärtää. Varsinkaan levyn loppupuolella ei oikein mikään erotu toisistaan, vaan biisit ovat yhtä mössöä, .... Hyvä levy melodioineen kaikkineen, muttei lopulta kovin ihmeellinen.
Ja Satan is real -piisi on kyllä melkoinen kakkakikkare. Sen kuuleminen ennakkonäytteenä aiheutti melkein ostopäätöksen pyörtämisen.
SilentMan
Viestit: 18
Liittynyt: 22 Huhti 2013, 18:24

11 Helmi 2017, 10:56

Useamman kuuntelukerran myötä olen alkanut skipata kaksi kappaletta, Satan Is Real ja Side By Side jäävät usein välistä. Muuten levy on täyttä rautaa ja etenkin Death Becomes My Light on hieno.

Eilinen keikka Circuksessa oli erittäin onnistunut. Väkeä piisasi, pitti pyöri ja meno lavalla oli verevää. Total Death ja Under the Guillotine olivat mukava lisä settiin, vaikka jälkimmäistä onkin tullut kuultua livenä aiemminkin. Sen asema omassa Kreator-fanituksessa on vain niin keskeisellä sijalla, että lämmittää joka kerta mieltä.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2848
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

11 Helmi 2017, 12:41

^
Nyt ei mene taas mielipiteet yx yhteen. Minusta Satan... on taas yksi parhaista. Voima-anthem joka erottuu edukseen ryminän ja piiskauksen keskeltä.

Mitä enemmän tätä albumia kuuntelee, niin sieltä on alkanut löytyä Outcast-viboja ja sehän passaa mulle. Ainakin -Fallen brother on vähintään Phobian pikkuserkku.
Jussi
Viestit: 9393
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

11 Helmi 2017, 16:29

SIR on yksi omia suosikkeja myös edelleen itse albumilta, mutta tykkäsin heti videon tultuakin tuosta meiningistä, joka tekee varmasti taatun livehitin jo nyt(?) :D lyriikatkin ajankohtaiset "Martyrs, you cannot kill us all!"

Cause For Conflictia kuuntelin viikolla pitkästä aikaa, vaikka se onkin yksi top-5 levyistään ollut siitä saakka kun sitä vain joskus vuosituhannen alussa kuulin. Aliarvostettu, mutta omaa sentään edes 71% arviokeskiarvon Metal archivesissa; sama kuin uusimmalla tällä hetkellä btw.
Michi
Viestit: 155
Liittynyt: 16 Heinä 2010, 16:44

11 Helmi 2017, 19:35

Kylläpäs oli :shock: mielettömän kova show Kreatorilla. Äijät on todella tiukassa livekunnossa.
kissfinland
Viestit: 47
Liittynyt: 02 Joulu 2002, 18:29
Paikkakunta: Hell-Sinki
Viesti:

11 Helmi 2017, 20:17

GOV on mielestäni oikein onnistunut Kreator levy. Levyn nimibiisi, World War Now, Satan is Real ja Fallen Brothers edustavan mielestäni levyn parhaimmistoa. Viimeksi mainittu menee omilla listoilla hyvinkin korkealle bändin koko tuotannossa.

Jens Borgen tuntuu tällä hetkellä olevan tuottajista SE nimi ja eikä siinä mitään kun homma toimii näin hienosti. Millen mukaan oli juurikin Jensin idea lisätä levylle noita sinfoonisia elementtejä ja ne tuovatkin levyn soundiin mukavaa vaihtelua edellisen parin, sinällään hyvien, mutta samalla hieman geneeristen PHANTOM ANTICHRISTin ja HORDES OF CHAOksen jälkeen. Oli muuten hauska huomata että uudelta Sepultura lätyltä löytyy noita prikulleen samoja elementtejä ja ihmekös tuo kun puikoissa on samainen Jens -heppu. (Levy samalla parasta Sepulturaa sitten "kultakauden" ja selkeästi paras Greenin aikainen julkaisu). Minusta GOV on heittämällä ns. "uuden aikakauden" paras levy. Levyllä on juuri sopivasti kaikuja ja elementtejä jo aiemmin esillä olleesta OUTCAST levystä, "Yli-Sirniön aikakaudelta", vanhoista klassikoista ja jopa paljon parjatulta ENDORAMAlta, joka kuuluu omiin suosikkeihini.

