GUNS N' ROSES, etc.

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

11 Maalis 2017, 07:54

ovassa-8 kirjoitti:Joo, ei se Gunnarien megasuosiota, tai "valtaa" yhdessä Metallican ja U2:n kanssa musiikkimaailman huipulta heiltä vienyt. itseasiassa monet samat fanit diggasivat sekä Gunnareita että Nirvanaa. Tuli vain uusi tuulahdus musiikkimaailmaan takavasemmalta, kun vain hetki sitten musiikkimaailma oli tottunut speedmetalliin ja Gunnarien ja ehkä jopa Skid Rown ja Black Crowesin katu-uskottavampaan hard rockiin.
Eikä sovi unohtaa Panteraa, jonka runttaus ja tyyli toimi esikuvana monelle uudelle ja vähän vanhemmallekin bändille. Samoin Faith No More. Kaikkien näiden leyvt mahtuivat samaan hyllyyn, mukaan lukien Nirvana. Tosin sitä en kuunnellut kuin muutaman kerran. Ikävää pörinää. Black Crowes on aivan tajuttoman hyvä. Pitääkin ottaa pitkästä aikaa kuunteluun.

Itse asiassa 1990-luvun taitteessa tapahtui hämmästyttävän paljon. Niin paljon, että vuoden 1990 Monster of Rockin pääesiintyjänä soittanut Whitesnake tuntui auttamattoman vanhanaikaiselta. Suuri suosikkini mutta veto oli harmittavan ohkainen verrattuna edellisten kekkerien tarjontaan. Eikä välissä ollut kuin kaksi vuotta. Mötley Crüe teki uransa parhaan levyn, mutta jollain tavalla aika oli ajanut bändin ohi. Dr. Feelgood on edelleen hyvä levy. Myös Guns N' Roses oli menettänyt kirkkaimman hohtonsa ja jätimme Suomen keikat väliin. Olisi pitänyt mennä.


huuru
Viestit: 18
Liittynyt: 27 Tammi 2015, 07:57

11 Maalis 2017, 09:53

Munamankeli kirjoitti:Use Your Illusionia odotin jossain määrin, mutta kun selvisi kohutun levyn olevan tupla ja täynnä kaikenlaista kilkettä...

...Se katosi viimeistään telkkarissakin nähdyn Pariisin 1992 vedon myötä. Mitä vittua? Axl ihme releissä ja lavalla ties mitä pillipiiparia. En milloinkaan hankkinut ko. levyjä...
Harmi kuulla, että olet noin heppoisin syin karttanut Illusion levyjä, todella hyviä biisejä ja aivan loistava tuotanto mielestäni. Seassa toki on hieman heikompaakin materiaalia, kuten Bad Obsession, Bad Apples sekä vaikkapa Dust N' Bones..mutta omasta mielestäni näin järkälemäinen opus oli jo lapsena/nuorena hyvin mielenkiintoinen, kun alkuun saattoi kuunnella vain ne kovimmat hitit, ja aina ajan saatoissa alkoi arvostamaan niitä muitakin kappaleita ihan yhtälailla.

Se kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo pillipiipari -touhu oli mukana vain kiertueen vuoden 1992 osuudella, kun taasen loppuosuus Illusion kiertueesta mentiin normaalisti.
Viimeksi muokannut huuru, 11 Maalis 2017, 13:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Death Metal Maniac
Viestit: 1811
Liittynyt: 09 Marras 2002, 11:35
Paikkakunta: Espoo

11 Maalis 2017, 10:48

Mä olen kanssa sitä mieltä, että Illusioneja vasta kannattaakin kuunnella aikuisiällä! Nyt ne vasta koliseekin. Ei niistä ehkä lapsena niin paljon tajunnut, paitsi "rankemmista" biiseistä kuten You Could be Mine, Coma, Civil War, jne.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

11 Maalis 2017, 15:56

huuru kirjoitti: Harmi kuulla, että olet noin heppoisin syin karttanut Illusion levyjä, todella hyviä biisejä ja aivan loistava tuotanto mielestäni. Seassa toki on hieman heikompaakin materiaalia, kuten Bad Obsession, Bad Apples sekä vaikkapa Dust N' Bones..mutta omasta mielestäni näin järkälemäinen opus oli jo lapsena/nuorena hyvin mielenkiintoinen, kun alkuun saattoi kuunnella vain ne kovimmat hitit, ja aina ajan saatoissa alkoi arvostamaan niitä muitakin kappaleita ihan yhtälailla.
Joo, LP- ja CD-aikaan oli jotenkin hankala sopeutua siihen, että piti sijoittaa rahnua kahteen levyyn, joista joutui skippaamaan lähes puolet pois. Siihen päälle sietämättömät Dylan ja Wings coverit sekä MTV:n puhki soittama November Rain hiin päätös ei ollut vaikea.

