Tuska 2015 Perjantai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
Koskenkorvasieni
Viestit: 1126
Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Paikkakunta: Pohjois-Espoo

27 Kesä 2015, 12:27

No mitkäs fiilikset jäi eilisestä? Oikeastaan ainoa bändi jonka keikan katsoin kokonaisuudessaan oli Sabaton ja pikkasen huvitti kun ekan biisin kaks säkeistöä meni niin ettei Brodenin mikistä kuulunu mitään. Sit kun se alko toimimaan niin yleisö kohahti. :D Hyvän setin vetivät ja makeet pyrot oli. Unohdin syödä ryyppäämisen lomassa, seurauksena kaariyrjöt matkalla dösäpysäkiltä kämpille. Ei näin, ei todellakaan näin :D


Ice
Viestit: 2662
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

27 Kesä 2015, 14:12

Oli kyllä yksi festarihistorian paskin burgeri sieltä olutalueen vessojen vierestä ostettuna, 9 € mauttomasta paskamoskasta, en suosittele.
Flariel
Viestit: 47
Liittynyt: 20 Loka 2009, 10:19
Paikkakunta: Tukholma/Espoo

28 Kesä 2015, 10:10

Liesikiesin pulled pork burger taas oli paras festariannos ikinä, hintaa 10 euroa. Suosittelen!

Bändikattauksesta Blues Pillsin psykedelia iski hyvin. Sabatonin pyrot olivat hienot, mutta shown välispiikit menivät vähän vaivaannuttavan puolelle. Kitarat oli miksattu jonnekin taustalle, ja lopputulos oli aika tasapaksua junttausta.
rotte
Viestit: 745
Liittynyt: 15 Syys 2010, 23:05

28 Kesä 2015, 16:06

Lamb Of God helvetin hyvä. Exodus helvetin laiska.
Sabaton...eisaatanamitäpaskaa...
jaketin
Viestit: 86
Liittynyt: 13 Helmi 2004, 13:07
Paikkakunta: Helsinki

29 Kesä 2015, 11:55

Lamb of god oli kova, olisi pitänyt olla pääesiintyjä. Sabaton ei kuulu suosikkeihin ja oli laimeampaa verrattuna Lamb of godiin. Architects ei vakuuttanut, odotin parempaa. loput bändit meni siinä töllätessä...

Ruokapuoli menetteli, ei mielestäni vastannut hintaa.

Koffin baarissa erehdyin ostamaan tölkin olutta, 0.33 6 egee :O Tilasin olusen ja tiskilla vasta hokasin, että pikkupurkki...
Viimeksi muokannut jaketin, 08 Syys 2015, 12:24. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ice
Viestit: 2662
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

29 Kesä 2015, 21:56

Blogissa tunnelmia Sabatonin hienosti käsikirjoitetusta showsta, hyvin oli Broden opettanu kaikki olemaan hoomoilasena kun yleisö huusi orkesretin nimeä. Exoduskin toimi, ja ilta jatkui Sling Inissä hyvässä seurassa, joten hyvä aloitus festeille.
kalleppi
Viestit: 386
Liittynyt: 19 Elo 2008, 13:32
Paikkakunta: Seinäjoki

29 Kesä 2015, 22:39

Foreseen veti aivan mahtavan keikan vaikka oli lyhyt. Festarin paras ehkäpä. Onneksi näkee perjantaina uudestaan ja mahollisesti pitempänä keikkana.

Lamb of God oli yllättävän hyvä. Vaikka alussa pari biisiä pisti ajattelemaan että pitäskö mennä Enforceria kattomaan. Onneksi jäin kun Randyn vähän raadellumpaan ääneen tottui. On mies joskus kuulostanut paremmaltakin vaikka matalimmat karjunnat lähtikin hyvin. Varmaan toiseksi paras keikka koko festeillä. Pidin kun tuli aika monta biisiä As The Palaces Burn-Ashes Of The Wake kaksikolta. Ja sen lisäksi kaks uutta biisiä toimi hyvin livenä.

Exodus ei tuntunut niin hyvältä LOG:n jälkeen. Ihan peruskeikka, ei mitään tajunnan räjäyttävää. Ehkä kaipasi Gary Holtia. Dukesin kanssa nähdyt kolme keikkaa oli parempia kun tämä vaikka Zetro Souzan vokaalit olivat ihan hyvän kuuloisia.
Jussi
Viestit: 9413
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

30 Kesä 2015, 12:22

kalleppi kirjoitti:Vaikka alussa pari biisiä pisti ajattelemaan että pitäskö mennä Enforceria kattomaan.
Ei ois tuossa alussa kantsinutkaan (itelläkään), kun Enforcer aloitti n. 25 min myöhässä. Tiedä mitä sitten arpoivat vai kuka oli ryssinyt aikataulun :roll:
kalleppi kirjoitti:Dukesin kanssa nähdyt kolme keikkaa oli parempia kun tämä vaikka Zetro Souzan vokaalit olivat ihan hyvän kuuloisia.
Tältäpä se itsellekin kuulosti; harmi vain kun Blacklistin aikaan oli jo narikassa nauttimassa anniskelualuetta parempia aleja (joista silti plussaa, että ensi kertaa niitä sai edes Koffin Irish Red Alen muodossa Tuskasta).
Maxim
Imperiumi Crew
Viestit: 1876
Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05

