Tuska 2015 Sunnuntai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
Estranged
Viestit: 243
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

28 Kesä 2015, 22:50

Avaan vaan topicin valmiiksi, tarkempaa analyysia luvassa myöhemmin.

Liisa oli vitun kova, siinä kyllä jyrättiin kaikki räkänokkabändit maan tasalle.


Ertsa d
Viestit: 50
Liittynyt: 21 Huhti 2013, 21:48

28 Kesä 2015, 23:02

Kyllähän se Cooper shown veti, mikäs siinä. Vaikka miehen musiikki ei muutamaa biisiä lukuunottamatta iske, niin helvetin hyvä keikka, jaksoi tosiaankin katsoa.
Opeth oli aivan jäätävän hyvä, ja vetivät Deliverancen vielä viimeisenä. Ei voinut kuin ihailla. Ja
ruotsalaisbändien parhaista välispiikeistä vastasi kyllä Mikael, sori vaan Sabaton ja In Flames.
Mokoma perushyvä Mokoma, yleisä tuntui jotenkin snadisti vaisulta, ainakin jos vertaa 2012 keikkaan. No olihan se keikka tosin hiukkasen kovempi.
Kvesti

29 Kesä 2015, 00:43

Lissu hallitsi. Sieltä tuli kaikki mitä halusinkin: Go to Hell, Ballad of Dwight Fry, Man behind the Mask ja vähän I love the deadia. Coverit vähän latisti tunnelmaa, mutta muuten täyttä rautaa.

Mystic Triangle oli toiseksi paras bändi. Onneksi menin katsomaan miten internetvitsi toimii livenä. Siellä oli muutema oikeasti hyvä veto mukana.

Dr. Living Dead oli kolmas mainitsemisen arvoinen. Biisit eivät iskeneet täysillä, mutta meininki oli katossa koko setin ajan.

Muiden osalta tämän päivän voi unohtaa. Opeth olisi ehkä mennyt jonain toisena päivänä. Dr. Living Deadin jälkeen se tuntui ihme hippeilyltä.
Koskenkorvasieni
Viestit: 1139
Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Paikkakunta: Pohjois-Espoo

29 Kesä 2015, 07:04

Lissu sai keski-ikäisen miehen herkistymään, oli sen verran mahtava show ja kokonaisvaltainen elämys, että tais mennä roskia silmiin välillä. Stratovariuksen Visions-settikin oli yllättävän kova. Jalat huutaa leipää ja ääni paskana, mutta oli se sen arvoistakin. Ens vuonna uusiks.
jaketin
Viestit: 86
Liittynyt: 13 Helmi 2004, 13:07
Paikkakunta: Helsinki

29 Kesä 2015, 12:18

sunnuntai oli meikäläiselle jäähdyttelypäivä. Mutta Anneke ja muut seireenit olivat ihania ja osasivat laulaa. Pidin heidän esityksestään paljon.

Mokomasta en ole kauheesti ollut innostunut, vain kerran heidät aikasemmin nähnyt. Mutta tämä tuskan keikka kyllä veti puoleen, että katselin koko setin ja pidin heistä.

Illna päällikkö oli Lissu, vaikka en hänenkään tuotantoa aktiivisesti kuuntele. nautin koko setistä ja se oli todella hyvä keikka, juuri sopiva lopetus tuskalle...

oluita ja muita juomia pitää ihmetellä, että olivatko alkoholittomia ? ;) vaikka koko viikonlopun kittasin, niin ei ollut kaameaa kapulaa, oikeestaan minkäänlaista kapulaa :O
Sabbathman
Viestit: 4932
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

29 Kesä 2015, 14:08

Oli hyvä reissu eilen! Säähän oli varmaan vuoden paras, aurinkoa ja tuulenvirettä. Vähän ennen puoltapäivää irtautuminen Seinämäeltä, Virtain kautta moottoritielle vyörymään. Kivasti löytyi ilmainen parkkipaikka siitä vastapäisen Nesteen takaa. En ottanut Poliisi-burgeria, mutta limpparin ja lonkeron kuitenkin.

