Dreamtale

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
blankfile
Viestit: 117
Liittynyt: 15 Joulu 2008, 13:44
Paikkakunta: Toholampi

16 Maalis 2011, 16:50

Silmääni ei osunut yhtään topiccia kyseisestä yhtyeestä, oishan siitä voinu jauhaa tuolla Powermetal osiossa, mutta ainaki meikän mielestä on kyse sen verran laadukkaasta yhtyeestä että vaatinee oman ketjunsa. Ja asiaan:

Elikkäs tässä muutama viikko sitten olin kuuntelemassa Dreamtalen uutta levyä Epsilonia, ja täytynee sanoa että on tulossa niin aimo annos huippuluokkaista powermetallia että genren fanit tulevat varmasti tykkäämään ko. levystä,

Aihe on auki, keskustelkaa vapaasti!


Jussi
Viestit: 10008
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

16 Maalis 2011, 20:56

Hyvä homma, että on kuulostanut hyvältä! Sitä & kesän paikalliskeikkaa odotellessa ei kyllä ole mitään lisättävää em. ketjun viimekuukauden viesteihin.
Jussi kirjoitti:
Seppänen kirjoitti:Keikalla kuullaan uudelta levyltä ainakin 4. biisiä, joista kahta on soitettu vasta näillä syksyn keikoilla. ..Viimeisiä kappaleita myydään myös kaikista kolmesta ekasta levystä (Beyond Reality, Ocean's Heart ja Difference) hintaan 10e - ne on myyty kaikki loppuun, eikä Spine aio painaa lisää.

Studioon mennään tammikuun alusta heti. Japanin julkaisupäivä on jo tiedossa, mutta se julkistetaan vasta kun saadaan Suomen kuvio selväksi. Toistaiseksi Suomessa ei ole julkaisijaa, eli levy on tulossa myyntiin vain Japanissa, Portugalissa ja Venäjällä.
Kuten tuolla keikkaosiossa tosiaan jo näin kuulimme, niin pitää tosiaan itse albumista toivoa että järki välähtäisi jossain päin ja saataisin meikäläinen (euroopan) Dreamtale-julkaisukin. Eiköhän näin kuitenkin tapahdu. Tai sitten noita kulkeutunee tännekin päin.

Noista uusista biiseistä perjantaina tuli kuultua jo aiemmilta tämänvuotisilta tuttu Strangers' Ode, mutta parhaiten jäi mieleen todella rivakka Where Eternal Jesters Reign. Reasons Revealed ja Angel Of Light ovat pari muuta julkaisematonta mutta keikoilla soitettua raitaa.
Jussi kirjoitti:
WildFire kirjoitti:
Imperiumi.net kirjoitti:DREAMTALE''s 5th studio album "Epsilon" has now been mixed and mastering will begin tomorrow. Work has proceeded very quickly, as the recordings were done in the beginning of January. The tracks sound fresh, the guitar & keyboard solos are fantastic and the whole package seems to be a well-rounded effort!, say the band on its home page.

The album will be released in Japan on April 20th and in Finland on May 11th.

Here's the list of tracks (the final order has not been confirmed yet): Firestorm / Each Time I Die / Where Eternal Jesters Reign / Strangers' Ode / Mortal Games / Angel Of Light / Reasons Revealed / Lady Of A Thousand Lakes / Fly Away / March To Glory.

The first single from the album will be released in late February or early March.

Finnish shows are being booked for May at the moment, so far there are five confirmed shows, but more are booked all the time.
Uuh, enpä tiennyt, että Dreamtalen uusi lätty on jo noin loppusuoralla. Mielenkiinnolla odotellaan, edellinen oli kova.
Johan tässä (ja meikäläisen julkaisun varmistumista, ettei käy Cardiantit) on tätä uutista huolestuneena pitkään odoteltukin, joten täällä ainakin yksi varma ostaja!
Noista kymmenestä kappaleesta minkään ei vain kestäne olla japsibonus, ainakin jos lukumäärää tuijotetaan?

