Nevermore - The Obsidian Conspiracy

Raskaamman musiikin keskustelut
kaunisto
Viestit: 138
Liittynyt: 06 Syys 2002, 18:33
Paikkakunta: Gone

22 Huhti 2011, 20:58

Oikeastaan ensimmäinen bändiuutinen, joka alkoi vituttamaan ja huolella sitten sen jälkeen kun Bruce lähti Maidenista ysiköötjotain. Siis mitä vittua oikeesti. Loomis ja Van Williams. Jumalauta. Bändin kaikki. Ja joku Warrel Dane ei tuu ikinä menestymään yksin. Ehkä tästä "hittihakuisesta" toiminnasta oli sitten merkkejä viimeisimmällä levyllä, kun vertaa edelliseen progemyrskyyn ja täydellisyyteen. En tiä saatana. Vituttaa.


Sep3

23 Huhti 2011, 17:54

Kyllähän tämä harmittaa, mutta on se parempi että kaverit pistää pillit pussiin ja siirtyy seuraavien projektien pariin, mikäli homma ei luista enää. Tästähän voi kehkeytyä vielä vaikka mitä, kun on näinkin kovat tekijät kyseessä.
eddie666
Viestit: 630
Liittynyt: 01 Syys 2008, 23:45
Paikkakunta: Turkkunen

25 Huhti 2011, 12:30

kaunisto kirjoitti:Oikeastaan ensimmäinen bändiuutinen, joka alkoi vituttamaan ja huolella sitten sen jälkeen kun Bruce lähti Maidenista ysiköötjotain. Siis mitä vittua oikeesti. Loomis ja Van Williams. Jumalauta. Bändin kaikki. Ja joku Warrel Dane ei tuu ikinä menestymään yksin. Ehkä tästä "hittihakuisesta" toiminnasta oli sitten merkkejä viimeisimmällä levyllä, kun vertaa edelliseen progemyrskyyn ja täydellisyyteen. En tiä saatana. Vituttaa.
Ensin harmitti mutta nyt ei enää yhtään. Nevermoren parhaat levyt ovat yli kymmenen vuoden takaa. Tämähän parhaassa tapauksessa tarkoittaa pelkästään hyvää. Loomis ja Williams ovat varmasti taas motivoituneita joten jos hyvin käy perustavat pojat jonkun asiallisen bändin. Parhaassa tapauksessa 1 väsynyt bändi -> 2 tai useampi motivoitunutta bändiä joista yksi voisi olla vaikka Sanctuary.

Kyllä.. olen optimisti.
eddie666
Viestit: 630
Liittynyt: 01 Syys 2008, 23:45
Paikkakunta: Turkkunen

25 Huhti 2011, 12:35

Jussi kirjoitti: Hassua kyllä jos jatkaisivat, eiköhän Sanctuary-reunionin suunta ole oikea; juuri eilen aamulla soikin Into The Mirror Black sattumoisin. Nimibiisi on kyllä jo yksin hienompi kuin mikään Nevermorella (no, The Heart Collectoria ja Matricidea lukuunottamatta).
Itsekin tavallaan odotan Sanctuaryn paluuta .. hieman pelonsekaisin tuntein. Tuo Into The Mirror Blackin nimibiisi on yksi niistä biiseistä joka vuosien jälkeen aina välillä lähtee itsekseen soimaan päässäni... minkä jälkeen biisi ja levy onkin taas kuunneltava läpi.
H
Viestit: 41
Liittynyt: 16 Syys 2008, 10:08
Paikkakunta: Hki

26 Huhti 2011, 14:32

Todella huono uutinen. Bändi ei tehnyt yhtään huonoa levyä ja parhaat on aivan timanttia, mukaanlukien tämä viimeisin. Toki ero Tavastian helvetin kovan keikan ja viime kesän Tuskan paikoin jopa vaivaannuttavan laimean setin välillä oli huima, joten ihan täysin tämä ei yllätä. Silti, vaikka vanhana fanina myös Sanctuaryn paluu kiinnostaa, niin menetys on suuri; eihän Nevermore ilman Loomista oikein voi jatkaa, kaveri kuitenkin oli lähes yksin vastuussa musiikilllisesta puolesta.
NeonBlack