Varsinaisesti mitään päätöstä ei edes ollut. En vain jostain syystä ikinä harkinnut noiden ostamista. Paljon hienoja biisejä, ei siinä mitään. Mutta kuten sanottu, syksyllä 1991 GNR oli tavallaan jo nähty. Reilu parikymppinen nuorimies kun on tyhmä ja täynnä itseään. Nyt sitä on enää vain tyhmä, joten näitäkin tulee aina silloin tällöin kuunneltua.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

11 Maalis 2017, 18:35

Death Metal Maniac kirjoitti:Mä olen kanssa sitä mieltä, että Illusioneja vasta kannattaakin kuunnella aikuisiällä! Nyt ne vasta koliseekin. Ei niistä ehkä lapsena niin paljon tajunnut, paitsi "rankemmista" biiseistä kuten You Could be Mine, Coma, Civil War, jne.
Puhu vaan omasta puolesta :D oman, jo lapsuudesta asti suosikkina olleen Don't Damn Men (ainoa UYI1:n biisi muuten mitä ei ole KOSKAAN soitettu livenä) jo mainitsinkin. Siinä olin näköjään jo 10-11 vuotiaana yhtä angstinen kuin sankarini Axl, koska "sometimes.." -hokemakohta oli heti niin kova hetki. Samalla samanikäinen ja luokkakaverinakin ollut serkkupoika, joka sittemmin on Treen rokkipiireissä vaikuttanut, piti kai heti silloin ~1992 suosikkinaan Yesterdaysia 2:lta ja tietääkseni asia on edelleen näin.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

11 Maalis 2017, 19:35

Teinpä tuossa epätieteellisen kokeen. Vaimo tarttui videolta soittamaani Paradise Cityn livevetoon. Kuulemma hyvä biisi ja tuli nuoruus mieleen. Soitin sen kunniaksi koko Welcome to the Junglen. Uskomaton levy. Kaikki toimi. Jopa Anything goes ja Thinking about you. Siitä sitten perään UYI II.

Nytpä taas muistan, miksei se koskaan istunut levyhyllyyni. Karmivaa kuraa. Hienoja hetkiä mutta kokonaisuus täysi sukka. Vaimo jopa muisti Estrangedin soidessa, että olisiko tässä ollut jotain delfiinejä ja tankkereita? Pakko tsekata. Oli siinä. Delfiini, Axl ja öljytankkeri. Ei jumalauta. Siksi en enää 1990-luvulla jaksanut uskoa Guns N’ Rosesiin. Hieno biisi ja nolo video turhalla pönötyksellä.

Levyllä on ihan liian paljon täytettä, jotain ideoita ja muka biiseiksi tehtyjä demoja. Isolla tuotannolla saa paljon anteeksi, muttei koskaan biisien puutetta. No joo, onhan näistä kirjoitettu ja pohdittu, että yhdistämällä olisi saatu 60-70 minuuttia täyttä asiaa, suoranainen klassikko. Nyt saatiin kaksi keskinkertaista lättyä.

Vaan onpa pitkästä aikaa mukava kuunnella G N' R Lies. Ykköspuoli on enemmän lämmittelyksi vedettyä rokkirokkia, mutta kakkospuoli täynnä pieniä helmiä. Parhaimpana One in a Milloin. En muistanutkaan, että se oli noin tuhti EP. Ne ykköspuolen coverit näemmä sotkevat muistikuvaa.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

12 Maalis 2017, 15:38

Munamankeli kirjoitti:Teinpä tuossa epätieteellisen kokeen. Vaimo tarttui videolta soittamaani Paradise Cityn livevetoon. Kuulemma hyvä biisi ja tuli nuoruus mieleen. Soitin sen kunniaksi koko Welcome to the Junglen. Uskomaton levy. Kaikki toimi. Jopa Anything goes ja Thinking about you. Siitä sitten perään UYI II.
Vai että ihan koko biisin soitit :mrgreen:

Ja miten niin jopa Think About You; sehän on Appetiten parhaassa puoliskossa, kaikella Izzyn yksin kanavoimalla thinlizzymäisyydellään. Enemmän sitä on jaksanut kuunnella alusta lähtien, kuin Sweet Childiä esimerkiksi.

[ Makuasioita taas molemmat toistellaan, mutta niitähän riittää, kuten esimerkiksi se ennenkin mainittu oma faktani kuinka DLR-ajan Van Halenin ainoa hyvä biisi on Ain't Talkin' Bout Love. Eikä sekään laulajan, vaan riffin & säkeistöjen vuoksi... tuli taas mieleen kun ed. sivulla Rothista mainitsit Doningtonin ohessa :P ]

Mutta samalla niihin mielipidejuttuihin palaten, olen kyllä täysin eri mieltä "muka biiseiksi tehtyjä demoja" & "biisien puutetta" -heitoista.
Tästä jos ottaa 14 biisiä siten parhausjärjestykseen, että jätetään My World (oikeastaan ainoana määritelmäsi täyttävänä) omaan arvoonsa, sekä myös tuossa vaiheessa jo 4-5 vuotta livesetissä ollut Knockin' On Heaven's Door -cover pois, Don't Cryn tuoreemman version tapaan, niin loput 11 biisiä menevät täällä tällä hetkellä jotensakin näin:

1. Civil War 7:42
10. So Fine 4:06
7. Breakdown 7:04
12. You Could Be Mine 5:43
8. Pretty Tied Up 4:47
11. Estranged 9:23
2. 14 Years 4:21
3. Yesterdays 3:16
------------------
9. Locomotive 8:42
5. Get in the Ring 5:41
6. Shotgun Blues 3:23

8 ensimmäistä ovat varsinkin todella lähellä toisiaan, korkean laatunsa vuoksi ja voisivat vaihtaa joka kuuntelukerralla edelleen, 25 vuoden jälkeenkin paikkaa. Breakdown on kyllä Axlin eepoksista todella aliarvostettu, ehkä sen euroopalle vieraahkon country-twänginsä vuoksi täällä päin sitten. Mutta nämä I've come to know the cold, I think of it as home -kohdat esimerkiksi ovat kyllä aivan kultaa.