Toivotaan myös parempaa tuotantoa kuin (ainoastaan sillä osa-alueella hiukan mättäneellä) Phoenixillä.
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 976
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

16 Maalis 2011, 21:32

Bändin kotisivuilla olevat lyhyet pätkät lupailevat ainakin taattua laatua. Vähempää en odota kuin yhtä vuoden parhaista kotimaisista levyistä, sen verran vahvaa jälkeä yhtyeen tuotanto on Differenceä lukuunottamatta. Eikä sekään huono ole, Ahola vain ei ihan parhaiten sopinu bändille, kuten ei levylle päätyneet sävellyksensäkään.
blankfile
Viestit: 117
Liittynyt: 15 Joulu 2008, 13:44
Paikkakunta: Toholampi

16 Maalis 2011, 21:52

WildFire kirjoitti:Bändin kotisivuilla olevat lyhyet pätkät lupailevat ainakin taattua laatua. Vähempää en odota kuin yhtä vuoden parhaista kotimaisista levyistä, sen verran vahvaa jälkeä yhtyeen tuotanto on Differenceä lukuunottamatta. Eikä sekään huono ole, Ahola vain ei ihan parhaiten sopinu bändille, kuten ei levylle päätyneet sävellyksensäkään.
Viimeisen lauseen pilkun jälkeen sanat sopisivat minunkin suuhun, Jarkon tekemät kappaleet ovat valitettavasti olleet Dreamtalen heikoimpia. Laulajana sopi tosi hyvin Taleen. Viiltolan äänestä en tykänny sitten pätkääkään, Oceans Heart oli levynä todella hyvä, toisella laulajalla ois ollu ihan täyttä timanttia.

Epsiloniin sen verran että vähän vaikea alkaa tässä kertailemaan mimmosia piisit oli, koska Mr. Keränen ja kumppanit olivat kuuntelu tilaisuuteen varanneet myös reilunlaisesti alkoholituotteita, niin näin Keski-Pohjanmaalaisena kuuntelusessio päätyi reilunlaiseen "tuhunutteluun". Mutta kuten edellisessä viestissä jo hehkutin, ja Wildfireä kompaten odotan myös yhtä kovimmista tämän vuoden levyistä!
Tonzuko

17 Maalis 2011, 23:00

Oh yeah! Dreamtale! Siinä on tosiaan yksi suomen parhaista bändeistä näin omasta mielestäni.
Nyt seurattuani bändiä jo useamman vuoden ajan voin todeta että tämän bändin meno ei hiivu missään vaiheessa. Uus levy tosiaan kuullostaa aika tykiltä näin sen myös kuulleena voin mainita. Ei voi muuta odottaa kuin vuoden kotimaista kärkilevyä. Levyjulkkarikeikkaa odotellessa!
Tonzuko

21 Maalis 2011, 10:57

Osuipas tuossa silmääni että on taas uusi sample heidän sivuillaan :D
Palantyre
Viestit: 441
Liittynyt: 04 Touko 2003, 17:21
Paikkakunta: Pori

22 Maalis 2011, 13:22

Kummaa, meikäläisen mielestä Difference taas on bändin kirkkaasti paras albumi. Helvetin hienoja takiaiskertsejä ja New Life on ihan sairaan hyvä keskitemporokkiralli.

Ei ole kyllä silti viimeiseen muutamaan vuoteen tullut paljoa ajatuksia bändille uhrattua, ehkä sitä vois taas kun kerran uus levykin on tulossa.
Jack the Jester
Viestit: 263
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

22 Maalis 2011, 13:54

Palantyre kirjoitti:Kummaa, meikäläisen mielestä Difference taas on bändin kirkkaasti paras albumi
Ei lainkaan kummaa, sillä minusta se on myös bändin aivan ylivoimaisesti paras albumi. Elin pahinta power-huumani niihin aikoihin kun Ocean´s Heartin ostin (tuolloin ostelin power-albumeja ylipäätään ihan työkseni) ihan randomilla kun olin debyytiltä pari biisiä kuullut, ja sellaisella "ihan ok" -tasolla diggailin. Ainoa tosiaan että Viiltolan lauluääni oli yksi karmeimmista koskaan kuulemistani, ja on sitä yhä tänäkin päivänä, mutta kyllä se nyt nippa nappa siedettävyyden rajoissa vielä oli. Kappaleiden taso vain heitteli todella paljon..

Difference iskikin sitten aivan eri tavalla: pelkästään Wings Of Icaros ja World´s Child ovat vielä tänäkin päivänä aivan esimerkillisen hienoja power-veisuja.. ja sama koskee Palantyren mainitsemaa New Lifea omassa genressään. Puhumattakaan levyllä olevasta, bändin historian parhaasta kappaleesta Lucid Times

Phoenix on sitten luku sinänsä bändin diskografiassa, levy on todella (korostan: todella) huono

Enpä usko että jaksan korvaani lotkauttaa tulevan levyn suuntaan, samplet käynen kuuntelemassa jahka töistä pääsen kotikoneelle.. mutta olen vain jo monta vuotta ollut niin kurkkuani myöten täynnä poweria, että en kaipaa sitä elämääni enää yhtään lisää
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 976
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