Eilinen keikka potki perseelle ja oli yksi parhaista mitä olen bändiltä nähnyt. Kaikki oli kohdillaan aina settilistaa myöden joka sisälsi juuri sopivassa uutta ja vanhaa parilla "yllärillä" maustettuna => Total Death !!!

Eilisen jälkeen oma Kreator TOP 5 albumilista voisi olla vaikka seuraavanlainen:

Coma of Souls
Cause For Conflict
Gods of Violence
Endorama
Violent Revolution

(Huomenna ehkä lista on taas erinäköinen?)

:twisted:
Nuclear Holocaust
Viestit: 2848
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

11 Helmi 2017, 23:30

^
Kiva et joku muukin diggailee ysäri-Kreatorista. Ei ehkä matskultaan tasaisinta ja laadukkainta, mutta kokeilevat elementit laajentavat Kreatorin ilmaisun toimivalla tavalla kokonaan uusiin sfääreihin.

Ennenkin maininnut, mut mun lemppari on -Terrible certainty. Siinä tulivat mukaan tarttuvat koukut ja monipuoliset sävellysratkaisut. Kreator nousi kokonaan uudelle tasolle tuolla levyllä ja käänsi kelkkansa legendaksi. Muita on vaikeampi arvottaa oikeaan järjestykseen. Extreme a. on kuitenkin kova.

Linja hieman pehmeni Comalla ja sitten alkoivat kokeillut, jonka päätöksen kaikki tiedämme.

Heitetään nyt vaikka tämmöinen:

1. Terrible certainty
2. Extreme aggression
3. Violent revolution
4. Enemy of god
5. Gods of violence

Joo, kyllä just hehkutin ysäri-Kreatoria, mut hienoista hetkistä huolimatta albumit kokonaisuutena eivät olleet niin vahvoja.

P.S Millen ääni on näköjään mennyt kokonaisuutena parempaan suuntaan. Oppinut ehkä säästelemään ääntään? Jossain vaiheessa etenkin livenä nuo voxut meni melko ikäväksi volinaksi, mut nyt tuntuis taas potkivan ja äänessä on riittävää leimallista karheutta. Joo nää kemut meni ohi, mut toivotaan et edes joskus vielä yhden kerran.

[youtube]AQ_Q_uEbUTs[/youtube]
Soundi
Viestit: 149
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 13:28

12 Helmi 2017, 18:14

Vanhemman liiton livemateriaalia Pakkahuoneelta:

http://www.soundi.fi/uutiset/vihan-lipp ... os-livena/
Archtur
Viestit: 90
Liittynyt: 24 Elo 2002, 13:17
Paikkakunta: Hell On Earth
Viesti:

12 Helmi 2017, 18:40

Soundi kirjoitti:Vanhemman liiton livemateriaalia Pakkahuoneelta:

http://www.soundi.fi/uutiset/vihan-lipp ... os-livena/
Kas kas yleisö jaettu kahteen osioon....
Nuclear Holocaust
Viestit: 2848
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 Helmi 2017, 18:57

^
No onpas harvinaisen vammainen idea tuo yleisön jakaminen. Ilmeisesti tarkoitus estää circlet ja wallit.

Mut täähän oli rässikeikka, eikä tanhuiltama. Niin mikä tässä nyt sitten oli järki?

Huvitti, kun Mille tuossa kuitenkin ulvoo circlepittiä. :P
Viimeksi muokannut Nuclear Holocaust, 12 Helmi 2017, 22:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
mikaw
Viestit: 137
Liittynyt: 31 Heinä 2004, 19:27
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 Helmi 2017, 19:15

Nosturissa oli ainakin aikoinaan Dying Fetuksen keikalla vähän sama juttu. Saattoi olla idis, että sitä olutta voi juoda lähempänä, mutta itsea lähinnä ärsytti tuollainen touhu. Nyt en muista onko siellä nykyään sama tilanne eli tuo siis oli vuodelta 2014.

