Suomiräp - nykyajan parasta musaa?

Punk-, neofolk-, proge- sun muut epämetallikeskustelut
Vastaa Viestiin

Kuunteletko suomiräppiä?

Joo
0
Ei ääniä
En
2
100%
 
Ääniä yhteensä: 2
Sabaton+maastohousut
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Joulu 2014, 01:49
Paikkakunta: land of snow and sauna

06 Joulu 2015, 06:41

Provosoiva otsikko, mutta itelle nykyään iso osa aktiivikuunteluun päätyvästä uudesta musiikista on suomiräppiä. Uusia metallilevyjä kuunnellessa tuntuu usein siltä, että tää on kuultu niin monta kertaa aiemminkin, ja eritoten sanoituspuoli tökkii usein aika pahasti. Aika paljon oon antanut aina sanoituksille painoarvoa, mutta kai sitä nuorempana meni kliseisempi ja kornimpikin kama helposti läpi.

Räpissä ollaan mun mielestä sekä musiikin että etenkin sanoitusten innovatiivisuuden suhteen ihan eri tasolla. Olin pitkään sitä mieltä, että kaikki räppi on skeidaa, mikä johtui tietenkin siitä, etten ollut kuunnellut sitä ollenkaan. Sitten jossain vaiheessa onnistuin vähän pääsemään ennakkoluuloistani eroon ja ottamaan kuunteluun Julma-Henrin Al-Qaida Finlandin, joka putosikin aika kympillä. Vaikka olin kuunnellut metallia valtavasti, niin hämmentävästi AQF oli varmaankin vihaisinta musiikkia mitä olin koskaan kuullut.

Silloin harvoin kun vaikka nyt Imperiumin toimituksen tai laudan kirjottajien vuoden levyt -listauksissa tai vastaavissa on (suomi)räppiä näkynyt, ovat ne yleensä ehkä vähemmän yllättäen synkemmän laidan kamaa, joten laitetaan muutamia omia suosikkeja melankolisesta tai muuten synkästä suomiräpistä:

Ruger Hauer - Täällä vielä
Julma-Henri & Syrjäytyneet - 200306
Paperi T & Khid - Mami wata vudu
OD Kokemus - Aika valuu feat. Sairas T
Khid x RPK - Aurinko

Ja tasapainoksi muutamia omia suosikkejani kevyemmältä laidalta:

Ruger Hauer - Täällä
Horse Attack Sqwad - Nosta ilmaan kavio
Tuuttimörkö - Savuke + kola
Aivovuoto - TV ft. Pietari
DJ Polarsoul - Ei kompromisseja feat. Asa, Jodarok & Paperi T

Pitää sanoa vielä sekin, että vain suomiräppiin keskittyvä Kultabassokerho on kyllä loistava radio-ohjelma. (Lähes) joka viikko on studiossa vieras, jonka kanssa hengataan melkein koko parituntinen ohjelma ja ehditään paneutua artistin ajatuksiin musiikista(an) aika syvällisesti. Metallin kohdalla tuntuvat kaikki haastattelut hyvin usein aika pinnallisilta.

Mutta joo, mielenkiintoista ois lukea muiden ajatuksia sikäli kun joku tänne muu musiikki -osastolle eksyy. Voisin kuvitella, että tämä on monelle metalli-intoilijalle aika tuntematonta maaperää, mutta loistavaa kamaa löytyy kyllä todella moneen eri lähtöön.


Rausku
Viestit: 156
Liittynyt: 23 Kesä 2004, 16:05
Paikkakunta: Tampere

10 Joulu 2015, 15:39

Olen yrittänyt viime vuosina olla suoraan tuomitsematta jotain genreä tyyliin "kaikki se on paskaa". Hyviä juttuja voi löytää kaikesta. Esimerkiksi tuossa linkkaamassasi Julma-Henrin biisissä on hyvän kuuloinen tausta, ja erityisesti tuossa Ruger Hauerissa hitaan jazzin hämyistä tunnelmaa.

Mutta mutta. Lähes aina hyvänkin (tunnelmallisen/aggressiivisen/progressiivisen) suomalaisen räpin kuuntelu kaatuu siihen, että puhelaulaja kuulostaa hemmetin ärsyttävältä. Kuin kerjäisi turpaansa. Sanaleikit ovat useimmiten sellaista itsetarkoituksellista taitojen esittelyä, kuin ylenpalttinen tilutussooloilu.

