Sonata Arctica

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Malevolent
Viestit: 637
Liittynyt: 21 Joulu 2005, 11:10
Paikkakunta: ChurchMoor

15 Heinä 2009, 09:04

Shane Diesel kirjoitti:Maailman ylivoimaisesti paras orkesteri
Äläpä nyt liioittele.
Shane Diesel kirjoitti:Kakon mukaan uusi levy on sekoitus uutta ja vanhaa Sonataa
Sattumalta vanha tuotanto ollut kuuntelussa nyt alkuviikosta. Myönnettävä on, että kolme ekaa toimii minulle hyvin, vaikka jokaiselle levylle mahtuu niitä hutejakin. RD:llä ote alkoi jo hieman hiipua, ja Unia oli tauon jälkeen kuunneltuna jo melkoista sekoilua. Siksi en jaksa uudelta levyltä odottaa paljoakaan etukäteen. Täytyy kuunnella radiosta, MaiSpeissistäym. muutamat biisit ennenkuin uskaltaa antaa mitään arviota.


Samael

15 Heinä 2009, 09:12

Tätä odotetaan! Vähän ristiriitaisia uutisia ollut, että minkälaista settiä on tulossa. Toivon kyllä, että mentäisin Unia levystä vähän johonkin suuntaan.
NeonBlack

15 Heinä 2009, 12:35

Ihmeitä saa tapahtua, jos meinaa tämän kanssa samalle viivalle:
http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=2&t=32767
Suffeli

15 Heinä 2009, 14:13

No itsehän olen aloittajan kanssa 100%:sti samaa mieltä, maailman paras bändihän se. Topickia en vaivautunut aloittamaan, olen pomppinut tasajalkaa erään tietyn bändin foorumilla :D

Odotan levyä kuin kuuta nousevaa ja odotukset on tooodella korkealla. Ei haittaa edes se, että Unia on mielestäni ison pallon paras levy ja sen hakkaaminen on todennäköisesti ylivoimainen tehtävä. Mutta koska Sonatasta kyse, voin joutua jopa yllättymään. Ja onhan esim. Silence sekä muu aiempi tuotanto todella loistavaa kamaa, joten sekoitus ei saa kyyneleitäni valumaan.

Levyn kansitaide aivan loistava ja levyn nimi ja biisilista herättävät mielenkiinnon. Ja maistiaisiakin toivottavasti kohtapuoliin luvassa. Ja Johanna Kurkela levyllä vierailemassa, mielenkiintoista. Ja orkestraaliversio CD2:lla.

Voi ei, mä kuolen jännitykseen :burn: Paitsi ei tarvi enää odottaa kuin 2kk 3pv.

Ai ja NeonBlack, CO voi olla ihan jees, mutta ei näistä nyt sentään samana päivänä voi edes puhua :shock:
NeonBlack

15 Heinä 2009, 14:37

Suffeli kirjoitti:Ai ja NeonBlack, CO voi olla ihan jees, mutta ei näistä nyt sentään samana päivänä voi edes puhua :shock:
Kyllä voi, believe me. Sen sortin pommi on Ecliptican ystäville kohta tarjolla. Ainiin, mutta sullehan kolisee Unet kovimmin...
tommidt

15 Heinä 2009, 15:30

Ihan mielenkiinnolla Sonatan uutta odottelen... Varsinkin, kun tuo edellinen oli suurimpia musiikillisia pettymyksiä itselleni koko SA:n uran aikana. Enpä ole juurikaan pystynyt tuota Uniaa kuuntelemaan kovinkaan montaa kertaa.

CO tulee varmasti toimimaan ja tällä hetkellä SERENITY - Fallen Sanctuary potkii kepeksille ja lujaa!
JSM
Viestit: 657
Liittynyt: 11 Elo 2003, 13:58
Paikkakunta: Desolate woods

15 Heinä 2009, 15:45

NeonBlack kirjoitti:
Suffeli kirjoitti:Ai ja NeonBlack, CO voi olla ihan jees, mutta ei näistä nyt sentään samana päivänä voi edes puhua :shock:
Kyllä voi, believe me. Sen sortin pommi on Ecliptican ystäville kohta tarjolla. Ainiin, mutta sullehan kolisee Unet kovimmin...
Niin voi, mutta Suffelilla on niin paksut Sonatalasit päässä, että ei se juuri muuta näekään. Mutta ei se toki väärin ole.