22 Maalis 2011, 14:01

Jack the Jester kirjoitti:mutta olen vain jo monta vuotta ollut niin kurkkuani myöten täynnä poweria, että en kaipaa sitä elämääni enää yhtään lisää
Turhaanpa sitten aikaasi noihin sampleihin hukkaat. Ei tuosta paljoa powerimmaksi enää pääse. :D
Palantyre
Viestit: 441
Liittynyt: 04 Touko 2003, 17:21
Paikkakunta: Pori

22 Maalis 2011, 14:02

Meikän ylivoimaisesti surimmat power-vuodet oli kanssa tuolla teini-iän puolella, mutta tässä sanotaanko parin viime vuoden aikana se sisäinen power-teini on alkanut nostelemaan päätään taas. Liekö joku keski-iän kriisi iskemässä näin kolmeakymppiä lähestyessä, mutta kummasti on taas alkanut innostumaan jostain Pathfinderista ja Galderiasta yms. :)

Että sikäli just vois kyllä pitää tutkassa tämän albumin ja tsekata sen kunhan ilmestyy.

EDIT: Ainiin se samplet. Kuuntelin just läpi ja perkeles, komeeta on setti. Hienoa huomata että mukana on edelleen tuo diskojumputuskomppi yhdessä biisissä, on niin ihanan hauskan juustoista että väkisinkin hymyilyttää.
Spunkmeyer
Viestit: 1463
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

22 Maalis 2011, 20:09

Mulla on tähän mennessä joka toinen Dreamtale kolahtanut. Nyt ollaan sitten taas parittoman levyn parissa, eli hyvää on lupa odottaa :) Lucid Times on todellakin bändin ellei paras niin sitten toiseksi paras biisi, nimittäin Where the Rainbow Ends, joka ilmeisesti on keikoillakin aikamoinen suosikkibiisi, on kertosäkeeltään puhdasta kultaa. Ja itse asiassa muutenkin.
blankfile
Viestit: 117
Liittynyt: 15 Joulu 2008, 13:44
Paikkakunta: Toholampi

23 Maalis 2011, 10:48

Jotenki tulee puun takaa tää että osa jotka bändistä diggaa, eivät arvosta Phoenixia korkealle, mutta jokaisen korva on erilainen. Itselläni oli Differencen jälkeen koko ajan kutina että Dreamtalekin tekee sen mitä powerbändit parhaiden osaa, eli unohtaa juurensa ja alkavat kikkailemaan. Onnekseni näin ei käynyt, vaan sieltä tuli parasta Dreamtalea sitten esikoislevyn. Itselleni Phoenixilta ei töki muuta kuin Paypack, mutta sekin sellaisen muutaman vuoden kuuntelun jälkeen menee hyvin, ja toimii livenä todella hyvin.

Ilmeisesti uusin "radio-sinkku" Firestorm on toimitettu ainaki Radio Rockille, itsestäni ois makea kuulla se kans ilman sitä 3.58 promillea, joten eiköhän laiteta toivoen niin saatais vähän maistiaisia koko pitkästä piisistä tulevalta levyltä?
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 976
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

23 Maalis 2011, 11:40

Jussi kirjoitti:Toivotaan myös parempaa tuotantoa kuin (ainoastaan sillä osa-alueella hiukan mättäneellä) Phoenixillä.
Wanhaa kirjoitusta kommentoin, mutta tänään kiinnitin ekaa kertaa huomiota noita näytteitä kuunnellessa, että soundit on näemmä saatu uutukaiselle kuntoon. Ovat tosiaan hieman kökköiset Phoenixilla, mutta eivät sentään onnistu hienoa levyä pilaamaan.
F_Lame
Viestit: 67
Liittynyt: 01 Tammi 2003, 23:51
Paikkakunta: Tampere

30 Maalis 2011, 14:37

Firestorm, eli ensimmäinen sinkku, on nyt lisätty myspaceen. Paskaahan toi myspacen laatu on, mutta ei anneta sen häiritä ;)

http://www.myspace.com/dreamtaleband
anselmo
Viestit: 665
Liittynyt: 13 Heinä 2006, 15:43
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