Jopa noista se heikoin, Shotgun Blues on yleensä hauskaa kuultavaa aiemminkin mainitulla Vince Neiliä huomioivalla lyriikallaan :D Mutta en kyllä tunnista, että siellä oltaisiin mitenkään puolivillaisin ideoin oltu liikkeellä, poislukien ehkä myös tuo GITR, joka on tarkalleen ottaen juuri sellainen. Duffilta pari ideaa ja Axlin tuttua mielipaharanttausta; olisin laittanut jälkeenpäin ajatellen b-puoleksi, mikäli olisivat eksklusiivisia sellaisia tuolloin enää harrastaneet, Live And Let Die-sinkun vanhan Shadow Of Your Loven lisäksi...
You think anyone with an I.Q. over 15
Would believe your shit... fuckhead
Nothin' but a fuckin' pussy.
One In a Millionista ollaan sentään samaa mieltä; hieno kappale ja siellä bändin top-10:ssä kans ollut aina mulle.
Aaaron
Viestit: 335
Liittynyt: 15 Maalis 2007, 22:14
Paikkakunta: Ulukomailla

12 Maalis 2017, 20:48

Mulle UYI 1 ja 2 ovat ikuisesti aikamatka takaisin teini-iän kynnykselle. Iso määrä muistoja tulvii mieleen!

Jos tarkemmin tongitaan sisältöä, niin siellä on jokunen heikompi täytebiisi, enkä ole koskaan välittänyt Knockin' on Heaven's Doorista pätkääkään. Moni dissaa kyllä mm. Comaa, mutta mun mielestä se on erittäin kova lopetus hienolle ykköslevylle.

Jos en ihan väärin muista, niin eikös sieltä pitänyt alunperin tulla vain yksi levy, mutta se vain viivästyi ja viivästyi?
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

13 Maalis 2017, 10:46

Aaaron kirjoitti:Jos en ihan väärin muista, niin eikös sieltä pitänyt alunperin tulla vain yksi levy, mutta se vain viivästyi ja viivästyi?
Voi olla noinkin, en muista kyllä lukeneeni kuin normaalia 'tekemään uutta levyä' -läppää, mutta olihan siellä kolmekin levyä välillä tulossa, kun suurin osa The Spaghetti Incidentin covereista äänitettiin myös enemmän tai vähemmän samalla kertaa. Poislukien myöhemmin tehty Gilby Clarken rytmikitaraäänitykset Izzyn nauhojen päälle.
Samaten tuota UYI:tä oltiin julkaisemassa ainakin loppuvuodesta 1990 uutisoitujen "35 biisiä nauhalla" - juttujen myötä myös ihan yhtenä pakettina, 4 LP:tä/kasettia tai 2CD, minkä Geffen tyrmäsi kaupallisena itsemurhana.

Ai niin, ja Mmankelin mainitsemalla Pariisin '92 livellä Axl spiikkaa Duffin Attitudea 'to be included in our punk* covers EP!' joten siinä vaiheessa, toki ed. syyskuun UYI-julkaisussa erotetut coverit olivat vielä tuollaistakin karsintaa kohtaamassa. Jokin, mahdollisesti sama cover-EP oli myös jossain vaiheessa tulossa ennen Illusioneja l. Liesin jälkeen, mikä nähtiin viivyttelynä joidenkin toimesta.

*kyllähän se The Skyliners-valinta, nätti doo-wop ensisingle Since I Don't Have You ihmetytti viidesluokkalaisten kaveriporukassa että eihän tää ole mitään punkkia ja aivan hyvä niin :)
Viimeksi muokannut Jussi, 13 Maalis 2017, 11:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

13 Maalis 2017, 11:14

Jussi kirjoitti:Vai että ihan koko biisin soitit :mrgreen:
Hahaa, niinhän sitä käy että innostuneena aivot toimivat eri tahtiin sormien kanssa. Toisaalta kertoo myös siitä, miten yksi biisi määritteli lähes koko albumin. Enkä edes huomannut vaikka luin läpi ja korjasin muutaman typon.

Keikka-arviossani marisin kiertuekrääsän loppumisesta. Tätä tapahtuu luvattoman usein, mikä panee ihmettelemään, eikö helppo raha kelpaa vai enkö minä ymmärrä koko asiaa?

Laskelma:
- T-paidan kulut painettuna ja rahdattuna 3 euroa kappale. Yläkanttiin mutta pelataan varman päälle.
- Paidan myyntihinta 40 euroa.
- Yleisöä 30 000.
- Joka viides ostaa.
= 220 000 euroa silkkaa voittoa.