01 Touko 2011, 21:07

eddie666 kirjoitti:
kaunisto kirjoitti:Oikeastaan ensimmäinen bändiuutinen, joka alkoi vituttamaan ja huolella sitten sen jälkeen kun Bruce lähti Maidenista ysiköötjotain. Siis mitä vittua oikeesti. Loomis ja Van Williams. Jumalauta. Bändin kaikki. Ja joku Warrel Dane ei tuu ikinä menestymään yksin. Ehkä tästä "hittihakuisesta" toiminnasta oli sitten merkkejä viimeisimmällä levyllä, kun vertaa edelliseen progemyrskyyn ja täydellisyyteen. En tiä saatana. Vituttaa.
Ensin harmitti mutta nyt ei enää yhtään. Nevermoren parhaat levyt ovat yli kymmenen vuoden takaa. Tämähän parhaassa tapauksessa tarkoittaa pelkästään hyvää. Loomis ja Williams ovat varmasti taas motivoituneita joten jos hyvin käy perustavat pojat jonkun asiallisen bändin. Parhaassa tapauksessa 1 väsynyt bändi -> 2 tai useampi motivoitunutta bändiä joista yksi voisi olla vaikka Sanctuary.

Kyllä.. olen optimisti.
Tätä pommia nyt hyvän aikaa mutusteltuani ei välttis edes vituta. Omasta mielestä tuo Nevermoren ylivertaisuus päättyi Enemies Of Realityyn. Dreaming ja Dead Heart ovat minulle NE levyt. This Godless oli toki stydi, mutta jotenkin etäinen. Uusin niin musiikkinsa kuin eritoten lyriikkansa puolesta jo hävyttömän lepsu.

Paskat sanat nyt vielä menettelee, mutta vaikkua korvissa sillä joka väittää etteikö Loomisin sävelkynä olisi Conspiracylla lievästi sanoen ruosteessa...

Tähän vielä päälle se fakta, että molemmat suomen vierailut tuli todistettua. I'm glad.

Mitä tulee miehiin nyt omillaan niin Danen soolo oli yksi julkaisuvuotensa parhaita. Liekö sitten kunnia maestron vai säveltäjä Wichersin, mutta kyseisen levyn ja viimeisimmän Nevermoren laulut ovat kuin yö ja päivä. Soolorieskan eduksi siis. En olisi ainakaan Warrelin puolesta huolissaan, ellei sitten käy Strömbladit.
NeonBlack

10 Heinä 2011, 13:34

Warrel Dane kirjoitti: "To tell you the truth, I'm not really happy with the last NEVERMORE record."

"I didn't sleep a whole lot on the last NEVERMORE tour."

"...those guys decided that they didn't have as bad of an alcohol problem as I did."
Tulipahan muutama askarruttava kysymys selväksi samalla kertaa. :-?
pwdpwd
Viestit: 127
Liittynyt: 23 Kesä 2009, 11:08

03 Elo 2012, 10:38

Nevermorea sivuten, Jeff Loomis saapuu marraskuussa soolokeikalle Suomeen.

NEVERMORE-KITARISTI JEFF LOOMIS TUO EUROBLAST-KIERTUEEN TAVASTIALLE
Ma 5.11.2012 Helsinki, Tavastia +Monuments (UK), Vildhjarta (SWE), Stealing Axion (USA)

Nevermore-yhtyeestä tuttu yhdysvaltalainen mestarikitaristi Jeff Loomis tuo raskasta progemetallia esittelevän ”Euroblast Tour 2012” -kiertueen Tavastialle maanantaina 5. marraskuuta. Illan pääesiintyjän ohella lavalle nousevat brittiläinen Monuments, ruotsalainen Vildhjarta ja yhdysvaltalainen Stealing Axion.