Ahh, se ihanan kuuma kivitontti...mutta eipähän haitannut tällä kertaa, sitä se parempi kunto vaan teettää. Enpä jonotellut kaljojen perään tällä kertaa (ei kyllä ollut jonojakaan ainakaan Koff-alueella) ja tuli käveltyäkin siellä sinne sun tänne vesipistettä ja vessaa etsien. Kävelin ensin väärään suuntaan mutta kun kysyin niin järkkäri opasti oikein "vessapuistoon"...! Oli paljon kojujakin joihin en ehtinyt, mutta tuommoinen Alepan myymäläbussi pitäisi olla jokaisella festivaalilla! Puoli sekuntia mietin että olisinko ottanut Alice Cooperin silmämaalauksen, mutta annoin olla. Ihan mukavaa oli nyt kuupailla tuolla ja muutenkin koko alueesta jäi toissavuotista parempi maku/viba. Merch-tiskille en luovuttanut rahojani tällä kertaa, mutta Äxän teltasta löytyi Black Label Society DVD, Vallenfyren uusin ja viimeiset puuttuvat Edguyt edullisesti. Kiitos myös Tero M hyvistä levykaupoista: yli 20-vuotiaat CD-painokset nimeltään Accept ja U.D.O.

The Sirens oli miellyttävä keikkakokemus. Upeita naisia joilla kaikilla kirkkaat kuulaat äänet, paljon oli kaikua käytetty mutta niinhän se kuuluikin tehdä. Hyviä biisejä, kohokohtana päätösbiisi.

Opeth oli tunnelmansa puolesta hieman väärässä paikassa, naamat punaisina päälavan paahteessa. Mutta musiikki oli mielenkiintoista ja puoleensavetävää, pitää tutustua lisää tähän(kin ruotsalaiseen) bändiin.

Näin Stratovariuksen viimeksi Seinäjoella keväällä 2006 ja Kotipellon soolokeikallaan viimeksi Seinäjoella kevättalvella 2008. Kyllä sydäntä lämmitti tämä Visions-keikka. Yksi rakkaimmista levyistä kyseessä, pelkkiä hyviä biisejä täynnä. Kotipellon ja Johanssonin johdolla tämä uusi kokoonpano on kyllä pätevä, lavakarisma ei ole tietenkään sama kuin Tolkin aikana, mutta siitä huolimatta homma vaan toimi hienosti. Uuden koplan soitosta ei voi valittaa ja hommasta huokuu tietty huolettomuus ja rentous koko ajan. Kovien biisien ja tymäköiden soundien päälle kaikkein ilahduttavinta keikassa oli Kotipellon komea ääni - mies ei ollut heikentynyt pätkääkään lähes vuosikymmenen aikana! Kova keikka ja sopivasti juuri tämmöinen vanhojen aikojen "muistutus/paketointisetti" tälläiselle konkarille joka on viime vuosina missaillut tämän bändin keikkoja. Tästä on hyvä taas jatkaa kohti syksyn kiertuetta ja Eternal-albumia!

Alice Cooper räjäytti potin taas. Noin tunti-neliviitonen setti täynnä kaikkea kivaa, kivenkovia klassikoita, hyviä uudempia ralleja, kuolleiden juoppoystävien kunniaksi soitettuja covereita ääni-imitaatioineen. Täytyy sanoa että Alice Cooperilla on aina ollut järkyttävän kova livebändi mukanaan, kuten nytkin. Nita Strauss oli kaikkea mitä on odoteltukin...and then some! Kova kitaristi joka osasi esiintyä ja jota oli kiva katsellakin!

Asuvaihdoksia, pyton (!!!), ärsyttävä kameramies koki lopulta läpäisevän kohtalonsa, nukkemainen hoitsu lääkeruiskuineen, pyöveleitä maskeineen, miekan heilutusta ja seteleitä kansalle, pakkopaitaa, tukasta retuuttamista, tahtimarssia univormussa, moottorisahan heilutusta, keppiä ja käätyjä yleisöön, savustava sähköseinämä, valtava isoon ääneen örisevä Frankensteinin hirviö, giljotiini tietenkin (mutta ei tule tätäkään aina), kuolleista herääminen, kävelykepillä huitomista, saippuakuplia, napsahtelevia ilotulituksia, isot ilmapallot ja pitkää serpentiiniä, vieraana Michael Monroe...kaikkea tätä on Alice Cooperin The Greatest Show On Earth.

Settilista oli täynnä kohokohtia ja yksi pommi jota olen toivonut jo pitkään...