Joka viides saattaa olla liikaa, mutta toisaalta esimerkiksi tässä tapauksessa kyse on paluukiertueesta, nostalgiasta, varakkaiden keski-ikäisten aikamatkasta, josta halutaan ottaa kaikki irti. Mikä tahansa muisto ja todiste kelpaa. Hintakin voi olla melko kohtuuton. Nyt ei myydä paitoja lipun hintoja kärvisteleville teineille.

Muistan miten vuoden 1996 paluukiertueellaan Kiss pääsi Forbesin kanteen. Iso juttu. Artikellissa avattiin bändin tulovirtaa ja Gene pääsi kehumaan, että pelkkä krääsämyynti tuottaa 700 000 taala / keikka. Simmonsin putiikista ei tavara loppunut.

Jos paitoja jostain syystä jää käteen, mitä väliä? Kulut minimaaliset, joten niistä voi tehdä vaikka kiertuebussin tai -lentsikan kiillotusrättejä.
Viimeksi muokannut Munamankeli, 13 Maalis 2017, 16:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

13 Maalis 2017, 11:43

Jussi kirjoitti:
[ Makuasioita taas molemmat toistellaan, mutta niitähän riittää, kuten esimerkiksi se ennenkin mainittu oma faktani kuinka DLR-ajan Van Halenin ainoa hyvä biisi on Ain't Talkin' Bout Love. Eikä sekään laulajan, vaan riffin & säkeistöjen vuoksi... tuli taas mieleen kun ed. sivulla Rothista mainitsit Doningtonin ohessa :P ]
Kyllä, Van Halenin paras biisi muttei suinkaan ainoa. Mainitsin Daven arvioidessani Appetite For Destructionia. DLR oli nimittäin päällimmäisin syy lähteä, GNR hyvänä kakkosena. Olin liian nuori vuoden 1984 festareille, jossa Van Halen pommitti parhaalla miehistöllään. Kaverilleni liki ainoa syy oli GNR.

Satuttiin istumaan paikallisbussiin, joka rahtasi väkeä moottoriradalle. Aivan täynnä porukkaa, lähes kaikilla farkkutakit täynnä Demon, Thin Lizzy, Metallica, Saxon, Iron Maiden, Motörhead ja sen tyylisiä merkkejä. Kädessä parin litran siideritonkat. Kyselivät mitä ihmeellistä kieltä puhumme ja mistä olemme. Niin kaukaa? No mitä jätkät menossa katsomaan? GNR ja DLR... pitivät meitä aivan sekopäinä. Päivän juttu oli Iron Maiden ja ehkä Megadeth. GNR oli hypetetty, mutta ei niin hyvin sisäistettynä. Se kun ei ollut brittiheviä tai edes sinne päin. DLR taas oli silkkaa homoilua. Se tuli selväksi.

Tähän liittyy toinen, karmivampi muisto. Axl Rose hanskasi yleisökaaoksen todella hienosti ja herrasmiehen lailla. Pyyteli moneen kertaan yleisöä ottamaan muutaman askeleen taaksepäin, selitti että eturivissä on läjä ihmisä ja muutenkin rauhoitteli tilannetta. Vetivät settiin ilmeisesti lennossa Patiencen, jota tuskin olisi muuten soitettu.

Dave sen sijaan väänsi heti sata lasissa, egoistin itsevarmuudella. Toisena biisinä mainittu Ain't Talkin' 'Bout Love. Kova meno. Järjestäjien edustaja kipusi lavalle ja koetti viittilöidä, että setti keskeytetään hetkeksi, jotta eturiviin pakkautuneet fanit saadaan turvaan. Dave käski äijän painua vittuun lavalta, joka olisi sinä päivänä vain hänen. Rothin turvamiehet nakkasivat järkkärin takaisin kentälle. Puolustuksena se, että bändi ei tiennyt miehen olevan virkahommissa. Luulivat häiriköiväksi faniksi.
alspe
Viestit: 487
Liittynyt: 11 Touko 2005, 20:13
Paikkakunta: Tampere

14 Maalis 2017, 10:57

huuru kirjoitti:
Munamankeli kirjoitti:
huuru kirjoitti:
Munamankeli kirjoitti:Vuosina 1987-1991 Guns N’ Roses hallitsi maailmaa. Axl Rose oli tuon maailman kuningas.
Mikä juttu tää on, että 1987-1991? Use Your Illusion kiertue tykitti kuitenkin huipulla ihan sinne heinäkuuhun 1993 asti jolloin viimeiset esiintymiset tehtiin. Kiertue saavutti yli 7 miljoonaa myytyä lippua, niin en ihan täysin ymmärrä, miks se hurmos ois muka jo 1991 loppunut...
Nirvanan 'Nevermind' ilmestyi 1991 ja nousi listojen kärkeen 1992. Valta vaihtui, vaikka kauppa kävi myös GNR-puodissa. Arvostusta ja hallintaa kun ei mitata pelkkien myyntilukjen perusteella.
"
Nirvana ei kuitenkaan kerännyt kuin kärpäsen paskan yleisöstä keikoilla verrattuna GN'R:ään, niin en nyt ihan tiedä mikä valta siinä vaihtui. Koko grunge-hypetys on niin median luomaa huttua että paikoin tekee mieli nauraa kun porukkaa vaahtoaa.
Tästä kyllä samaa mieltä, ihan grungea seuraamattakin. :D Koko alagenre on täynnä hypeä ja ulkomusiikillisuutta, silti vouhkaaminen on pahimmillaan sellaista kuin grunge olisi ollut tai noussut pop/rock-piirien suurimmiksi tyyleiksi ja sen bändit olleet erittäinkin suosittuja.
Vähän kuin, että black metal olisi metalligenren tärkeimpiä pilareita (kautta aikojen).
alspe
Viestit: 487
Liittynyt: 11 Touko 2005, 20:13
Paikkakunta: Tampere