Viime vuonna tauolle jääneestä Nevermoresta tuttu Jeff Loomis kuuluu nykypäivän arvostetuimpien kitaristien joukkoon. Jo 16-vuotiaana nuorukaisena Megadethin koesoitoissa käynyt artisti on sittemmin noussut merkittäväksi esikuvaksi lukemattomille soittajille ympäri maailmaa.

Viimeiset vuodet Jeff Loomis on panostanut myös soolouraansa ja toistaiseksi mieheltä on ilmestynyt kaksi omaa albumia ”Zero Order Phase” (2008) ja ”Plains of Oblivion” (2012). Huhtikuussa julkaistun kakkoslevyn materiaali on edeltäjänsä tavoin raskasta, pääosin instrumentaalista ja äärimmäisen teknistä musiikkia, jossa on kuultavissa vaikutteita paitsi power- ja thrash metalista myös progressiivisesta musiikista. Albumin vierailijoina kuullaan muun muassa Emperorista, Megadethista ja Nevermoresta tuttuja muusikoita.

Jeff Loomis vieraili edellisen kerran Suomessa Nevermoren riveissä kesällä 2010, jolloin yhtye nähtiin Tuska-festivaalin perjantai-illan pääesiintyjänä. Euroblast-kiertueen muut bändit saapuvat Suomeen ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestelyissä on mukana Kaaoszine-nettilehti.

LIPUT:
- 15 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
- 17 EUR ovelta

www.jeffloomis.com
www.facebook.com/jeffloomisfans
www.thisismonuments.com
www.vildhjarta.com
www.facebook.com/stealingaxion
www.tavastiaklubi.fi
www.fullsteam.fi
THEM
Viestit: 294
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:26
Paikkakunta: Oulu

16 Tammi 2015, 20:27

Yo fukkas!! Nyt on perkeleellinen Nevermore buumi (taas) päällä, ja levyt kuuntelussa 24/7. Kysymykseni onkin, että onko tuolla Enemies of Realityn uusintaversiolla ja ekalla versiolla niin kova ero, että kannattaa hyllyyn hommata molemmat? Eka versiohan on bändin hylkimä ja siksi toinen versio julkaistukkin. Omasta mielestä org versiossa kuulostaa kuin äänet tulisivat purkin perukoilta ja soundi levyllä onkin ns. saatanallinen.

Ja sillai sivuhuomautuksena, että "The Politics of Ecstasy" ehkä kovinta Nevermorea koskaan.
Dante
Viestit: 481
Liittynyt: 09 Huhti 2004, 19:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

17 Tammi 2015, 07:51

Lähinnä varmaan makuasia. Jos diggailee Sneapin väsäämiä soundeja Dead Heartilla ja Endeavourilla, ja tuntuu että Enemiesin originaali-tuhnusoundeissa on petraamisen varaa, niin mikä ettei remixiä hyllyyn hankkisi. Omiin korviin ainakin biiseissä on huomattavasti enemmän potkua kun instrumentit eivät kuulosta ulkohuussissa äänitetyiltä.
Soitannallisesti teokset tosin ovat yksyhteen, tai en ole ainakaan huomannut mitään eroavaisuuksia.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2854
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 Huhti 2015, 16:11

Suattaapi olla, että kuulemme vielä tästä rytmiryhmästä

Warrel: "No, NEVERMORE is not dead. I have secret plans. I have secret plans. I had all the lyrics written for a new NEVERMORE record right after… When Jeff and Van [Williams, drums] both decided to leave the band… The band didn't break up. They left the band. I had all the lyrics written for the next [album] — all of them. [It was] kind of a conceptual thing and continuing with the tradition of all the NEVERMORE lyrics that were evolving and turning into a perpetual story. And there's a possibility that, yeah, there will be another [album]. There's support there from the record company, probably. There's support from other people involved in the business that would mean maybe it would be a good idea to do another one. So don't be surprised if there is a new NEVERMORE record within the next two years. But I don't know who will be in the band.
Herra Turpasauna
Viestit: 19
Liittynyt: 12 Touko 2008, 16:45

13 Huhti 2015, 12:29

Toivottavasti tulee uutta materiaalia joskus. Sanctuarya kuuntelee toki ihan mielellään, muttei sama asia läheskään.