Ja tuollainen kevyempi bileräppi ei kiinnosta lainkaan, koko ilmapiiri ja ilmaisutapa tuntuu niin etäiseltä - vähän sama kuin humpan parissa kasvaneelle mummolle luukuttaisi Suffocationia. Ei vaan pysty.

Joskus, jossain tilanteessa jokin tämän genren artisti voisi avautua paremmin, eihän sitä tiedä. Kuitenkin amerikkalaiseen "alkuperäiseen" rapiin suhtaudun positiivisemmin. Siis N.W.A. esimerkiksi. Toimii kurkistuksena kovaan katukulttuuriin täältä keskiluokkaisesta kuplasta. Mutta sellaistakin kamaa kuuntelen varmaankin keskimäärin 0-2 biisiä vuodessa.
HeadCrusher
Viestit: 198
Liittynyt: 19 Elo 2014, 18:49
Paikkakunta: Oulu

11 Joulu 2015, 00:12

Rausku kirjoitti:Olen yrittänyt viime vuosina olla suoraan tuomitsematta jotain genreä tyyliin "kaikki se on paskaa". Hyviä juttuja voi löytää kaikesta. Esimerkiksi tuossa linkkaamassasi Julma-Henrin biisissä on hyvän kuuloinen tausta, ja erityisesti tuossa Ruger Hauerissa hitaan jazzin hämyistä tunnelmaa.
Harvinaisen hieno asenne musiikkiin sinulla; en tiedä miten täällä, mutta muaalla (vaikkapa FB:ssä) monet "rankat heviäijät" (ei sillä, etteikö näitä asennevammailijoita löytyisi muidenkin genrejen faneista) leimaavat kaiken muun kuin hevin paskaksi. Ei siinä, jos ei pidä muusta kuin hevistä mutta kaiken muun leimaaminen kuulematta paskaksi on typerää.
Mutta mutta. Lähes aina hyvänkin (tunnelmallisen/aggressiivisen/progressiivisen) suomalaisen räpin kuuntelu kaatuu siihen, että puhelaulaja kuulostaa hemmetin ärsyttävältä. Kuin kerjäisi turpaansa. Sanaleikit ovat useimmiten sellaista itsetarkoituksellista taitojen esittelyä, kuin ylenpalttinen tilutussooloilu.
Tuon lisäksi lyriikat eivät usein toimi ollenkaan. Erityisesti Arhinmäen "kantaa ottava" räppi. Pahimpana vasemmisto meiningit.
Joskus, jossain tilanteessa jokin tämän genren artisti voisi avautua paremmin, eihän sitä tiedä. Kuitenkin amerikkalaiseen "alkuperäiseen" rapiin suhtaudun positiivisemmin. Siis N.W.A. esimerkiksi.
Komppia tälle; suomenkielisestä räpista en erityisemmin välitä, mutta esim. tuo N.W.A toimii hyvin. Tätäkin kirjoittaessa soi N.W.A.

P.S Vastauksena kyselyyn ei, eipä anna äänestää tuo vaan heittää jotain virhettä.
Sabaton+maastohousut
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Joulu 2014, 01:49
Paikkakunta: land of snow and sauna

12 Joulu 2015, 07:07

Ite taas en oo jenkkiräppiin tutustunut kuin muutaman yksittäisen levyn verran. Ei riitä oma kuullunymmärtäminen saamaan kunnolla selkoa räpeistä. Mulle on iso osa viehätystä genressä usein kielellisellä leikittelyllä, ja kai se on luonnollista, että sellaisesta saa niin paljon enemmän irti kun kielenä on oma äidinkieli.

Suomiräppäreitäkin riittää niin monenlaisia, että vaikea uskoa, että kaikki onnistuisivat olemaan jotenkin ärsyttäviä. Ehkä se suomen kieli on itsessään sitten ongelma? Ysärillä syntynyt sukupolvi on ensimmäinen, jolle ensikosketus räppiin on tyypillisesti tullut suomenkielisen matskun kautta - ennen Fintelligensin ja kumppaneiden nousua koko homma oli käsittääkseni hyvin leimallisesti amerikkalaista. Vieläkin törmää joskus siihen mielipiteeseen, että suomiräppi on aivan luonnoton yritys tuoda Suomeen musiikkia jota voivat tehdä vain mustat jenkit. Räpin SM-kisoissakin oli jopa vuoteen 2008 asti mukana myös englanninkielinen sarja, mikä nyt ajatellen tuntuu jo aika hassulta. Viime vuosina on sitten tullut valtavasti uusia tekijöitä ja uusi kukoistuskausi, kun sukupolvi jolle ajatus suomalaisesta räpistä on täysin luonnollinen on kasvanut tekijäikään.