14 Maalis 2017, 11:04

Munamankeli kirjoitti:Teinpä tuossa epätieteellisen kokeen. Vaimo tarttui videolta soittamaani Paradise Cityn livevetoon. Kuulemma hyvä biisi ja tuli nuoruus mieleen. Soitin sen kunniaksi koko Welcome to the Junglen. Uskomaton levy. Kaikki toimi. Jopa Anything goes ja Thinking about you. Siitä sitten perään UYI II.

Nytpä taas muistan, miksei se koskaan istunut levyhyllyyni. Karmivaa kuraa. Hienoja hetkiä mutta kokonaisuus täysi sukka. Vaimo jopa muisti Estrangedin soidessa, että olisiko tässä ollut jotain delfiinejä ja tankkereita? Pakko tsekata. Oli siinä. Delfiini, Axl ja öljytankkeri. Ei jumalauta. Siksi en enää 1990-luvulla jaksanut uskoa Guns N’ Rosesiin. Hieno biisi ja nolo video turhalla pönötyksellä.
Eipä siinä musiikkiimaailma puolin ja toisin mitään menetä jos sinä et delfiinin takia jaksa uskoa bändiin.

Hyvin lyhyt ja erikoinen ura huipulla G 'n R on ollut, mutta selvääkin selvempää on että suurelle yleisölle iso juttu on taiderock-levyt YOI:nit. Vaan eipä niistä tarvitse tykätä, eihän kaikki tykkää Metallicaltakaan kuin ekasta demosta ja Kill 'em Allista. Loput poser-paskaa.
huuru
Viestit: 18
Liittynyt: 27 Tammi 2015, 07:57

14 Maalis 2017, 16:06

Munamankeli kirjoitti:
Keikka-arviossani marisin kiertuekrääsän loppumisesta. Tätä tapahtuu luvattoman usein, mikä panee ihmettelemään, eikö helppo raha kelpaa vai enkö minä ymmärrä koko asiaa?

Laskelma:
- T-paidan kulut painettuna ja rahdattuna 3 euroa kappale. Yläkanttiin mutta pelataan varman päälle.
- Paidan myyntihinta 40 euroa.
- Yleisöä 30 000.
- Joka viides ostaa.
= 220 000 euroa silkkaa voittoa.

Joka viides saattaa olla liikaa, mutta toisaalta esimerkiksi tässä tapauksessa kyse on paluukiertueesta, nostalgiasta, varakkaiden keski-ikäisten aikamatkasta, josta halutaan ottaa kaikki irti. Mikä tahansa muisto ja todiste kelpaa. Hintakin voi olla melko kohtuuton. Nyt ei myydä paitoja lipun hintoja kärvisteleville teineille.

Jos paitoja jostain syystä jää käteen, mitä väliä? Kulut minimaaliset, joten niistä voi tehdä vaikka kiertuebussin tai -lentsikan kiillotusrättejä.
Kysyin asiasta GN'R:n kiertueella hommissa olevalta henkilöltä, ja vastaus kuului näin:

"Yleensä myynnissä olevat paidat on paikallisten tekemät.

Eli, esim. Australiaan ei viedä USA:ssa painettuja paitoja, vaan Australiankiertueen bändikamojen myynistä vastaavat hommaa ne sinne niille keikoille.

Voi olla että Thaimaassa aliarvioitiin kysyntä.

Luulis että Euroopan kiertueella tulee olemaan yks frma joka hoitaa koko kiertueen, eli sama systeemi kun USA:ssa oli viime kesänä."


Toivottavasti nyt saadaan kunnolla kesällä paitoja tänne meillekkin sitten myyntiin...
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

14 Maalis 2017, 17:38

huuru kirjoitti:
Kysyin asiasta GN'R:n kiertueella hommissa olevalta henkilöltä, ja vastaus kuului näin:

"Yleensä myynnissä olevat paidat on paikallisten tekemät.

Eli, esim. Australiaan ei viedä USA:ssa painettuja paitoja, vaan Australiankiertueen bändikamojen myynistä vastaavat hommaa ne sinne niille keikoille.


Kiitos, tämä selittäisi asian tältä osin, mutta jatkan hämmästelyä yleisellä tasolla. Muistaakseni ihmettelin asiaa ensimmäisen kerran Tuskassa ennen Bruce Dickinsonin vetoa. Moni olisi halunnut "Who the fuck is Bruce Dickinson?" -paidan. Sama muutama vuosi myöhemmin, kun Accept veti Udo keulillaan ja krääsänä Saksan maajoukkueen asua matkiva "Accept '05" pelipaita. Viimeksi paidat loppuivat kesken BÖC-keikalla.