Mahtava bändihän tämä on (tai oli). Kaikkia levyjä pyöritelty ahkerasti, ja onneksi kerran näin Nevermoren sentään Tuskassa.

Vaikka suhteellisen monimutkaista musiikkia, niin on myös tarttuvia melodioita ja kertosäkeitä.
"Seven Tongues of God" biisin kertsiä en meinannut saada päästä pyörimästä edes pois, jotenkin hypnoottinen..

Levyt tosiaan kaikki hyvinkin vahvoja esityksiä, mutta suosikkini on "Dreaming Neon Black".
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

13 Joulu 2017, 16:51

Warrel Dane on kuollut :(
NEVERMORE And SANCTUARY Singer WARREL DANE Dies Of Heart Attack In Brazil
December 13, 2017

Acclaimed heavy metal singer Warrel Dane, who achieved fame with the bands SANCTUARY and NEVERMORE, died on Wednesday (December 13) in São Paulo, Brazil. The 48-year-old American, who was in the process of making his second solo album, had a heart attack during the night and could not be revived.

Guitarist Johnny Moraes, who was a member of Dane's solo band, was with the singer around midnight when Warrel started to feel bad.

"He died in the night. He had a heart attack," Moraes told Brazil's UOL. "He was in the apartment where he stayed during the recording of the album when it happened. I gave him cardiac massage and we called the Mobile Emergency Care Service (SAMU), who came very fast, but when they arrived, he was already dead."

According to Moraes, Dane had from a history of addictions and health issues. "His health was already very weak because of his diabetes and his problems with alcoholism," he said. "He was already facing a lot of health problems."

The instrumental parts for Dane's second solo album were almost completed and he had begun laying down his vocals shortly before his death. The musicians are thinking about finishing the record with guest singers as a posthumous tribute, but no decision has yet been made.

In a 2016 interview with Brazil's Imprensa Do Rock, Dane alluded to his alcoholism while answering a question about how he takes care of his voice. "The most important thing for a singer is you have to get a lot of rest, a lot of sleep," he said. "You have to drink a lot of water. You have to hydrate yourself. And you… I know I have a bad reputation about alcohol, but you kind of have to stay away. So I'm a little better now these days than I was. I know I have a bad reputation for drinking too much, but I don't so much anymore. And you just… you just have to realize your instrument and know your limitations and know your strengths. I used to, when I was younger, sing in the stratosphere — very high. As you get older, and I will completely admit this, I can't sing that high anymore. So now I focus on my strengths. And it's no secret that I'm a fan of goth music, so I love singing low."

Read more at http://www.blabbermouth.net/news/neverm ... MOKmQbW.99
"the stage is empty now"
[youtube]04MJQ6tWOhk[/youtube]
Nuclear Holocaust
Viestit: 2854
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

13 Joulu 2017, 18:20

^
:(
Todella paska uutinen. Hieno ja persoonallinen ääni on poissa.

Justiinsa hiljattain kuuntelin pitkästä aikaa Nevermorea ja haikailin mahdollista paluuta. Se tais sitten olla siinä.
Metal Heart
Viestit: 123
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 16:05

13 Joulu 2017, 18:43

Hiljaiseksi vetää. Pistinpä sitten Praises to the War Machinen soimaan. Se on minun mielestä paras Danen levytys.