"Bileräppi" tuntuu aika negatiivisesti latautuneelta sanalta, sellaiselta musalta jonka tahtiin voi ehkä tanssia mutta jossa ei ole mitään kuunneltavaa. Varmasti listoilla pyörivä popräppi usein sellaista onkin. Mutta itellä on ainakin ollut vähän pulaa hyvän fiiliksen musiikista - nuorempana mielentila oli sellainen että melankolinen synkistely toimi aina ja sellaista meininkiähän metallidiggarina oli helppo löytää, mutta sitten kun on vuosien myötä alkanut tehdä mieli yhä useammin kuunnella jotain kevyempää, josta vaan tulisi hyvä fiilis (sieluttomasta roskasta kuten cheekeistä ei todellakaan tule), niin semmosta omaan makuhermoon osuvaa ei ole metallista tai muualtakaan todellakaan helposti löytynyt. Räppi on vastannut tähän huutoon aika hyvin, esim. DJ Polarsoulin Pilvilinnaa ja Julma-Henrin Radio Jihadia on tullut pyöriteltyä pirusti viime vuosina. Nuokin ovat molemmat paitsi aika kepeitä niin myös älykkäitä levyjä.
Teditin

28 Joulu 2015, 20:56

Mukavaa nähdä tällanen ketju täällä, kuten sanottua niin ei varmaan kovin monella lautalaisella räppilevyt lautasella pyörähdä.

Itselläni vähän samanmoinen tarina räppiin tutustumisen kanssa kun Sabaton+maastohousut:lla (..miten toi sun nikki pitäs nyt niinkun taivuttaa?). Teini-ikä meni aika pitkälti hevilasit silmillä, kunnes lukiossa musaharrastuksen myötä alkoi löytää vähän muutakin musaa ja sitten satuin kuulemaan radiosta Pyhimyksen 0 -biisin, joka löytyy Medium -nimiseltä levyltä. Koko levy on siis bändin kanssa soitettua, jazzahtavaa räppiä ja Pyhimyksen täynnä Pyhimyksen erinomaista sanailua. Tästä sitten pikkuhiljaa aloin löytää nimenomaan tätä bändiräppiä - vieläkään en kauheasti sitä "alkuperäistä" sample-meininkiä kuuntele, vaikkei siinäkään mitään vikaa ole.

Kovassa soitossa on olleet esimerkiksi oululainen Funksons ja Jätkäjätkät - jälkimmäinen ei nauti jostain syystä kovinkaan hyvää mainetta räppipiireissä, enkä oikeen ymmärrä miksi. Bändi täynnä erinomaisia muusikoita - mm. Amorphiksessakin soittanut Kim Rantala - ja musiikki on erittäin monipuolista. Erityisesti viimeisimmästä, '13 julkaistusta Marian sairaala -albumista, jossa yhdistellään luontevasti rockia, punkia, hiphopia, gospel-meininkiä, balkanmusaa ja ties mitä, tykkään älyttömästi. Samanlaista musiikkia ei ole muualla tullut kauheasti vastaan.

Viimeisimpänä löytönä on ollut jyväskyläläinen Soul Valpio, joka on niin ikään jazzahtavaa bändiräppiä. Vuonna 2012 julkaistu Metsän keskellä tuli ostettua miltei sokkona ja on ollut ahkerassa soitossa.

Perinteisemmältä biittiosastolta on soinut lähinnä Stepa, jonka punchline-läppä on aika hauskaa kuunneltavaa. Jenkkilästä puolestaan kriitikoiden hehkuttama Kendrick Lamar, joka onkin jo sitten aika synkeää meininkiä.