Itse en paitoja osta*, mutta näinä vähäisen (olemattoman) levymyynnin aikoina ihmettelen bändien haluttomuutta/kyvyttömyyttä kerätä rahaa sieltä mistä sen saa helpolla.

*Okei, ostin Ozzyn "Ultimate Sin" paidan MoR-kiertueelta 1986 ja Van Halenin kiertuepaidan 2007.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

14 Maalis 2017, 18:40

alspe kirjoitti:
Tästä kyllä samaa mieltä, ihan grungea seuraamattakin. :D Koko alagenre on täynnä hypeä ja ulkomusiikillisuutta, silti vouhkaaminen on pahimmillaan sellaista kuin grunge olisi ollut tai noussut pop/rock-piirien suurimmiksi tyyleiksi ja sen bändit olleet erittäinkin suosittuja.
Grunge on paskaa, siitä olen samaa mieltä. Faktat ovat silti faktoja. Grunge oli suosituin rockmusiikin tyyli vuosina 1991-93. Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots ja Alice in Chains heiluivat listojen kärkipäässä. Aiheesta tehtiin tuottoisa elokuva ja se vaikutti niin huippu- kuin katumuotiin. Vähän sama kuin punk 1970-luvulla, mutta vielä määrätietoisemmin ja tehokkaammin. Muun muassa Marc Jacobs loi uransa huippumuodin parissa tekemällä grungeen nojaavan kokoelman 1993. Metsuripaidat olivat tuttu näky myös suomalaisissa kaupungeissa ja kirkonkylissä, ei tosin Marc Jacobsin suunnittelemina.

Samoja flanellipaitoja nähtiin Axl Rosen yllä UYI-kiertueella. Duff oli grungen syntyseudulta ja Axl puolestaan kaveerasi Shannon Hoonin kanssa. Sieltä niitä vaikutteita tuli. Grunge kuoli, onneksi, mutta Axl on edelleen mieltynyt metsuripaitoihin. Mainittakoon, että Soundgarden ja Pearl Jam tekivät grungesta huolimatta helvetin hyvää musiikkia.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

15 Maalis 2017, 08:32

alspe kirjoitti: Hyvin lyhyt ja erikoinen ura huipulla G 'n R on ollut, mutta selvääkin selvempää on että suurelle yleisölle iso juttu on taiderock-levyt YOI:nit. Vaan eipä niistä tarvitse tykätä, eihän kaikki tykkää Metallicaltakaan kuin ekasta demosta ja Kill 'em Allista. Loput poser-paskaa.
Samaa mieltä, mutta korjaan sen verran, että suurelle yleisölle isoin juttu oli levyiltä napatut sinkut ja etenkin niistä tehdyt videot. Ne olivat 1990-luvun alun olennainen kuvasto. Siitä MTV piti huolen. Samoin Terminator 2 -leffa. Viimeistään kirkon edessä sooloileva Slash ja rakkauden tuskiaan poteva Axl saivat tytöt kuulolle. Just sen takia vaimokin muisti delfiinit. Toki Sweet Child O' Mine -video ehti aloittaa käännytystyön.

Tuskin Hämeenliinnaan ajeleva peruspertti järin usein pohtii Back Off Bitchin lyyristä sanomaa tai fiilistele Shotgun Bluesin letkeyttä. Sen sijaan You Could Be Mine toimii aina ja Don't Cry salaisena suosikkina. Eikä tässä ole mitään pahaa, päinvastoin. Hienoa että bändillä on materiaalia ja faneja laidasta laitaan. Kovin monella ei ole.

(Metallican paras on MoP, jossa Lars Ulrich vielä osasi soittaa. Paskahan se muuten on.)
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

23 Maalis 2017, 23:09

Sattui silmään arvio GNR BKK -keikasta. Olen kirjoittajan kanssa muuten samaa mieltä, mutta omaan korvaan PA kuulosti ihan asialliselta. Noin niin kuin rokki- ja hevibändin kenttäolosuhteisiin.
http://www.bangkokpost.com/lifestyle/mu ... the-bungle

Taustavideot olivat tosiaan aivan mahdottoman koomisia. Axl on taas käyttänyt luovuuttaan. Köpöjä liskoja, pääkalloja ja muuta hurjaa menoa. Samaan malliin kuin Heaven & Hell vuosia sitten. No, toisaalta olen vuoden sisään nähnyt kolme maailman parasta visuaalista keikkaa, joten vertailu lienee epäreilua. David Gilmour (ei yllätys), a-ha ja Kent vetivät niin tyylikkäästi, ettei siihen päästä Suomessa koskaan ja maailmalla muutaman kerran, jos silloinkaan. (Ja olihan noissa myös äänentoisto ja soittajien soundi hieman eri maailmasta kuin tavan. hevibändillä, mutta eipä näitä oikein voi tai edes kannata verrata.)

Lainauksia arviosta:

At 54, his voice isn't what it used to be, even missing some of notes in the faster numbers. But he didn't disappoint when it came to songs that really mattered to his Thai fans, like Civil War, Sweet Child O' Mine, Don't Cry, November Rain, Yesterdays and Knockin' On Heaven's Door.