Nyt harmittaa yhä enemmän se Tuskan liian humalainen ilta, ku missasin Overkillin, Nevermoren ja Kamelotin. Paikalla olin, mutta muistikuvia ei ole. :cry:
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

13 Joulu 2017, 21:51

Metal Heart kirjoitti:Nyt harmittaa yhä enemmän se Tuskan liian humalainen ilta, ku missasin Overkillin, Nevermoren ja Kamelotin. Paikalla olin, mutta muistikuvia ei ole. :cry:
Ite näin mutta enemmän silloin siksi, kun kaikki muut Rovaniemiporukan kaverit olivat Nevermorea katsomassa. WD:n olemus oli kovin rauhaton ja omituinen, kuten aiemmin ketjussa sanottua.
Tuollaisen joku kuvannut sieltä, ihan ok senaikaisella kalustolla ja viimeiseksi jääneen N-albumin parhaimmistoa:

[youtube]AKJkkU3nQQA[/youtube]
Sir Juzzi
Viestit: 1087
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

13 Joulu 2017, 22:36

Taas ihan pirun kurja uutinen. Vaikken ole aikoihin kuunnellut Nevermorea ja se viimeiseksi jäänyt levy oli heikko, on kyseessä kuitenkin bändi, joka oli pitkän aikaa pirun tärkeä ja soi about päivittäin, ja Danen persoonalliset vokaalit olivat siinä merkittävä juttu. Ja olikos hän niiden lyriikoidenkin takana pääasiallisesti...? Niissä se toinen iso juttu. Se siitä mahdollisesta reunionista, näin itsekkäästi ajatellen.

Tuli sentään käytyä katsomassa bändi Tavastialla joskus kymmenisen(?) vuotta sitten, se keikka oli aivan järjettömän kova. Vaikka Dane kusikin Dreaming Neon Blackin :lol: Muuten laulu kulki kyllä hyvin, eikä äijän habituksessa ollut merkkejä millään tavalla huonosta hapesta. Pikaisen Wikipediavisiitin perusteella kaverilla oli kuitenkin ollut jo noihin aikoihin ongelmia mm. diabeteksensa kanssa. Vissiin huono yhdistelmä tuon sortin sairaudet ja taipumus liialliseen dokaamiseen. :!:
Nuclear Holocaust
Viestit: 2854
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

13 Joulu 2017, 23:36

Jeff Loomisin sanat syyskuulta kuulostavat nyt kovin enteellisiltä.

"Maybe one day, I would really like to be able to talk to Warrel again face to face and sit down and talk through all of our problems that we had and stuff like that.

"Time is a healer and life is short. So hopefully one of these days we will be able to sit down and talk out some of our differences, just as friends, even. That would be great.

http://www.blabbermouth.net/news/jeff-l ... sPE7FBp.99
Heinrich von Totschlag
Viestit: 737
Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki

14 Joulu 2017, 18:41

Näin Danen elokuussa Wackenissa Sanctuaryn keulilla, ja aika huonossa kuosissa oli mies. Piiiiitkään odotettu keikka oli lopulta iso pettymys.

Asiaan saattoi vaikuttaa aikainen soittoaika ja vesisade, mutta mies vaikutti olevan kohtuullisen päissään jo varhain päivällä. Hirveästi kohkasi ja yllytti porukkaa hurjasti surffaamaan, mutta yleisö ei lämmennyt pätkääkään. Oli vähän surkuhupaisaa katsottavaa.

Laulu lähti silti ihan hyvin, ei siinä mitään. Mutta se ei ollut sellainen Sanctuary-keikka, jonka olisin uskonut tai toivonut näkeväni.