Sanoituksien osalta olen Sabatonien ja maastohousujen kanssa samoilla linjoilla, hevissä usein on ongelmana se sanoituksien järkyttävä kliseisyys. Muutenkin oon jo pitkään ihmetellyt tätä heviskenen sulkeutuneisuutta - hyvin usein ei kuunnella mitään muuta musaa ja varsinkin räpin kanssa haetaan jonkinnäköstä vastakkainasettelua. Ei tätä ainakaan räpin puolelta löydy minusta yhtään niin paljoa ja miltei kaikki räppiukot, joihin oon tutustunut, kuuntelee monipuolisesti muutakin musaa, myös heviä.

Eli KYLLÄ, kuuntelen suomiräppiä.
Sabaton+maastohousut
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Joulu 2014, 01:49
Paikkakunta: land of snow and sauna

03 Helmi 2016, 20:16

Hieman hitaasti taas topikkia ylöspäin, parempi myöhään jne.

Hauska sattuma, vasta yks frendi kuuntelutti tuon Pyhimyksen 0-biisin mulle. Mutta vaikka Pyhimyksen eri levyjä on tullut jonkun verran kuunneltua, niin ei jostain syystä itelle täysillä iske. Ruger Hauerissakin Pyhi on mulle selkeä least favourite.

Bändiräppi ei ehkä ole niin räppipuristien mieleen. Eipä itekään bändiräppiä ole tullut hirveästi kuunneltua, ainut tuon otsikon alle menevä levy jota voisin suositella on Asan Use Your Illusion III. Siinäkin on suht tunnettuja muusikoita messissä, esimerkiksi muutamassa biisissä rummut soittelee eräs Sami Kuoppamäki. Levyn avausbiisi Silmä aukeaa on yksi lätyn maukkaimpia, ei vähiten Kuoppiksen ansiosta.
Teditin kirjoitti:Sanoituksien osalta olen Sabatonien ja maastohousujen kanssa samoilla linjoilla, hevissä usein on ongelmana se sanoituksien järkyttävä kliseisyys. Muutenkin oon jo pitkään ihmetellyt tätä heviskenen sulkeutuneisuutta - hyvin usein ei kuunnella mitään muuta musaa ja varsinkin räpin kanssa haetaan jonkinnäköstä vastakkainasettelua. Ei tätä ainakaan räpin puolelta löydy minusta yhtään niin paljoa ja miltei kaikki räppiukot, joihin oon tutustunut, kuuntelee monipuolisesti muutakin musaa, myös heviä.
Jep. Parin kuukauden takaisessa Infernossa ihmetytti, kun toimittaja (muistaakseni Timo Isoaho) Diablo-haastiksen alussa fiilisteli bändin paluukeikkojen suosiota ja arveli, että suomiräppärit eivät monen vuoden jälkeen enää kiinnostaisi ketään. Esimerkkinä mies käytti Tippa-T:tä, mikä nyt oli vähän kuin tiivistäisi suomimetallin johonkin vitun Doom Unitiin.

Mutta kun räppäreiltä haastatteluissa kysellään, mitä musaa kuuntelevat, niin hyvin harvoin hekään metallista puhuvat. Ainoana poikkeuksena tulee mieleen OD Kokemus, joka on kertonut kuunnelleensa paljon heviä ja hakeneensa mainiolle Viimesii päiviä -debyytilleen blackmetallista toivotonta tunnelmaa. Pari esimerkkiä: Kuoleman riitti, Itkuvirsi ja Itse turha. Biisien nimet varmaan kertovat tunnelmasta jo aika paljon :D ODK:lta tuli nyt joulukuussa toinen levy Alas, aika vähälle huomiolle on kaveri toistaiseksi jäänyt mutta veikkaisin että asia tulee vielä muuttumaan. Etenkin tuo debyytti on sellainen, jonka voisi kuvitella monelle metallipäälle uppoavan. Ei oo ainakaan liian iloista bileräppiä.

Imperiumin vuoden levyissäkin suomiräp sai pari mainintaa, molemmat tosin menivät samalle levylle, Paperi T:n Malarian pelolle. Ite olin ennen tuon soolodebyytin julkaisua ihan fanipoika, mutta Malarian pelko oli kyllä valtava pettymys. Hirveän vaivaannuttavaa kuunneltavaa. Silti täytyy olla iloinen, että "oikea" räppikin voi popräpskeidan hallitessa soittolistoja lyödä niin isosti läpi kuin tuo levy on tehnyt. Emma Gaalan hiphop-levyehdokaslistakin on vähän sellainen kuka ei kuulu joukkoon -leikki: JVG, Elastinen, Cheek, Mikael Gabriel - ja Paperi T.
Sabaton+maastohousut
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Joulu 2014, 01:49
Paikkakunta: land of snow and sauna

14 Maalis 2016, 20:12

http://www.inferno.fi/uutiset/olen-hape ... yva-genre/
http://www.rumba.fi/uutiset/kommentti-s ... otahapeaa/

Tällä kertaa Antti Hyyrynen elikkäs HYRDE lietsomassa tätä metallin ja räpin välistä vastakkainasettelua. Avarakatseisen oloinen jannu ja epäilemättä hyvin perillä suomiräpistä.

