2012 Perjantai

Tuska Metal Fest - keskustelu
metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

02 Heinä 2012, 10:14

Pistetääns tähän perjantain kokemuksia.

Exodus oli #1 niin artisteista kuin odotuksienkin suhteen. Soittivat etupäässä vanhoja hittejä, mikä harmitti hieman, koska satun olemaan Exoduksen Toisen Tulemisen Seurakunnan jäsen. Blacklist oli kohokohta ja tietysti Toxic Waltzin kohdalla(kin) piti mennä pittiin, joka oli kyllä varmaan halkaisijaltaan isoin, meinas kunto loppua sitä ravatessa... Hyvä oli kaiken kaikkiaan, vaikka potentiaalia olisi ollut parempaankin.
Suidakraa tuli kateltua ja aika kivalta kuulosti, aika vieras bändi vielä minulle.
Edguy oli viikonlopun "yllätyshyvä" ja varmasti hauskimmilla spiikeillä varustettu "hyvän mielen metallin" edustaja. Miellyttävä.
Trivium ei oikein innostanut, vaikka ihan jees onkin levyllä. Menin Demigodia katsomaan loppuajaksi, mutta taisivat jättää soittamatta kaikki suosikkibiisini, joten ei siitäkään paljoa kostunut.
Hatebreed puolestaan ehti soittaa kaikki hyvät biisinsä (lyhyiden kappaleiden hyvä puoli...) paitsi Another day, another vendettan. Pirtsakkaa menoa ilman turhia krumeluureja, tenavien jumppatunti, vai miten se esiteltiin. Olikos siellä muuten Tukkanuotan Ulti-Make spiikkaamassa välillä?
Loppuaika menikin sitten rentoutuessa, Megadethia sen verran seurailin, että totesin uusien hyvien biisien virkistäneen settiä entisestä.
Bändien puolesta paras päivä.


Frostheim
Imperiumi Assistant
Viestit: 354
Liittynyt: 15 Loka 2002, 22:08
Paikkakunta: Vantaa Victim of the Insane
Viesti:

02 Heinä 2012, 10:42

SAINT VITUS!!!

Viimevuotinen keikka Nosturissa oli tosin parempi, mutta joka tapauksessa tätä varten paikalle ylipäätään lähdettiin, ja siis vain yhdeksi päiväksi. Muutoinhan tämän vuoden Tuskan tarjonta ei voinut sitten vähempää kiinnostaakaan.
Mike Slayer

02 Heinä 2012, 10:53

Et sitten "metallisti" Saint Vitusta kattonu
Death Metal Maniac
Viestit: 1827
Liittynyt: 09 Marras 2002, 11:35
Paikkakunta: Espoo

02 Heinä 2012, 13:34

Saint Vitus veteli varsin laiskasti... ja laiskaa oli varsinkin yleisön reaktiot. :shock: Ymmärtäähän tuon; monille tuntematon bändi, keskellä päivää ja from the middle of nowhere. Suoraan sanottuna musiikillisesti Vitus ei sopinut oikeastaan ollenkaan Tuskan kokonaistarjontaan, eikä yhtye ollut ollenkaan omimmillaan isolla ulkolavalla. Paskaisella ja hikisellä klubikeikalla taas about maailman kovin livebändi. On se kumma...
Mike Slayer kirjoitti:Et sitten "metallisti" Saint Vitusta kattonu
Hehe, mä en taas katsonut mitään muuta kuin Vituksen ja lähin vittuun. 8)
vaporazer

02 Heinä 2012, 14:27

Warning!!! kirjoitti:Saint Vitus veteli varsin laiskasti... ja laiskaa oli varsinkin yleisön reaktiot. :shock:
Eri mieltä, oikein mukavan leppoisa tunnelma oli keikalla, harvoin tommoista ainakaan metallikeikoilla näkee, kitaristi varsinkin näytti olevan hyvällä tuulella. Rumpalikin temppuili siihen malliin ettei voi laiskuudesta syyttää. Päivän paras keikka oli kyllä ehdottomasti ja paras aikoihin muutenkin
Soundi
Viestit: 149
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 13:28

02 Heinä 2012, 14:31

Perjantaita ja vähän muutakin.

http://soundi.fi/node/14390
metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

02 Heinä 2012, 14:32

Mike Slayer kirjoitti:Et sitten "metallisti" Saint Vitusta kattonu
No en, "M.Slayer". Mitäs itse katsoit?
Mike Slayer

02 Heinä 2012, 15:33

haukia katselin
HeviKeiju

02 Heinä 2012, 16:05

Mike Slayer kirjoitti:haukia katselin

Et Siis Haita
Angry Neurotic
Viestit: 284
Liittynyt: 17 Touko 2010, 16:41
Paikkakunta: Pimputtimesta

02 Heinä 2012, 19:35

Mike Slayer kirjoitti:Et sitten "metallisti" Saint Vitusta kattonu
Osuva :win:
Kvesti

02 Heinä 2012, 19:58

Pikkaisin omia arvioita perjantain seteistä

Alcest: Eräs rouva hehkutti tätä Facebookissa. Soittajapoikien ulkonäkö saattaa vaikuttaa hehkutuksen määrään. Sopivan rauhallinen aloitus Tuskalle.