Itsekin odotan levyä mielenkiinnolla ja vaikka Sonata ei olekaan mikään maapallon paras yhtye, niin se on suomalaisen melodisen metallin kentän parhaimmassa päässä ehdottomasti. Yhtyehän jakaa todella paljon mielipiteitä ihan metallin kuuntelijoidenkin keskuudessa. Mutta jos tämä tuleva levy yhdistää Unian, Silencen ja ehkä Reckoning Nightinkin toisiinsa, niin todella hyvä albumi on mitä todennäköisimmin luvassa. Unia on todella hyvä levy, mutta hieman epä-Sonatamainen paikoin. Silence on edelleen yhtyeen paras ja The Days of Grays on toivottavasti hieman viime levyä nopeampi ja Sonatamaisempi. Toki tempojenkin saralla on hyvä säilyttää vaihtelua ettei kokonaisuus ala kuulostaa monotoniselta.

On varmaan osa Imperiumiinkin kirjoittavista jo levyn kuullut joten kommentteja odottaen.
Acemaster
Viestit: 545
Liittynyt: 07 Tammi 2008, 21:07
Paikkakunta: Tamperkele taas!!

15 Heinä 2009, 16:38

tommidt kirjoitti: CO tulee varmasti toimimaan ja tällä hetkellä SERENITY - Fallen Sanctuary potkii kepeksille ja lujaa!
Komppaan. CO ennakkotilauksessa ja jokikisen Sonata-fanin tulisi katsastaa Serenity, etenkin tämä heidän viimevuotinen levynsä. On loistavaa settiä, ainakin Unian voittaa mennen tullen, ja kiilaisipa yleisesti ottaenkin varsin korkealle Sonatan discografiassa. :) Helposti verrattavat kun ovat niin samanlaisia bändit tyyleiltään.

Sonatan uusinta en osta, ellei sitten striimattava tavara tule oikein urakalla vakuuttamaan, mitä epäilen. Nämä ennakkoluulot tai -odotuksethan kai pääasiassa päättävät, pitääkö kuuntelija lopulta albumista vai ei. Niille vaan kun ei voi mitään :D
Shadowplay
Viestit: 761
Liittynyt: 24 Elo 2002, 08:55

15 Heinä 2009, 16:51

Shane Diesel kirjoitti:Maailman ylivoimaisesti paras orkesteri julkaisee kohta kuudennen albuminsa ja se toki ansaitsee oman ketjun.
Ehkei nyt kuitenkaan se paras :)
TheFourthHorseman
Viestit: 643
Liittynyt: 04 Tammi 2003, 14:11
Paikkakunta: Turku

15 Heinä 2009, 17:30

The Days of Gays, höhö. Eikö tämä oikeasti tullut kelläkään muulla mieleen?
Jack the Jester
Viestit: 251
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

15 Heinä 2009, 17:47

Astranaar kirjoitti:
Shane Diesel kirjoitti:Maailman ylivoimaisesti paras orkesteri julkaisee kohta kuudennen albuminsa ja se toki ansaitsee oman ketjun.
Ehkei nyt kuitenkaan se paras :)
Se riippuu perspektiivistä.. jos tarkastellaan pelkkää 2000-lukua, niin siinä tapauksessa Sonata saa minultakin "maailman ylivoimaisesti paras orkesteri" -tittelin..

Vuosi 2009 on ollut aivan huikea levyvuosi jo tähänkin asti, ja syksyä kohti vauhti senkuin kiihtyy.. =) allekirjoittaneen tämän hetkinen vuoden parhaiden levyjen kärkikolmikko on, järjestyksessä:

1) Free Spirit - Pale Sister of Light
2) Dark Moor - Autumnal
3) Deathlike Silence - Saturday Night Evil

nuo kaikki ovat sellaisia vähintään 9+ kouluarvosanan minulta saavia levyjä.. mutta silti parin kuukauden sisällä menee pahimmillaan koko kolmikko uusiksi (no okei, Free Spirit ei tuolta kyllä putoa) kun tulossa ovat Viikatteen uusi levy, paljon hehkutettu ja sitäkin enemmän odotettu Cain´s Offering ja tämä SA:n rieska..