Alkuvuoden kovin räp-biisi lienee Eevil Stöön Mvda fuck. Videolla mies heiluu Mayhem-huppari päällä.

Stööstä ois moneks, superjäinen multilahjakkuus
Stöö oli Emma-ehdokas, jäi väliin sysipaska tilaisuus
Ei Stöö oo katkera, mut tajunnu et se on tosiasia:
ei ne uskalla isoa Stöötä tunnustaa tai palkita

Mafiaelämän nurja puoli, tulevaisuus vakaa ku keinutuoli,
muttei gangstaräppäri-Stöö dänkkipäissään turhia huoli
Antakaa Stöölle biljoona niin käytän sen
kaikkeen randomiin paskaan, Eevil Stöökin on vain ihminen
Korpinen
Imperiumi Crew
Viestit: 397
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

14 Maalis 2016, 23:05

Kyllä sitä itsekin varmaan vuosituhannen vaihteessa vielä naureskeli suomiräpille. MC Nikke T ja Raptori oli liian tuoreessa muistissa, eikä joku Fintelligens paljon parantanu tilannetta. Hämärästi muistan, että Avaimen Punainen tiili ja Kaucasin Saastaa suusta toimi jo tuolloin, vaikkei sitä suureen ääneen tullut kuulutettuakaan.

Suomiräppi on ollut aika aktiivisesti kuuntelussa viimeiset kolme vuotta. Tai siis tietyt nimet, kuten Ruger Hauer (ja liitännäiset), Asa, Laineen Kasperi, Khid, Paleface... Eevil Stöötä ei jaksa koko levyllistä sen pitchshifterin takia, läpätkin toimii paremmin parin biisin annoksina.

Kuukauden sisään tuleekin pari odotettua levyä, kun sekä Ruger että Khid julkaisee uudet älppärit. Ruger Hauerin näytebiisit aiheuttaa kyllä pelonsekaisia tuntemuksia, mutta Khid tuntuisi olevan edelleen ytimessä.
Nuclear Holocaust
Viestit: 2857
Liittynyt: 31 Joulu 2003, 22:44
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

15 Maalis 2016, 11:26

Yleensä nää räpätykset lähinnä vituttaa, mut nyt osui & upposi.

[youtube]fpPCYyYvHrw[/youtube]
Estranged
Viestit: 229
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

19 Helmi 2017, 22:41

Räppiä on kahdenlaista: old school rap sekä muu kura. Hyvän (suomi)räpin tunnistaa pääpiirteissään siitä, että käytetään päihteitä ja kiroillaan paljon. Mahtuu sekaan myös tuollaista kuraa, jossa sammalletaan latteuksia laiskan biitin päälle. Ulosannin tulee olla terävää ja päällekäyvää, ja musassa menoa ja meininkiä.

Minua(kin) säväyttää kotimaisesta musiikista nykyään rap paljon metallia paremmin. Rap on nykyajan rappiollista musiikkia, ei black metal pelota enää mummojakaan.

Genre tuntuu olevan kovin kahtiajakoinen, ja minua kiinnostaa yksinomaan tuo synkempi ja rankempi ääripää, huumoria silti unohtamatta. Kuten muissakin musiikinlajeissa suurin osa räpistä on sontaa, mutta tässä genressä se kakan määrä oikein korostuu, kun mainstreamista ei ole mitään hyvää sanottavaa ja niitä hyviä artisteja joutuu etsimään kissojen ja koirien kanssa. 3 hyvää keskittymää olen silti löytänyt: Itä-Helsinki (Notkea Rotta, Steen1), Kallio (Petos, Jontti (ja Shaka)) ja Oulu (kaikki missä Panama Rayo on mukana).