30 Kesä 2015, 15:22

Jussi kirjoitti:Ei ois tuossa alussa kantsinutkaan (itelläkään), kun Enforcer aloitti n. 25 min myöhässä. Tiedä mitä sitten arpoivat vai kuka oli ryssinyt aikataulun
Mitä sitä touhua etualalta seurasin, teknisiä ongelmia näytti olevan niin kitaristin pedaalilaitteistossa kuin rumpalilla (ilmeisesti monitoroinnissa?). Olisiko vielä kitaristilaulajan ja basistinkin kamoissa jotain säätämistä ollut.
Tintti
Viestit: 1030
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

30 Kesä 2015, 16:29

Maxim kirjoitti:
Jussi kirjoitti:Ei ois tuossa alussa kantsinutkaan (itelläkään), kun Enforcer aloitti n. 25 min myöhässä. Tiedä mitä sitten arpoivat vai kuka oli ryssinyt aikataulun
Mitä sitä touhua etualalta seurasin, teknisiä ongelmia näytti olevan niin kitaristin pedaalilaitteistossa kuin rumpalilla (ilmeisesti monitoroinnissa?). Olisiko vielä kitaristilaulajan ja basistinkin kamoissa jotain säätämistä ollut.
Molempien arvon toimittajien pikkulavaseuranta kuitenkin selkeästi hieman kusee, sillä tilannehan oli se, että Enforcerin virallisen aloitushetken tienoilla tuo edeltävä keikan voittanut bändi (ei jaksa nyt muistaa nimeä) vasta lopetti settinsä. Nikula spiikkasi Enforcerin (ekan kerran) sisään kun nämä edeltävät olivat saaneet vasta hädin tuskin kamojensa purun käyntiin. Ehtipä kuitenkin käydä tossa pari biisiä LoG:ta katsomassa noita edeltäen, eikä suunnitelman mukaisesti jälkeen.

Voiko tuosta päätellä, että ongelmat syntyivät vasta tuon bändin kohdalla? Sitä en tiedä, kun tuonne lavalle ekaa kertaa käyskentelin vasta Blues Pillsin lopettaessa. Ennen Enforceria kuitenkin, vaikka heillä toki (seurauksena?) oli omat hätäilynsä ja säätönsä soundien ja monitorien kanssa.

Samalla lavalla oli lauantainakin jossain vaiheessa jotain aikataulusäätöä. Kuitenkin tuo perjantain touhuilu oli ensimmäinen merkittävä aikataulukuseminen, joitain pakotettuja slottivaihtoja lukuunottamatta, minkä Tuskassa muistan. Sama sinällään, kun ei tuolla yleensä hiton kiinnostavalla pikkupuolelle minulle oikein juuri mitään ollut - perjantain alun grindailut jäi väliin, Enforcer oli päivänsä paras, lauantaina kiinnostanut juuri kuin humalaskipatut miimikot ja sunnuntaina tuli vain katsottua kunnolla tän vuoden positiivisimpaa yllättäjää At the Hollowta. Saipa ainakin aurinkoa.

Suht helvetin bändiköyhä vuosi toki muutenkin oli minulle, ja harvatkin kiinnostavat sössitty aikatauluissa, onneksi joitain positiivisia yllättäjiä kuitenkin pelasti ja ihan hyvä fiilis jäi.
Maxim
Imperiumi Crew
Viestit: 1876
Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05

30 Kesä 2015, 17:39

Tintti kirjoitti:Molempien arvon toimittajien pikkulavaseuranta kuitenkin selkeästi hieman kusee, sillä tilannehan oli se, että Enforcerin virallisen aloitushetken tienoilla tuo edeltävä keikan voittanut bändi (ei jaksa nyt muistaa nimeä) vasta lopetti settinsä.
Eipä nyt kovin paljon kuse. Se, että tuo tumpulointi, säätö ja hätäily olivat sitten yleisestä aikataulun pissimisestä johtuvaa, on oma juttu sinänsä.

Enivei, Enforcer veti pirun kiukkuisen keikan kyllä.
Estranged
Viestit: 228
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

02 Heinä 2015, 22:16

Krokodil oli ihan hyvä avaus näille kemuille, vaikka kuulin ensimmäistä kertaa bändistä vasta buukkauksen yhteydessä. Youtube tarjoaa Krokodil-haulla lähinnä venäläistä huumetta, joka johtaa amputaatioon tarvittaviin kuolioihin, siitäkö on bändikin nimensä napannut?