30 Maalis 2011, 15:10

Spunkmeyer kirjoitti: nimittäin Where the Rainbow Ends, joka ilmeisesti on keikoillakin aikamoinen suosikkibiisi, on kertosäkeeltään puhdasta kultaa. Ja itse asiassa muutenkin.
Tulikin kuunneltua ko. biisi pitkästä aikaa. Tarttuva tsipale, mutta itse pidän Hardwaren versiota vielä kovempana. Tuo Hardware on siis Keräsen Dreamtalea edeltänyt bändi. En löytänyt mainintaa Metal Archivesista, enkä demon biisejä youtubesta tai blogspoteista. Mulla ei itselläni ole tuota demoa, mutta muistaisin että lähes paikallisesta kirjastosta se löytyy. Täytyykin lainata ja uploadata johonkin, niin pääsee muutkin ihmetteleen. Ainakin intro ja säkeiden sovitukset eros muistaakseni melko radikaalisti tuosta debyytin levyversiosta.
Sacrilegium

30 Maalis 2011, 15:23

WildFire kirjoitti:Bändin kotisivuilla olevat lyhyet pätkät lupailevat ainakin taattua laatua. Vähempää en odota kuin yhtä vuoden parhaista kotimaisista levyistä, sen verran vahvaa jälkeä yhtyeen tuotanto on Differenceä lukuunottamatta. Eikä sekään huono ole, Ahola vain ei ihan parhaiten sopinu bändille, kuten ei levylle päätyneet sävellyksensäkään.
Minusta Difference on törkeän hyvä levy ja Aholan ääni toimii hienosti. Odotan silti uutta levyä innolla, sillä tähän asti ilmestyneet ovat kaikki vähintään hyviä.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2859
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

30 Maalis 2011, 18:28

:clap: Wau, tältähän sen Power Metallin tuleekin kuulostaa.

Pitääkö Seppäselle pikku hiljaa alkaa sovittelemaan Suomen aliarvostetuimman kiljukaulan viittaa :?:
Spunkmeyer
Viestit: 1463
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

31 Maalis 2011, 00:11

anselmo kirjoitti:Täytyykin lainata ja uploadata johonkin, niin pääsee muutkin ihmetteleen.
Props and rispekts!
ts
Imperiumi Assistant
Viestit: 1709
Liittynyt: 22 Elo 2002, 22:12
Paikkakunta: VANTAA!
Viesti:

31 Maalis 2011, 00:15

anselmo kirjoitti:
Spunkmeyer kirjoitti: nimittäin Where the Rainbow Ends, joka ilmeisesti on keikoillakin aikamoinen suosikkibiisi, on kertosäkeeltään puhdasta kultaa. Ja itse asiassa muutenkin.
Tulikin kuunneltua ko. biisi pitkästä aikaa. Tarttuva tsipale, mutta itse pidän Hardwaren versiota vielä kovempana. Tuo Hardware on siis Keräsen Dreamtalea edeltänyt bändi.
anselmo kirjoitti:Ainakin intro ja säkeiden sovitukset eros muistaakseni melko radikaalisti tuosta debyytin levyversiosta.
Mites tuo vertautuu Refuge from Reality demon version kanssa?
anselmo
Viestit: 665
Liittynyt: 13 Heinä 2006, 15:43
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

31 Maalis 2011, 11:22

ts kirjoitti:
anselmo kirjoitti:
Spunkmeyer kirjoitti: nimittäin Where the Rainbow Ends, joka ilmeisesti on keikoillakin aikamoinen suosikkibiisi, on kertosäkeeltään puhdasta kultaa. Ja itse asiassa muutenkin.
Tulikin kuunneltua ko. biisi pitkästä aikaa. Tarttuva tsipale, mutta itse pidän Hardwaren versiota vielä kovempana. Tuo Hardware on siis Keräsen Dreamtalea edeltänyt bändi.
anselmo kirjoitti:Ainakin intro ja säkeiden sovitukset eros muistaakseni melko radikaalisti tuosta debyytin levyversiosta.
Mites tuo vertautuu Refuge from Reality demon version kanssa?
Enpäs valitettavasti osaa sanoa tähän mitään; mä en ole kuullut tuota Dreamtalen demoa. Laulaakos Keränen itse tuolla demolla? Nyt täytyy ruveta haeskeleen blogspoteista yms. tuota Dreamtalen demoa. Varmaan muuten hetki menee ennenkun pääsen lähikunnan kirjastoon tuon Hardwaren demon lainauspuuhiin...
Sacrilegium

31 Maalis 2011, 13:16

Täytyy hommata tuo uusi tekele. Sen verran hyvältä kuulostaa :drool:
Restoni
Viestit: 150
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 15:28

31 Maalis 2011, 14:56

Saunan aikaan ilmeisesti järjestetään taas NKM metalfest, kerta bändillä on siellä 11.6 keikka. Kyllähän Judas Priestin jälkeen vielä huippuluokan poweria jaksaa. Viime vuonnahan Dreamtalen keikka oli viikonlopun paras, no Kiss tietenkin poislukien. Se loppuillan oma humalatila ei tietenkään vaikuttanut keikan kovuuteen, no sir!