Notkea Rotta on pääsyyllinen suomirap-herätykseeni. Yhtye on ollut jo useamman vuoden telakalle eikä välttämättä aktivoidu enää koskaan. Ydintrio jatkaa Atomirotta-nimellä, jota tapaan kutsua ainoastaan Köyhän miehen Notkeaksi Rotaksi tai Taustanauharotaksi ja musakin rapin sijaan lähinnä enää tuollaista kulahtanutta reggeata.

Notkea Rotta - Paluu betoniin ( Official Video )

Notkea Rotta - Mitä iistimpää, sitä siistimpää ( OFFICIAL VIDEO )

NOTKEA ROTTA: "16 kilsaa Kontulaan" (+Lyrics)

Steen "vitun" 1 tekee ihan hyvää musaa, vaikka jätkä ei ole minkään vitun penaalin terävin kynä, kun joka toisen vitun sanan pitää olla vittu. Nykyään mies on kuulemma raitistunut eikä enää käytä tuota poliisurmaajaan viittaavaa artistinimeä.

Steen1 - Veri Vetää Itään feat. Petos, Pikkupiru, Notkea Rotta & Rohtori Laine

Steen1 - Itä-Helsinki (Official Video)

Steen1-Sinisiä rappuja ja punaisia hintalappuja

Petos on suomirapin kummisetä ja kenties se kaikkein kärkäskielisin moottoriturpa "genressä joka on kulahtanut kuin Päivi Räsäsen vagina. Miehen vahvimpana näyttönä on varmasti Toivo parasta ja pelkää pahinta-täyspitkä, joka sisältää synkkää tilitystä kannesta kanteen eikä löydy silmäkulmasta pilkettä tai tunnelin päästä valoa. Viime vuonna Petos jätti Testamenttinsa eli julkaisi viimeisen sooloalbuminsa, mutta Pengerkadun Perkele jatkaa varmaan vielä muissa projekteissa.

Petos - Lopun Alku

Petos - Asian Ytimessä (feat. Jontti )

Petos ft. Leijona - Pidä huoli omist asioistast

Jontti on julkaissut 3 täyspitkää soolona ja yhden tutkaparinsa Shakan kanssa. Duon 10 vuoden takainen mainio Rataäänite saa ilmeisesti tänä vuonna jatkoa uuden täyspitkän muodossa.

JONTTI & SHAKA : KOLMATTA LINJAA

Jontti & Shaka - Kunnon poika

Jontti - Vapaus & Totuus. feat. Petos, Une, Otto & Mc Respektor

Kallio Underground on/oli Petoksen ja Jontin muodostama kokoonpano, ja muutenkin nämä Kallion heebot vierailevat paljon ristiin rastiin toistensa biiseillä.

Kallio underground - Hullulla on halvat huvit

Kallio Underground - 2004 JKR ft. Raimo, T-Murha, Seyed Ali & Ässä

Panama Rayo aka. Puukko-Allu on Oulu-scenen pääpiru ja laadun tae kaikessa missä onkaan mukana. Vahvimpana näyttönä Haittavaikutuksen Oma lehmä ojassa -täyspitkä, jota voi kutsua jo rankaksi kamaksi. Levylle piti tulla jatkoa jo useampi vuosi sitten, mutta siltä suunnalta ei ole yksittäisiä biisejä enempää julkaistu.

HAITTAVAIKUTUS: Pane vastaan (Music video)

Haittavaikutus - Oma Lehmä Ojassa

Panama Rayo - Introducing feat Benirova and saigon sam

Panama Rayo & E.N.R.P Kultainen keskitie FEAT: Tuke & Joniboi

puukko-allu - tuhansien lääkkeiden ja lärvien maa

Listataan vielä klippikoollaasin perään Top-5 albumikokonaisuuksien osalta:

1. Haittavaikutus - Oma lehmä ojassa (2011)
2. Petos - Toivo parasta ja pelkää pahinta (2011)
3. Notkea Rotta - Itä Meidän (2005)
4. Jontti & Shaka - Rataäänite (2007)
5. Steen1 - Salaliittoteoria (2004)

Päihteiden, väkivallan ja rikollisuuden ihannointi saattaa kuulostaa lapselliselta, mutta mikäli moraali ei tällaisten kuunteluun taivu, toisesta ääripäästä löytyy Cheekit, JVG:t (ja mitä näitä nyt olikaan).
Vastaa Viestiin