Overall, the show needed some heavy lifting from its guitarists. Slash, in particular, infused his mastery of the high-pitched strums that defined much of the band's immortal songs.

At some point the concert's visuals became too fascinating to ignore. There were the recognisable Guns N' Roses trademark visuals of petals, rain, skulls and logo. Meanwhile, ravens, jellyfish and iguanas seemed to represent some message accompanying the songs, and there were otherworldly artworks in other numbers. There were skeletons in an orgy and raining bullets that seem too passé nowadays.

This was a professional performance with Rose's patented shrieks, Slash playing the guitar behind his head and proper showmanship. But the band didn't bring the passion that could pierce our hearts.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

12 Touko 2017, 21:36

Munamankeli kirjoitti:
huuru kirjoitti:
Munamankeli kirjoitti:
Pagan Fears kirjoitti:
Axl sen sijaan vetää edelleen ihan hyvin, tosin taso keikkojen välillä on suuri.
Jaa-a, hyvin ja hyvin. Siedettävää se on parhaimmillaankin, mutta koko ajan olo on kuin Suomen (futis)maajoukkueen peleissä. Kestääkö loppuun ja milloin romahtaa? Esitykset vaihtelevat lähes kelvollisesta aivan luokattomaan. Toisaalta Axl jaksaa aina yllättää niillä liki kelvollisilla esityksillään. Hyvää sieltä ei enää lähde, mikä on ymmärrettävää noilla vuosilla, raspilla ja vedetyillä keikoilla..
OT: heitäs nyt muutama esimerkki noista aivan luokattomista 2016-2017 keikoista?
Kun sulla tuntuu yhden nähdyn keikan perusteella olevan asiasta kokemusta.
En nyt sentään yhden koetun keikan varmuudella puhu mitään. Lähinnä videolta nähdyn perusteella. Ja vuosien varrella GNR keikkoja on kertynyt jopa kaikki kolme: 1988, 2010 ja 2017.

Tuosta malliksi, enkä tarkoita että koko keikka kusee. Kuten sanoin Axl ottaa välillä happea ja pitää taukoa, minkä jälkeen homma sujuu muutaman biisin ajan.


Mitäpä tässä kinaamaan. Jonkun mielestä Axl osaa aina, toisten mielestä ei koskaan. Minä putoan väliin.

Tässä GNR sellaisena kuin haluan bändin muistaa:
Kissin ketjusta vähäsen sopivampaan; olenko muuten ainoa joka soisi saavan rahaa taskuunsa joka kerta, kun Mmankeli mainitsee Donington '88:n? :D

Mutta vaikken jaksanut kaikkia klikata, niin selvennyksen vuoksi: olivatko nuo biisit, kohdat ja/tai suoritukset millä kohdin ne olivat, sinusta luokattomia? 2. ja 3. ensimmäisenä olevat WTTJ ja Rocket Queen kuulostivat esimerkiksi ensinmainitun osalta samanmoiselta, tai paremmaltakin kuin ylistetyllä MTV Ritz -Livellä 1988 tai jälkimmäistä jos vertaa vaikkapa tunnettuihin Tokion 1992 tallenteisiin, niin eihän tuo ole yli neljännesvuosisataa myöhemmin ollenkaan huonosti noissa(kaan)!

Pointtina se, että Axl on aina ollut ailahteleva suorituksissaan ja sehän se on osa viehätystä, kun ei tarvitsekaan vetää täydellisesti, vaan se läsnäolon mukanaantuoma fiilis paikkaa -tai sitten em. suorituskyky on toisaalta tuonut aina bensaa niille "paska livelaulaja" -mantran hokijoille tämän kuluneen 30 vuoden ajan, mutta onneksi heinä en edes kuuntelisi sitten, saati keikalle menisi.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

13 Touko 2017, 18:49

Jussi kirjoitti:
Pointtina se, että Axl on aina ollut ailahteleva suorituksissaan ja sehän se on osa viehätystä, kun ei tarvitsekaan vetää täydellisesti, vaan se läsnäolon mukanaantuoma fiilis paikkaa -tai sitten em. suorituskyky on toisaalta tuonut aina bensaa niille "paska livelaulaja" -mantran hokijoille tämän kuluneen 30 vuoden ajan, mutta onneksi heinä en edes kuuntelisi sitten, saati keikalle menisi.
Just näin se on. Siksi jaksan ja viitsin edelleen fanittaa Axlia ja bändiä. Ei enää vaaran mutta ainakin arvaamattomuuden tuntu. Hieman huvittaa kritiikkiin kykenemättömät fanipojat, joiden mielestä joka ainoa keikka ja biisi on uskomattoman ihmeellinen todiste Axln palautuneesta äänestä ja siitä, miten koskaan ei ole vedetty näin hyvin. Näitä kommentteja löytyy joka ainoasta YouTubeen postatusta livevedosta. Ei tää nyt mitään Sibelius-Akatemiaa ole ja joka nuottia kohdalleen haeta, mutta jotain itsekritiikkiä pitäisi olla.