Iso menetys, mutta tuskin tosiaan suuren suuri ylläri kellekään miehen uraa seuranneelle. Kepeät mullat vaan Danelle.
Herra Turpasauna
Viestit: 19
Liittynyt: 12 Touko 2008, 16:45

14 Joulu 2017, 22:30

Hiljaiseksi vetää.
Jotain maagista Warrel Danen laulussa vain oli. Nevermore tietysti se tärkein, mutta muukin tuotanto maistui kyllä. Hommasin juuri Inception:in, ja odottelin miehen uutta soololevyä. Nyt se jäi kesken, ennätti tehdä ilmeisesti vain vähän vokaaleja valmiiksi. Toivottavasti tekisivät sen loppuun vaikka tribuuttina.

R.I.P. Warrel. Ehkä nyt tapaat sen menehtyneen veljesi, josta laulussasi kerroit.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2854
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

15 Joulu 2017, 11:59

Herra Turpasauna kirjoitti: R.I.P. Warrel. Ehkä nyt tapaat sen menehtyneen veljesi, josta laulussasi kerroit.
Äkkinäinen keittiöpsykologi voisi vetää biisin sanoista syitä alkoholiongelmaan, mutta annetaan rauha miehen muistolle.

"Yeah, the song you are referring to is incredibly personal. It was kind of a catharsis for me to get over some childhood issues. Something I wasn't able to do with that subject in Nevermore for some reason. But the music just struck me when I first heard it. It's so brooding and depressing - but I live in Seattle, so I'm used to brooding and depressing as far as weather. And that's always channelled into lyrics and music for me. My real life brother is fucked up and he's dying of Stage IV Leukemia right now and he's disowned our family. He won't talk to any of us which is really sad. I feel sorry for my sisters because they had a really close relationship with him, but I never did. When I was a kid I didn't really understand why. He's got issues. At this point I've given up. I wrote a song and now I'm done with it."

-Warrel Dane-
Ice
Viestit: 2662
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

16 Joulu 2017, 13:21

Oho, tämä oli mennyt täysin ohi vaikka tietty odotettu uutinen, kun seuraillut Danen sekoilua. no yksi maailman parhaista teatraalisen äänen omaavista ukoista on nyt poissa, onneksi tuli pari kertaa nähtyä livenä.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2854
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

16 Joulu 2017, 16:15

Selkis toi Danen äänenkin salaisuus. Takana oli 5 vuotta oopperalaulu opintoja.

Oopperalaulun opiskelu kantaa hedelmää: Tarja, Attila Dorn... Jarkko Aholaltakin taittuu ooppera, vaikka onkin käsittääkseni itseoppinut.
Jussi
Viestit: 9414
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

16 Joulu 2017, 16:22

^ No, on se ehtinyt opiskelemaankin, kun nyt kuolinuutisen korjauksista vasta ite bongasin miten 1961(?) syntyneenä oli Sanctuaryn lopettaessa ensimmäistä uraansa jo kolmikymppinen. Varmaankin sen silloisen lapsenkasvoisuuden takia olin viime viikkoon asti siinä luulossa, että olisi ollut (jostakin lähteestä lukemani) n. 1968 ikäluokkaa, vuosikymmenen lopusta kuitenkin.

Muutamankin olen samalla viime päivien aikana lukenut somesta olleen pettynyt, kun ei viimeisillä Sanctuaryn keikoilla olekaan vetänyt Refuge Deniedin biisejä enää kuten 30 vuotta sitten :? sallittakoon se heille, mutta mulle olisi kelvannut vaikka sitten se 1 pakollinen siltä, meni miten meni, ja enemmän Into The Mirror Blackin maltillisempaa antia sekä The Year The Sun Diedin jatkumoa Nevermorelle sitten. No en kerinnyt, mutten valittaisi tuollaisesta, kuten yllä sanoi itsekin vielä viime vuonna:
WD kirjoitti:And you just… you just have to realize your instrument and know your limitations and know your strengths. I used to, when I was younger, sing in the stratosphere — very high. As you get older, and I will completely admit this, I can't sing that high anymore. So now I focus on my strengths. And it's no secret that I'm a fan of goth music, so I love singing low."
Vastaa Viestiin