Ghost Brigadea en ollut nähnyt tarjonnasta huolimatta moneen vuoteen livenä, joten hyvin kolisi. Vahva levy alla ja viikonlopun paras kotimainen.

Seuraavaksi tarjolla Architects ja Apina, joten poistuin tunnin ajaksi alueelta. Bongasin siinä Sörnäisten rantatien varrella mattolaiturin, jonne menin parin huoltsikkabiisonin kanssa veden liplatusta kuuntelemaan.

Blues Pills oli erittäin hyvä. Laulajalla piisasi puhtia palkeissa, hyvät Janis Joplin -vibat. Rumpalilla oli varsin minimalistinen setti, mutta siinä oli kaikki tarvittava. Oikeaa musiikkia oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla, tällaiselle on aina tilausta, joten päivän paras veto.

Lamb Of God heitti ihan mukiinmenevän setin punaniskametalliaan. Odotin bändiä nähdäkseni Tuskassa pari vuotta sitten, joten hyvä että tämä saatiin viimein toteutettua, päivän moraalinen pääesiintyjä.

Exodus veti varsin rutiininomaisen setin, vaikka odotin Souzan paluun tuovan uutta nostetta. Ihan hyvä, mutta tuossa välissä ei minulle kolissut ihan niin kuin pitäisi.

Sabatonia seurasin vajaa puoli tuntia ja olihan niillä hyvät pyrot ja ja... ei kun siinä ne hyvät puolet jo olivatkin. 2009 bändi oli Tuskassa ihan aidon oikeasti hyvä ja viihdyttävä, mutta siitä on jo hyvän aikaa edetty aste asteelta aina vaan kulahtaneempaan suuntaan, toivottavasti bändiä ei enää koskaan tungeta näihin kemuihin.
Faustus

15 Heinä 2015, 18:19

Pistetään omia mietteitä vähän jälkijunassa.

Rituaalimainen junamatka aamukaljoineen viritti sopivaan tunnelmaan, ja kavereiden nurkissa yöpymiset on vaihtunut hotellimajoitukseen.

Manala Comedyssä Roope oli ylivoimainen kunkku mauttoman mustalla huumorillaan. Tässäkin voisi soittaa jokin paska bändi, mutta itselle tämä toimi hyvin varsinaisen festarin lämmittelijänä.

Ghost Brigade soitti vähän vaisun keikan. Biisivalinnat olivat vähän nihkeitä ja ulkolava ei sovi bändille alkuunkaan. Silti bändihän on rautaa, joten keikka kokonaisuutena ihan ok.

Architects oli ihan katsottava, vaikka en tiennyt kuin ehkä puolet biiseistä etukäteen. Sitä tunsi itsensä vanhaksi papaksi hyvin nuoren yleisön keskellä. Metalcore vetää ilmeisesti hyvin nuorempaa väkeä?

Lamb of God jaksoi viihdyttää kahden biisin verran, ei uponnut levyltä eikä sitten livenäkään. Siirryin kittaamaan kaljaa Kattilahalliin ja katselin itselleni ihan oudon tuttavuuden, Enforcerin. Ei nyt omaa musiikkityyliä, mutta viihdytti.

Pääakti Sabaton veti takuuvarman keikan, joskin jatkuva mielistely ja liioiteltu lavashow ottaa pattiin. Alkaa olemaan jo nähty sen verran monta kertaa ja uusi materiaali sen verran köyhää, että eipä tästä enää jaksanut suuremmin innostua. Plussana tuli kuitenkin Gott mit Uns, joskin valitettavasti ruotsiksi laulettuna.

Illan parhaan keikan vetikin yllättäen jatkoklubilla Semifinaalissa soittanut Kyuss-coverbändi Mighty Scoop. Intiimi keikkatila toi sen fiiliksen, mikä puuttui Tuskan ulkolavoilta. Bändi soitti tunteella ja yleisö oli hyvin mukana.

Kaiken kaikkiaan siis melko nihkeä päivä musiikillisesti. Itse järjestelyt toimivat hyvin, joskin vesipisteitä saisi olla enemmän. Helteellä jonot olisivat olleet massiiviset. Kreikka-kojulta ostetun gyrosrullan makkaramaisen lihan alkuperä jäi mysteeriksi. Ja miksi rullan sisään on piilotettu ranskalaisia?!? Kaljaa ei tarvinnut jonotella kauaakaan, ja omat juotavat pitivät huolta alituisesta pienestä pöhnästä.
Jussi
Viestit: 9413
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

16 Heinä 2015, 11:30

Faustus kirjoitti:Metalcore vetää ilmeisesti hyvin nuorempaa väkeä?
Eikö tuossa perjantain videon alussakin jokin jampuusi maininnut tämän Architectsin yhtenä kiintopisteenä, niin ilmeisesti :?
Vastaa Viestiin