Exodus:Tiedän bändin mutta en tunne tuotantoa sen enempää. Muuteman Youtuben livevideon perusteella odotukset oli korkealla. Eikä bändi pettänyt. Hieman ihmetyttää miksi bändi oli piilotettu perjantain iltapäivälle. Päivän paras veto.

Suidakra: Tässä vaiheessa oli tarkoitus mennä katsomaan DDJ:tä. Suidakra kuitenkin aloitti aikaisemmin ja vakuutti niin paljon, että koko setti oli katsottava. Oletettavasti DDJ oli oma loistava itsentä. Sitä kuitenkin pääsee näkemään useammin kuin tätä. Suidakrasta ei ollut mitään havaintoa etukäteen, joten kovasta positiivisesta yllätyksestä oli kyse.

Barren Earth: Sen mitä ennätin nähdä vaikutti olevan sitä samaa hyvää settiä mitä normaalistikin.

Edguy: Eka instrumentaali oli paras biisi. Sen jälkeen alkoi ärsyttämään. Tässä välissä tuli käytyä tsekkaamassa VIP-puolen tarjoilut. Niistä sen verran, että parasta oli, ettei Edguy kuulunut sinne. Ei ihan sitä mitä odotin, mutta eipä joutunut kuuntelemaan Edguyta.

Saint Vitus: Olen yrittänyt antaa yhtyeelle mahdollisuuden levyillä. Ei ole kolissut. Ei erityisemmin kolissut nytkään vaikka rumpukapula meinasi osua päähän. Niitä satoi vähän turhan tiheään. Letkeää kuunneltavaa livenä, mutta ei tarvitse levyjä hankkia.

Trivium: Yksi levy on tullut ostettua ja sitä on tullut diggailtua. Nyt setistä jäi pääasiassa ammattimainen kuva. Hyvin ne veti, mutta ei herättänyt tunteita. Ei tarvitse hankkia uusia levyjä.

Arcturus: Tältäkin on hankittu yksi levy. Oli hieman erilainen meininki, mitä odotin. Tämäkään ei herättänyt suuria tunteita.

Hatebreed: Musiikkia ehdottavat palvelut tuntuu olettavan mun innostuvan tästä bändistä. En ole erityisemmin innostunut levyltä. En innostunut nyt livenäkään. Kohokohta oli Exoduksen laulajan illan toinen sissi-isku toisen bändin settiin. Ensimmäinen vierailu oli Saint Vituksessa.

Megadeth: Odotukset aika nollissa. Tää ei vaan toimi mulle livenä. Jokin mättää. Bändillä on hyviä biisejä, mutta livenä ei vaan iske. Hesari oli siinä oikeassa, että tämä oli parempi setti kuin ennen. Edellisellä kolme biisiä oli riittävästi. Nyt jaksoi melkein tunnin katsoa ennenkuin riitti.

Päivä alkoi hyvissä merkeissä kohokohtana Exodus, mutta loppu oli aika pitkälti alamäkeä.
metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

02 Heinä 2012, 20:39

Exodus, Hatebreed ja Saint Vitus tosiaan mainostivat toisiaan, lieneekö Tuska-organisaatio saanut koko jengin kimppa-alennuksella ...
metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

02 Heinä 2012, 20:40

Mike Slayer kirjoitti:haukia katselin
En ole kuullutkaan moisesta bändistä. Onks ne hyvii?
Hevi-Pade

02 Heinä 2012, 20:59

Exodus oli kova. :rawk:

Edguyn setti oli tylsähkö ja paljon aikaa tuhlautui tyhmiin ja turhiin spiikkeihin. Oliko se kehuminen palkan suuruudesta läppää vai totta? Soitto oli kyllä energistä ja viihdyttävää seurattavaa.

Demigod tuli missattua bissen juonnin vuoksi. Oliko kova?
Heinrich von Totschlag
Viestit: 737
Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki

02 Heinä 2012, 22:14

^Ainahan se Sammet pistää yleisöään 666-0, mutta tällä kertaa oli jengi poikkeuksellisen pihalla. Taisi lopettaa sen läpänheiton todettuaan, että ainoa tapa saada reaktio syntymään on vetää klassisia jee jee rock rock motherfuckers -kliseitä.