Tietääköhän kukaan milloin tuo NKM ilmoittelee virallisesti toisesta tulemisestaan ja esiintyjistään, oli nimittäin erittäin hyvät Sauna jatkot viime vuonna.
Jussi
Viestit: 10008
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

31 Maalis 2011, 22:42

^ toinen kehuja (riehuja..) ilmoittautuu! Mie olin tosin jo Insanian aikaan niin mehuissani (kaljoissa..) että!
anselmo kirjoitti:Enpäs valitettavasti osaa sanoa tähän mitään; mä en ole kuullut tuota Dreamtalen demoa. Laulaakos Keränen itse tuolla demolla? Nyt täytyy ruveta haeskeleen blogspoteista yms. tuota Dreamtalen demoa. Varmaan muuten hetki menee ennenkun pääsen lähikunnan kirjastoon tuon Hardwaren demon lainauspuuhiin...
Laulaahan se; jos tuon lupaat upata (& heität vaikka privana meiliosoitteen) niin mie lähetän sulle ko. 2001 demon vaikka biisi kerrallaan, vain 4 raitaa niin gmailiin mahtuu! :D
Miltähän vuodelta tuo Hardware on, kun koneelta löytyy myös Dreamtalena julkaistu Shadow Of The Frozen Sun -demo all the way from 1999.
Khansen
Imperiumi Assistant
Viestit: 213
Liittynyt: 23 Elo 2002, 16:06
Paikkakunta: Milloin missäkin
Viesti:

31 Maalis 2011, 23:04

Jussi kirjoitti:^ toinen kehuja (riehuja..) ilmoittautuu! Mie olin tosin jo Insanian aikaan niin mehuissani (kaljoissa..) että!
anselmo kirjoitti:Enpäs valitettavasti osaa sanoa tähän mitään; mä en ole kuullut tuota Dreamtalen demoa. Laulaakos Keränen itse tuolla demolla? Nyt täytyy ruveta haeskeleen blogspoteista yms. tuota Dreamtalen demoa. Varmaan muuten hetki menee ennenkun pääsen lähikunnan kirjastoon tuon Hardwaren demon lainauspuuhiin...
Laulaahan se; jos tuon lupaat upata (& heität vaikka privana meiliosoitteen) niin mie lähetän sulle ko. 2001 demon vaikka biisi kerrallaan, vain 4 raitaa niin gmailiin mahtuu! :D
Miltähän vuodelta tuo Hardware on, kun koneelta löytyy myös Dreamtalena julkaistu Shadow Of The Frozen Sun -demo all the way from 1999.
Hardware on muistaakseni vuodelta 1997, jos en nyt ihan väärin muista. Shadow of the Frozen Sun tuli siinä '99 vuoden alkupuolella. Itse taisin tulla mukaan kuvioihin joskus loka-marraskuussa 1999. Mietin tossa just, että onkohan kellään (edes Keräsellä) sitä versiota Refuge From Reality biisistä, millä mä en soita (olin poissa bändistä kevään 2000, tulin taas mukaan 2000 kesällä)?

Muinaishistoriaa :D

Kumpi versio Frozen Sunista sulla on Jussi? Alkuperäinen, vai se mikä tehtiin DiskHeavenille "uusintapainoksena"?
Jussi
Viestit: 10008
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

31 Maalis 2011, 23:10

Khansen kirjoitti:Kumpi versio Frozen Sunista sulla on Jussi? Alkuperäinen, vai se mikä tehtiin DiskHeavenille "uusintapainoksena"?
Hox, koneella, eli en tiedä ilman fyys. kappaletta eroavaisuuksista. Biisilista on kuusinumeroinen: Winds Of Change / Secret Wish / Time Of Fatherhood / Wasteland Of The Forgotten / Now It's Time / Shadow Of The Frozen Sun

edit: Fallen Star soi em. RFR-demolta ja perkeles että näihin neljään kyllä läntättiin 3 debyytin 4 parhaasta biisistä! Eli tämän lisäksi Heart's Desire & WTRE; Time Of Fatherhood on lisäksi ollut ekan levyn suosikkeja mulle aina sen ilmestymisestä asti, melkoinen koukku keksitty kertsiin ja muutoinkin mainiota melodiaa täynnä. Nopeneeko tämä Where The Rainbow Ends -versio muuten tarkoituksella ennen 2 min kohtaa? Tuntuu että lähtee "kiilaamaan".
Vastaa Viestiin