Aitaukset ja karsinat on Suomessa muutenkin pääsääntöisesti täysin perseestä. Sama kyllä muuallakin, mutta niistä ei niin paljoa ole kokemusta.
SabaSaba
Viestit: 307
Liittynyt: 13 Syys 2007, 20:43
Paikkakunta: Tampere, Annala

13 Helmi 2017, 00:02

Nuclear Holocaust kirjoitti:^
No onpas harvinaisen vammainen idea tuo yleisön jakaminen. Ilmeisesti tarkoitus estää circlet ja wallit.

Mut täähän oli rässikeikka, eikä tanhuiltama. Niin mikä tässä nyt sitten oli järki?

Huvitti, kun Mille tuossa kuitenkin ulvoo circlepittiä. :P
Ihan hyvä salaliittoteoria, mutta ikävä kyllä takana on Suomen alkoholilainsäädäntö, joka vaatii ikärajattomalla keikalla aidatun anniskelualueen. Loppuumyydyllä Pakkiksella keikkapaikan puolittaminen on lähes ainoa tapa lisätä alkoholimyyntiä.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2848
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

13 Helmi 2017, 00:24

^
OK

Paikka ei ole tuttu, joten en tiennyt sen järjestelyistä. Mielenkiintoista, että se pitää tuolleen pilkkoa keskeltä kahtia. Toivottavasti tähän alkoholi-pelleilyyn tulee joskus joku järki.
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

13 Helmi 2017, 08:47

Viimeksi muokannut Metalliluola, 14 Helmi 2017, 15:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2848
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

13 Helmi 2017, 12:51

^
Toivottavasti tulevat pian uudestaan. Kesä on varmaankin buukattu isoille festareille, mut jos sit vaikka loka/marraskuun räntäsateessa.
:roll:

Infernon rapsassa ei ylisanoja säästelty, mutta hitto vieköön tuohan on täysin totta: Kreator määrää!

http://www.inferno.fi/live/sepultura-sa ... lsingissa/

Yhtye on aiemmin ehkä ollut aavistuksen aikalaistensa varjossa, mutta hurja nykykunto on raahannut sen vihdoinkin kaapin päälle.
sakis
Viestit: 170
Liittynyt: 02 Syys 2011, 23:08
Paikkakunta: Oulu

15 Helmi 2017, 16:54

Taisin löytää Kreatorin joskus Extreme Aggressionin aikoihin ja välillä on mennyt vuosia etten ole seurannut bändiä lainkaan.

Onhan tämä uusi Gods Of Violence hyvä albumi. Pidin muutaman päivän taukoa kuuntelussa ja kyllä vaan toimii edelleen. Army Of Storms on varmaan ainut väliinputojaja levyn biiseistä.

Kuuntelin noita vähemmälle huomiolle jääneitä 90-luvun sekä 00-luvun alun levyjä eikä ne innostaneet sen kummemmin. Kova suoritus tämä uusin, ei voi muuta sanoa. Rytmiryhmäkin on kovatasoinen, ihan kuin Death Angelissa nykyään. Ei ole valittamista kyllä kitaroissakaan.
Väinäkhamon
Viestit: 87
Liittynyt: 04 Marras 2003, 16:06
Paikkakunta: Ulan Bator

15 Helmi 2017, 19:30

Raportti ja paljon kuvia Tampereen keikalta Noisessa:

http://www.noise.fi/kreator-tarjosi-vii ... jalkimaun/
Mane
Viestit: 118
Liittynyt: 09 Elo 2007, 22:12

22 Helmi 2017, 15:27

On kyllä vahvan levyn ukot tehneet! Jotenkin olen muutenkin pitänyt aivan hemmetisti Endoraman jälkeisestä tuotannosta ja tämä kyllä sopii hienosti jonon jatkoksi. Alkuvuoden parhaita julkaisuja ehdottomasti!
Akiman
Viestit: 481
Liittynyt: 02 Touko 2003, 20:48
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

17 Maalis 2017, 10:16

Tammikuun Infernossa julkaistu massiivinen Kreator kansihaastattelu Millen ja Samin kanssa luettavissa kokonaisuudessaan nyt myös verkossa Lana Del Rey ja kauhuelokuva sivuraiteitaan myöten.

http://www.inferno.fi/en-halua-kreatori ... zza-52019/
Vastaa Viestiin