The Days of Grays tulee siis tosiaan kuulemma olemaan sekoitus uutta ja vanhaa Sonataa.. vanhalla tarkoitetaan siis Silencen aikaista. Tämän lisäksi levyn pitäisi olla aiempaa aggressiivisempi, ja tämä kuuluu etenkin kitarariffeissä.. ihan tässä volttia heittäen vanhan koulukunnan fani odottaa. Levystä on tihkunut nettiinkin harvinaisen vähän ennakkotietoa mitä on tulossa, mutta oikeastaan hyvä niin.. onpahan sitten tyhjä pöytä alkaa kuunnella. Jos nyt jotain niille joita kiinnostaa, niin jonkin tiedon (SA:n omalla foorumilla olleen) mukaan levyn ensimmäinen "oikea" kappale, 8-minuuttinen Deathaura on tyylillisesti lähellä uutta Nightwishia.. eli olen ainakin itseni antanut ymmärtää että Sonatakin on muodin mukaisesti liikkunut sinfonisten elementtien suuntaan.. yhtä kaikki, näiden vähäistenkin tietojen valossa odotukset ovat aivan huikean kovat. Yritän hillitä itseäni niin paljon kuin mahdollista, mutta vaikeaa on.. :wink:
Suffeli

15 Heinä 2009, 17:52

JSM kirjoitti:
NeonBlack kirjoitti:
Suffeli kirjoitti:Ai ja NeonBlack, CO voi olla ihan jees, mutta ei näistä nyt sentään samana päivänä voi edes puhua :shock:
Kyllä voi, believe me. Sen sortin pommi on Ecliptican ystäville kohta tarjolla. Ainiin, mutta sullehan kolisee Unet kovimmin...
Niin voi, mutta Suffelilla on niin paksut Sonatalasit päässä, että ei se juuri muuta näekään. Mutta ei se toki väärin ole.On varmaan osa Imperiumiinkin kirjoittavista jo levyn kuullut joten kommentteja odottaen.
No ei mulla sen paksummat Sonata-lasit päässä ole kuin muilla jonkun muun bändin suhteen. Sitä paitsi satun diggaamaan aika monesta bändistä, toisista enemmän, toisista vähemmän. Sallinette Sonatan olevan mulle se ykkönen :roll:

Ja nyt menee kyllä OT:ksi, mutta CO uppoaa varmasti tosiaan lujaa varhaisen Sonatan ystäville. Mutta kun itsellä Sonatan lempparilevyt ovat sieltä uusimmasta vanhimpaan, niin itselleni ei pahemmin kolahda. Silencelta tosin löytyy kolme Sonatan parhaimmistoon kuuluvaa biisiä, vaikkei levynä ihan suosikikseni nousekaan. Mutta en suinkaan bändiä ole tarkoittanut arvostella mitenkään, varmasti ihan kuunneltavaa kamaa.

Serenity on myös jonkin verran tuttu, mutta ei myöskään nouse SOnatan tasolle. Kuulostaa ajoittain jopa liikaa Sonatalta jopa laulajan ääntä myöten. Ja taidan olla siinä mielessä outo, etten halua kuunnella keskenään samankaltaisia bändejä, vaan ainakin edes hieman erilaisia.