Hello Hooray
House of Fire ***
No More Mr. Nice Guy ***
Under My Wheels ***
I'll Bite Your Face Off
Billion Dollar Babies ***
Lost in America ***
Hey Stoopid ***
Dirty Diamonds
Welcome to My Nightmare ***
Go to Hell ***
Wicked Young Man
He's Back (The Man Behind the Mask) ******
Feed My Frankenstein ***
Ballad of Dwight Fry
Killer
I Love the Dead ***
Break On Through (The Doors cover)
Revolution (The Beatles cover)
Foxy Lady (The Jimi Hendrix Experience cover) ***
My Generation (The Who cover)
I'm Eighteen ***
Poison ***
---
School's Out (with Michael Monroe) ***

Alice Cooper edustaa meikän heavymaailman "sikarikerhoa" ja nyt Tuskassa soitettu keikka paalutti taas selväksi sen mitä on rock & roll parhaimmillaan ja näyttävimmillään. Nyt on hyvä tykittää Raise The Dead -livesettiä jo toistamiseen, tässähän on lähes sama settilista kuin eilen.

Soitto loppui onneksi jo 21:15 aikaan ja siitä vartin kuluttua pääsi jo lähtemään kotimatkalle. Vaikka oli kaikin puolin kivaa ja keikat reissun arvoisia, tuumasin että nyt en kyllä tule Tuskaan enää uudelleen. Tai no, jos tarjonnassa on esim. Mercyful Fate tai jotain vastaavaa parhautta niin sitten...ehkä. Yhden pikapysähdyksen taktiikalla pääsin kotipihaan jo 1:22 - en ole koskaan aiemmin ollut Helsingin reissusta kotona näin aikaisin!

:hatoff: School's Out Helsinki!
KooL
Viestit: 108
Liittynyt: 04 Touko 2004, 09:33
Paikkakunta: Järvenpää

29 Kesä 2015, 15:33

Alice oli kova...!!!
Tuolla taas muutama video -> https://www.youtube.com/user/MrTheKooL74
Pagan Fears
Viestit: 1410
Liittynyt: 03 Marras 2005, 17:33
Paikkakunta: Lahti

29 Kesä 2015, 21:22

En mikään suuri Alicen tuontannon ystävä ole koskaan ollut, mutta olihan tuo livenä helvetin viihdyttävää ja mukavaa katseltavaa. Sisälsi kaiken mitä hyvän rock-show:n pitää sisältää, oikeastaan täydellisen rock-show:n. Kaikki kohdillaan.

Sunnuntain muista bändeistä ei tullut katsottua kuin Opethia, mutta armoton krapula latisti fiilistä eikä tuo muutenkin paras mahdollinen esiintymispaikka bändille ollut. Oikeassa ympäristössä ja mielentilassa yksi maailman parhaimmista bändeistä, mutta tällä kertaa ei jaksanut juuri innostaa.
Ice
Viestit: 2680
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

29 Kesä 2015, 21:54

Blogissa Alicen mahtavan keikan hehkutusta, vielä kun ne coverit Doorsia lukuunottamatta olisi vaihtuneet omaan tuotantoon. Opeth yllätti iloisesti ja Sirensiä olisi pitänyt väijyä kauemminkin.
kalleppi
Viestit: 387
Liittynyt: 19 Elo 2008, 13:32
Paikkakunta: Seinäjoki

29 Kesä 2015, 22:50

Opeth heitti hyvän keikan. Hienoa että vihroin näki bändin, aina onnistunu missaamaan. Drapery Falls ja Deliverance, aah kun mannaa.

Alice Cooperin teatraalisuus oli parasta keikan antia. Myönnän että hittejä ja kuultuja biisejä olivat kaikki mutta jotenkin sitä tulin siihen johtopäätökseen että olen metallimies ja tällänen rokki ei osu suoraan ytimeen sen takia. Toki molemmat joillakin voi osua ja monenlainen muukin musiikki, mutta mulla ei ainakaan Alice Cooper sinne osu.

A.R.G. oli jatkoklubilla hyvä.
Estranged
Viestit: 243
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

05 Heinä 2015, 22:44

Alun perin ajattelin vilkaista Mors Subitaa ja Warmenia, mutta päädyin kuitenkin johtopäätökseen, ettei niissä ole mitään näkemistä, joten valuin paikalle vasta Mokomaa varten. Ja Mokoma vetikin ihan mukiinmenevän setin, ainoastaan Kuollut Kuolleempi Kuollein jäi uupumaan lopusta.