Musikaalisesti perjantailla Exodus, Lock Up, Demigod ja A.R.G. hoitivat homman kotiin. Muut nähdyt olivat vähän sinnepäin tai sitten eivät sitäkään. Saint Vitus tuli missattua vikaa biisiä lukuunottamatta Lock Upin kovuuden takia, mutta eipä kommenttien perusteella hirveästi harmita.
Kvesti

03 Heinä 2012, 01:18

Pitää mainita vielä se perjantaista, että Exodus toi aivan liian vähän paitoja myytäväksi. Ne oli jo hyvissä ajoin loppuunmyyty. Itse jäin ilman paitaa. :(
Evilmetal
Viestit: 62
Liittynyt: 10 Marras 2009, 13:31

03 Heinä 2012, 12:57

Warning!!! kirjoitti:
Hehe, mä en taas katsonut mitään muuta kuin Vituksen ja lähin vittuun. 8)
Älä nyt viitti, kun kummiskin salaa fanitit Suicide Silencea ja pompit pitissä.
Death Metal Maniac
Viestit: 1827
Liittynyt: 09 Marras 2002, 11:35
Paikkakunta: Espoo

03 Heinä 2012, 14:34

Evilmetal kirjoitti:
Warning!!! kirjoitti:
Hehe, mä en taas katsonut mitään muuta kuin Vituksen ja lähin vittuun. 8)
Älä nyt viitti, kun kummiskin salaa fanitit Suicide Silencea ja pompit pitissä.
Olipas sarkastisen hauska heitto.
killerhanna

03 Heinä 2012, 17:32

Kvesti kirjoitti:Pitää mainita vielä se perjantaista, että Exodus toi aivan liian vähän paitoja myytäväksi. Ne oli jo hyvissä ajoin loppuunmyyty. Itse jäin ilman paitaa. :(
Exoduksen jälkeen ei varmaan ollut oikeen mitään paitoja M- tai L-koossa. Isompaa ja pienempää oli. Kysyntä ylitti tarjonnan todella reippaasti.
kalleppi
Viestit: 387
Liittynyt: 19 Elo 2008, 13:32
Paikkakunta: Seinäjoki

05 Heinä 2012, 14:44

Paikalle tultiin Exodukseen, ja ihan hyvinhän tuo veti, ei tosin ollu paras Exoduksen keikka mitä olen nähnyt, Myötätuulirockissa oli parempi pari vuotta sitten. Ehkä Gary Holtin puuttuminenkin söi jonkun verran. Wall Of Deathiin Strike Of The Beastin aikana oli pakko osallistua ja saihan siitä säväreitä.

Sitten biisin Suikadraa katsomaan, oli tylsä niinkun oli Onslaughtin lämppärinä vähän yli vuos sitten.

Barren Earthia katsoin sivulta pari biisiä, ihan jees raskaita kohtia niillä on joskus mutta ei riitä kärsivällisyys bändin musiikkiin. Animals As Leaders ei olisi sen paremmin kolahtanut.

Sitten Edguyta katsomaan ja mielestäni vetivät paremmin kun Exodus, kitarasoundit oli kuuluvammat ja yllättäjä oli kyllä meikäläiselle, meinasin lähes missata alkuperäsellä suunnitelmalla.

Sitten Lock Upia katsomaan, ja kyllähän tuo grindi jaksoi kiinnostaa siihen asti kunnes menin Oddlandia katsomaan klubistagelle. Oddland oli ensikuuntelulla ennen keikkaa Communicin tapaista musaa mutta näin livenä puoli tuntia katsoneena, voi kyllä olla eri mieltä. Ihan hyvää chillailua puoli tuntia.

Sitten Triviumia kitumaan puolisen tuntia, oli kyllä niin tylsää meininkiä en tajua mistä bändi saa sellasen fanikannan. Sitten Demigodia klubistagelle katsomaan ja kyllä maistui, päivän paras keikka, kunnon old shool ilmapiiri säilyi koko keikan ajan ja hyvä keikka oli, parempi kun Black Mass Ritual Festillä 2010.

Sitten syömään, oli kylmää kanaa helvetti, mutta hyvä että selvis ilman ruokamyrkytystä. Hatebreedin alottaessa sinne lavan eteen, Pekka Poutakin oli samoilla alueilla. Oli kyllä helvetin hyvä keikka, oikeen irtiotto arjesta, sai pistää menemään pitissä tai sitten huhtoa mitenkä sattuu. Kolmas kerta kun bändin nään, ja aina se Provinssirockin 2007 keikka on vaan paras. Yhtään levyä en omista bändiltä mutta livenä toimii. Hieman harmittaa A.R.G.:n missaus mutta minkäs voit.