Joo, ja itsekin haluaisin kuulla mielipiteitä levystä, jos joku sen kuullut. Vai lieneekö kuinka salaista tietoa...ne mielipiteetkin...
Jack the Jester
Viestit: 251
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

15 Heinä 2009, 17:53

TheFourthHorseman kirjoitti:The Days of Gays, höhö. Eikö tämä oikeasti tullut kelläkään muulla mieleen?
No höhö!! :wall: Kaverihan siinä määritteli juuri käsitteen "puujalkavitsi" kokonaan uudelleen..
Bullroarer
Viestit: 82
Liittynyt: 05 Heinä 2007, 01:39
Paikkakunta: Pori

15 Heinä 2009, 19:00

Jeps. Vuoden ylivoimaisesti odotetuin levy kyseessä, etenkin kun Wintersunin Time ei ilmesty vieläkään. Luottamus bändiin on vahva, sillä Sonata ei ole pettänyt koskaan. Kaikki levyt toimii loistavasti, ja viimeisin levy Unia on bändin paras. Sonatan parhaita puolia on yllätyksellisyys ja uusiutumiskyky. Yksikään levy ei ole tähän mennessä kuulostanut edeltäjältään. Ja mitä näistä tiedon murusista voi päätellä, niin The Days of Grays ei tule rikkomaan tuota perinnettä. Elias Viljasen panos levyyn on myös todella mielenkiintoista kuulla. Lisäksi Johanna Kurkela on loisto valinta naislauluihin, sillä neidon ääni on maailman kauneimpia.

Ja tuo "ylivoimaisesti maailman paras orkesteri" -väite ei todellakaan pidä paikkaansa. Sonata on "maailman parhaat bändit" -listalla vasta sijalla kaksi, Wintersunin hallitessa ykkössijaa. :wink:
Suffeli

15 Heinä 2009, 20:39

Jaahas, yleensä en sinkkuja ostele, mutta välillä täytyy varmaan poiketa polulta

http://www.nuclearblast.de/showShopProd ... mer=162851
Jussi
Viestit: 9395
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

15 Heinä 2009, 21:15

^ Ai miksi, jotain erikoista mukana? Näemmä sinkkubiisin editti & orkestraaliversiota = tuuurhaa.
Malevolent kirjoitti:Myönnettävä on, että kolme ekaa toimii minulle hyvin, vaikka jokaiselle levylle mahtuu niitä hutejakin. RD:llä ote alkoi jo hieman hiipua, ja Unia oli tauon jälkeen kuunneltuna jo melkoista sekoilua.
Mie taas vasta päätin, että Reckoning Night on paras levynsä. Top 3:essa seuraten Winterheart's Guild & Silence perässä.

Kunhan Unia:n liiat rönsyilyt saadaan karsittua ja vähän terävämmäksi taas biisejä, niin tässähän on saumat ties mihin.
anzi
Viestit: 53
Liittynyt: 15 Marras 2006, 01:02

20 Heinä 2009, 10:23

"The Days of Gays".

"The Last Amazing Gays."

:|
Jussi
Viestit: 9395
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

20 Heinä 2009, 11:46

Hyviä ja mielenkiintoisia nimiä noilla on vaihteeksi, kuten Flag In The Ground & As If The World Wasn't Ending.

Hmm, samaten nimestä ja jotenkin muutenkin en olisi arvannut että The Last Amazing Grays olisi "vanhan tuotannon tyylinen" ja "Paid In Full:mainen" kuten tuo Terorizerin kirjoittaja yllä toteaa.

Mukavaa nähdä että vauhtiakin pitäisi mahtiponsittelun ohella olla luvassa, vaikkei se mikään itseisarvo SA:lla onneksi olekaan. Esimerkiksi 8th Commandment on aina ollut silkkaa paskaa.
Viiksi-Vallu
Viestit: 167
Liittynyt: 16 Tammi 2004, 22:05
Paikkakunta: Oulu

21 Heinä 2009, 08:01

Jussi kirjoitti:Mukavaa nähdä että vauhtiakin pitäisi mahtiponsittelun ohella olla luvassa, vaikkei se mikään itseisarvo SA:lla onneksi olekaan. Esimerkiksi 8th Commandment on aina ollut silkkaa paskaa.
Hyi Jussi, ettet häpeä. Tuo biisihän on ihan parhautta, hys hys.
Ben_D
Viestit: 96
Liittynyt: 08 Kesä 2004, 07:45
Paikkakunta: Espoo

21 Heinä 2009, 09:51

Mä en yhtään ihmettele, että ketjun aloittaja kävi haukkumassa Sacrficen toisaalla pystyyn kun nimeää Sonata Arctican maailman parhaaksi bändiksi :roll:

Aika kamalaa on tämä kaikessa muodossaan.
Volnah
Viestit: 90
Liittynyt: 14 Maalis 2006, 20:22
Paikkakunta: Vantaa

21 Heinä 2009, 10:16

Ben_D kirjoitti:Mä en yhtään ihmettele, että ketjun aloittaja kävi haukkumassa Sacrficen toisaalla pystyyn kun nimeää Sonata Arctican maailman parhaaksi bändiksi :roll:

Aika kamalaa on tämä kaikessa muodossaan.
Itsehän olin haistavinani hieman sarkasmia tuon aloitusviestin suhteen.
aggressor.perverssor
Viestit: 1126
Liittynyt: 08 Maalis 2005, 18:27
Paikkakunta: Helsinki

21 Heinä 2009, 12:41

Ben_D kirjoitti:Mä en yhtään ihmettele, että ketjun aloittaja kävi haukkumassa Sacrficen toisaalla pystyyn kun nimeää Sonata Arctican maailman parhaaksi bändiksi :roll:

Aika kamalaa on tämä kaikessa muodossaan.
Jep, juuri eilen treenien jälkeen puhuttiin Shane Dieselistä, että ei ole paljon varaa haukkua mitään Sacrificeja ja muita bändejä, jos pitää Sonata Arcticaa maailman kovimpana bändinä.
Suffeli

21 Heinä 2009, 12:53

aggressor.perverssor kirjoitti:
Ben_D kirjoitti:Mä en yhtään ihmettele, että ketjun aloittaja kävi haukkumassa Sacrficen toisaalla pystyyn kun nimeää Sonata Arctican maailman parhaaksi bändiksi :roll:

Aika kamalaa on tämä kaikessa muodossaan.
Jep, juuri eilen treenien jälkeen puhuttiin Shane Dieselistä, että ei ole paljon varaa haukkua mitään Sacrificeja ja muita bändejä, jos pitää Sonata Arcticaa maailman kovimpana bändinä.
No nämähän on ihan puhtaasti maku- ja tunneasioita. Ei kukaan muu voi väittää vastaan toisen mielipiteelle maailman parhaasta bändistä. Ei siihen ole olemassa mitään absoluuttista totuutta.

Eikä Sonatan parhaaksi nostaminen ole taatusti sen hullumpaa kuin vaikka Metallican. Ja niitä hulluja vasta onkin :shock:
Blackrider

21 Heinä 2009, 12:54

anzi kirjoitti:"The Days of Gays".

"The Last Amazing Gays."

:|
Everything Fades To Gay (full version)Ei muuta.
aggressor.perverssor
Viestit: 1126
Liittynyt: 08 Maalis 2005, 18:27
Paikkakunta: Helsinki

21 Heinä 2009, 12:56

Suffeli kirjoitti:
aggressor.perverssor kirjoitti:
Ben_D kirjoitti:Mä en yhtään ihmettele, että ketjun aloittaja kävi haukkumassa Sacrficen toisaalla pystyyn kun nimeää Sonata Arctican maailman parhaaksi bändiksi :roll:

Aika kamalaa on tämä kaikessa muodossaan.
Jep, juuri eilen treenien jälkeen puhuttiin Shane Dieselistä, että ei ole paljon varaa haukkua mitään Sacrificeja ja muita bändejä, jos pitää Sonata Arcticaa maailman kovimpana bändinä.
No nämähän on ihan puhtaasti maku- ja tunneasioita. Ei kukaan muu voi väittää vastaan toisen mielipiteelle maailman parhaasta bändistä. Ei siihen ole olemassa mitään absoluuttista totuutta.

Eikä Sonatan parhaaksi nostaminen ole taatusti sen hullumpaa kuin vaikka Metallican. Ja niitä hulluja vasta onkin :shock:
No pidä sinä sitten noita maku- ja tunneasioina. No kyllä Metallica nykypäivänäkin hakkaa Sonta Arctican mennen tullen. Onhan Sonta sentään maailman huonoin yhtye.

End of nillitys.
Vastaa Viestiin