Sireenit kukkivat oikein kauniisti. Bändi näytti olevan jotain Within Temptation -osastoa, mutta nämä kolme daamia olivat toki pääosassa. Annekeen ja Liv Kristineen olen ollut ihastunut 90-luvulta alkaen eikä se kolmaskaan eukko hassumpi ollut. Oli vielä sen verran kohmelon herkistämä olo, että Fearlessin aikana silmät jo kostuivat. Muina kohokohtina pari zipaletta The Gatheringia + Theatre Of Tragedya ja tulihan sieltä myös yksi biisi Portisheadia tai ainakin melkein. :P

Opeth veti niin hyvän setin kuin tunnin slottiin ennättää. Kaikki 3 uutta ja 3 vanhaa biisiä toimivat mainiosti, minulle kohokohtana The Grand Conjuration. Myös Åkerfeltin välispiikit toimivat; on helppoa keulia osaamisellaan, kun vaan on niin hyvä.

Nyky-Statovarius kiinnostaa taas kuin se kuuluisa kilo paskaa, mutta Visions kyllä kelpasi. Hetakin ihmetteli spiikatessaan bändiä lavalle, että miten saadaan mahdutettua 65-minuutin albumi 60-minuutin slottiin, mutta tuliko sieltä kaikki biisit?

Liisa lopulta korjasi potin eikä viikonlopun parhaasta jäänyt epäselvyyksiä. Ukko on legendaarisin Tuskan lauteilla esiintynyt artisti, jolle ainoastaan Dio pistää kampoihin, ehkäpä Lemmykin voisi vielä pistää lusikkansa soppaan (ennen kuin sen nurkkaan viskaa). Loistava show ja hittiä hitin perään, Liisa edelleen rautaisessa esiintymiskunnossa ja bändi rokkasi. Mikäli pitää jotain nipotettavaa settilistasta keksiä, niin mieluiten olisin kuullut kärkeen Department Of Youthia, ja se cover-medley oltaisi voitu korvata melkein millä tahansa Liisan omalla matskulla. Joka tapauksessa yksi Tuska-historian parhaita keikkoja, joten Suvilahdesta kelpasi poistua hymy korvissa.
Jussi
Viestit: 9662
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

05 Heinä 2015, 22:52

Estranged kirjoitti:että miten saadaan mahdutettua 65-minuutin albumi 60-minuutin slottiin, mutta tuliko sieltä kaikki biisit?
Tuli, mutta miten niin 65 min? Tuossa kun (laiskana, en just nyt ehdi hakea hyllystä ceedeetä ja laittaa sitä koneeseen, siitäpä tuo on ripattu) laitan ämpärikansion sisältöä maalaten, niin näyttää 01:01:04 ja äkkiäkös sen minuutin nipistää vaikka nimibiisin nauhapuheista tai Holy Light-instrun 5:45 kellottavista sooloista.
Faustus

15 Heinä 2015, 19:15

"Aamu" alkoi Mor Subitalla ja sitä ehdittiin katsomaan vain puolisen keikkaa. Ihan kelvolta kuulosti, ensimmäinen slotti päivälle on kyllä nihkeä.

Sitten vuorossa oli Warmen, jonka käsittämätöntä instrumentaalimasturbointia oli pakko lähteä pakoon mahdollisimman kauas eli nurmialueen kautta Kattilahalliin, jossa oli taas Manala Comedyn vuoro. Roope oli edelleen kunkku, vaikka puujalat iskivätkin niin että tuli lähdettyä ontuen paikalta.

Mokoma veti ihan hyvän setin. Mukavasti tuli paljon biisejä uudelta levyltä. Yleisö tykkäsi kuten aina, ja pitti myllysi.

The Sirens vaikutti aluksi hyvin vaivautuneelta ja tunsin voimakasta myötähäpeää kun ihanat neidit lavalla yrittivät saada kankeat repliikit ulos mahdollisimman luontevasti. Kuitenkin osaavat he laulaa hienosti. Venus, Strange Machines ja Sisters of the Earth olivat parhaat vedot, Image tuntui hyvin irralliselta poppibiisiltä muihin verrattuna. Lavashow on siis hakusessa, mutta laulu kulkee. Harmi kun jäi Theatre of Tragedy aikoinaan näkemättä livenä.

Opethin psykedeelinen proge toimi hyvin ja saattoivat soittaa vielä konemaisemmin kuin Ne Obliviscaris. Tässä vaiheessa tuli kiire junaan, eli Alice jäi näkemättä, mutta eipä lavashow't ole juuri ikinä kiinnostanutkaan, vaan musiikki on se pääasia, enkä näin koe jääneeni mistään paitsi.
Vastaa Viestiin