Sitten oli Megadethin vuoro ja aika tylsä meininki oli, sinne Holy Warsiin asti jaksoi katsoa mutta en saanut samoja säväreitä kun 2011 maaliskuun keikan Mechanix-Peace Sells medleystä sillon.

Ihan hyvä festaripäivä, sai rahalle vastinetta.
Mike Slayer

05 Heinä 2012, 14:50

Sitten Saint Vitusta katsomaan
grindinside
Viestit: 75
Liittynyt: 06 Heinä 2012, 15:13
Paikkakunta: Lahti

06 Heinä 2012, 19:02

Inferialta muutamat videot Tuskasta:

Intro + Dick(s) Crucifix:


Fistress (uusi biisi):


Unsatisfied Customer:


Fist You Were Here (uusi biisi):


Saundi ei mikään hifi mutta eiköhän meno ja meininki tule selväksi.
Lisää videoita tulossa vklopun aikana.

Edit: se maili: grindinside[at]gmail.com
Viimeksi muokannut grindinside, 09 Heinä 2012, 00:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
grindinside
Viestit: 75
Liittynyt: 06 Heinä 2012, 15:13
Paikkakunta: Lahti

07 Heinä 2012, 22:36

Vielä pari videota Inferialta.

Crunching (uusi biisi):


External Vaginal Orifice:


20 Seconds (To The Most Orgasmic Moment Of Your Life):


Jos joku otti kuvia tai video pätkää meistä niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! Vaikka edellisessä viestissä olevaan mailiin.
Vilpuri

08 Heinä 2012, 18:34

Ensimmäistä kertaa tuli käväistyä Tuskassa. Bändeistä itseäni kiinnosti Edguy ja Megadeth joten päätös ostaa lippu vain perjantaille oli helppo. Alue oli jotenkin hippasen ahtaanlainen, mutta eipä siinä, muikut oli helvetin hyviä ja olut aika hyvää vaikka tuntuukin, että festareilla hinnat nousee 50 senttiä harva se vuosi. Edguyn paita tarttui mukaan, Megadethin olisi tarttunut myös, mutta valitettavasti M ja L- koot oli myyty loppuun joten se siitä tällä kertaa.

Edguy tuli nähtyä toisen kerran muutamaan kuukauteen ja tykkäsin kyllä, pirteä veto ja Sammet totutun suulas. Vähän nihkeästi yleisö oli mukana, mutta ehkei Edguyn tyylinen musakki ollut suurimmalle osalle kansasta sitä kaikkein mieluisinta. Joillekin tuo Sammetin tyyli ei välttämättä uppoa, mutta itse tykkään helvetisti äijän jatkuvasta pölinästä, suulain ja hauskin keulakuva mitä on tullut nähtyä. Soittokin sujui bändiltä hyvin, lyhyt setti toi omat rajoitteensa ja ehkäpä Save Me:n olisi voinut vaikka korvata jollain ripeämmällä vedolla. Hard rockimpaan suuntaan bändi menee levyillä ja keikoilla, ei haittaa meikäläistä, vaikkakin useita nopeampia huippuralleja jää nykyisellään kuulematta. Muutenkin tuntuu, että Tobyn ääni ei ehkä ihan lähde samaan tapaan kuin joskus kymmenen vuotta sitten. Anyway, hyvä keikka taas bändiltä.

Megadeth tuli nähtyä ensimmäistä kertaa ja kauhukuvia oli mielessä luotu, kun on tullut luettua melko väsyneistä keikoista. Vähän lyhythän tuokin oli, mutta olin kyllä hiton tyytyväinen eikä ainakaan tämä keikka ollut väsynyt. Mustaine oli yllättävän puheliaalla päällä jos vertaa näkemiini DVD- keikkoihin. Setissä ei valittamista, uusiakin mukavasti mukana ja pari noista uuden levyn biiseistä on hiton hyviä. Ei enää vanhemmiten jaksa kauheasti nyrkkiä puida vaan tulee nyökyteltyä taustalla hyväksyvästi ja kyllä siinä huomasin, että oma naama vääntyi tyytyväiseen virneeseen vähän väliä joten ainakin meikään upposi. Jos jotain negaa, niin meikän tonteille ei välillä tahtonut Mustainen ääni kuulua ollenkaan. Suomeen jos vielä saapuvat, niin uudelleen on ehdottomasti nähtävä. Mustonen, Mustonen!
prkl85
Viestit: 115
Liittynyt: 24 Syys 2011, 16:05

13 Heinä 2012, 01:24

Kuvia Perjantaista/pics from Friday (A.R.G./Alcest/Arcturus/Edguy/Exodus/Lock Up/Megadeth/Profane Omen/Saint Vitus/Suidakra/Unkind):
Tuska 29.06.2012
Vastaa Viestiin