Totta kai sen ymmärtää, jos on odottanut bändiä vuosikausia, maksanut lipusta maltaita ja fiilis on korkealla. Se on vaikea tilanne myöntää, että paremminkin voisi vetää ja että osa biiseistä kusee syystä tai toisesta. (Toisaalta, onko koskaan vedetty paremmin?) Silti ei voi välttyä ajatukselta tai kuulokuvalta, että Axln 2000-luvulla aloittama lisähapen otto lähes joka biisin välissä tuo välillä lauluun ankkamaista vaakkumista. Hapetus ei mene aina nappiin, mikä kuuluu äänessä.

Samanlaista oli katsoa maajoukkueen pelejä 2000-luvun alussa. Litti veti koko kööriä perässään, mutta ei hän enää ollut se 1990-luvun kymppipaikan taikuri, jota en milloinkaan nähnyt. Silti joukkueen suoritukset olivat omissa arvioissa helvetin kovia. Vaikea myöntää, jotta parempaankin oli joskus rahkeita. No, nykyisiä pelejä katsoessa jo nuo olivat maailmanluokan tekoja.

Totta turiset, vuoden 1988 donington on mulle haikea ja tajuntaan palaava mielikuva, sillä en jaksanut lähteä katsomaan bändiä 1991, jolloin se olisi ollut musiikillisesti jopa kovempi. Ehkä. Siksi jaksan horista siitä. Ja olihan tuon vuoden setti legendaarinen monessakin mielessä, jopa bändien omissa historiikeissa. Esimerkiksi välivuoden jälkeinen kinkeri oli paljon huonompi, Whitesnakelle jopa katastrofaalinen.

Toisaalta vältyin Matt Sorumilta, joka ei ollut se ykkösrumpali tuohon aikaan. Lähes kaikki kaverit olivat Helsingissä 1991, mikä edelleen harmittaa bändiin liittyvissä muisteloissa. Varsinkin eka ilta oli ilmeisen ikimuistoinen keikka, minkä missasin oman laiskuuden ja välinpitämättömyyden takia. Sama kävi vuoden 2006 konsertin osalta. Ei kiinostanut Axl & joukko muusikoita. Siinä ei enää menettänyt mitään. Myöhemmistä Käpylän keikka oli välttävä tai keskinkertainen ja tämän vuoden veto ihan hyvä.
huuru
Viestit: 18
Liittynyt: 27 Tammi 2015, 07:57

15 Touko 2017, 14:09

Hieman puskista tuli tämä Axl:n vierailu Billy Joelin keikalla. Ääni on ainakin omaan makuuni ihan hyvässä kunnossa.

Highway To Hell:


Big Shot:


27.5 starttaa sitten GN'R:n euroopan kiertue Irlannista, paikkana legendaarinen Slane Castle.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

16 Touko 2017, 15:51

huuru kirjoitti:Hieman puskista tuli tämä Axl:n vierailu Billy Joelin keikalla. Ääni on ainakin omaan makuuni ihan hyvässä kunnossa.

Highway To Hell:


Big Shot:


27.5 starttaa sitten GN'R:n euroopan kiertue Irlannista, paikkana legendaarinen Slane Castle.
Juu, etenkin Highway To Hell toimii hyvinkin mallikkaasti. Jälkimmäinen hieman tökki kimppalaulun takia. Mutta voi perhana, mikä kamera kuvaajalla on käyttössään. Kaverin paikka on ylin sadan metrin päässä ja silti zoomaa kuin istuisi eturivissä.

Slane Castlen säännöt ovat tiukat: iPadit ja lasermiekat ovat kiellettyjen listalla. Ensin mainitun ymmärttää helposti, mutta onko lasermiekka Van Halenmainen tarkastuskikka ? Laser pointerin ymmärtää, mutta light saber on jo kovaa kamaa.
Munamankeli
Viestit: 1158
Liittynyt: 22 Huhti 2003, 12:10
Paikkakunta: Turku, Helsinki

03 Kesä 2017, 14:35

Euroopan turnee alkoi jättimäisen yleisön edessä, kosteassa kelissä ja hienolla eleellä, jolla kunnioitettiin yhtä kaikkien aikojen parasta rocklaulajaa.
[youtube]SyCX9pNhBBQ[/youtube]
alspe
Viestit: 487
Liittynyt: 11 Touko 2005, 20:13
Paikkakunta: Tampere

27 Kesä 2017, 09:22

Tuli kurkittua setlististä tulevaa keikkaa kun en ole paljon kerinnyt muistelemaan yhteyttä kuuntelemalla.

Onhan kyllä aika helkutin outoa settiä eikä niin hyvässä :? Aika paljon ainakin minulle mieluistä jäänee pois. Enempää en spoilaa, kurkkii kuka tahtoo.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

27 Kesä 2017, 19:43

^ no kerro nyt toki, että mitä siellä oikein pitäisi tulla? Kyllähän minäkin toivoisin vaikka sun mitä Don't Damn Metä, Back Off Bitchiä & One In a Millionia mutta yhden keikkasetin realiteetissä on elettävä.

Siitä olen tyytyväinen, että Chinese Democracyn parasta, This I Lovea soitetaan edelleen <3 oli sen Käpylän vai minkälie vantaan 2010 keikan parhain hetki itelle, tietysti Nightrainin kanssa. Pari vuotta myöhemmin sai sitten uudella mantereella Civil Warin ja Estrangedin päälle, niin mikäs siinä!
Vastaa Viestiin